A Polgári Konzervatív Párt blogja (pkp.hu)

A DK ellenszenves lendületéről

2016. november 21. - feher.b

Itt ez a remek videó. Molnár Csaba ostorozza Hadházyt, miért mentek bele négy új alkotmánybíró kinevezésébe. Utóbbi személyekről majd kiderül, függetlenek-é, mindenesetre a bizalmat talán megérdemlik. Érdekesebb viszont a dékás titán lendülete, ahogy bölcs mestere leghűbb tanítványaként hozza az arrogáns letámadó szerepét: minden perce arany, egyben szimpatikussá tenne bárkit, aki vele szemben ül.

molnar-csaba.jpgVan persze a pökhendi izgágaság mögött egy nemrég feltalált dékás taktika: leárulózni mindenkit, aki nem az ő négyszázalékos logikájuk szerint menetel. Szóval csak nem bírja a főnök elfogadni, hogy a választók már nem kíváncsiak rá, így igaz demokrataként meghirdeti az egy a tábor egy a zászló logikát, amit pár éve pont a Fidesznek rótt fel. Innentől beindul a komjünikésön, hirdeti a mindig erős Európa Kávézó és Nyugati Fény blog, meg most már Molnár Csaba is, hogy „végre kiderült”... und so weiter.

Nos, kedves elvtársak, az a helyzet, hogy randa egy taktikátok van. Nem akarván tehát elfogadni a kollaboránsozás cuki logikáját, nem mennék most bele, hogy mégis ki lehet a Fidesszel és kinek köszönhetjük permanens jelenlétét, maradjunk annyiban, hogy az LMP-ről ezt terjeszteni, netán lerohanni az amúgy lépten-nyomon a korrupciós ügyeket feltáró Hadházyt ugyanúgy ellenszenves és visszatetsző, ahogy az lesz minden, amit ti csináltok ebben a stílusban. Ideje inkább elfogadni, hogy a kormányváltáshoz is másik madám kell....

Mert miközben halálra szekáltok mindenkit, aki szerintetek nem demokrata, csak sikerült elfogadni egy-két apró pozíciót a Fidesztől. Demokratikus kormányzásotok közben elfelejtettétek közölni a költségvetési hiányadatokat két választási forduló között, adósak vagytok a Laborc-Portik találkozó magyarázatáva és nagyjából máig nem tisztázta senki, hogy a főnök mit értett a „jobb volt nem tudni, honnan jönnek a pénzek az MSZP-be” mókás kis sorai alatt. Nagyvonalúan már bele sem mennék a mindig kacagtató belharcaitokba és helyosztóitokba, amiket ádáz csatákban a nyilvánosság előtt vívtok például önkormányzati helyekért. Isten a tanúm, ezeket már nagyon szívesen elfelejteném, csak amikor ti vagytok a demokraták és mások a kollaboránsok, valahogy felbugyog ez a sok régi emlék. Nota bene, a rettenetes kormányzásotok után még címkéztek is másokat. Rendes konzervatív csak legyint az arroganciára, és várja, mikor jön el a higgadt viták ideje. Azt viszont tisztázza máris, hogy a jogállamiság, a szólásszabadság és piacgazdaság ügyét feltehetően nem ti képviselitek a leghitelesebben. Most elég ennyi is.

(lábjegyzetnek pedig a „mámegin’ az ellenzékkel foglalkozol” típusú felvetésekre: jó, ha az ember és a pártja elzárkózik ezektől;  feltehetően sokáig nem fogja még senki belátni a so genannte demokraták közt, hogy a teljes rendszer van permanens válságban és ideje lenne figyelembe venni a választók véleményét; ők pedig már beárazták ezt a brancsot; lábjegyzet bezárva)

Kapcsolat

A bejegyzés trackback címe:

http://pkpkozosseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1311978386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Larry Silverstein 2016.11.21. 18:41:54

Gyurcsány szándékosan az elmebetegekre gyúr (ehhez elmebeteg stílusban kell 'vitázni'), és eddig bejött neki, a bekerüléshez mindig elég volt...

bekerült 2016.11.21. 18:42:12

" Itt ez a remek videó. Molnár Csaba ostorozza Hadházyt, miért mentek bele négy új alkotmánybíró kinevezésébe. Utóbbi személyekről majd kiderül, függetlenek-é, mindenesetre a bizalmat talán megérdemlik. Érdekesebb viszont a dékás titán lendülete, ahogy bölcs mestere leghűbb tanítványaként hozza az arrogáns letámadó szerepét: minden perce arany, egyben szimpatikussá tenne bárkit, aki vele szemben ül."

