Blog

Átgondoltátok?

2016. február 11. - Hidvégi Mihály

Átgondoltátok, barátaim? Átgondoltátok ti ezt rendesen, tisztességes magyar, magát jobboldaliként meghatározó, a napi betevő falatjáért megdolgozó s a Fideszre szavazó emberek, polgárok?

change-management.pngA ti barátotok (nem közös barátunk, mert én az ilyennel nem cimborálnék), Orbán, amikor kedve úgy tartja, egyszer hazazavarja az oroszokat, másszor pedig behívja őket. Utóbbin azt értem, hogy Putyinnal barátkozik, közös terveket szőnek a paksi bővítésről, nagy, monumentális terveket, évtizedekre szólót. Most pedig a legújabb terv egy oroszokkal közösen indítandó légitársaság. S Orbán elmondja, hogy nekünk fontos Putyin barátsága, fontos az orosz piac. 

Látjátok, így szokott nektek őméltósága füllenteni, hogy ezt a szép kifejezést használjam. Mert az orosz piac fontos, nagy piac, közel lévő piac, hogyne lenne fontos. De Putyin barátsága nem fontos, sőt! Olyan ember barátsága, amelyik a saját hazáját is zülleszti, háborút vív testvérnépe, az ukránok ellen, háborút vív a Közel-Keleten Aszad mellett Szíriában, nos, az ilyen ember barátságát békeszerető, hazájáért élő-haló ember megvet, kiközösít. 

Utóbbiak miatt fogtam most e cikk megírásához. Mostani hír, hogy az oroszok bombázása miatt Aleppóból menekülnek ismét az emberek s ismét tömegesen veszik majd célba Európát, jobb híján, mentve az életüket, családjukat, bízva az itteni megélhetésükben. 

Nektek, barátaim, nem szúr szemet, hogy miközben Orbán minden eszközzel "véd"  benneteket a migránsoktól, eközben a politikájával - az orosz elnöknek nyalással - azt segíti elő, hogy a migráció minél nagyobb legyen?! Mert ha beállna az európai politikusok mellé s nem tárgyalna egy terjeszkedő zsarnok medvével, akkor ezt a kis mitugrász Putyint is jobban lehetne fegyelmezni. 

Hiába, ha egy ember elindul a lejtőn, akkor ott nincs megállás. Orbán elindult lefelé 2001 táján, s teszi ezt veletek, rendes tisztességes emberkéim, port hint a szemetekbe nap-mint-nap. Mert lehet benneteket az orrotoknál fogva vezetni, csak egy kis szirén-ének szükséges hozzá. 

Átgondoltátok, barátaim? Nem gondoljátok, hogy az a miniszterelnök, aki ennyire következetlen, ennyire hajbókoló hol ide, hol oda (ahonnét egy kis pénzt sejt), abból elég lesz már az országnak?

Hidvégi Mihály

Kapcsolat

98 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dbm 2016.02.13. 10:20:53

Húha, Misi keményen belecsaptál a közepébe. Mondjuk szerintem az kevés lesz a magyar olvasó közönségnek, hogy Soros nevetséges hazugságait ismételgeted.

bloglegelő 2016.02.13. 10:32:14

gagyi szar kis szófosás

fércnél maradandóbb 2016.02.13. 10:36:01

Agymenésről kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.13. 10:47:58

@Dbm: @bloglegelő: "elvtársak" egyre aktívabbak vagytok. Megérkezett a pénz? :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.02.13. 10:48:06

@Dbm: @bloglegelő: @fércnél maradandóbb:

Miért nektek tetszik ez a Putyin-szopkodás? Putyin a múltjával, a jelenével, a hazugságaival. Mindez azzal, hogy az olajáresés megmutatta, hogy mennyire is "gazdag" medve barátunk, akiért még a nyugazi szövetségeseinket is eldobnánk, pedig azért váltottunk rendszert. Normálisak vagytok?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.13. 10:57:58

Drága Hídvégi Misi, neked már agyadra ment az Orbán-gyűlölet. Szánalmas vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.13. 10:58:57

Bocs, nem mehetett arra, ami nincs.

FikkFakk 2016.02.13. 11:00:32

Hat ez a poszt igy valoban szanalmas.

Tudjuk, sajtoszabadsag, demokracia, kisebbsegek vedelme, orbani diktatura...

khell 2016.02.13. 11:18:01

Misinél teljesen elmentek otthonról.

"Mert ha beállna az európai politikusok mellé s nem tárgyalna egy terjeszkedő zsarnok medvével, akkor ezt a kis mitugrász Putyint is jobban lehetne fegyelmezni. "

Én nem gondoltam volna orbánról, hogy ekkora meghatározó erő, de ha te mondod elhiszem. Nyugat európa és oroszország, sőt eurázsia sorsáról dönt viktorunk, nem kispályás.

khell 2016.02.13. 11:19:10

@khell: ja és mindezt egy erőmű-épitésre való megbizással teszi, elképesztő figura.

Sicu Lus 2016.02.13. 11:20:48

"Mert ha beállna az európai politikusok mellé s nem tárgyalna egy terjeszkedő zsarnok medvével, akkor ezt a kis mitugrász Putyint is jobban lehetne fegyelmezni. "

Hát... kell egy kis fantázia ahhoz az elképzeléshez, hogy a naaaagy Oroszország - akitől mindenki fél, ugye, még az amcsik is - sorsa ettől a mitugrász Orbántól függ.. nem hiszem, hogy a posztíró felfogta, hogy ennél jobban azok sem dicsérik Orbánt, akiket feltehetően ezért fizetnek. :D

Afrika steht an der Elbe 2016.02.13. 11:26:56

"...beállna az európai politikusok mellé. .."

Kérem szépen, pont oda nem szabad beállni. Komplett idióták vezetik ma Európát. Jobbik esetben. Rosszabbik esetben árulók.

kvadrillio 2016.02.13. 11:55:56

etonba öntve találták meg a dunaföldvári vállalkozót

.2 ÉVIG NEM TALÁLTÁK ??? GYILKOSOK KÖZT CINKOS AKI NÉMA !!!!!
DSz
DSz követés
2016.02.13. 08:50

A héten robbant a hír, hogy a rendőrség egy gyilkossági ügyben gyanúsítottként hallgatta ki Gál Rolandot, Dunaújváros fideszes önkormányzati képviselőjét. Itt írtunk az ügyről részletesebben.

Az ügyben eljáró Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csak szűkszavúan kommunikált az ügyben. Azt közölték, hogy egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2016. január 5-én nyomozást rendeltek el. Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, az egyiknek Sz. J., a másiknak G. R. a monogramja.

Advanced Flight 2016.02.13. 11:59:04

Hát ez.....ez.......miezzzz?????? poszter mit szív? :-)

Reszelő Aladár 2016.02.13. 12:08:52

Az orbáni kerítés szándékosan olyan fémből van, ami idevonzza a bevándorlókat. Amikor majd úgy hozza a politikai széljárás, hogy nem kellenek, akkor majd megfordítják a polatitást.
Na pont ennyi értelme volt a posztnak.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2016.02.13. 12:37:09

"Átgondoltátok, barátaim? "
Barátod a hóhér! :)

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2016.02.13. 12:41:46

Ez a poszt ugye az illogikus, összevissza érvelés iskolapéldájának került ki a címoldalra?
Valahol azt érzem, az író arra próbál utalni, hogy Merkel és Junkcer egyenesen Putyin kottájából játszanak, avagy Putyin őket támogatja egy titkos megállapodás értelmében. Hiszen eddig azt hajtogatták, a menekült jó Európának. Ergo még több menekült még jobb. Hát most Putyin tesz róla, hogy még több menekült legyen, azaz még jobb legyen nekünk. Ebből a gondolatmenetből következhet az, hogy Orbán következetlen, ha jóban van Putyinnal, de rosszban van Merkellel, hiszen ezek egy követ fújnak. :D

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.13. 13:27:26

@bloglegelő: @Dbm: @Afrika steht an der Elbe: ja értem "elvtársak" hát ma van a tüntetés, aztán kivezényelte a párt az összes propagandistát :D

Nem tudtam eleinte hogy miért aktiválódtatok :)

shakespeare 2016.02.13. 14:10:22

Örvendek, hogy nincs olyan ember aki ezt a maszlagot beveszi.
kommentelôk tudnak gondolkodni legalább

ban 2016.02.13. 14:12:45

PKP! Átgondoltátok? Ti ezt a posztot?

