A Polgári Konzervatív Párt blogja (pkp.hu)

Kurz a magyarok reménysége is

2017. október 15. - feher.b

Sebastian "Basti" Kurz az osztrákok csodagyereke. Kevés szó esik róla, de a győzelme nekünk is sokat hozhat a konyhára.

Tovább

Eldőlt: a Fideszt csak jobbról lehet leváltani

Nincs már értelme a további finomkodásnak, ki kell mondani: jobbra kell szavaznunk, ha komolyan gondoljuk a kormányváltást. A baloldal eljátszotta az esélyét.

Tovább

És mi lesz 2020 után?

Látnoki képességekkel bíró értelmiségiek és harmadvonalbeli politikusok állítják, hogy a "rencer" majd 2020 után omlik össze, mert akkor fogy el az uniós pénz. Nem is tévedhetnének nagyobbat.

Tovább

Üdvözöljük Gulyás Gergely nyilatkozatát

A PKP üdvözli Gulyás Gergely nyilatkozatát, miszerint a parlamenti többség hajlandó lenne elfogadni Vágó Gábor kezdeményezését, mely a korrupciós bűncselekmények elévülési idejének meghosszabbítására irányul.

Tovább

Kimaradni - és lopni

Nem veszünk részt az Európai Ügyészség munkájában. Akad jogi magyarázat, de tudjuk jól: korlátlanul talicskázni a többiek pénzét csak úgy lehet, ha senki más nem figyel.

Tovább

No-limpia ... No-rbán!

Mint két lábbal a földön járó műszaki beállítottságú ember, örökké irigyelni fogom a művészeket, ugyanakkor csak a legőszintébb hálával a szívemben tudok rájuk gondolni. Áldassék hát a nevük örökre!, mert olyan sokat hozzátesznek ők a mi életünkhöz, olyan felemelőt adnak, legyen szó irodalomról, képzőművészetekről, vagy akár filmművészetről.

Tovább

Bencsik elvtárs azt üzente

Bencsik András szerint hazaárulást követ el, aki aláír az olimpiarendezés ellen. Bencsik András természetesen hülye és gerinctelen, mint az úgynevezett jobboldali holdudvar nagy része.

Tovább

A DK ellenszenves lendületéről

Itt ez a remek videó. Molnár Csaba ostorozza Hadházyt, miért mentek bele négy új alkotmánybíró kinevezésébe. Utóbbi személyekről majd kiderül, függetlenek-é, mindenesetre a bizalmat talán megérdemlik. Érdekesebb viszont a dékás titán lendülete, ahogy bölcs mestere leghűbb tanítványaként hozza az arrogáns letámadó szerepét: minden perce arany, egyben szimpatikussá tenne bárkit, aki vele szemben ül.

Tovább

A konzervatív ajánlat

Konferencia és emlékülés

az első magyar politikai párt,

a Konzervatív Párt

1846. november 12-i megalakulásának

százhetvenedik évfordulóján

2016. november 12-én, szombaton

délután háromtól hatig

a Lánchíd utca 7. alatt

 

Szervező: az Athenaeum konzervatív klub

Levezető elnök: Szentpéteri Nagy Richard

A konferencia programja

15.00: Megnyitó (Szentpéteri Nagy Richard)

15.05: Köszöntő (Fróna Ákos)

15.10: Gondolatok a tizenkilencedik századból (Haagen Imre)

15.15: Mi a konzervativizmus? (Salamon János)

15.35: Konzervativizmus a két világháború között (Romsics Ignác)

15.55: A populizmus nemzetközi forradalma és okai (Boris János)

16.15: Újabb gondolatok a tizenkilencedik századból (Haagen Imre)

16.20: kávészünet

16.40: Szemelvények a tizenkilencedik század konzervatív irodalmából (Haagen Imre)

16.45: Baloldali konzervativizmus, avagy az erdélyi fából vaskarika (Cselényi László)

17.05: Amerikai konzervativizmus a 2016. évi elnökválasztás után (Gere Ádám)

17.25: Konzervatív szellem az innovatív piacgazdaságban (Tóth András)

17.45: Újabb szemelvények a tizenkilencedik század konzervatív irodalmából (Haagen Imre)

17.50: A konferencia politikai tanulságai (Nagy Tamás)

17.55: Zárszó (Szentpéteri Nagy Richard)

A konferencia nyitott, a részvétel ingyenes, regisztráció nem szükséges;

vendégeinket kávéval, aprósüteménnyel várjuk a helyszínen

2016. november 21-én délután háromnegyed háromtól.

