A Polgári Konzervatív Párt blogja (pkp.hu)

No-limpia ... No-rbán!

2017. február 18. - Hidvégi Mihály

Mint két lábbal a földön járó műszaki beállítottságú ember, örökké irigyelni fogom a művészeket, ugyanakkor csak a legőszintébb hálával a szívemben tudok rájuk gondolni. Áldassék hát a nevük örökre!, mert olyan sokat hozzátesznek ők a mi életünkhöz, olyan felemelőt adnak, legyen szó irodalomról, képzőművészetekről, vagy akár filmművészetről.

Tovább

Bencsik elvtárs azt üzente

Bencsik András szerint hazaárulást követ el, aki aláír az olimpiarendezés ellen. Bencsik András természetesen hülye és gerinctelen, mint az úgynevezett jobboldali holdudvar nagy része.

Tovább

A DK ellenszenves lendületéről

Itt ez a remek videó. Molnár Csaba ostorozza Hadházyt, miért mentek bele négy új alkotmánybíró kinevezésébe. Utóbbi személyekről majd kiderül, függetlenek-é, mindenesetre a bizalmat talán megérdemlik. Érdekesebb viszont a dékás titán lendülete, ahogy bölcs mestere leghűbb tanítványaként hozza az arrogáns letámadó szerepét: minden perce arany, egyben szimpatikussá tenne bárkit, aki vele szemben ül.

Tovább

A konzervatív ajánlat

Konferencia és emlékülés

az első magyar politikai párt,

a Konzervatív Párt

1846. november 12-i megalakulásának

százhetvenedik évfordulóján

2016. november 12-én, szombaton

délután háromtól hatig

a Lánchíd utca 7. alatt

 

Szervező: az Athenaeum konzervatív klub

Levezető elnök: Szentpéteri Nagy Richard

A konferencia programja

15.00: Megnyitó (Szentpéteri Nagy Richard)

15.05: Köszöntő (Fróna Ákos)

15.10: Gondolatok a tizenkilencedik századból (Haagen Imre)

15.15: Mi a konzervativizmus? (Salamon János)

15.35: Konzervativizmus a két világháború között (Romsics Ignác)

15.55: A populizmus nemzetközi forradalma és okai (Boris János)

16.15: Újabb gondolatok a tizenkilencedik századból (Haagen Imre)

16.20: kávészünet

16.40: Szemelvények a tizenkilencedik század konzervatív irodalmából (Haagen Imre)

16.45: Baloldali konzervativizmus, avagy az erdélyi fából vaskarika (Cselényi László)

17.05: Amerikai konzervativizmus a 2016. évi elnökválasztás után (Gere Ádám)

17.25: Konzervatív szellem az innovatív piacgazdaságban (Tóth András)

17.45: Újabb szemelvények a tizenkilencedik század konzervatív irodalmából (Haagen Imre)

17.50: A konferencia politikai tanulságai (Nagy Tamás)

17.55: Zárszó (Szentpéteri Nagy Richard)

A konferencia nyitott, a részvétel ingyenes, regisztráció nem szükséges;

vendégeinket kávéval, aprósüteménnyel várjuk a helyszínen

2016. november 21-én délután háromnegyed háromtól.

Demokrácia, jogállam

A cikkben közöltek az író magángondolatai. Nem párt-álláspont nem közös gondolkodás eredménye, hanem a cikkíró gondolatai. Aki nem tud lemondani a csöndben való sima gondolkodásról...

A címbeli kifejezések a magyarok többségének távoli huncutságokat jelentenek, amelyeket holmi nyugati liberalisták találtak ki, leginkább azért, hogy a saját eszméiket terjeszthessék szabadon. Nekünk itt ilyenre nincs szükségünk, ha van szalonna, ahhoz meg sör, akkor a legnagyobb rendben van minden.

Igen régen volt, még tinédzser koromban amikor az Amerika Hangja rádióban egyik este beszéltek a demokráciáról. Azóta is bennem van, hogy egy jól működő rendszerben egymástól függetlennek kell lennie e hatalmi ágaknak, úgy mint a törvényhozásnak, a végrehajtói hatalomnak és az igazságszolgáltatásnak, a bíróságoknak. Meg természetesen a sajtószabadságnak, ugye-ugye, vissza a Népszabit, de most nem ez, nem a sajtószabadság a tárgy. Hanem a címben megfogalmazottak.