Netuddki. 2016.02.13. 14:25:37

Fideszbértrollmágnes. Muhaha!

vezér01 2016.02.13. 14:28:57

Misikém,téged aztán jól megfizethetnek. Ingyen ugyanis Te se lehetsz ennyire hülye. "Orbán elkergette az oroszokat,most meg behívja." Na ja ! Elkergettük a németeket,most meg Merkelt éltetjük.Szidtátok az USA bérenceket,most nyaljuk a feneküket. Putyin züllesztené a népét? Akkor mit csinált Gorbi és Jelcin? Háborúzik a testvéri ukránokkal? A macska nem háborúzik az egérrel. Visszavette tőlük a Krímet,amit az ukrán Hruscsov ajándékozott testvéreinek. És miért? Mert az ukránok bedőltek az amerikai és EU ígéreteknek - NATO és EU tagság - és akkor Putyin elveszthette volna egyetlen mélytengeri hadikikötőjét a Fekete tengeren. Amiért amúgy jelentős bérleti díjat fizetett az ukránoknak. Aszad mellett harcol ? Amerika meg az Iszlám államot fegyverezte a legális hatalmú Aszad ellen. Ha már oly nagy demokraták,miért nem akarják a Szaudi uralkodót vagy Kim Dzsong Unt elzavarni ? Ott aztán tényleg diktatúra van. Folytatnám ,de felesleges. Szabadelvű konzervatívként tisztelem véleményedet,de azért jót röhögök rajta.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 14:36:41

Adja az ég, hogy az összes poszterhez hasonló egyszer személyesen, védelem nélkül találja magát szembe azokkal a "felkelőkkel", akik miatt már évek óta dúl a háború. Innen könnyű nyomni a maszlagot, a háborús uszító propagandát.

Nem Aszad tört az országra, a lakosság nagy része pedig, akik nem nyugatra indultak, a partvidék felé menekültek.

Még azok a nyugati országok, akik nyakig benne vannak az Oroszország elleni pitiáner gazdasági háborúban, a neokolonialista bomlasztásban és régió szétverésében, még ezek a politikusok is kénytelenek manapság inkább engedni Aszadnak, Iránnak és sok eddig éjfeketének festett ördögnek. Mert azok, akiket támogattak olyan eszeveszett öldöklést csaptak, hogy azt már nem lehet vállalni.

Hány ember halt meg Szíriában eddig? Megérte? Hogy terjedjen a vahhábizmus, hogy alá lehessen ásni az utolsó Baath erődöt és lehessen nyomni a nyugati fegyvereladásokat? Megérte?

Utolsó, aljas, szemét poszt az ilyen.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 14:46:16

Arról nem is beszélve, hogy a poszt Orbánt érintő része bődületes ostobaság. Orbán egy senki ebből a szempontból, Magyarországnak pedig semmi köze nincs a konfliktushoz. Orbán ugyanúgy barátkozik Erdogannal is, aki Putyi legnagyobb ellensége az egész konfliktusban.

Senkit semmilyen szinten nem érdekel Magyarország véleménye egy konfliktusról, amire zéró befolyásunk van, tehát ebbe belekeverni Orbánt ritka nagy baromság. Így is túl sok a külpolitikai vonatkozás a kormányzásban. Az országot kell itt rendben tartani, nem kereszteslovagot játszani a nagyvilágban.

A szírek közül a terhes nőknek, anyáknak és fiatal gyerekeknek ideiglenes menedéket, a férfiaknak pedig fegyvert, pokrócot és ruhát lehet adni és visszaküldeni őket Szíriába, hogy zavarják el a iszlamista lázadókat és szedjék rendbe az országukat. Más dolgunk nincs.

Zsuzsi25 2016.02.13. 15:09:39

Atgondoltam. Az egyetlen ertelmes huzasa Orbannak,(a csaladi adokedvezmenyen kivul) az a mebekultekhez kapcsolodik. Az ahogy a menekultekkel bant, es ahogy megoldotta ezt a helyzetet.

Zsuzsi25 2016.02.13. 15:11:06

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Szerintem meg ennyi dolgunk sincs. Nem a mi feladatunk ellatni ezeket az embereket. Nem vagyunk felelosek ertuk

Ad Dio 2016.02.13. 15:18:37

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:

"A szírek közül a terhes nőknek, anyáknak és fiatal gyerekeknek ideiglenes menedéket, a férfiaknak pedig fegyvert, pokrócot és ruhát lehet adni és visszaküldeni őket Szíriába, hogy zavarják el a iszlamista lázadókat és szedjék rendbe az országukat. Más dolgunk nincs."

Nem így látom.

Európa új paradigmája épp azon az alapon fog nyugodni, hogy minimális beavatkozás (főleg nem katonai!) és maximális segítség (menekülttáborok, alapvető szükségletek, élhető életfeltételek).
A paradigma másik fele pedig a jogos ön(identitás)védelem: nincs illegális ki-bejárkálás az unióba.

Rá kell venni mind az USA-t mind az oroszokat, hogy fejezzék be a katonai intervenciókat a régióban.És el kell érni a katonai embargót is. Harcoljanak ha akarnak, de ne legyen egyetlen fegyvergyárnak sem érdeke lobbizni a háború folyatására.

Ad Dio 2016.02.13. 15:21:57

@Zsuzsi25:

"Szerintem meg ennyi dolgunk sincs. Nem a mi feladatunk ellatni ezeket az embereket. Nem vagyunk felelosek ertuk"

Felelősek tényleg nem vagyunk. A saját jól felfogott érdekünkben kell segíteni nekik, hogy élhető világot tudjanak kialakítani - odahaza.

preshaz.blog.hu/2015/10/01/felejtosseg

röf 2016.02.13. 16:39:36

"Átgondoltátok, barátaim? "
Igen.
Továbbra sincs szükség rátok.

Punxsutawney Mormota 2016.02.13. 17:06:43

@Dbm: Egy Sorosnak már nincs arra szüksége, hogy hazudjon. Neked annál inkább. Meg is teszed. Éjjel-nappal

Punxsutawney Mormota 2016.02.13. 17:09:56

@________________: De legalább egy helyre gyűjti őket :)

Punxsutawney Mormota 2016.02.13. 17:13:40

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:

"Még azok a nyugati országok, akik nyakig benne vannak az Oroszország elleni pitiáner gazdasági háborúban,"

Pitiáner? Azért az oroszokkal csak feltörlik a padlót azok a pitiáner szankciók, meg a 70%-kal alacsonyabb olajár. Lehet, hogy még nagytiszteletű Kirill pátriárkának is be kell dobnia a 30 ezer dolláros karóráját a közösbe, mivel Putyin elvtársnak már a nyugdíjakat is nehezére esik kifizettetni.

Willkommenskultur 2016.02.13. 17:21:02

orbán külpolitikája kiakasztja a libsiket, úgyhogy az irány itt is jó

vadi3 2016.02.13. 17:55:10

@Willkommenskultur: Amikor ismét leköpnek az osztrák határon akkor lesz Neked a jó, mert félhülyeként még tapsolni is tudsz majd hozzá. A külpolitika mértéke nem a megharagított országok száma, hanem pont az ellenkezője

vadi3 2016.02.13. 17:58:29

@Zsuzsi25: Ja-ja, bizony ám. 56-ban a kitántorgó 200ezer-ért sem volt senki felelős.
Ott rohadhattak volna meg az osztrák gyűjtőtáborokban, ha azok akiket most oly nagyon utálsz nem segítenek nekik.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 17:58:32

@Punxsutawney Mormota: büszke is lehetsz rá te meg a többi jobbágy, hogy most az uraitok megint jól megszedték magukat.

Mindenki jól jár az Oroszország elleni szankciókkal. Az európai politikus, akinek végre van egy jó kis ellenség, aki nem muzulmán, mint a drága új jobbágyok; a szaúdi olajlobbi, a palaolajlobbi, az amerikai politikus, aki el tudja magát adni, mint a nemzet gazdasági és világpolitikai érdekeinek védelmezője, a fegyvergyáros, akitől vesznek mindent, mint a cukrot. És megint a politikus, aki az új fegyverkezésre biankó csekket kap és zsebrevághatja a visszaosztott pénzeket.

