Blog

Összefoglalás

2018. április 13. - b.feher

Akik először tévednek ide, azoknak mondom, hogy másfél év termése tűnt el egyetlen felhasználó-váltás, meg a blog.hu szerintem hiányos adatbázisa miatt, de most itt a zanza, ebből is érthető lesz, hogy mi az a PKP. Azért is fontos az összefoglalás, mert olyan idők elé nézünk, amikor könnyen lehet, hogy csak a parlamenten kívül politizálás lesz hiteles, akkor meg miért is ne mutatkoznánk be újra. 

Egyszóval versenyképes országot, befogadható modernizációs narratívát szeretnénk megismerteni a választókkal, ami nem volt könnyű eddig sem. Konzervatívként távol állt tőlünk az akciózás, a performanszok világa, de civilek is vagyunk saját élettel és munkahellyel. Mivel mások százmilliókból képtelenek voltak érdemi eredményeket elérni, lehet értelme újra nekifutnunk, de ehhez ezúttal a közvélemény is kelleni fog.

Igen, tudjuk, hogy vidéken is erősnek kell lenni, meg hogy Mari néninek is értenie kell amit mondunk. Viszonylag kevés sikerrel tesszük négy éve, de próbálkozunk. Amit még szeretnénk az az, hogy baloldali és liberális társaink is fogadják el, hogy nem lehetünk olyan konzervatívok, amilyeneket ők szeretnének, mert akkor előfordulhat, hogy egészen baloldaliak lennénk és annak már láttuk, hogy nincs értelme és nem is ez jön belülről. Ebből következik például, hogy nem hiszünk a gendersemleges oktatásban, az egyenlőség elvont eszméjében, a balos kormányzásban, ami a végén mindig azt jelenti, hogy már háromszáz bruttóval nyakunkba varrják a többkulcsost, aztán mégsem történik semmiféle integráció meg előrelépés a szegénység terén. És írtunk arról is, hogy az Uber milyen hasznos lenne itthon, ha adózna, és a kormány nem a taxismaffiát segítené helyette. Aztán lett, ami lett.

Inkább az orbáni munkaalapú társadalomban hiszünk akkor is, ha az közmunka, de szeretnénk, ha oktatással is párosulna és nem hiszünk semmiféle egyenlősítő törekvésben, vagyis természetesnek fogjuk fel az emberek képesség- és jellembeli különbségeit, amik elvezetnek vagyonihoz is. Ezt korrigálni lehet és érdemes, de soha nem a tehetősebbek, pláne (!) a középrétegek kárára.

Szeretnénk megtartani Európát a második hazánknak, de nem szeretnénk osztozni rajta más kultúrájú jelentősebb tömegekkel, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy ez a 20. században legalábbis kevésbé vált be. Maradiak vagyunk másban is: egyféle családmodellt tartunk jónak, és nem gondoljuk, hogy ezt meg kell haladni, de azt biztosan valljuk, hogy aki szexuális kisebbséghez tartozik, azt tolerálni kell, és biztosítani a jogát, hogy más legyen. Nem fogunk a Pride-on vonulni és a melegházasság mellett kampányolni, de nem is írjuk az alaptörvénybe, hogy a homoszexualitás gyógyítható. Hiszünk a sokféleségben, de ha azt várják tőlünk, hogy a balos-liberális kánont terjesztjük, csalódni fognak, mert ahogy a klasszikus mondta, ahhoz másik madám kell.

Emellett tudjuk, hogy a nyugati tőke inkább az olcsó munkaerőért szeret minket, ebből pedig az következik, hogy a mostani modellben hosszú távon lemaradunk, tehát itt az ideje a magyar tőke és az ország által előállított hozzáadott érték növelésének - még ha közismert is, hogy kb. ötven évig nem lesz saját autógyárunk és vadászrepülőnk.

Kiállnánk újra a CEU bezárása és minden hasonló jobbos hülyeség ellen, mert nem gondoljuk, hogy az lenne az üdvözítő, ha a mindenkori hatalom korlátozhatná a neki nem tetsző szellemi műhelyeket, mert a tagjai nem a felcsúti B-középbe járnak szotyizni. Vitatkoznánk a náluk átadott eszmék egy részével, mert nem hiszünk a társadalmi progresszióban, s ehhez elég csak néhány amerikai egyetem pc-kultúráját ijedve szemlélnünk.

Azt gondoljuk, hogy a parlamenti ellenzék hitele csökkenőben és egyedül a Jobbik lehetne kivétel, de őket is más-más módon értékeli pártunk szűk tagsága. Liberális demokráciát és sikeres magyar kapitalizmust szeretnénk, a többit oldják meg a polgárok, ahogy az normális helyeken lenni szokott.

Fehér Balázs

Polgári Konzervatív Párt

pkp.hu

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Polgári Konzervatív Párt

Honlap: pkp.hu
Facebook
info@pkp.hu

Számlaszám: 10918001 - 00000074 - 87840006

PKP-blogok
hafr.blog.hu
digipenna.blog.hu

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról!

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.