Blog

Igazság. Szolgáltatás?

2016. február 02. - Hidvégi Mihály

Gyanús valami ismét a mai hatalom körül (Mottó: jó emberismerő leszel, ha olykor gyanakodsz).

letoltes.jpg

Demokráciában a hatalmi ágak szétválasztása alap. Ha nem független a törvényhozói, a végrehajtói, a bírói hatalom egymástól, akkor ott nincs demokrácia. 

A FIDESZ bedarálta a bírói hatalmat is, innen kezdve ma Magyarországon nincs demokrácia, de most nem is ezzel kívánok foglalkozni.

Hanem azzal a gondolattal, hogy mi is lehet valójában a napjainkban történt két bírói ítélet mögött. Gondolat ez, bizonyítani nem tudom, de játsszunk el a gondolattal. 

Egyik bírói ítéletet a vörösiszap-perben hozta az illetékes bíróság, másikat pedig a Hagyó-perben. Apropó, a sorba beleillik még a Biszku per is, tehát beszéljünk immár három perről.

Nem a perekkel kívánok foglalkozni, nem ismerem őket olyan mélységben, hogy ezt megtegyem. Más a gondolatom. 

Mindhárom perben - az egyszerű ember gondolatai között - az a közös, hogy nagyon igazságtalan ítélet született. Nem ítélték el gyakorlatilag Biszkut, holott az '56-os megtorlás egyik keménykezű végrehajtója volt, nem ítélték el Hagyó Miklóst, noha nemigen kétséges, hogy a szocik alatt is volt jócskán korrupció, nem találtak bűnöst a vörösiszap-perben sem, pedig ha feltesszük a kérdést, hogy minek volt köze a vörösiszap-ömléshez: a MAL Zrt. s annak a képviselői lehettek az okozói vagy a dalami láma, hát nem kétséges, hogy azonnal a MAL Zrt-t fogja megnevezni a bajok okozójaként mindenki. 

Tehát gyors egymásutánban itt van három per, ahol "igazságtalan" ítélet született. Ergo valamit kell kezdeni az igazságszolgáltatással, mert nem jól működik. Micsoda lehetőség ez kérem. Európa előbb-utóbb megoldja a migráns kérdést, hát szítani kell itthon valamivel a tábor harci kedvét, kell annál jobb téma, hogy nincs igazságszolgáltatás?! (Egyébként valóban pocsék az igazságszolgáltatásunk, hiszen milyen pervitel az, ahol tizenévek múlva születik ítélet, de most nem erről akarok beszélni.) 

A lényeg, hogy én ha olyan kedvemben lennék, hogy szeretném a káoszt ebben az országban még jobban fokozni, nosza rendelnék a tisztelt bíróságtól olyan ítéleteket, amit aztán lehet a "nép" előtt gyalázni. Nagyon szépen illik abba a sorba, amely kezdődött a terrorveszély miatti rendkívüli állapot bevezetési ötletével. 

Tehát erős a gyanúm, hogy Orbán vagy valamelyik káosz-fokozója rendelt olyan ítéleteket, ami alkalmas az ország további megosztására, alkalmas közbeszéd vitelére, alkalmas belső ellenség keresésére, alkalmas a napi 5 perc gyűlölet témájának, alkalmas arra, hogy bemutassuk az ország aparaja-nagyjának azt, hogy egy, csak egy legény van talpon e vidéken, egyetlen kézben van jó helyen a gyeplő: a miniszterelnök úr szent pici kezében. 

Látod, tiszteletlen Oberkapo Viktor, hogy jár az, ha valaki bedarálja az igazságszolgáltatást is! Lehet, hogy agyszülemény az egész, de most már az életben le nem mosod magadról, azt, hogy rendeltél három ilyen ítéletet!