Demokrácia, jogállam

A cikkben közöltek az író magángondolatai. Nem párt-álláspont nem közös gondolkodás eredménye, hanem a cikkíró gondolatai. Aki nem tud lemondani a csöndben való sima gondolkodásról...

A címbeli kifejezések a magyarok többségének távoli huncutságokat jelentenek, amelyeket holmi nyugati liberalisták találtak ki, leginkább azért, hogy a saját eszméiket terjeszthessék szabadon. Nekünk itt ilyenre nincs szükségünk, ha van szalonna, ahhoz meg sör, akkor a legnagyobb rendben van minden.

Igen régen volt, még tinédzser koromban amikor az Amerika Hangja rádióban egyik este beszéltek a demokráciáról. Azóta is bennem van, hogy egy jól működő rendszerben egymástól függetlennek kell lennie e hatalmi ágaknak, úgy mint a törvényhozásnak, a végrehajtói hatalomnak és az igazságszolgáltatásnak, a bíróságoknak. Meg természetesen a sajtószabadságnak, ugye-ugye, vissza a Népszabit, de most nem ez, nem a sajtószabadság a tárgy. Hanem a címben megfogalmazottak.

Emlékeztek még ugye a körúti robbantásra, amelyben két rendőr megsérült? Emlékeztek, de meddig? Mintha nem lenne körülötte olyan nagy buzgalom, mint megérdemelné, nemde?

Én, mint a demokráciában és jogállamban hívő ember, úgy vélem, hogy a mai végrehajtói hatalom, végeredményben Orbán Viktor miniszterelnök áll a körúti robbantás mögött. Mivel lebontotta az összes ellenörző korlátot amely a hatalmát kontrollálná, ezt nyugodtan megtehette. S ha megtehette, meg is tette. Sunyin, épp olyan sunyin, ahogyan egész életét éli, egész hatalmát gyakorolja.

A bűnüldözésben az első kérdés az, kinek az érdeke volt ami megtörtént.

Orbán Viktornak állt egyedül ez érdekében. 

Emlékszünk, ugye? Egy héttel voltunk a népszavazás előtt, ami annyira fontos volt Orbánnak, hogy az emberei el sem merték neki mondani, hogy rosszul áll a szénájuk, kevesebben fognak elmenni szavazni, így az érvényessége igencsak kérdéses. Többet költött a népszavazási kampányra, mint a Brexit szavazásra az angolok, amelyik népség legalább hatszorosa a magyarnak, nem is beszélve a GDP összehasonlításról a két ország között. 

Orbánnak rendkívül fontos volt az október eleji népszavazás. Emlékszünk arra is, amikor korábban választás előtt voltunk, mindig előhúztak valamit a tarsolyból, amivel a maguk malmára hajtották az ügyet. Letartóztatás, bilincsben elvitele valamelyik korábban leleplezett szoci képviselőnek, ilyenekkel álltak elő, hogy mutassák, az ellenfelük milyen etikátlan, milyen bűnöző. 
Most már ebből kifogytak, hat éve vannak hatalmon, nem jöhetnek elő azzal, hogy Rogánt viszik vezetőszáron börtönbe. Ennél amúgy is ütősebbet kellett kitalálni, meg inkább olyat, ami az emberek félelmét növeli. 
Viszont milyen jól jött egy merénylet rendőrök ellen! Békés, járőröző rendőröket akartak felrobbantani, ez terror a javából, ami ellen küzd az egész világ! Erősíti a félelmet országosan, hiszen ha már rendőröket támadnak, akkor aztán félnie kell Mari néninek, Pista bácsinak is még inkább, s majdcsak elmegy behúzni az x-et a nem-hez.

De elég sok furcsaság van amúgy is a robbantás körül.

- Amikor megtörtént, milyen hosszú ideig vártak a tájékoztatással, a háttérben mintha zavar lett volna, hogyan is álljunk elő, ki vagy mi legyen az, akit megjelölhetünk esetleges elkövetőnek.
- Az eseményről megosztott hanganyagon hallatszik a rendőrök segítségkérése. Mikor ezt hallottam, tisztán olyan érzésem volt, hogy a hanghordozása olyan a rendőrnek, mint amikor egy gyakorlaton kér segítséget, a szöveg is az, mint amit betanulnak, nem olyan, mint élőben egy halálfélelemben lévő ember segítségkérése. 
- Nem engedtek senkit a megsérült rendőrök közelébe, nem engedték oda a sajtót, semmi hír a rendőrökről azóta sem, kik ők, hogyan vannak emberileg, hogy van a családjuk, szorulnak-e bármilyen segítségre a társadalomtól. 
- Nem nyilatkoztatták a sérült rendőrök kezelőorvosait, hogy vannak a sérültek, mik a kilátásaik, egyáltalán azt sem lehetett tudni, hol kezelték őket. 
- Elkapták az elkövetőt. Olyan érzésem volt szintén a bemutatott felvételek megnézésekor, hogy gyakorlaton vagyok. Nem élőben, hanem valahol a virtualitásban. 
- Az elkövető is el van szigetelve a társadalomtól. Nem arra gondolok természetesen, hogy egy súlyos cselekménnyel gyanúsított személy szabadon járjon-keljen, de olyan érzésem van, hogy az elkövető kétszeresen is fogoly, senki meg nem közelítheti az állam meghatározott emberein kívül.