Mit mondjak ?
Már a kezdésed is azt sugallja, hogy bizony alaposan elfogult vagy !

Egy választáskor nem adunk biankóban előlegbizalmat !
Pláne, ha nem is szolgáltak rá !

Erre hivatkozni és ezt vitatni, személyeskedéssel és vádaskodással, egy kicsit abszurdnak tűnik.

Egyenlőre ott tartunk, hogy miért tartja az LMP szükségesnek, hogy bizonygassa az ellenzéki pártoktól való távolságtartását és külön utasságát ?
Mi készteti erre ?

Sajnos erre nincs válasz, illetve amit ki lehet ebből olvasni, az nem az LMP dicső menetelését szolgálja.
Miért volt erre szükségük ?
Mert erre számíthattak és a védekezésük elég vérszegény, mint Hadházy úr felkészültsége a vitához.
Végül kiderült, hogy vakon szavazza meg a jelölteket.
Valami oka csak kell, hogy legyen ennek ?

Erre nem elég az a válasz, hogy mit csinált Gyurcsány és az MSZP és milyen pökhendi is Molnár !
És bizony a megelőlegezett bizalom sem reális opció akkor, amikor szó sem lehet "független " jelöltekről beszélni, legfeljebb a többiektől független jelöltekről !
Nem is

Scagnetti 2016.11.21. 19:12:25

A DK pontosan ugyanolyan stílusban kommunikál, mint a Fidesz. Aki nincs velük, az ellenség, áruló. Egyik nap köpködnek mindenkire, aki nem hozzájuk tartozik, másnap meg álszent módon számon kérik a leköpött embereken, hogy miért nem akarnak velük összefogni. Következő nap megint megy az anyázás. Ebben élen jár a fent említett két blog, amely aljasságban és elfogultságban a 888 szintjét közelíti.

Az már egy más kérdés, hogy mennyire tekinthető akár az LMP, akár a DK, akár bármelyik másik ellenzéknek.

nick papagiorgo 2016.11.21. 19:18:21

@bekerült:
"Egyenlőre ott tartunk, hogy miért tartja az LMP szükségesnek, hogy bizonygassa az ellenzéki pártoktól való távolságtartását és külön utasságát ?"

Mert a magukat baloldalinak nevező ellenzéki pártoktól (gondolom, magad se a Jobbikra gondolsz) minden értelmes párt a távolságtartását és különutasságát bizonygatja, ha van egy kis esze :)
Ez egy borzalom, ami ott van, Gyurcsány úr (Bokros úr és az MSZP lelkes asszisztálásával) még azt is megmondja, hogy ki a baloldali meg a demokrata, és ki nem. Fodor és a liberális pártja pl. nem.
Ráérős idejükben meg a szövetségesek egymást rugdossák seggbe.
Ha bármilyen pártnak van egy kis esze, akkor ezektől legalább ugyanúgy elhatárolódik, mint a Fidesztől.

sZulamith 2016.11.21. 19:32:41

Tanul a DK. Gátlástalanság, pökhendiséggel párosítva nyerő lehet.

baldoc 2016.11.21. 19:35:39

Jó,jó a DK ellenszenves a posztolónak, DE, akkor mi a Fidesz stílusa????
Erről mikor olvashatunk?
Egyébként ez a legnagyobb problémája a posztolónak a mai Magyarországon??