Hidvégi Mihály

Kapcsolat

20 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

high up! 2016.02.02. 14:29:32

Hát itt félrement a hiszti, de rendesen. Marhára nem az ugyanis a helyzet, hogy a bíróság úgy dönt, ahogy a fidesz akarja, hanem az a tagadhatatlan tény, hogy a fidióta ügyészség megint vigyázott arra, hogy nehogymá olyan vádiratot vigyen be, amit be is bizonyított volna.

Mert teccik tudni a fidesz-maszop paktum 25 éve arról arról szól, hogy egymás kezéből veszik át a privtaziációs, közbeszerzési, tanácsadói 1000 milliárd forintok elsíbolásának a tudományát. Oszt mindenki ordibálhat mindenkire, de leültetni nem fogják egymást. Mert akkor mindenki kiborít majd minden bilit, oszt már csak Szibériában lenne annyi börtönhely, ahova az egész maszop meg fidesz beférne.

Úgyhogy ne a bíróság miatt vakarózz, hanem járj utána annak, hogy mi akadályozta meg az ügyészséget, a rendőrséget, hogy végigvigyenek (ennyi év alatt) egy kompetens nyomozást és azért pereljenek amire van is bizonyíték, és azokat pereljék, akik ténylegesen elkövették a bünt.

Több 1000 fidesz-maszop maffiózó van az országban az önkormányzatoktól kezdve az államigazgatáson át, az állami cégeken keresztül egészen a kormány hatalomig - ez mindenki számára evidens.
Oszt hányan ülnek ezek közül? Oszt hány ellen folyik kompetens vagyonosodási vizsgálat? Meg kompetens nyomozás az álami föld pályázatok ügyében? stb?
Egy ellen se. Illetve csak az a pár menthetetlenül nagyon hülye került börtönbe (Zuschlag, Wiest, Hunvald), akikért már nem volt érdemes letagadni a csillagot az égről.

Az Átlaghülyemagyarnak továbbra is maradnak a nagy csindratattával bejelentett elszámolások, a nagy hordószónoklatok között bevitt vádiratok, amin nyáladzhat meg csattogtathat a panel proli osztály. Oszt amikor a tudatosan elégtelenre sikeredett vádak megbuknak, akkor meg hőbörögjön az Átlaghülyemagyarja, hogy a bíróság egy nagy maffiózó!

Közben meg Tóbiás meg Orbaneszku kezet fognak, a csatabárd elásva, megegyeznek, hogy ez évben a bíróság Simon Gábort is felmenti, mert a "bizonyítási" eljárás olyan lesz, hogy Gabira mindent mondunk oszt abból a fele csak a képzeletünkkel lett bebizonyítva, oszt a bíróság persze hogy felmenti az eftárs haverunkat, oszt az élet megy tovább .

FOYLTASSUK!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.02.02. 15:02:28

"az egyszerű ember gondolatai között"
hát ezek szerint énegyszerű ember vagyok
a kommunista gyilkos az kommunista gyilkos
Hagyónál 40 millát csak találtak amit lenyúlt...de hová lett a bűnszervezet?
a vörösiszap meg szerintem megint a szakértőmaffia műve...

dilettáns, beszari felkészületlen bírók vannak ma.
ez van.

6.Lenin 2016.02.02. 19:22:05

"Gondolat ez, bizonyítani nem tudom, de játsszunk el a gondolattal. "

Játszunk, közben jól sározzunk be mindent, ami nekünk nem tetszik.
Se Isten, se ember nem lehet más, mint akinek mi gondoljuk, de majd, ha mi jövünk.

Mihály!
Akkor már nem lesz hitele semminek, és senkinek. Lerombolni nem nehéz, visszaszerezni meg majd szinte lehetetlen lesz.
Nagyon veszélyes ez. Játéknak főleg, még ha csak a gondolatokkal játszunk.
Nagy kár ilyen irányt erőltetni.

kvadrillio 2016.02.02. 19:44:00

MICSINÁÁÁÁL EZA BALOG-LELKÉÉÉÉÉSZ ??????????????????????????????
Minisztériumi kutatók szedik ízekre a Kliket

A HÜLYE BALOG LELKÉSZMINI. MIATT VAN EZ !!! :o)))

"""

„Itt a papírmunka meg a kitaposatlan út tízszer annyi időbe telik időpazarlások miatt” – nyilatkozta egy igazgató, és ez általános igazság azoknál, akik kicsit is belelátnak az iskolák működésébe. Az iskolavezetőknek sokszor az az érzésük, hogy az oktatásirányítás maga sem tudja, hogy mit szeretne.