Emlékeztek még ugye a körúti robbantásra, amelyben két rendőr megsérült? Emlékeztek, de meddig? Mintha nem lenne körülötte olyan nagy buzgalom, mint megérdemelné, nemde?

Én, mint a demokráciában és jogállamban hívő ember, úgy vélem, hogy a mai végrehajtói hatalom, végeredményben Orbán Viktor miniszterelnök áll a körúti robbantás mögött. Mivel lebontotta az összes ellenörző korlátot amely a hatalmát kontrollálná, ezt nyugodtan megtehette. S ha megtehette, meg is tette. Sunyin, épp olyan sunyin, ahogyan egész életét éli, egész hatalmát gyakorolja.

A bűnüldözésben az első kérdés az, kinek az érdeke volt ami megtörtént.

Orbán Viktornak állt egyedül ez érdekében. 

Emlékszünk, ugye? Egy héttel voltunk a népszavazás előtt, ami annyira fontos volt Orbánnak, hogy az emberei el sem merték neki mondani, hogy rosszul áll a szénájuk, kevesebben fognak elmenni szavazni, így az érvényessége igencsak kérdéses. Többet költött a népszavazási kampányra, mint a Brexit szavazásra az angolok, amelyik népség legalább hatszorosa a magyarnak, nem is beszélve a GDP összehasonlításról a két ország között. 

Orbánnak rendkívül fontos volt az október eleji népszavazás. Emlékszünk arra is, amikor korábban választás előtt voltunk, mindig előhúztak valamit a tarsolyból, amivel a maguk malmára hajtották az ügyet. Letartóztatás, bilincsben elvitele valamelyik korábban leleplezett szoci képviselőnek, ilyenekkel álltak elő, hogy mutassák, az ellenfelük milyen etikátlan, milyen bűnöző. 
Most már ebből kifogytak, hat éve vannak hatalmon, nem jöhetnek elő azzal, hogy Rogánt viszik vezetőszáron börtönbe. Ennél amúgy is ütősebbet kellett kitalálni, meg inkább olyat, ami az emberek félelmét növeli. 
Viszont milyen jól jött egy merénylet rendőrök ellen! Békés, járőröző rendőröket akartak felrobbantani, ez terror a javából, ami ellen küzd az egész világ! Erősíti a félelmet országosan, hiszen ha már rendőröket támadnak, akkor aztán félnie kell Mari néninek, Pista bácsinak is még inkább, s majdcsak elmegy behúzni az x-et a nem-hez.

De elég sok furcsaság van amúgy is a robbantás körül.

- Amikor megtörtént, milyen hosszú ideig vártak a tájékoztatással, a háttérben mintha zavar lett volna, hogyan is álljunk elő, ki vagy mi legyen az, akit megjelölhetünk esetleges elkövetőnek.
- Az eseményről megosztott hanganyagon hallatszik a rendőrök segítségkérése. Mikor ezt hallottam, tisztán olyan érzésem volt, hogy a hanghordozása olyan a rendőrnek, mint amikor egy gyakorlaton kér segítséget, a szöveg is az, mint amit betanulnak, nem olyan, mint élőben egy halálfélelemben lévő ember segítségkérése. 
- Nem engedtek senkit a megsérült rendőrök közelébe, nem engedték oda a sajtót, semmi hír a rendőrökről azóta sem, kik ők, hogyan vannak emberileg, hogy van a családjuk, szorulnak-e bármilyen segítségre a társadalomtól. 
- Nem nyilatkoztatták a sérült rendőrök kezelőorvosait, hogy vannak a sérültek, mik a kilátásaik, egyáltalán azt sem lehetett tudni, hol kezelték őket. 
- Elkapták az elkövetőt. Olyan érzésem volt szintén a bemutatott felvételek megnézésekor, hogy gyakorlaton vagyok. Nem élőben, hanem valahol a virtualitásban. 
- Az elkövető is el van szigetelve a társadalomtól. Nem arra gondolok természetesen, hogy egy súlyos cselekménnyel gyanúsított személy szabadon járjon-keljen, de olyan érzésem van, hogy az elkövető kétszeresen is fogoly, senki meg nem közelítheti az állam meghatározott emberein kívül.