Szelid sunmalac 2016.11.21. 20:04:01

"Utóbbi személyekről majd kiderül, függetlenek-é, mindenesetre a bizalmat talán megérdemlik. Érdekesebb viszont "....nem...rohadtul erdeksebb baszkinlerom egy 3%-osrppart kommunikacios taktikajat, mig mondjuk a kotmanybirokat nem. At viszontlatom hogy neked, nektek mi lett a fontos.Taln ered te is mennyire gaz, hogy ennni van bennetek, azert irsz magadtol labjegyzetet, de z nem segit

dare 2016.11.21. 20:21:00

@baldoc: Igen, jelen pillanatban ez a legnagyobb probléma Magyarországon.
A DK úgy repül bele páros lábbal mindenkibe aki nem áll mögéjük, hogy az emberek immunitása a politika iránt semmit nem változik emiatt.
Most az Lmp van soron.
Ez a demagóg politika csak a Fidesz fegyvere volt eddig (előtte is ismerős volt...lárifári), most pedig a DK is ehhez az eszközhöz nyúl.
Vajon miért?
Összefogás vagy bomlasztás?
El kéne dönteni.
Ami miatt nem lesz kormányváltás 2018-ban, az bizony nagy részben a DK miatt lesz, mert mindent elkövet, hogy az emberek az ellenzékre úgy tekintsenek, mint valami mérgező hulladékra.
A Jobbikkal nem ülnek egy asztalhoz tárgyalni.
Nem azt mondom, hogy egyetértek a Jobbikkal mindenben, de néha vannak jó meglátásaik, és mellesleg a második legnagyobb támogatottságú párt.
Pl, menekültkérdésben én már a kezdetek kezdetén melléjük álltam a kérdésben( igaz más megvilágításban), a Fidesz csak később igazodott.
Talán néha, csak néha, szökőévente egyszer, nem lenne bölcs döntés a DK részéről meghallgatni őket?
Az MLP-t olyan szinten szétrugdosták a menekültszavazás kapcsán, hogy nehéz volt értelmezni az okokat.
Amit mondtak, miszerint szekértoló (ismerős), azért nehezen értelmezhető, mert hiába beszélünk hazug, aljas, propagandáról a szavazással kapcsolatbanl, a szellemiség amit képviseltek Fodorék, még az is közelebb áll hozzám, mint amit a DK képviselt az ügyben.
Neoliberális mi?
Ahhoz úgy is kéne viselkedni.
Most pedig az Lmp-t sározzák, valakit mindig kell rugdosni.
Olyan jó, hogy ők mindent tudnak és mindent átlátnak, tévedhetetlen egy párt.
Szerintem szavazzon mindenki a DK-ra 2018-ban, mert még egy ilyen önbizalomtól duzzadó párt még a kanyarban sincs még egy.
Legalább kiderülne mennyire tévedhetetlenek, ők olyan jól megértik az embereket. :)

Szerintem szavazzon mindenki

dare 2016.11.21. 20:25:32

@dare: Lemaradt a "rájuk" szó.
Hajrá DK, Hajrá DK, Haj- haj-haj...jaj...

Trackers 2016.11.21. 20:39:13

@Scagnetti:

"A DK pontosan ugyanolyan stílusban kommunikál, mint a Fidesz. "

Apró pici különbség, hogy a DK ezt ugyanolyan emberekre és pártokra mondja és süti ezt a bélyeget, akik célja cirka ugyanaz, ami Orbán leváltását illeti.

És ez nem elhanyagolható különbség.

Dehát soha nem szavaztak a Gyurcsányra éppeszű emberek, ezután se fognak.

NagyVonalakban 2016.11.21. 20:45:26

@baldoc: a DK elég nagy probléma....amíg van Gyurcsànyi, addig van Orbán is....szóval ez elég nagy probléma.

6.Lenin 2016.11.21. 20:59:30

@dare:

Szerintem Gyurcsány személyes ügynek tekinti Orbán megbuktatását. Szerette volna elérni, hogy a ciklus vége előtt egy népszavazás következményeként történjen mindez, hiszen ő is így bukott. Senkit nem fog engedni maga elé, aki képes lenne megbuktatni Orbánt. Mindenkit letipor, ha úgy ítéli meg, segítik a jelenlegi kormány hatalomban maradását, vagy nélküle buktatnának.