Ez engem nagyon ki tud borítani, hát ilyen nincs, hogy huszadszor kérdezi meg, hogy hány erkölcstanos és hány hit- és erkölcstanos van

– mondta egyikük, miközben a szakmára és a fajsúlyosabb vezetői teendőkre ezek miatt nincs idejük."""

kvadrillio 2016.02.02. 19:45:14

ELKESERÍTŐ AMI EBBEN A NYOMORÉKKÁ TETT ORSZÁGBAN ZAJLIK !!!!! AMIT EZT A SZÁZEZER TANÁCSADÓVAL KÖRÜLVETT FASZ KORMÁNY MŰVEL AZ ORSZÁG NÉPÉVEL !!!

kvadrillio 2016.02.02. 19:52:26

„Ha támadják, még hosszabb lesz a kisvasút”
kritika kisvasút Felcsút Orbán Viktor hosszabbítás híradó
2015.11.08. 18:40
2788 megtekintés

Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha ezután is támadják, akkor Lovasberényig - ezt mondta Orbán Viktor szombaton Felcsúton, a helyi óvoda ünnepségén. Az 1800 fős faluban majdnem 900 millió forintból épül kisvasút. Az LMP szerint tipikus reakció, hogyha a miniszterelnök jogos kritikákat kap, akkor, idézzük, bedurcázik.

NU..., AZ ILLEN MENTA...LITÁSÚ VEZETŐT..., KI KELL BASZNI A HÓRA, KEZÉBE NYOMNI EGY KARÉJ KENYERET, OCCT CSEPEGTESSEN RÁ EGY KIS HAVAT, HA LEHELETÉVEL MEGOLVASZTOTTA !!!...ÉS OTTHAGYNI ÖRÖK IDŐKRE...

kvadrillio 2016.02.02. 19:54:05

Nem felelnek a sértő kommentekért az online lapok
Strasbourgban pert nyert az Index és a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete

MH – 2016.02.02. 12:00
Nem tehetőek felelőssé az internetes oldalak üzemeltetői az oldalukon megjelenő sértő kommentek tartalma miatt - döntött az Emberi Jogok Európai Bírósága. A strasbourgi döntés szerint a magyar bíróságok is megsértették a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő jogot, amikor korábbi ítéleteikben az oldalak üzemeltetőit tették felelőssé a náluk megjelenő hozzászólások tartalmáért.

fb_komment_fekete576Ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével a magyar Alkotmánybíróság (Ab) azon korábbi döntése, amely a tartalomszolgáltatók feltétlen felelősségét állapítja meg az internetes oldalaikon megjelenő, harmadik személyek által bejegyzett kommentekért - írta kedden közzétett ítéletében az EJEB.

A strasbourgi bíróság egyhangúlag elfogadott ítélete szerint a magyar hatóságok megsértették a véleménynyilvánítás szabadságát azzal, hogy az Index online hírportált és a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületét (MTE) tették felelőssé a cikkeik alatt megjelent kommentekért.

Az ítélet szerint a magyar bíróságok merev álláspontja olyan felfogást tükröz, ami nem teszi lehetővé a versengő jogok (a személyiségi jog és a véleményszabadsághoz való jog) mérlegelését. Ráadásul szerintük a problémás kommentek ugyan jogsértőek voltak, de nem érték el a gyűlöletbeszéd szintjét.

Az Európa Tanács égisze alatt működő EJEB ítéletének értelmében a magyar államnak a jogsértés miatt három hónapon belül 5100 euró (több mint másfélmillió forint) perköltséget kell fizetnie a felpereseknek.