Szóval itt tartunk. Egy államban, ahol semmi gát nincs a hatalom gyakorlói előtt, ahol bármikor bármit megtehetnek velünk, emberekkel. Ha van félnivalónk, nekünk magyaroknak, hát akkor ez az. Nem a migránsoktól, nem az idegenektől, nem Brüsszeltől, hanem a magyar államtól kell félnünk. Ilyen az, amikor nem jogállami keretek vannak, amikor nem demokráciában élünk. 

Az is meglehet persze, hogy szerencsétlen Orbánnak semmi köze az egészhez. Kicsi ennek az esélye, de adjuk meg mégis, lehet, hogy magányos elkövető volt, egy lelki-defektes ember cselekménye. Ám ekkor sem megkerülhető a jogállamot lebontó személy felelőssége, ha nem most, akkor majd legközelebb ő lesz az, aki égbekiáltó bűncselekményt követ, követtet el.

Értjük már tehát, miért kell megtanulnunk a címbeli értékeket, miért kell hozzá ragaszkodnunk? Mert ha nincs jogállam, bármikor, bármi megtörténhet velünk. 

Tóni a kopteren

Eljött hát ez a pillanat is, hazugságon kapták a kis trónörököst. Fel se teszi már senki a kérdést, mit szól ehhez a Főnök. Tudjuk jól, egy ilyen helikopterezés után csak előléptetés következhet. Ha szerencsénk van, még a felcsúti kisvasút is tovább épül.

Tovább

Fejjel a földbe - egy gigantikus bukta margójára

Nem marad nekik más, mint a kínos habogás. A magyarázat, hogy ők mégis nyertek. Annál nagyobb baj, hogy nem volt kivel szemben: a másik oldalon a saját polgáraik álltak.

Tovább

Lehet egyszerre Trianonozni és migránsozni?

Empirikusan nézve természetesen lehet. Ha mélyebben nézzük, már nem ennyire egyszerű a dolog.

Tovább

Isten irgalmazzon nektek - lesz dolga bőven

Egy hét van a népszavazásig, nincs már sok idő gondolkodni. A Polgári Konzervatív Párt érvénytelen szavazásra buzdít: ez az egyetlen út, hogy megmutassa magát a kritikus tömeg.

Tovább

Az MSZP-nek meg kell szűnnie

Majd rögtön utána a DK-nak is. Nem érdekel már, ki mennyit szövegel az összefogás fontosságáról, a patásördög leváltásáról, egyszerűen azzal járunk legjobban, ha nem lesznek. Ilyen egyszerű ez.


letoltes_1.pngletoltes222.jpgEz a két baloldali párt fogva tart úgy egymillió szavazót, abban a hiszemben élnek a támogatóik, hogy ezek valaha változást hoznak még. Amit a hívők nem látnak: ők maguk az állandóság, a változatlan, langyos pocsolyában dagonyázó beszürkült magyar politikai élet. A Fidesznek úgy kellenek, mint egy falat kenyér. Számolgatnak, ígérgetnek, mindenkit orbánistának bélyegeznek, aki az ő nagyszerűségüket nem énekli naponta, miközben 2009 óta folyamatosan veszítik el az összes országos választást a Fidesszel szemben. Eközben a háttérben az egyik kollaborál, a másik megmaradása a O.V. számára elemi érdek, míg a két párt politikusai egymást egy kis kanál vízben képesek lennének megfojtani.

Mint az Index is írja: pontosan ez a logika felel meg a kormányoldalnak. Végy két-három pártot, amik közül az egyik kicsit erősebb, mint a többi, tedd hozzá a mai választási rendszert és kész is a recept az örökös győzelemre. Persze mondhatjuk mi erre, hogy igazságtalan, de attól még maradni fog. Ennek pedig remekül része a sokszorosan lejáratódott baloldal, ami annyira ciki, hogy már beszélni róla is az. 

Mi tehát a megoldás? Nyilván nem egyszerű egy apró párt nevében változást ígérni, de ha biztosan látjuk, hogy a Gyurcsány-Molnár tandem és leágazásai nem fognak változást hozni, ideje kialakítani egy polgári centrumot, egy olyan közepet, amire balról és jobbról is megéri szavazni. Ami egyformán integrál értékeket innen és onnan is, ahol az esélyteremtő állam és az egykulcsos adó megférnek egymás mellett, és megszabadítja az országot a Fidesz korrupciójától és az orosz függőségtől. Ha ezzel a programmal visszamegyünk Nyugatra, már óriásit léptünk előre. Azt viszont látni kell, hogy ebben a rendszerben az MSZP-nek semmi, a DK-nak pedig apró ellenzéki szerepe lehet csak, mielőtt remélhetőleg szintén a feledés homályába merül.