Brix 2016.11.21. 21:09:00

Egyvalamit azért tisztázzunk: az LMP soha nem volt baloldali párt, ömagukat mindig is középre pozicionálták, különösen Schiffer A. a párt szellemi etalonja.....Ezért ne is várják a balliberális pártok, hogy valaha megegyezik velük az LMP...Az a párt végét jelentené...Az egyetlen rögös út, a függetlenség megtartása és a pártpolitikához kevésbé kötődő, józanul gondolkodó emberek megszólítása lehet... A DK politikai szereplése szánalmas! Az agresszív , letámadó stílus inkább ellenszenvet vált ki, mint szimpátiát...

flort 2016.11.21. 21:12:58

@Trackers: "Apró pici különbség, hogy a DK ezt ugyanolyan emberekre és pártokra mondja és süti ezt a bélyeget, akik célja cirka ugyanaz, ami Orbán leváltását illeti."

Höhö, kiosztok neked egy Sas József díjat, ha ez jut eszedbe az LMP-ről.

dare 2016.11.21. 21:20:27

@6.Lenin: Egyébként nem kérdés melyik a nagyobb demagóg kettőjük között.
Szerintem Gyurcsány bármikor lemosná Orbánt vitában, ezért még elképzelhető itt minden.
Az emberek mindent megvesznek, ha szépen be van csomagolva, ehhez jobban ért Gyurcsány (bár Orbánnak meg jók a segítségei).
Szomorú, de ez a személyes bosszú csak lejjebb és lejjebb taszítja az országot, valamikor észre kellene venni mikor árt és mikor használ az országnak ez a csökönyösség.
Gyurcsánynak csak annyit: "a célod nem, de módjaid utálhatom"

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.11.21. 21:25:26

Te ostoba.

Az LMP Orbán ringyója.

Molnárt hagyjuk, egy szót sem érdemel meg. De a tény ettől még tény marad. Az ugyanis nem meg, hogy egyik nap kiállunk a sajtó elé korrupciós vádakkal illetni a kormányt, amely vádak egy normális jogállamban ha bebizonyosodnának azonnali személyi következményekkel járnának, letartóztatásokat, és hosszú börtönbüntetéseket vonnának maguk után. Másnap pedig leülni a hatalommal tárgyalni és egyezkedni.

Csak Hadházyból kiindulva: akik korruptak, azok bűnözők. Bűnözőkkel pedig nem ülünk le egy asztalhoz. Soha, semmilyen ügyben.

6.Lenin 2016.11.21. 21:29:17

@dare:

Gyurcsány célja lehet Orbán megbuktatása, de az eredménye ennek, hogy lassan leválthatatlanná válik a jelenlegi kormány.
Egy valódi ellenzék kialakulásának első lépése Gyurcsány eltávolítása lenne.
De ez legyen az ő gondjuk. Míg neki beleszólása van a mindennapi politikába, más nem fog labdába rúgni. Csak ennyi.

dare 2016.11.21. 21:33:03

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya: Ez aztán az előremutató gondolkodás.
Holnaptól változzon meg minden csak úgy.
Akik eddig 20-30 évig ott voltak álljanak fel maguktól, és menjenek el a búsba.
Milyen szép is lenne, ha így működne a világ.
De remélem nem nekem kell elmagyaráznom, hogy is van mindez a valóságban?
Szerintem te is átlátod.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.11.21. 21:34:36

@Brix: "Egyvalamit azért tisztázzunk: az LMP soha nem volt baloldali párt, ömagukat mindig is középre pozicionálták, különösen Schiffer A. a párt szellemi etalonja.....'

Mi a túros fasz..ról hadoválsz te itt? Az lmp egyrészről oda pozicionálja magát, ahová akarja, de ettől még az ideológiát tekintve a politikai térképen erősen balszélen áll. Egy ócska semmitmondó, marxista zöldvonalas újbalos maszlag az, amit az elempé megpróbál képviselni, de azt is egy ritka primitív módon. Hogy ezt a korábbi 5%-i (jórészt fővárosi illetőségű), magát középre pozícionáló szdsz szavazó - akik az lmp törzsbázisát adják 2010 óta ezt nem látja át, az is egy dolog.