2010-ben kezdődött az ügy

Az ügy előzménye, hogy az Experient ingatlanközvetítő cég feljelentette az Indexet és az MTE-t, mert a vállalat etikátlan hirdetési gyakorlatáról szóló cikkeik alatt gyalázkodó kommentek jelentek meg. A kifogásolt kommenteket eltávolították, amint tudomást szereztek róluk, de az ingatlancég nem elégedett meg ennyivel, és bírósághoz fordult.

Magyarországon az ügy azzal ért véget, hogy az Ab 2014 májusában elutasította azt az alkotmányjogi panaszt, amelyet a tartalomszolgáltatók a Kúria ítélete ellen nyújtottak be. Az Ab-döntés értelmében a honlapján kommentek közzétételét lehetővé tevő tartalomszolgáltató akkor is felelősséggel tartozik a mások jogait sértő bejegyzések miatt, ha nem volt tudomása a jogsértő tartalomról, de még akkor is, ha a sértett kívánságára azonnal eltávolította.

A strasbourgi bíróság itéletének indoklása itt olvasható.

Ad Dio 2016.02.02. 20:11:23

Csak hogy jól értem-e, felmondanám a tartalmat.

Szóval:

1. a gonosz jobboldali orbánviktorfidesz bedarálta a bíróságot, akik innentől az ő kedvükre ítélnek.

2. születek egy-ké-há felmentés baloldali főhajakendek ellen

3. ami nem tetszik az egyszeri pógárnak, különösen ha jobboldali

4. mindez a zellenség megzavarására

Jól mondom?

Remélem hogy valamit végzetesen félreértek :-).

Gyorgy Nagy 2016.02.02. 20:14:01

Egy BUKOT csepeli MEGÉLHETÉSI,SEGGNYALÓ VOLT polgàrmester ( kreált rezsibiztos,sehose jegyzet volt SZAR bikozó aki most a szövetség elnöke, ezért szerepelünk gyengén ) meri kritizálni a biroi döntéseket?Sziszi takarodj csepelröl a büdős P.CSÁBA !

Hidvégi Mihály 2016.02.02. 20:16:37

@6.Lenin: "Játszunk, közben jól sározzunk be mindent, ami nekünk nem tetszik.
Se Isten, se ember nem lehet más, mint akinek mi gondoljuk, de majd, ha mi jövünk."

Igen, barátom, veszélyes játék ez! De nem én kezdtem, ne mondd, hogy gyerekes lennék ki kezdte, mert nem lehet kérdés, de igen lényeges:

Orbán lebontotta a demokratikus keretet, lebontotta a jogállamot. Innentől kezdve minden megtörténhet, minden tragédia, minden rossz!

Ezt nem lett volna szabad elkezdeni Orbánnak, ő játszik a tűzzel, ő viszi vásárra nem csak a saját bőrét, hanem az országét is.

Igen, nem lesz hitele semminek, és senkinek. Ez így maga a borzalom.

Ezért írtam a konyha-politizálást az előző bejegyzésben. Mert nekem lehet hinni, meg a hozzám hasonló közembereknek, akiket nem a hatalom mámora vezérel, hanem Magyarország felemelése.

Orbánnak soha ne higgyetek, ez is borzalom, de így van, az ország első emberétől csak tragédiát kaphatunk!

6.Lenin 2016.02.02. 20:38:54

@Hidvégi Mihály:

Már ne haragudj, de kb ilyen stílusban szoktak az utcán győzködni a jehova tanui.
Ők se jönnek be nálam az ilyen szöveggel.

"Mert nekem lehet hinni, meg a hozzám hasonló közembereknek, akiket nem a hatalom mámora vezérel, hanem Magyarország felemelése. "

Mihály!
Eltudod képzelni hányszor hallottam hasonló szöveget az elmúlt néhány évtizedben?
De jóindulatú leszek, hiszek neked.
És, ha mégsem? Valami biztosítékot lehetne kérni előzetesen?