Csak épp megint az ostoba európai és orosz kisember marad hoppon. Meg a szerencsétlen orosz/ukrán katona akit kivezényelnek meghalni a világ legértelmetlenebb mesterségesen kreált nacionalizmusa miatt.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 18:03:58

@vadi3: ha valakinek Orbán külpolitikája miatt lesz kedve leköpdösni a magyarokat, amiatt mert nem adjuk el üveggyöngyért a földünket, mint egyes indián törzsek és mert nem engedjük korlátok nélkül garázdálkodni itthon az osztrák bankokat, akkor rajta.

Nyugodtan köpködhetnek. Orbán pocsék belpolitikája mellett én nehezen tudok igazán külpolitikai baklövéseket felidézni. Jaj persze, a MOL-ügy. Ami egy az egyben megfelel az osztrák kisstílű handabandázásnak a pénzintézetek és a nyugati határvidéket felvásárolni kívánó gazdák "védelmében". Ami mások kizsákmányolásának védelmét jelentené, ugye.

lifecracker 2016.02.13. 18:11:03

En csak azt nem ertem, hogy ha valaki ilyen szinten nincsen tisztaban a vilagon torteno esemenyek azon reszevel, amelyek a hetkoznapi proli elol rejtve maradnak, mert ugye az esti hiradon kivul mas hirforras szamara nem letezik, akkor minek ir postot ilyen temaban?

Teged ezert fizet valaki, vagy tenyleg ennyire retardalt vagy, hogy elhiszed azt a sok hulyeseget, amit ideokadtal?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 18:13:27

@vadi3: Magyarországot megszállta a Szovjetunió. Rémlik? A forradalmat a bevonuló szovjetek verték le. A szíreket ki szállta meg?

Ó bocsánat, mit beszélek, a szíreket nem szállta meg senki. Nincs szó nemzetközi dzsihádistákról, manipulációról, a felkelők külföldről történő módszeres felfegyverzéséről. Nem is kell az orosz beavatkozás a térségben.

Vajon az '56-os pesti srácok mit gondolnának azokról, akik fogták magukat és leléptek, mert a szovjetek adtak két láda lőszert Kádárnak? Vajon ha a szírek végre így vagy úgy, de dűlőre jutnak, mit fognak azokról gondolni, akik életerős férfiként leléptek és hagyták a nőket és gyerekeket rohadni az Iszlám Államban?

Jó eséllyel nem valami igazhitű muzulmánhoz méltót.

lifecracker 2016.02.13. 18:17:52

@vadi3: En meg oket kopom le, mert nekem nincsen kisebbrendusegi komplexusom, mint neked, es melysegesen megvetem az onfelado alliberlizmus minden formajat. Szoval kopkodhetnek nekem a nyugati hataron, en csak rohogok a sok selejten akik a nagy liberlizmusukban eroszakolo terroristahordak engedik at az eletteruket. Es rohogok a hozzad hasonlokon is, akiknek a velemenye mindig 100% ban fedi az aktualis Nepszabadsag tartalmat.

Get some balls, libtard!

vadi3 2016.02.13. 18:32:40

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: @lifecracker: Keveritek a szezon a fazonnal. 200e magyar lelépett mert nem akart részt venni a "tisztogatásban". Lehet rájuk mondani, hogy árulók és elárulták azokat akik itt maradtak, de ez már legyen azok problémája akik itt maradtak.
Egy kérdésem van csak: Mit szóltatok volna hozzá, ha az osztrák határon kapnak a kitántorgók közül a férfiak egy fegyvert és visszazavarják őket gyilkolászni a többit aki nem indult el.
Most lehetne köpködni az osztrákokra, meg a nyugatra....
Könnyű beszólni a migránsoknak. A pofont is könnyű adni, de akkor legyél legény ha majd Te kapod és légy hálás azoknak akik adhatták volna, de nem tették.
És mélyen gondolkodjatok el, hogy vajon az a 600e aki már kint él nyugaton miért ment el. A miniducsénak meg miért nem sikerült csak 53-at visszahívnia.

midnight coder 2016.02.13. 18:37:24

A post elkövetőjét sem az eszéért szeretik. Az, az IS ami jelenleg a szíreknél tevékenykedik, nem jött volna létre, ha nincs az USA aki kinyírta Szaddámot. Ahogy Putyint is ki akarják nyírni, erre volt jó az ukrán konfliktus kirobbantása. Ha itt valaki sáros, az nem Putyin hanem az USA. Akik nem mellesleg minket is jól otthagytak a szarban 56-ban.

Brix 2016.02.13. 18:50:23

Az oroszbarátság soha nem volt jobboldali dolog. Ettől függetlenül, még ki lehet alakítani egy konstruktív partneri viszonyt Oroszországgal. Oroszország és Putyin , ma démonizálva van , holott a legnagyobb veszélyt az iszlám és a milliós tömegeket megmozgató népvándorlás jelenti Európára . ( meg persze a belső bomlasztók: a liberálisok és kulturmarxisták..)
Magyarország legfontosabb szövetségesei a V4 országok , de nekük és egész Európának is az lenne az érdeke, ha normalizálódna a viszony Oroszországgal. Később még nagy szükség lehet rájuk, ha a mostaninál még többen , akár embertízmilliók indulhatnak el Európába, a jobb élet reményében...Már most el kellene kezdeni az európai hadipotenciál kiépítését , hogy fel legyünk készülve a lehető legrosszabb szcenáriókra. A történelem nem más , mint folyamatos harc az erőforrásokért. Most is ez történik, amikor emberekmillió özönlik el Európát , ebben a csendes háborúban. Ha a baloldal lenne kormányon , már 1,2 millió ember keresztültaposott volna rajtnunk, zsúfolt menekülttáborok lennének, talán szilveszterkor erőszakoltak volna...
No way! Ezért kell Orbán Vikor , akinek krédója a migránsellenesség

lifecracker 2016.02.13. 18:52:34

@vadi3: Nem tudom, hogy tisztaban vagy-e vele, de Sziriban van torvenyes hatalom, akik terrorista bandak ellen kuzdenek. Van hadsereg, van orosz legitamogatas. Tehat nem eleve veszett az ugyuk, mint a mi kitantorgoinknak, akik a vilag leggyilkosabb es legerosebb rezsimje, a szovjetunio bosszuja elol menekultek, miutan felszamoltak a szervezett ellenallast.

Mellesleg amikor a magyarok a megtorlas elol menekultek, nem gazoltak el fel kontinenseket, hogy a szamukra legkedvezobb eletfelteteleket biztosito orszagban telepedjenek le, hanem szepen megultek a picsajukon Ausztriaba, amig szetosztottak oket a hatalmak.

Harmadsorban, mi nem egy idegen invaziv fajkent jelentunk meg, hanem kulturalis azonossagunk tudataban mentunk oda. Nem akartunk noket utcan gruppenszexre kenyszeriteni, nem raboltunk, nem gyujtogattunk, nem akartunk shariat bevezetni. Nem gazoltuk le a parasztok termeset, nem tortunk be videki nyaralokba melegedni. Nem koveteloztunk, nem tuntettunk, hogy Germoney Germoney.

Negyedszerre pedig, ezek 50% -a nem is haborus ovezetbol jott, szoval le kene mar allni azzal a hulyeseggel, hogy sziriainak tekintunk mindenkit. Ezek penzunkre utazo parazitak, akik 6 bekes orszagon es tengeren atgazolva jonnek, hogy itt segelyeken eloskodjenek. Kozben pedig a gyermekeit hasznaljak faltoro koskent. Undorito fergek, nincs ezekre szuksegunk.

lifecracker 2016.02.13. 18:56:56

@Brix: En nagyon Orban ellenes vagyok, de igazat adok neked abban, hogy ha a szemet baloldali fergek lettek volna hatalmon, akkor egy migranstanyat csinaltak volna az orszagbol. Viszont a felcsuti maradona sem jelent biztonsagot, ugyanis a nyugati hataraink nyitva vannak. A hettererok barmikor elkezdhetik penzelni a nyugati buzulmanokat, akik mar allampolgarsagot kaptak, hogy vasaroljanak itt lakasokat es foldeket. Ok mar teljesen legalisan araszthatjak el Magyarorszagot.

Brix 2016.02.13. 19:07:36

@vadi3: Ne keverjük ide se 56-ot, sem az EU -n belüli szabad mozgást!

56-ban rendezett , törvényes körülmények között, a befogadó országok vitték el a menekülteket, önkéntes alapon, sokszor több éves várakozás után. Másrészt európai fogadtak be , a nyugati kultúrkörbe, ami zökkenőmentesen zajlott.