Brix 2016.11.21. 21:43:22

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya: "Az LMP Orbán ringyója. " Ezt milyen objektív bizonyítékokkal tudnád alátámasztani? Mert ilyen nincs! ( Sukorónál egy kicsit többet várok..)
Az LMP mindig is mindkét politikai oldaltól független párt volt. Ha jól emlékszem, a 2014-es pártprogramban ez deklarálva is van....

feketeesfeher 2016.11.21. 21:43:22

Konkrétan én azt gondolom, hogy a demokratikus politika alapvető ismérve, hogy ütköztetünk álláspontokat.

Ugyan ne akadjon már ki egy LMP-s sem, mert ők dettó ezt csinálják.
Nagyon helyesen.

Ezt hívják politikának.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.11.21. 21:45:29

@dare: A valóságban ez úgy működik, hogy vagy van jogállam van, vagy nincs. Ráadásul Orbánék az elmúlt 6 évben még azt a jogállamiságot is visszaépítették, ami 2010 előtt volt .

""Holnaptól változzon meg minden csak úgy."

Nem kell ez a gunyoros maszlag szövegelés. Legelőször is kell egy elhatározás a politika felől. És kellenek hozzá eszközök, amelyekkel az elhatározást tettek követik. Kell antikorrupciós hivatal, kellenek a dolgukat végző nyomozati szervek, és kell átlátható állami működés.

Nálunk is lehet még ez, de persze nem Orbánék alatt. Egy olyan országban ahol rendszerszintű a korrupció, semmiképp'.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.11.21. 21:50:31

@Brix: "Az LMP mindig is mindkét politikai oldaltól független párt volt. Ha jól emlékszem, a 2014-es pártprogramban ez deklarálva is van...."

Jaj, kiránylány...

Larry Silverstein 2016.11.21. 21:51:31

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya: 'Az ugyanis nem meg, hogy egyik nap kiállunk a sajtó elé korrupciós vádakkal illetni a kormányt, amely vádak egy normális jogállamban ha bebizonyosodnának'

HA bebizonyosodnának, akkor is hülye lenne a zember az elqrókra szavazni a fidesz helyett.

Brix 2016.11.21. 21:54:38

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya: Az LMP politikiai elvei nem köthetők sem a baloldalhoz, sem a jobbhoz, viszont megfelelnek a " Fenntarható fejlődés" már Stockholmban lefektetett irányelveinek. Ez , ha úgy nézzük progresszív, viszont a párt fontosnak tartja a nemzeti- konzervatív értékek képviseletét is...Ezért szavaznák rá a Fideszből kiábrábdult jobbos, vagy a politikai pártokhoz nem kötődő szavazók is... A régi SZDSZ szavazók már alig... Nekik ott van a PM és Fodor Gáborék...

dare 2016.11.21. 21:59:13

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya: Nem gunyorosnak szántam, inkább az értetlenségemnek adtam hangot, mert nem értem miként és hogyan valósulna meg mindez.
Azt írtad rendszerszintű a korrupció.
Látod a buktatókat az okfejtésedben.
Ha az ember 2 lábbal a földön áll, és nem rugaszkodik el a sztratoszférába, akkor még látja mit lehet és mit nem megvalósítani.
Amiket leírtál szép és jó, egyet is értek vele, viszont én két lábbal állok a realitás talaján, te viszont már egy picit elrugaszkodtál.
A nicknevedből ítélve meg pláne nem értem miként szeretnéd, talán valami forradalommal?
@6.Lenin: Én is így látom, és még nagyon sokan rajtunk kívül

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.11.21. 22:03:15

@Brix: "Ha jól emlékszem, a 2014-es pártprogramban ez deklarálva is van...."

A kurvasághoz nem kell föltétlenül választások alkalmával összeágyazni a partnerrel. Ez sok szavazót megtéveszt.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.11.21. 22:23:15

@dare: "Ha az ember 2 lábbal a földön áll, és nem rugaszkodik el a sztratoszférába, akkor még látja mit lehet és mit nem megvalósítani."

Jelen körülmények között semmit nem lehet tenni. De le kell fektetni a követelményeket. Ennyit tehetünk.

Larry Silverstein 2016.11.21. 22:31:04

Hiába fekteted le a követelményt, nem lehet más a politika.