Komolyra fordítva.
Amit leírtál, az a Te véleményed. Sokan másként élik meg.
Miként lehetne ezt eldönteni?
18-ban lesz egy lehetőség, nektek is.

Mondjuk én megszoktam, hogy képes legyek magam megoldani a problémáimat, és nem tartok igényt a felemelésemre, csak arra, hogy biztosítsa valaki ezt továbbra is, bár eddig se vettem észre, hogy valakik akadályoztak benne, sőt. Valamivel könnyebb, mint az előzőek alatt.
Nekem ilyenkor mi a feladatom?

Hidvégi Mihály 2016.02.02. 20:50:24

@6.Lenin: Én egyáltalán nem vitatom, hogy úgy érzed, hogy jobb, mint az előző ciklusokban. Biztosan igazad is van, semmi okom rá, hogy ebben kételkedjem.

Csak tudod van még egy opció. Mert mi lenne, ha a mai kormány még jobban kormányozna, mondjuk úgy, hogy kiirtották volna a korrupciót, nem pedig állami szintre emelték volna, az oktatásra is sokkal többet juttattak volna aminek következtében a tanárok örömmel tanítanának s még valóban számon is lehetne kérni rajtuk a teljesítést, költöttek volna az egészségügyre is amit arra szükségeltetik, mi lenne, ha nem az ország feje fölött próbálnának mindent eldönteni, szóval azt szeretném mondani, hogy ha jobban érzed magad, annak örülök, de annak még jobban örülnék, ha emberek százezrei nem keltek volna útra nyugatra a kilátástalanság következtében.

A mainál sokkal felelősebb kormányzást igénylek.

Mi a feladatod? Csak annyi, hogy légy résen, biztosan az a lehető világok legjobbika, ami itt létrejött? Ezért írtam az igazságszolgáltatási mizériáról is, mert én a lehető legsötétebbnek ítélem, légy résen, nincs-e véletlenül igazam. Kérlek.

kvadrillio 2016.02.02. 20:56:28

Studium General---Charlie Hebdo betette a lábát a Corvinusra ?????????????
Cigányviccek egy érettségi előkészítő feladatsorban
NT
NT követés
2016.02.02. 08:54

„Mi az a három szó, amit a legkevésbé akarsz hallani egy cigánytól? Jó reggelt, szomszéd!” „Hogy szólítják az öltönyös cigányt? Kérem, a vádlott álljon fel!” − ezek a viccek kerültek fel a Budapesti Corvinus Egyetem érettségi előkészítőjeként működő Studium General emelt szintű trigonometria-feladatsorának aljára, írja a Népszabadság.

6.Lenin 2016.02.02. 21:16:42

@Hidvégi Mihály:

Ma erről vitáztam a mandineren (vörösiszap:ilyen az igazságszolgáltatás) egy valószínűleg az szolgáltató cégnél sertepertélő pacákkal.
Nem szeretnék ismétlésekbe bonyolódni ezzel a szolgáltató céggel kapcsolatban.(igazságszolgáltatás)
Én is nagyon remélem, hogy ez a kiváltságos társaság egyszer valóban azt fogja nyújtani a polgároknak, amit kellene.
A kormányzásról...
Van saját véleményed, jogod is van hozzá, hogy ilyent alkoss, és nyilvánosságra hozz, kritizálj.
Magánügy.
Tehetsz is ellene törvényes keretek közt. Teszel is a jelek szerint. Helyes.

Amit én hasznosabbnak tartanék a parttalan kritizálás helyett, ha elfogadható/hihető megoldásokat kínáltok, de nem ilyesmiket, hogy...

Ha mi jövünk, világszínvonalú oktatás lesz, és rendbe tesszük az egészségügyet. Csak ennyit.
Ilyesmi még senkinek sem sikerült. Ezekkel mindenhol probléma van. Több évtized alatt is csak enyhíteni lehet ezeken.
Ha a mai diplomásokkal probléma van, azok több, mint tíz évvel ezelőtt nem kaptak megfelelő oktatást.
akik most kapnak alapfokút, azok is évekkel később lesznek mérhetők egyetemeken főiskolákon, hogy milyen tudással rendelkeznek.