Szóval itt tartunk. Egy államban, ahol semmi gát nincs a hatalom gyakorlói előtt, ahol bármikor bármit megtehetnek velünk, emberekkel. Ha van félnivalónk, nekünk magyaroknak, hát akkor ez az. Nem a migránsoktól, nem az idegenektől, nem Brüsszeltől, hanem a magyar államtól kell félnünk. Ilyen az, amikor nem jogállami keretek vannak, amikor nem demokráciában élünk. 

Az is meglehet persze, hogy szerencsétlen Orbánnak semmi köze az egészhez. Kicsi ennek az esélye, de adjuk meg mégis, lehet, hogy magányos elkövető volt, egy lelki-defektes ember cselekménye. Ám ekkor sem megkerülhető a jogállamot lebontó személy felelőssége, ha nem most, akkor majd legközelebb ő lesz az, aki égbekiáltó bűncselekményt követ, követtet el.

Értjük már tehát, miért kell megtanulnunk a címbeli értékeket, miért kell hozzá ragaszkodnunk? Mert ha nincs jogállam, bármikor, bármi megtörténhet velünk. 

Friss topikok

Címkék

888 (1) adam ant (1) ákos (1) alkotmánybíróság (1) állam (6) andy vajna (1) angela merkel (1) antiszemitizmus (1) atzél mária (1) ausztria (1) baloldal (1) bánhegyi györgy (6) bencsik andrás (1) bevándorlás (1) bolgár györgy (1) boris johnson (1) botka lászló (1) brexit (1) budapest (1) bürokrácia (6) cigányság (1) csepreghy nándor (1) david cameron (1) demagógia (1) demokrácia (6) dk (2) drónok (1) erkölcs (1) erőszak (1) észtország (1) európai ügyészség (4) európai unió (6) farkas flórián (1) fehér balázs (31) felzárkóztatás (1) fidesz (14) fpö (1) googl (1) gulyás gergely (1) gyűlöletkeltés (2) gyurcsány ferenc (6) g fodor gábor (1) habony árpád (3) háború (1) hadházy ákos (1) hajdú péter (1) hatalom (1) hidvégi mihály (10) (1) holokauszttagadás (1) igazságszolgáltatás (1) inkompetencia (1) innováció (1) internet (1) isten (1) jobbik (1) jobboldal (3) jogállam (3) jövő (2) k+f (3) kapitalizmus (5) karrier (1) kdnp (1) kelet (1) klub (1) konzervativizmus (2) korrupció (11) kovács olivér (10) kovács zoltán (1) kövér lászló (1) közösség (2) lánczi andrás (1) lmp (1) londoni magyarok (1) machiavelli (1) macsóság (1) magyarország (11) magyar posta (1) március 15 (2) matolcsy györgy (1) máv (1) média (2) megélhetési politikus (1) mein kampf (1) merkel (1) michael knight (1) migránsok (2) mnb (1) molnár csaba (1) momentum mozgalom (2) mszp (4) nagy tamás (1) nav (1) németország (2) nemzeti (1) népszavazás (2) nigel farage (1) nők (2) nyugat (1) oktatás (4) október 23. (2) oligarchák (1) olimpia (2) önkéntesség (1) önkormányzatok (1) önvezető autó (1) orbán viktor (17) övp (1) pazarlás (1) pető tünde (1) pintér sándor (1) pkp (10) polgár (12) polgári konzervatív párt (11) politika (7) polt péter (1) populizmus (1) pornó (1) propaganda (1) putyin (2) rádió (1) rogán antal (1) románia (1) sebastian kurz (1) simicska lajos (2) sovinizmus (1) szabadság (2) szavazás (1) századvég (1) szocializmus (2) szólásszabadság (1) tarlós istván (1) taxi (1) technológia (1) terror (1) tóbiás józsef (1) trianon (1) tudomány (1) turizmus (1) tv2 (3) uber (1) újbuda (1) vágó gábor (1) vasárnapi boltzár (1) venezuela (1) Címkefelhő