Mindenki lopni fog a jövőben is, ahogy minden más demokráciában is lopnak. Csak vérmérséklettől függően a skandinávok 5%ot, a németek 10%, mi és a környék 20%ot, olaszgörög 30%ot, afrikában 90%ot lopnak.

Az hogy ki megy és ki marad azon múlik, amit a lopáson kívül csinál egy kormány (nameg az országon külső körülmények, szerencse is bejátszik)

- egyébként kár álszenteskedni nem csak a politikus lop, itthon a szürkeGIZDASÁG is 20% körül van, ami azt (is) jelenti, hogy ennyi plusz jövedelme van az embereknek, amit az állam nem lát (csak ügye ez nagyon nem egyenlően oszlik el - van vállalkozó akinek a jövedelme 90% adómentes). Tehát a zemberek is lopnak és ez jó, több lesz nekik.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.11.21. 23:03:22

@Brix: Sajnálom, de én erről nem vagyok hajlandó vitába bocsátkozni. A politikai térképen az lmp balszélen van és feletébb zavaros marxista-zöldhullám vonalat képvisel, még ha ezt a valóban szépen csengő és manapság divatos "fenntartható fejlődés" programjelszavával is próbálja is eladni.

"Ezért szavaznák rá a Fideszből kiábrábdult jobbos, vagy a politikai pártokhoz nem kötődő szavazók is".

Kiábrándult fideszes nem áll át sehova, fülét farkát behúzva elfordul a politikától. Ha mindaz igaz lenne, amit írsz, az lmp nem 5%-on állna. De a párt 2010 óta érdekes mód mégis csak 5% körül áll. Ennek pedig meg van a magyarázata. Nem csak én állítom: közvéleménykutatási felmérések bizonyítják, hogy 2010 óta a korábbi ' 5%-nyi szdsz-szavazó adja az lmp törzsbázisát. Ezek az ex-szadeszosok ma is megvannak, ez egy ma sem lebecsülendő szavazói tömeg. Szavazói ugyan szétszóródtak a pártok között, de egy jelentős részük igenis az lmp-ben talált új szellemi otthonra. Nem állítom, hogy egy az egyben csak ők vannak az lmp-vel, de a párt szavazótáborának nagy részét bizony ők adják. Fodor pártja kimutathatatlan, a PM úgyszintén. Mszp--hez, Jobbikhoz nem állnak, a DK-hoz kis mértékben csapódhattak. Az Együtt lehet még az, ahová a szadesz szavazók vándorolhattak. Az lmp-n kívül.

Az lmp szavazóbázisa kifejezetten a közép-és felsőosztálybeli,jórészt fő-és nagyvárosi 25-45 év közötti diplomás értelmiség réteg. És lefogadom, nem azért állnak a párt mögött, mert érdekelné őket az újbalos zöldhullám - lefogadom jórészüket a pártprogram egyenesen hidegen hagyja.. Azért szavaznak az lmp-re, mert a pártjuk abban a hamis hitben tartja őket, hogy ők mind a két oldaltól függetlenek. Különutasok. Mert lehet más a politika.

Ezzel szemben 6 éve mást sem mutat az lmp, minthogy nem lehet más. Egyfelől sírnak a korrupció miatt, másrészt korrupt bűnözőkkel ülnek le egyezkedni. Ez a kettő nem megy. Ez átlátszó. Ez vérforraló. Orbán domesztikált Alkotmánybíróságának működtetéséhez asszisztálni nem alkotmányos lehetőség, hanem nettó hazaárulás. És nem azért, mert egy molnárcsaba mondja ezt, hanem mert valóban így van.

Az elempé csupán díszellenzék, és újra-és újra tanúbizonyságot ad eme megállapítás helyénvalóságának.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.11.21. 23:24:47

@dare:" A nicknevedből ítélve meg pláne nem értem miként szeretnéd, talán valami forradalommal? "

A nickem az országban uralkodó politikai állapotok hű lenyomata.