Tegnap olvastam, hogy Amerikában is van probléma a hajléktalanokkal.
Hát nem mindenki milliomos Amerikában?

Rövidre fogva, túl korainak tartom, hogy ha mi jövünk mindenki tök hepi lesz.
Mi lesz, ha a többi 1%-os keményen betart majd?
Vagy mindenki hepi szeretne lenni?
Talán előbb fel kéne mérni az igényt, a pártotok által képviselthez. Nincs olyan nagy választói réteg, amelyik könnyen változtatna az eddigi hozzáállásán.
Szerintem.

kvadrillio 2016.02.02. 21:24:17

Az USA megnégyszerezett pénzből száll szembe a kelet-európai orosz agresszióval

MILYEN OROSZ AGRESSZIÓRÓL BESZÉL EZ ??? ÉN CSAK NATO ÉS AMCSI AGRESSZIÓT LÁTOK MINDENHOL !!!!!

Hidvégi Mihály 2016.02.02. 21:29:53

@6.Lenin: Ha mi jövünk minden heppi lesz? Jó lenne :)
De ez nem ilyen egyszerű, ebben biztos vagyok.

Viszont van ami egyszerű. Nem mondom a tök heppiséget, de azt igen, hogy a nyilvánosságot igen erősen igénylem. A nyilvános döntéseket, a nyilvános előkészítéseket, az állam működésének teljes átláthatóságát. Ha valami van amit szívből utálok az a hazugság és a titkolózás. Na meg a gyengeség. Mert a gyenge titkolózik, épp azért, mert érzi, hogy nincs tehetsége jól végezni a dolgát.

Ha mi jövünk... én ezt nem szeretem így mondani.

Ha mi jövünk..., de nem én meg a cimboráim, nem! Hanem te, meg a te szomszédod, meg mindenki, akit a közélet érdekel, meg persze én is, az én szomszédaim is, magyarán olyan közpolitikát szeretnék, ahol a közélet iránt érdeklődő, ahhoz tenni kívánó s a hatalmat számon kérni akaró polgárok részt vesznek a döntés előkészítésben, gyakorolják a demokratikus jogaikat és soha nem engedik, hogy a sajtot kiénekeltessék a szájukból.

Polgári Magyarországot szeretnénk, érdeklődő s ha kell odaütő polgárokkal. Nem behúzott farkú "zembereket".

6.Lenin 2016.02.02. 21:58:05

@Hidvégi Mihály:

Sok sikert!

Azért az élet ennél sokkal bonyolultabb.
Én szolgáltatással foglalkoztam jó néhány évtizedig (több, mint 36). Több tízezer emberrel kerültem kapcsolatba. Szinte annyi különböző érdekkel megáldva.

Akkor nézzük...
Van kb 8 millió választásra jogosult.
Ebből kb 20-30-% tojik az egészre.
50-70 él a jogával jó esetben.
Ezek nagy része már elkötelezett más pártok irányába
Nagyon kis %-ban elképzelhető átjárás, csalódás

2-3 millió szavazat kellene a stabil kormányzáshoz.

Állítólag lenne igény friss erőkre.
újonnan indulók eddig nem lépték át még az 1 %-ot sem

A jelenlegi állapot szerint a mai ellenzék a jobbikkal együtt sem haladja meg. a jelenlegi kormányzó pártok támogatottságát

Lenne-é koalíciós lehetőség a jelenlegi ellenzékkel.
Amíg Gyurcsányi szabadon garázdálkodik a ballib oldalon, ez kizárt.

Akkor?
Mátyás először ezen kellene elgondolkodni.
Válaszokat keresni a sokféle érdek közelítésére. Ez a legnehezebb része egy kormányzásnak.

Szerintem álmodozni mindenkinek a jogában áll.