A mostani népvándorlás viszont törvénytelenül, rendezetlenül, a fogadó országok állampolgárainak egyre nagyobb ellenálllása, közepette- ERŐSZAKOSAN zajlik, kultúridegen , barbár tömegek által
A végét sem látjuk , hogy mennyien jönnek még...Csak Nigériában 500 millió lakos lesz néhény évtized múlva... népességrobbanás van, amit most látnunk háborúkat, iszlám szélsőséget, az csak a kapitalista gazdasági rendszerben tehetetlen, egyre növekvő muzulmán tömegek egzisztenciaharca

EU munkavállalás megint teljesen más! Az EU alapelve a személyek szabad áramlása, de csak azoknak akik megfelelnek a " klubtagság " feltételeinek! Nyilván nem jöhet ide fél Afrika vagy Ázsia , mert akkor vége lenne Európának, és mi is úgy kezdenénk el élni ,, mint ahonnan azok elmenekülnek!

vadi3 2016.02.13. 19:12:01

@Brix: Akkor Te is a többi kollégád is álljatok ki a határra és mutassatok rá arra a migránsra akinek meg kell halnia. Döntsetek élet és halál felett és utána nézz a tükörbe is. Az összes többi csak porhintés. Itt komentelsz, hogy Nigéria... Menj oda és rakj rendet. Nem megy? Neked elég ha itt köpködsz egy kicsit és máris rendben van a lelked? Elég a pótcselekvés ahelyett, hogy tennél valamit?

megtorolom 2016.02.13. 19:17:02

Ez is egy jó kis szarpofozó poszt:DDD Nem is érdemes belefolyni. Mostanában egyre több ilyen van:DDD. Azt hiszem most inkább beszállok pókerezni. Annak legalább van értelme.

Brix 2016.02.13. 19:18:49

@lifecracker: Most még két dolog véd minket a mindent elárasztó ázsiai/afrikai migrációtól:
1, nincsenek kolóniák ahol meg tudják vetni a lábukat,
2, nincs erős szociális rendszer, és jól fizető kuli munkák
DE, évek kérdése és nálunk is egyre nagyobb számban lesznek, akik ,megtalálják a rendszeren a rést.. Elég megnézni Budapestet vagy Debrecent , tele van oda nem illő nációkkal, akik nem diákok...
Van egy olyan érzésem, hogy nem lehet eléggé illiberális rendszert ahhoz kiépítni , hogy megakadályozzuk a kulturidegen emberek letepedését....Késlelteni lehet max néhány évvel vagy évtizeddel...

Willkommenskultur 2016.02.13. 19:18:51

@vadi3: Egyelőre tavaly rekordévet zárt a turizmus. A libsi fikakampány félresikeredett, mint minden más libsi lózung..:)

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 19:25:08

@vadi3: na akkor még egyszer, te nagyon hülye. Magyarországon nem "polgárháború" elől menekültek az emberek, hanem egy korabeli nagyhatalom beavatkozása elől. Szíria nem megszállt ország, nem állomásoznak ott idegen seregek, akik a helyi nép akarata ellenére tartanak fent egy rendet.

Ellenben ezt akarja kiprovokálni több támadás is. Annak idején még Rákosi pajtás is a "demokrácia" nevében kezdte el a működését és a szocialista Magyarországot is demokratikusnak tekintették. Így demokratikus ez a mostani ellenzék is. Semmi nem támasztja alá, hogy a nép többsége Szíriában ténylegesen támogatná őket, és még ha pár hőzöngőt sikerült is behülyíteni a fals demokrácia ígéretével, nagyon gyorsan kibukott, hogy mire is megy a játszma.

Megdönteni a rezsimet bármi áron, még rosszabb esetben káoszt szítani, amit a környező országok, mint a szaúdi királyság, a törökök, és azok akik ugyebár a déli fennsíkot nem akarják nagyon visszaadni majd jól ki tudnak használni.

De Szíriában nincs technikai és emberanyagban sokszoros túlerővel bíró nagyhatalom, mint Magyarországon, a szír vezetés nem bukott el, nem KELL a szíreknek menekülniük. Aszad nagyon is ki tud tartani a nyugati területeken és az embargók, valamint a terroristáknak juttatott nyugati, török és szaúdi támogatás ellenére is meg tud állni, mivel a törvényes rend, a hazafi polgárság és a hadsereg kitart. Kitart és védelmezik azokat akik nem menekültek el.

Ha valaki a hadrend felbomlása után menekül amerre lát, azt a hadbíróság sem ítéli el. Talán még meg is jutalmazzák, hogy nem hagyta elfogatni magát. Aki a fennálló hadrendet megbontva, a védelmet aláásva dezertál azt meg elítéli a hadbíróság. Remélem végre valahára sikerül felfogni a különbséget. Szíriában még ebben a pillanatban is FOLYIK A HARC. Magyarországon a szovjet "beavatkozás" után gyorsan végetértek a harcok, mert a két fél nagyságrendekkel különböző erőt képviselt. Szíriában jelenleg is ESÉLY VAN AZ ORSZÁG MEGMENTÉSÉRE.

De nem az számít, hogy én mit mondok, nézz meg egy riportot amit azokkal az asszonyokkal készítettek akik nem menekültek el Szíriából.

És nehéz nem igazat adni nekik, amikor ökörnyi férfiakról jönnek a képek, akik Latakiából "menekültek" el és vidáman pózolnak a nyeszlett német férfival és a várhatóan nem sokáig hűséges kis asszonykájával, akik befogadták a saját kis lakásukba az új családfőt.

Gyomorforgató.

Ez az ami most történik, ez az ami itt folyik. Lehet hazudozni, '56-ot emlegetni, emberségről szónokolni, miközben sorra mennek tönkre délen az országok. A történelem majd úgy is elmossa az ostobákat és az önsorsrontó idiótákat. Csak arra kell ügyelni, mi ne kerüljünk közéjük.

Willkommenskultur 2016.02.13. 19:25:33

Az oroszbarátság az egyik leggyengébb libsi lózung.

Merkel nagyobb volumenben üzletel Putyinnal, mint bármelyik EU tagállammal. Merkel amúgy libsibarát is egyben, mert szereti a füstösöket, mer muszáj neki.

Akkor most mi van? Mi a németekkel üzletelünk a legnagyobb arányban. Le kéne köpni őket mert üzletelnek Putyinnal. Mondjátok Merkelnek hogy engedje ezt el kurvagyorsan, hogy az amcsik is eladhassák Putyinnak a szarjukat. Igy túl sok ott a német tőke/áru, legyen már ott más is.

Há nem?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 19:27:19

@vadi3: Nigériában több mint száz millió ember él. Afrikában több milliárd.

A határon meg az jöjjön át, akinek vagy vízuma van, vagy elég erős tankja.

Punxsutawney Mormota 2016.02.13. 19:28:47

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Jól van, mond csak paraszt. Mennyiért tankoltál másfél évvel ezelőtt? Ja, nincs autód. Sebaj, ha sokáig kommentelgetsz, akkor talán kapsz egy Csodaszarvast Vonától.

lifecracker 2016.02.13. 19:29:33

@vadi3: Hat kerlek, adjal nekem egy Kalashnikovot a kezembe, es agyonlovom az osszeset akik nem all meg a felszolitasom ellenere. Menjenek vissza Torokorszagba a budos picsaba. Nincsen ott haboru, indokolatlan, hogy onnan tovabb jojjenek. Ha valaki akar szemezgetni kozuluk, lasd nemetek, akkor vigyek el onnan azokat, akik kellenek nekik. De szigoruan repulogeppel, ne a Magyar foldon szallitgassak oket.