Egyfelől van a korrupt, tolvaj bűnöző rezsim és van a domesztikált, az orbán tenyeréből evő álellenzék. E az ellenzék ami ma van, nem ellenzék. Igazi ellenzéki csípőből utasítaná el mindazt, amit Orbán művel az országgal nap mint nap. Igazi ellenzéki nem ül le tárgyalóasztalhoz bűnözőkkel. Nem esküszik föl Orbán Alaptörvényére. Igazi ellenzéki nem indul el olyan orsz.gyűl.-i választásokon, ahol a szisztéma eleve úgy van kitalálva, hogy azon az ellenzék nem nyerhet - vagy legalábbis készakarva rendkívül megnehezíti a dolgát. Valódi ellenzéki csípőből utasítja el mindezt, és nem marionettbábúként viselkedik. Nem Orbán kottájából játszik. Nem Orbán forgatókönyvének megfelelően cselekszik.

Talpnyaló kurva az lmp is, meg a dk, az mszp, az Együtt is- csak más-más módon.

"...talán valami forradalommal? "

Mivel ebben a rendszerben Orbánt 4 évenkénti választások útján leváltani nem lehet - ebben csak a félkegyelmű ellenzéki pártok szavazói hisznek valamiért rendületlenül - a forradalom lehetősége nem is olyan elképesztő, mint ahogy az első hallásra tűnhet. Nevezzük akárhogy, Orbán bukása a megszokott jó 20.századi módon valószínűleg nem lesz szép látvány. Vérrel vagy vértelenül, az majd eldől. Nem szükségszerűen forradalommal. Valószínűleg ez még odébb van, mert még mindig csak megyünk bele a rendszerbe, de a történelem azt mutatja, néha nagyon is gyorsan tud fordulni a dolgok szekere.

bekerült 2016.11.22. 09:51:11

@nick papagiorgo:

És az mennyire szimpatikus, hogy az LMP és a Fodor pártja is az Orbán szekerét segíti tolni?
Mennyire ellenzéki pártok ezek ?
Mint a JOBBIK !

Egy biztos, hogy csak arra szolgálnak, hogy egy elbukott választás esetén, a FIDESZ menekülését biztosítsák !

Persze ezt nyíltan nem lehet kimondani, de a cselekedeteik és a kapcsolatrendszerük, az árulkodik.
Nekik nem az Orbán rendszerével van baj, hanem azzal, hogy ők nincsenek benne a hatalomban és a húsosfazéktól távol vannak.
Nekik csak csurran, cseppen a FIDESZTŐL ez, az és ezt ellenzik ők, ezért lehet rájuk mondani, hogy ellenzékiek.
Nincs egyébként bajuk a rendszerrel, ők ezt demokratikusnak tartják.

A baloldaliságuk is ekként alakul.
Ha úgy nézzük a FIDESZ a legbaloldalibb párt, mert szlogenek szintjén tényleg felvette a baloldali attitűdöket.
Ez kellett ahhoz, hogy a baloldali szavazókat meg tudja kavarni, de a tettei, azok most is árulkodóak és előbb utóbb kiderül a turpisság.

Az LMP, a JOBBIK és a Fodor pártja is szeretné ezt az utat járni és meg is tesznek ezért mindent.
Csak a FIDESZ ehhez jobban ért ma még.

A baloldali pártok pedig nem elég hatékonyak, nemhiába vannak elzárva a médiában is.
Igen, baj van a baloldalisággal is és ezt a válságot nem Magyarországon okozták.
A keserű poharat fenékig kell inni ahhoz, hogy a baloldal újra talpra tudjon állni.
A hogyanon és a mikénten megy a vita, meg a helyezkedés, de nincs egy átfogó recept, amely megoldaná ezt a válságot.

Nincs új a nap alatt tehát, kezdjük újra gombolni a kabátot a baloldalon is.
El fognak hullani azok a pártok, amelyek nem találják a valódi megoldást és ez még eltart egy darabig.
Ehhez még a jobboldalt alaposan meg kell utálni, de a sokszínű LMP , JOBBIK és LIBERÁLIS pártok se fognak más sorsra jutni.
Legnagyobb baj, hogy a jobboldalon se lehet találni egy demokratikus pártot sem, vagy legalább olyat, ami demokratikus célokért küzdene.
Mindenki csak a saját pecsenyéjét szeretné sütögetni.