Most még csak álom? Igen, az. De jobbat most senki nem tud mutatni. Erről szól a PKP-projekt is és ebbe érdemes időt, energiát fektetni. Minden más zsákutca, ezt 2009 óta folyamatosan megerősítik a magyar választók.

Fehér Balázs

pkp.hu

Kapcsolat

Friss topikok

  • Skankhunt42: @Moin Moin: jaja te ott voltál a születésénél! vagy ami mégjobb, elolvastál egy könyvet és már sza... (2017.03.20. 11:11) A vállalhatatlan vélemény szabadságáról
  • Hidvégi Mihály: @Mei Ling: Így van ahogy mondod, én is csak tisztelegni tudok a Momentumosok teljesítménye előtt. ... (2017.02.21. 21:24) No-limpia ... No-rbán!
  • Zenobias: @Zenobias: a cikkiro meg egy fasz (2017.02.18. 23:03) Bencsik elvtárs azt üzente
  • Kuviklacz: Kezdhetnénk a tényekkel: az LMP kisegítette a FIDESZ-t, hogy továbbra is működjön szolgaian az Alk... (2016.11.23. 15:54) A DK ellenszenves lendületéről
  • Kuviklacz: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ahhoz meg Orbán rendszerének semmi köze, hogy tudták (nem mos... (2016.10.27. 20:13) Demokrácia, jogállam

Címkék

888 (1) adam ant (1) ákos (1) alkotmánybíróság (1) állam (6) andy vajna (1) angela merkel (1) antiszemitizmus (1) atzél mária (1) baloldal (1) bánhegyi györgy (6) bencsik andrás (1) bevándorlás (1) bolgár györgy (1) boris johnson (1) brexit (1) budapest (1) bürokrácia (6) cigányság (1) csepreghy nándor (1) david cameron (1) demagógia (1) demokrácia (6) dk (2) drónok (1) erkölcs (1) erőszak (1) észtország (1) európai unió (2) farkas flórián (1) fehér balázs (30) felzárkóztatás (1) fidesz (12) googl (1) gyűlöletkeltés (2) gyurcsány ferenc (6) g fodor gábor (1) habony árpád (3) háború (1) hadházy ákos (1) hajdú péter (1) hatalom (1) hidvégi mihály (10) (1) holokauszttagadás (1) igazságszolgáltatás (1) inkompetencia (1) innováció (1) internet (1) isten (1) jobbik (1) jobboldal (3) jogállam (3) jövő (2) k+f (3) kapitalizmus (5) karrier (1) kdnp (1) kelet (1) klub (1) konzervativizmus (1) korrupció (10) kovács olivér (10) kovács zoltán (1) kövér lászló (1) közösség (2) lánczi andrás (1) lmp (1) londoni magyarok (1) machiavelli (1) macsóság (1) magyarország (11) magyar posta (1) március 15 (2) matolcsy györgy (1) máv (1) média (2) megélhetési politikus (1) mein kampf (1) michael knight (1) migránsok (2) mnb (1) molnár csaba (1) momentum mozgalom (2) mszp (3) nagy tamás (1) nav (1) németország (2) nemzeti (1) népszavazás (2) nigel farage (1) nők (2) nyugat (1) oktatás (4) október 23. (2) oligarchák (1) olimpia (2) önkéntesség (1) önkormányzatok (1) önvezető autó (1) orbán viktor (16) pazarlás (1) pető tünde (1) pintér sándor (1) pkp (9) polgár (12) polgári konzervatív párt (11) politika (7) populizmus (1) pornó (1) propaganda (1) putyin (2) rádió (1) rogán antal (1) románia (1) simicska lajos (2) sovinizmus (1) szabadság (2) szavazás (1) századvég (1) szocializmus (2) szólásszabadság (1) tarlós istván (1) taxi (1) technológia (1) terror (1) tóbiás józsef (1) trianon (1) tudomány (1) turizmus (1) tv2 (3) uber (1) újbuda (1) vasárnapi boltzár (1) venezuela (1) Címkefelhő