Ne jojjon nekem azzal a rohadt Merkel fereg, hogy akarkit is be kell fogadnom ezek kozul. Mit kepzel magarol az a tetves kommunista ribanc? Ha te ugy erzed, hogy valamilyen formaban tamogatnod kell ezeket az embereket, semmi sem akadalyoz meg teged abban, hogy a fizetesed egy bizonyos szazalekat atutald a segelyszervezeteknek. De megkerlek teged is minden bevandorlo patyolgatot, hogy ne masok faszahoz akarja a csallant hozzautogetni. Nekem van anyam, van lanytestverem, es nem akarom, hogy ezek a tetves fergek megeroszakoljak azert, mert nehany rozsadombi szarhazi, akiket fegyveres biztonsagi orok oriznek, a betelepitesuk mellett kampanyol.

midnight coder 2016.02.13. 19:33:57

@vadi3: Már nem azért, de miért Brix-nek vagy bárkinek itt Európában kellene megoldani a nigériaiak problémáit ? Ez akkor lenne jogos, ha mondjuk Nigéria az elmúlt 50 évben amikor a problémái keletkeztek (attól eltekintve persze hogy az ottaniak már a középkor óta lelkesen irtották egymást) európai gyarmat lett volna. Csakhogy 1960-ban elnyerték a vágyott függetlenséget, majd leginkább arra használták hogy még lelkesebben irtsák egymást, emellett pedig megháromszorozzák a lakosság létszámát. Elnyerték a szabadságot, éljenek vele, minket pedig hagyjanak békén.
Ugyanez a kérdés persze felmerül a szíreknél is - ott is legfeljebb az USA-nak lenne erkölcsi kötelessége bármiféle segítséget nyújtani az ottaniaknak, mivel ők hozták létre az iszlám államot. De az USA az, aki a legkevésbé akar onnan polgárokat befogadni.

Brix 2016.02.13. 19:37:08

@vadi3: " Akkor Te is a többi kollégád is álljatok ki a határra és mutassatok rá arra a migránsra akinek meg kell halnia... " Pontosan így van! A történelemben szinte mindíg úgy történt, hogy likvidálták azokat, akik az állam akarata ellenére betörtek az országba! Persze , olyan is volt, hogy a betörők likvidálták az állam polgárait. A tömeges, erőszakos migráció nem win-win szituáció, hanem valaki veszteni fog előbb- utóbb Amúgy azt gondolom , ha egy ország erőt mutat,, akkor mindjárt jobban fogják tisztelni a kultúráját.-
El nem tudom képzelni , hogy Magyarországon pl a férfi lakosság hagyná, hogy muszlim bevándorlók tömegesen erőszakoljanak magyar nőket. Jól meg lennének verve, hogy megtanulják egy életre, itt nem viselkedhetnek ősember módjára! Van amikor erőt kell mutatni a társadalomnak! Európára, a milliós tömegben érkezett, fiatal , nincstelen , kéhezett férfiakból álló migránstömeg elépesztő veszélyt jelent, amit nem szociális munkásoknak hanem speciális rendőri alakulatoknak kellene kezelni. Ha nem , akkor az őslakosság védekezési ösztöne fel fognak ébredni...

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 19:41:39

@Brix: India a világ egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága. Afrikának pedig nincs olyan szervezett és technikailag felszerelt hadserege, hogy megrohanják Európát.

Nagyon egyszerűen le kell számolni azzal az elképzeléssel, hogy valaki kéretlenül letelepedhet valahol engedély nélkül, meglophatja az adott országot a saját földjén gyakorolt szuverenitásától, a népet a földhöz való ősi jogától.

Afrika gondjaira soha nem lesz még csak töredékes megdolás sem, hogy páran átjönnek. Mert amennyien át tudnak jönni, az csak egy elhanyaolhatóan kis töredéke a teljes lakosságnak és Dél-Ázsia és Afrika elsődleges problémája a túlnépesedés. Nem Európába kell még több ember, hanem Afrikába sokkal kevesebb. Előbb-utóbb úgy is eljön a pillanat, amikor rá KELL ébredniük a helyi vezetőknek, hogy vagy éhínség és összeomlás: a túllegeltetés, túlművelés miatti háborúk, aszály, elsivatagosodás; vagy egy drasztikus társadalommérnökség fogja meghatározni Afrika jövőjét.

És minél hamarabb jön el ez a töréspont, annál jobb. Afrikának nem közvetlen anyagi segítségre van szüksége és a legkevésbé sem valamiféle félresikerült brain és muscle drainre.

Hanem baráti segítségre, fair tradere, olcsó technológiatranszferre, licenszekre és működőtőkére. Valamint arra, hogy ezt irányítottan azok kaphassák meg, akik fenntartható modellt erőltetnek az országukra.

Mert minden más csak káoszhoz és pusztuláshoz vezet.

midnight coder 2016.02.13. 19:43:54

@vadi3: "És mélyen gondolkodjatok el, hogy vajon az a 600e aki már kint él nyugaton miért ment el."

A 4x-es kinti fizuért. Ha elég fiatal lennék, én is mennék. És ott valóban hasznos tagja lennék a társadalomnak, ugyanígy dolgoznék ahogy itt is, ugyanúgy beszélném az ottaniak nyelvét ahogy most is, és eszem ágában nem lenne nőket erőszakolni, akkor sem ha épp miniszoknyában vannak, és nem akarnék senkit felrobbantani a Szent Korona alapú törvénykezés bevezetésért. Az öregedő Európának az ebből a térségből kiáramló fiatalok nettó főnyeremény. Ugyanaz a kultúra, a polgár vagy eleve beszéli a nyelvet vagy nagyon gyorsan megtanulja, és a nagy részük hiányszakmát gyakorol (orvos, mérnök, vagy épp ács, hegesztő, esztergályos), és nagyon kevés az olyan aki a segílyke kedvéért megy ki.
Ez persze itt legalább akkora szívás - az EU-s csatlakozás az ország lassú de annál biztosabb leépüléséhez vezet. Pl. ma már alig van 40 évesnél fiatalabb orvos idehaza. És a 40 millióért kiképzett magyar orvos kinn főnyeremény. Ellentétben a kecskepásztorkodáson kívül csak csőbombát gyártani képes nigériaival.

lifecracker 2016.02.13. 19:44:37

Ezt a videot minden okadek hulye libsinek latnia kell

www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

jágör68 2016.02.13. 19:45:56

Elvtársak, a Föld megtelt.
Minden más, csak hablaty, fedősztori.

Depopulálás lesz.

Punxsutawney Mormota 2016.02.13. 19:49:38

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Legalább nézz utána annak a baromságnak, amit írsz! Afrikában több milliárd? Honnan vetted ezt a számot? Afrika lakosság kb. 1,250,000,000 fő.

Szemantikailag, a több milliárd az legalább 2 milliárdot jelent.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 19:56:29

@Punxsutawney Mormota: az olajárat az olajpala heccnek köszönhetjük. Meg a szaúdiaknak, akik fejest ugrottak az árháborúba.

Az oroszok legfeljebb az elszenvedői voltak az egésznek.

De a puszta rosszindulatú kellemetlenkedésen kívül mi értelme volt ennek a kommentnek? A szaúdiak, remélhetőleg nem nyerik meg ezt a szakadék felé autókázó "chicken play"-t, de te ténylegesen annak drukkolsz, hogy egy lobbi szerezzen monopóliumot az egyik legfontosabb nyersanyagpiacon? Mert hacsak nem vagy olajmágnás ez elég nagy baromság.

Persze, örüljünk az olajárnak, én nem mondtam mást, nem sírom magam álomba a rubel árfolyama miatt, de ennek mi köze van a mezőgazdasági szankciókhoz vagy az orosz-ukrán konfliktushoz? Ez a jingoizmus egy emeletes nagy baromság. Persze Európának ideig-óráig jó, hogy alacsony az olajár, de pont azért alacsony, mert sok szereplő van a piacon és mind rá van szorulva az exportra. Ez is csak mutatja, hogy Európának természetes szövetségese Oroszország.

Ők nyersanyagexportőrök, mi feldolgozók és importőrök vagyunk. Szövetségesek lehetnek a rend és a béke fenntartásában is. Amennyiben nem az jelenti a rendet és békét, hogy mindenhova atlanti vazallusokat kell ültetni. Ami a legtöbb európai országnak és főleg a kisembernek megint csak rohadtul nem érdeke.

De látom te is csak egy pitiáner pártoskodó kis csicska szolga vagy, aki azért kommentel, hogy arra maszturbálhasson, hogy nagyságos urai megint milyen nagy győzelmet arattak valamelyik gonosz szélmalom ellen. Szóval nem muszáj válaszolni.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 20:02:33

@Punxsutawney Mormota: ez igaz, bocsánat, agyhalál miatt ez lett a költőinek szánt:

"Nigériában több mint száz millió ember él. Afrikában több, mint egy milliárd." -ból.

Mondjuk ez nem sokat változtat a ponton, hogy egy ötszáz milliós, így is telített kontinens nem képes megoldani a demográfiai problémát.