Hidvégi Mihály 2016.02.06. 10:07:42

@6.Lenin: Látod, ebben teljesen egyetértünk: az élet bonyolult.

Épp ezért gondolom, hogy egyáltalán nem lehetetlen új politikai erőnek feltűnnie. Sőt, egyenesen azt gondolom, hogy a mai zavarodott magyar világban szükségszerű.

Látszólag népszerű a Fidesz... látszólag, ezt mutatják állítólag a közvélemény-kutatások. Elhiszi a nép, hogy Orbán megmentette a migránsoktól stb.

De érdekes, hogy a tanárok akkor miért elégedetlenkednek? A tanárok, akik különös helyet kell elfoglaljanak a társadalomban. Gondolkodj el, minden tanár diplomás, s most ez a réteg érzi úgy, hogy nagyon kibabráltak velük meg a rájuk bízott diákokkal is.

Hány tanár s hány diák s azoknak hány szülője van? Ők mind a mai Orbán-kormány ellenzékei, hiszen a stadionokra meg a barátok zsebébe csúsztatott pénz mind őket rövidítette meg. Nem csak annyira, hogy nem futja nekik arra, hogy megnézzék egy közös családi nyaralás során a Mona Lisát eredetiben, hanem annyira, hogy ócska napszámosnak érezhetik magukat a nemzet napszámosai.
De ugyanígy vannak az orvosok, az ápolók. Ismét olyan réteg, amelyik javarészt diplomásokból áll. Szintén le vannak szarva a mai magyar politika által.

S őket, meg sok mást is ne lehetne egy polgári felemelkedést a zászlójára tűző párt által? Dehogynem!
Egy új pártnak nem lehetne a tisztességgel kampányolni? Dehogynem! Sőt, annyira eltűnt a magyar közéletből a tisztesség, hogy óriási kereslet kell mutatkozzon iránta. Tudod, ez is a kereslet-kínálat törvénye: ami nincs, amiből kevés van, az egyre értékesebb lesz.

6.Lenin 2016.02.06. 16:45:11

@Hidvégi Mihály:

Az egyik lányom pedagógus (én is kacérkodtam anno ezzel a pályával), a feleségem óvónőként ment nyugdíjba (43 év után ). Nem kell bemutatni a pályát.

Az oktatás, gyógyítás nem a pedagógusokról, illetve orvosokról szól elsősorban. A gyerekekről, elsajátított tudásukról ill. betegekről.

Mikor én kezdtem (50-es évek) rohantunk vissza délután az iskolába, minden kényszer nélkül, mert foglalkoztak velünk, Ének kar, színjátszó kör, tánc iskola, szakkörök, stb. Nem tudom mennyit kaphattak akkor a pedagógusok, de ott voltak ők is velünk estig.
Ma a többségük jobban várja a kicsengetést, mint a tanítványai.

Ezt ismét megváltoztatni nem 1-2 napos munka. Kellenének hozzá hasonló felfogású pedagógusok is. Nem feltétlen pénz kérdése csupán.

Néhány ezer különálló iskola, különböző felfogású, képességű pedagógusokkal, más-más tantervvel, tankönyvekkel biztos, hogy nem a világszínvonal felé vezető út. Ez egy agyrém lenne csupán, óriási káosszal.
Majd ezt eldöntik akik valóban értenek is ehhez, és nem politikai haszonszerzésből okoznak majd helyrehozhatatlan károkat 1-2 generációnak.

Lehetne tisztességes új párt is? Lehetne, nincs semmi kizárva.

Hihető jövőkép kérdése az egész. Nem hülyék a választók. Majd eldöntik, nem az önbizalomtól esetleg túltengő próféta jelöltekre kellene bízni.

Polgári Konzervatív Párt

Honlap: pkp.hu
Facebook
info@pkp.hu

Számlaszám: 10918001 - 00000074 - 87840006

PKP-blogok
hafr.blog.hu
digipenna.blog.hu

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról!

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.

süti beállítások módosítása