Ez nem magyar sajátosság, sajnos.
Kár ezért a baloldali pártokat okolni, nem ők az okai ennek.

Kuviklacz · http://hungaryineurope.blogspot.com 2016.11.23. 15:54:16

Kezdhetnénk a tényekkel: az LMP kisegítette a FIDESZ-t, hogy továbbra is működjön szolgaian az Alkotmánybíróság. Akárkit is jelöltek, ez tény, még ha a jelöltek félelem és gáncs nélküli lovagok lennének is, akkor is.
Nincs múlt néküli ember (akkor hogy lehetne mege az alkotmánybírói poszthoz szükséges tapasztalata?). A jelöltek múltja jelzi, hogy a FIDESZnek fognak segíteni. Egyikük kimondottan rasszista. Nincs megelőlegezett bizalomra szükség, tudjuk, kik ezek és mit fognak képviselni.
Hadházynak fogalma se volt arról, kik a jelöltek, és végső szorultságában elővette az "írói munkásságának részé" érvhez hasonlóan a "keresztény közéleti szereplés" érvet, ami baromság, nem fog ettől alkotmánybíróként eltekinteni. Tehát az LMP legalább annyira gyalázatosan viselkedett a vitában, mint Molnár (aki szintén felkészületlen volt).

Friss topikok

Címkék

888 (1) adam ant (1) ákos (1) alkotmánybíróság (1) állam (6) andy vajna (1) angela merkel (1) antiszemitizmus (1) atzél mária (1) ausztria (1) baloldal (1) bánhegyi györgy (6) bencsik andrás (1) bevándorlás (1) bolgár györgy (1) boris johnson (1) botka lászló (1) brexit (1) budapest (1) bürokrácia (6) cigányság (1) csepreghy nándor (1) david cameron (1) demagógia (1) demokrácia (6) dk (2) drónok (1) erkölcs (1) erőszak (1) észtország (1) európai ügyészség (4) európai unió (6) farkas flórián (1) fehér balázs (31) felzárkóztatás (1) fidesz (14) fpö (1) googl (1) gulyás gergely (1) gyűlöletkeltés (2) gyurcsány ferenc (6) g fodor gábor (1) habony árpád (3) háború (1) hadházy ákos (1) hajdú péter (1) hatalom (1) hidvégi mihály (10) (1) holokauszttagadás (1) igazságszolgáltatás (1) inkompetencia (1) innováció (1) internet (1) isten (1) jobbik (1) jobboldal (3) jogállam (3) jövő (2) k+f (3) kapitalizmus (5) karrier (1) kdnp (1) kelet (1) klub (1) konzervativizmus (2) korrupció (11) kovács olivér (10) kovács zoltán (1) kövér lászló (1) közösség (2) lánczi andrás (1) lmp (1) londoni magyarok (1) machiavelli (1) macsóság (1) magyarország (11) magyar posta (1) március 15 (2) matolcsy györgy (1) máv (1) média (2) megélhetési politikus (1) mein kampf (1) merkel (1) michael knight (1) migránsok (2) mnb (1) molnár csaba (1) momentum mozgalom (2) mszp (4) nagy tamás (1) nav (1) németország (2) nemzeti (1) népszavazás (2) nigel farage (1) nők (2) nyugat (1) oktatás (4) október 23. (2) oligarchák (1) olimpia (2) önkéntesség (1) önkormányzatok (1) önvezető autó (1) orbán viktor (17) övp (1) pazarlás (1) pető tünde (1) pintér sándor (1) pkp (10) polgár (12) polgári konzervatív párt (11) politika (7) polt péter (1) populizmus (1) pornó (1) propaganda (1) putyin (2) rádió (1) rogán antal (1) románia (1) sebastian kurz (1) simicska lajos (2) sovinizmus (1) szabadság (2) szavazás (1) századvég (1) szocializmus (2) szólásszabadság (1) tarlós istván (1) taxi (1) technológia (1) terror (1) tóbiás józsef (1) trianon (1) tudomány (1) turizmus (1) tv2 (3) uber (1) újbuda (1) vágó gábor (1) vasárnapi boltzár (1) venezuela (1) Címkefelhő