Különösen, mivel:

cdn.theatlantic.com/assets/media/img/posts/2014/09/pop_image_1/f03a2d201.jpg

Brazília után most már Afrika a másik nagy régió, amiről mindig megjósolják, hogy most majd nagyon fel fognak törni. Most már igazán. De végül ez mindig elmarad. Most viszont lassan kényszerhelyzetbe jutnak. Eddig mindig volt bőven nyersanyag és annyi jó minőségű föld, hogy talajváltással és egyszerű legeltetéssel is jól el lehetett lenni. Ennek rövidesen vége lesz.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 20:03:29

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: különösen ha a jó kis alacsony olajár miatt kútba esnek a nagy felmelegedés-ellenes akciók. Hehehehehe.

Punxsutawney Mormota 2016.02.13. 20:04:23

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Csicska? Hány éves vagy Te, édes fiam? 18? Csicska... hát beszarok, a taknyos kölyök... Tudod mit, jogod van a véleményedhez.

Akkor szerinted, az oroszok csupán egy nagy jóságos testvér, akik semmi mást nem akarnak, mint kiszolgálni Európát, de a rohadt összeesküvő imperialisták nem hagyják a nagy tesót bányászni? Addig ármánykodnak, amíg a nagy tesónak el nem kell foglalni a Krím-félszigetet, majd be kell törnie Ukrajnába?

Még vegyük bele valahogy a zsidókat is és teljes lesz a kép.

Azért azt ne felejtsd el, hogy azért is megy le az olaj ára, mivel a kínai gazdaság stabilan megy össze. És nem csak az olaj, hanem az összes nyersanyag.
Az általd oly nagyrabecsült oroszok meg gyakorlatilag rablógazdálkodást folytatnak a saját földjükön, finoman szólva is egypólusú a gazdaságuk, hozzáadott értékek nélkül.

Punxsutawney Mormota 2016.02.13. 20:07:28

Afrika soha nem tör fel. Garantálom. Iszonyatos potenciál rejlik benni, de olyan, mint azok a gyerekfocisták, akiket 13 évesen csodagyerekeknek kiáltanak ki, menedzserek adják-veszik őket, aztán 28 évesen, a macedón III. osztály kispadján ücsörögve azon gondolkodnak, hogy ezt meg hol baszhatták el?

Hidvégi Mihály 2016.02.13. 20:12:34

Én ezt a posztot azoknak írtam, akiknek szokásuk a gondolkodás. Kérem, a soha nem gondolkodó, csupán Orbánt vakon, elvakultan követők, akik ráadásul eléggé csúnya szájúak, tiszteljenek meg azzal, hogy ellátogatnak oda, ahol az ő stílusuk menő és szívesen hallgatják őket.

Hidvégi Mihály 2016.02.13. 20:16:49

Azokat a posztolvasókat pedig, akik gondolkodnak s kételkednek, amikor szükség van rá, kérem, hogy gondolkodjanak el Orbán híveinek ennyire erős orosz barátságán. Jó ez nekünk, kívánatos ez?

vadi3 2016.02.13. 20:16:50

@Brix: Pontosan a propagandát szajkózod vissza. Veled is csak eggyel többek vagyunk. Gondolkodás az meg nuku, mert kormányod és pártod nem igényli, így nincs is rá szükséged. Végül is igazad van Habony pontosan tudja mire van szükséged...

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 20:17:43

@Punxsutawney Mormota: Így van. Én írtam egy kommentet arról, hogy pitiáner a gazdasági háború Oroszország ellen, mert lózungokkal készült "engineered consent", ahogy ezt annak idején kitalálták és mert az átlag európainak nem a cowboyosdi, meg a legénykedés lenne az érdeke.

Hanem az ésszerű, következetes és méltányos együttélés. Ebbe kellett belekötni.

Mert aki nem akar Oroszországgal kakaskodni, az biztos Putyinimádó, az biztos egy russzofil kétbites lélek és azt majd jól meg lehet azzal sérteni, hogy felidézzük az olajárat. Annak majd biztos nagyon rosszulesik, ha egy jót örömködünk az orosz gazdaság sanyarú helyzetén.

Na ez a jobbágy virtus. Ez bizony csicskaság.

Mert a kínai tőzsde siralmas állásától, a brazil gazdaság mélyrepülésétől, az orosz összeomlástól, a mesterségesen lebegtetett jüantól és kínai tőkekivonástól nem lesz itt sem jobb. Aki ennek örül, az vagy személyesen is érdekelt egy-két zsíros húzásban, amit ezen a besszen is profitál. Vagy pedig egy csicska.

Ha tényleg személyes pozitív érdekeltség volt az öröm oka, akkor én kérek elnézést és minden jót és sok szerencsét a továbbiakhoz. :)

Punxsutawney Mormota 2016.02.13. 20:19:40

@Hidvégi Mihály: Dír Mihály,

Kár volt Szíriát belekeverni a dologba, ott egyszerűen nincs jó megoldás. Talán a legjobb az lenne, ha körbefalaznánk az egészet, aztán majd úgy húsz éve múlva benéznénk. Aki még életben van, és tud normálisan viselkedni az kijöhet.

A mai abnormális világban sokszor ad hoc módon alakul a politikusok él

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 20:24:00

@Hidvégi Mihály: a tisztelt poszter talán Erdoganbarát? Egy vérbeli iszlamista autoriterhez van szerencsénk?

Orbán pontosan mikor állt ki Aszad-mellett? Vagy egy bombázás mellett? Vagy ellen?

Ez már a sárdobálás legalacsonyabb, legizzadtságszagúbb formája. Most van a pedagógustüntetés, de Orbánba a "Putyinbarátság" miatt kellett belekötni. Ez az igazi kompetencia, ez már igazán valami.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 20:26:57

@Punxsutawney Mormota: Brazília 2. De ha tényleg nem törnek fel, az szörnyű következményekkel jár az egész világra. Régen még elment, hogy van egy primitív régió, ahonnan lehet kávét, kakaót meg nemes- és színesfémeket importálni. De egy a Föld lakosságának harmadát adó háborús örvényt nem lesz ilyen könnyű a szőnyeg alá söpörni.

Punxsutawney Mormota 2016.02.13. 20:28:41

@Hidvégi Mihály: Dír Mihály,

Kár volt Szíriát belekeverni a dologba, ott egyszerűen nincs jó megoldás. Talán a legjobb az lenne, ha körbefalaznánk az egészet, aztán majd úgy húsz éve múlva benéznénk. Aki még életben van, és tud normálisan viselkedni az kijöhet.

A mai abnormális világban sokszor ad hoc módon alakul a politikusok döntése, amitől a legtöbben írtóznak, mert a politikusnak olyan a természete, hogy a status quot szereti. Putyin lépéskényszerben van. Valahogy fel kell vernie a olajárát, mert különben a saját népe fogja darabokra tépni.

Mi volt még néhány évvel ezelőtt is? Bekrepált egy kút Bahreinben, az olaj ára máris mozgott fél százalékot felfelé "ellátási bizonytalánságra" hivatkozva. Most meg lángban áll a Közel-Kelet és az olaj ára csak csúszik és csúszik lefelé.

Putyin elvtárs nem számolhatott sok mindennel. Például az elemzői kihagyták a számításból, hogy az amerikaiak és kanadaiak olyannyira előrehaladtak az olajpala technológiával, hogy az USA 40 év után először már exportálni is tud. Ráadásul az olajiszappal kapcsolatos kutatások is nagyon jól haladnak előre. Ezért aztán az USA Közel-Keleit kitettsége sokkal kisebb lett, sőt gyakorlatilag meg is szűnt. Az arab országoknak valahova el kell sütniük az olajat és gázt, nem hiába, hogy a katariak annyira nyomulnak Európában. Ez bassza Putyin elvtárs csőrét, hiszen nem csak versenytársa lett, hanem ezzel a zsarolópotenciálja is csökkent.
Amit viszont előreláthattak volna az elemzői, hogy a kínai gazdaság már jóideje lassul, ami durva hatással van mindenféle nyersanyag árra.

Szóval az Ön által leírtak itt-ott igazak, de az igazság, ha egyaltalán van olyan, az sokkal-sokkal több rétegű.

midnight coder 2016.02.13. 20:39:50

@Hidvégi Mihály: A gondolkodást először neked kellene elkezdeni.

Punxsutawney Mormota 2016.02.13. 20:46:05

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Nem fognak. Ismerem Afrikát. Leginkább Kelet-Afrikát. Most már csak kéthavonta jövök másfél-két hetekre, és nem az ötcsilagos szállodák perspektívájából ítélem meg a helyzetet. Valamelyest szuaheliül is megtanultam, így könnyebb megértenem őket, mármint nem nyelvi szempontból, hiszen nagyon sokan és jól beszélnek angolul. Egyszerűen a mentalitás.... Tanzániában vagyok éppen, holnap Ugandába kellett volna mennem két napra, de az Entebbében lévő munkatársam mondta, hogy gondoljam meg jól kétszer, mert már most beindult a cirkusz, randalíroznak az utcákon pedig csak 18-án lesz a választás.
Tanzániában, amely az egyik legstabilabb demokrácia Afrikában minden papír alapon megy. Földhivatalai nyílvántartásból kikerestetni valamit még akkor is egy év, ha közben vaskosan szórod a borravalót. Ha nem adsz, akkor meg felejtsd el, hogy bármi is történik...

Az EU egy csomó pénzt ad pl út- és reptérfejlesztésre. A pénz 80%-át ellopják a politikusok, nem szaroznak, átutaltatják a saját bankszámlájukra a pénz abban a pillanatban, amikor megérkezik az EU-tól vagy az IMF-től. Amikor már nagyon sürgeti őket az idő, és valamit villantani kellene, akkor jönnek a kínaiak, akik szarért-húgyért elvállalják a munkát és még némi természetbeni szívességért. Megépítik az utat, vagy éppen a zanzibári repteret, amely ugyan áll, de a poggyászkiadó, még mindig a régi reptéren van, és a természetbeni szívesség pedig általában némi bányászati jog.
Botswanát szétbombázták a kínaiak. A helyiek eleinte úgy voltak vele, hogy nem is baj, hogy valami történik, de legalább lesz munka. Nem lett. A kínaik még a sofőröket, meg a biztonsági őröket is Kínából hozatják. Miért éri meg nekik jobban, mint a filléres afrikai munkaerő? Azért, mert a kínai bányavállatok a kínai állammal megegyezve kisebb súlyú büncselekményekért elítélteket alkalmaznak. Tehát Csangnak nem kell leülnie a két-három éves börtönbüntetését, hanem mehet Afrikába dolgozni. Ezzel mindenki jól jár, a bányavállalatnak koszt-kvártélyért ingyen munkaereje van, a kínai államnak nem kell gondoskodnia az elítéltekről, a hülye afrikai nép meg kap még egy papírmasé stadiont, az örök kínai-zimbabwei / botswanai barátság emlékére.
Ami most működőképes Afrikában azt gyakorlatilag még a gyarmati időkből származik. Úgy a tanítási rendszerük, mint az infrastruktúrájuk

Meséljek még Afrikáról?

Willkommenskultur 2016.02.13. 20:55:05

@Punxsutawney Mormota: 'A kínaik még a sofőröket, meg a biztonsági őröket is Kínából hozatják. Miért éri meg nekik jobban, mint a filléres afrikai munkaerő?'

Mert tud és akar dolgozni? A vadnyugati vasutat se a niggerek, hanem a kínaiak építették fel.

Hidvégi Mihály 2016.02.13. 20:59:59

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "Orbán pontosan mikor állt ki Aszad-mellett? Vagy egy bombázás mellett? Vagy ellen?"

Orbán az egész tevékenységével áll ki minden emberi gazság mellett. Amikor Putyin sejhaját nyalja, akkor egyben Aszadot is támogatja. Erről szólt a poszt.

"Most van a pedagógustüntetés, de Orbánba a "Putyinbarátság" miatt kellett belekötni. Ez az igazi
kompetencia, ez már igazán valami."

Ó, hát szegény Orbánba minden miatt bele lehet kötni, annyi gazságot tett már ezzel az országgal. Persze, hogy vétkes az oktatás tönkretételéért is, naná! A cikket régebben írtam, most jelent meg.

Ez a hülye ne tett volna ennyi gazemberséget, senki nem bántaná. Én örülnék legjobban, ha a valamikori bérrettegőknek ne lett volna igaza s Magyarországon elindul a felemelkedés 2010-ben. Volt idő, mikor még én is intettem a bérrettegőket hogy adják meg az esélyt ennek a szerencsétlennek is, mutassa meg az ő útját.

Nos megmutatta, bár ne tette volna!

Punxsutawney Mormota 2016.02.13. 21:00:39

@Willkommenskultur: Látom, megragadtad a lényeget! Ha még olvastál volna egy mondatot, akkor ott a válasz, de semmi gond, akártál egy egészségeset "niggerezni", hát kedves egészségedre.
Egyébként meg szimplán nem igaz, amit írsz. Több ezer fekete (a kedvenc szóhasználatoddal élve nigger) dolgozott a vasúton, de a kínaiak olcsóbbak voltak.

Willkommenskultur 2016.02.13. 21:04:00

@Punxsutawney Mormota: Hogy a picsába voltak a kínaiak olcsóbbak, mint a niggerek?

Ezt fejtsed már ki.

Willkommenskultur 2016.02.13. 21:08:09

'Franciaország az európai államokban lévő 160 ezer menekültből még befogad 30 ezret, de újabb migránsokból már nem kér, derült ki Manuel Valls francia miniszterelnök szavaiból. '

30.000/60 .000.000 nem szarral gurigáznak a franciák. Mégsem lendítette fel a gazdaságukat az ott lebzselő 8 millió homoki nigger.

Fogadok még adnának is belőle!

Punxsutawney Mormota 2016.02.13. 21:22:52

@Willkommenskultur: Jól van fajvédőkém.

Az amerikai vasútépítési bumm a polgárháború utáni időkre esett, illetve akkor lendültek csak bele igazán. Mivel a polgárháborúban közel 1 millióan haltak meg vagy sebesültek meg tartósan így égető szükség volt a munkáskézre, főleg északon. A feketék is inkább északon dolgoztak a gyárakban, de a transzkontinentális vonalak megépítésénél beszálltak, hiszen az időtényező iszonyúan fontos volt Rockefelleréknek, hogy övék legyen az első transzkontinentális vasút, ezért aztán jó pénzeket voltak hajlandóak fizetni munkabérként.. A feketék és a időről időre beköszöntő éhhalál elől menekülő írek építkeztek keletről. Viszont nyugaton nem volt sem elég munkáskéz, és aki volt az sem szívesen dolgozott az olykor kifejezetten veszélyes terepeken. Ezért aztán kitalálták, hogy kínaiakat fognak importálni, mert nekik úgyis mindegy csak szabaduljanak Kínából A kínaiak hajlandóak voltak az európaiknak vagy akár a feketéknek kifizetett béreknél is sokkal olcsóbban dolgozni, mert mindenképpen meg akartak kapaszkodni valahogy. Ez jól jött a vasúttársaságnak, amely így kissé vissza tudta fogni az elszabaduló költségeket.

A láz lecsillapodása után viszont az ameriakaiak sem tudtak igazán mit kezdeni a azzal a 10-12 ezer kínaival, akik haza nem igazán akartak menni, ezért aztán hagyták őket letelepedni nyugaton. Így alakult ki pl San Franciscoban a kínai negyed.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.02.13. 21:39:32

@Hidvégi Mihály: Ó értem, tehát itt ez vallási alapon megy már. Én nem is zavarok.

@Punxsutawney Mormota: és akkoriban mindenki attól félt, hogy a kínaiak majd elárasztják az egész világot, annyian vannak. Majd jött Mao és az önsanyargatás, öncsonkítás és Kína a padlóra került még inkább, mint a hanyatló dinasztia végső éveiben, de a nem kínaiak fellélegezhettek, mert az egykepolitika kezelte a kínai fenyegetést.

Manapság már nem is őrjöngenek országok, hogy meg kell állítani a kínai bevándorlást minden áron, mint akkoriban.

Afrikában is csak ennyi kellene. Egymással kereskedő, egymással egyensúlyban levő nagytérségek közöt lényegesen más a viszony, mint egy inváziós gócpont és a lerohanandó területek között. De ugyebár Afrikában még nemzeti szinten is ritka az erős kormányzat vagy bármiféle egység, nemhogy kontinentális szinten.

Punxsutawney Mormota 2016.02.13. 22:01:02

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Az utolsó mondatodban van a hiba. Afrikában nincs nemzeti szint. Afrikában törzsek vannak. Ugandában basogai, bakigai, acsoli, langi és még 20 féle etnikum van. Tanzániában haják, csaggák, szukumák stb, míg a városokban arabok, indiaiak stb. Zimbabwében sonák, debelék, sindebelék és még plusz X törzs, akiknek nem tudom soha megjegyezni a nevüket. Ugyanaz a helyzet Afrika más országaival. Senki nem mondja magát tanzánnak vagy ugandainak, vagy mozambiquinak. Nincs nemzettudat, törzsi tudat van. Alkalmanként némi vallási tudat is társul hozzá. De a törzsek között ugyanúgy megy a felsőbbrendű-alsóbbrendű kérdés, mint Európában, hogy mi sokkal jobbak vagyunk, mint a szőröstalpú románok, vagy a tót parasztok.

A gyarmati rendszer megszűnésekor az európaiak átadták az országot a feketéknek, abban a reményben, hogy folytatódik a többé-kevésbé békés átmenet egy jobb világba. Azonban a határok mesterséges határok voltak, és nem vették figyelembe az ott lakó törzseket és kisebbségeket (ugye-ugye, Trianon?), amellyel elvetették a magját az olyan csekélységeknek, mint a tuszi-hutu ellentét, vagy éppen jelenleg a Közép-Afrikai Köztársaságban folyó szolíd népírtás.

Soha, de soha az életben nem lesznek képesek túllépni a saját árnyékukon és az ellentéteket még kívülről is tüzelik. Nem tudom, hogy milyen formátumú vezetőnek kellene annak lennie, aki a kb. 1000-1200 nyelvet beszélő törzsek között megteremti az egyensúlyt és elfogadják őt. Valami új vallásalapító... Na, jó, egy Jedi is elég lenne.

Mert ugye arról se feledkezzünk meg, hogy ezek a srácok nem csak törzsileg vannak szeparálva, hanem vallásilag is. Keresztények (bár mondjuk a sónik elég egyedileg értelmezik a katolicizmust), muzulmánok, hinduk, természeti vallásúak - és ezek a vallási ellentétek sokkal erősebb itt, mint ahogy Európában el tudnánk képzelni.

Zsuzsi25 2016.02.14. 07:21:22

@Ad Dio: miert? Sokkal egyszerubb, olcsobb leloni oket a hataron. Kevesebb melo van vele, es kevesebb lesz a bunozes is

tamas11 2016.02.14. 07:56:56

@Punxsutawney Mormota:
Elképzelhető, hogy a gyarmati rendszer befejeztével, máshogy, "jobban" húzzák meg a határokat, (vagy meg sem húzzák) és ezzel elejét vették volna a törzsi háborúskodásnak?
Vagy ezeken már a feltételes mód sem segít?

Punxsutawney Mormota 2016.02.14. 08:42:46

@tamas11: Tudod, a "mi lett volna ha...?" kezdetű mondatoknak semmi értelmük nincs. De! Ha a felelős politikusok mindent körültekintően átgondolnak volna,, akkkor biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi erőszakot és szegénységet a töredékére lehetett volna csökkenteni.

Viszont a világ nagyhatalmainak, és itt elsősorban az ipari nagyhatalmakra gondolj, nem áll érdekükben, hogy Afrikában béke és nyugalom legyen. Csak egy példát mondok:

Afrikában található a világ koltán érc készletének mintegy 80%-a. Ennek is elsöprő többsége Kongóban van. A koltán rendkívűl fontos az elektronikában, mivel ebből nyerik ki a tantál nevű fémet. A koltán világpiaci ára 75-110 dollár között van, függően a tantál tartalmától illetve attól, hogy mennyire radioaktív.

Viszont a csempészáruként 3-10 dollár között van a koltán ára. Mivel a koltán sokkal-sokkal gyakoribb, mint mondjuk a gyémánt, így esélytelen, hogy a gyémánthoz hasonlóan eredetigazolással lássák el. A világ elektronikai iparában felhasznált tantál több, mint fele ismeretlen eredetű. Természetesen amire a gyártóhoz ér a tantál addigra már minden oké, hiszen céghálózatokon keresztűl "mossák tisztárá" a fémet.

Gondolj bele, hogy milyen irdatlan összegek, dollár százmilliók, évek alatt milliárdok vándorolnak egyes zsebekbe az illegális bányaszatból. Illetve, a maga a bányaszat nem is annyira illegális, mivel mindenki tud róla. Kb 10 éve volt Kongóban, hogy egy ezredes a komplett hadtestet, amely alá tartozott koltán bányászatra fogott be. Ha sok volt a megrendelés, akkor még a helyieket is a bányába hajtották.

Egy idő után a központi vezetés megunta a dolgot, de mivel az illető katonatiszt az éppen hatalmon levők törzséből származott, hát nem lőhették csak simán fejbe, így megpróbálták áthelyeztetni. Ő viszont nem ment. Ehelyett kb. 100,000 dollárral megkente az illetékes minisztert, így maradt. Sőt, valamiért a századához / ezredéhez néhány nehézgépjárművet is rendeltek :)

Becslések szerint ez a jóember, akkoriban 70-80 ezer dollárt keresett az illegális koltánbányászatból. Szerinted, bárkinek is érdekében áll rendet tenni Afrikában? Mert ez csak egy ember példája volt egy hatalmas ország, egyetlen pontján, egyetlen nyersanyaggal.

tamas11 2016.02.14. 09:40:58

@Willkommenskultur: Épp most mesélték el neked

Advanced Flight 2016.02.14. 18:39:46

Ezt figyeld, poszter:

index.hu/kulfold/2016/02/14/obama_es_putyin_telefonon_egyeztettek/

Hujujujuj, írtál már ejnyebejnyét Obamának, hogy itten együttműködik meg egyeztet a sátánnal? Neeeem? Nahát, még a végén rád sütik, hogy nem is gondolod te komolyan ezt a Putyin-ellenességet, csak Orbánba akartál rúgni egyet.....cccc....

Ad Dio 2016.02.14. 19:48:01

@Zsuzsi25:

"Sokkal egyszerubb, olcsobb leloni oket a hataron. Kevesebb melo van vele, es kevesebb lesz a bunozes is"

Ha így tenne Európa, akkor ugyan úgy elvesztené az identitását, mint ha parttalanul beenged mindenkit és lezüllik. Európának jogában áll megvédenie magát, de csak a saját elvei szerint léphet. ezek a szabályok tették naggyá.

Nem szabad korlátlanul beengednünk mindenkit, mert elzüllünk és elszegényedünk.

Viszont segítenünk kell hogy a hazájukban élhető világot hozhassanak létre.

Hogy sokkoljalak: szerintem az európai gdp 2 százalékát erre kellene költenünk.

Hidvégi Mihály 2016.02.14. 20:30:46

@Advanced Flight:

Nyugiii!

Obamának, mint a művelt világ meghatározó emberének kötelező együttműködnie Putyinnal, még akkor is ha ez utóbbi egy barbár kis pöffeszkedő zsarnok, de nagy országot irányít jelenleg s még egy darabig. Tehát nyugi, semmi baj, a cikket pedig természetesen azért írtam, hogy Orbánba belerúgjak egy jó nagyot. Nem azért, mert ő Orbán Viktor, hanem azért, amit művel Magyarországgal, az én hazámmal.

Fogd föl tehát, még ha nehéz is lehet megérteni: engem nem a személy érdekel, senki személye különösen nem érdekel. Engem Magyarország érdekel, a szomszédaim, a barátaim, a munkatársaim. Az, hogy megálljon a mélyrepülése az országnak.

Érted, Uram?

Hidvégi Mihály 2016.02.14. 20:32:49

@Ad Dio: Jót válaszoltál Zsuzsinak, én is hasonlót írtam volna!

Advanced Flight 2016.02.14. 20:57:41

@Hidvégi Mihály: Az, hogy megálljon a mélyrepülése az országnak.

És ehhez semmi más nem kell, mint szakítani Putyinnal. Mindjárt lesz itt nagyajólét :-) csak tudnám, Putyin regnálása előtt miért nem volt itt Kánaán :-P

"Érted, Uram? "
Azért ez túlzás xD

A többire kár is szót vesztegetni, akkora baromság.

Polgári Konzervatív Párt

Honlap: pkp.hu
Facebook
info@pkp.hu

Számlaszám: 10918001 - 00000074 - 87840006

PKP-blogok
hafr.blog.hu
digipenna.blog.hu

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról!

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.

süti beállítások módosítása