Blog

Demokrácia, jogállam

2016. október 24. - Hidvégi Mihály

A cikkben közöltek az író magángondolatai. Nem párt-álláspont nem közös gondolkodás eredménye, hanem a cikkíró gondolatai. Aki nem tud lemondani a csöndben való sima gondolkodásról...

19138839664_8cefa862b2_b.jpgA címbeli kifejezések a magyarok többségének távoli huncutságokat jelentenek, amelyeket holmi nyugati liberalisták találtak ki, leginkább azért, hogy a saját eszméiket terjeszthessék szabadon. Nekünk itt ilyenre nincs szükségünk, ha van szalonna, ahhoz meg sör, akkor a legnagyobb rendben van minden.

Igen régen volt, még tinédzser koromban amikor az Amerika Hangja rádióban egyik este beszéltek a demokráciáról. Azóta is bennem van, hogy egy jól működő rendszerben egymástól függetlennek kell lennie e hatalmi ágaknak, úgy mint a törvényhozásnak, a végrehajtói hatalomnak és az igazságszolgáltatásnak, a bíróságoknak. Meg természetesen a sajtószabadságnak, ugye-ugye, vissza a Népszabit, de most nem ez, nem a sajtószabadság a tárgy. Hanem a címben megfogalmazottak.

Emlékeztek még ugye a körúti robbantásra, amelyben két rendőr megsérült? Emlékeztek, de meddig? Mintha nem lenne körülötte olyan nagy buzgalom, mint megérdemelné, nemde?

Én, mint a demokráciában és jogállamban hívő ember, úgy vélem, hogy a mai végrehajtói hatalom, végeredményben Orbán Viktor miniszterelnök áll a körúti robbantás mögött. Mivel lebontotta az összes ellenörző korlátot amely a hatalmát kontrollálná, ezt nyugodtan megtehette. S ha megtehette, meg is tette. Sunyin, épp olyan sunyin, ahogyan egész életét éli, egész hatalmát gyakorolja.

A bűnüldözésben az első kérdés az, kinek az érdeke volt ami megtörtént.

Orbán Viktornak állt egyedül ez érdekében. 

Emlékszünk, ugye? Egy héttel voltunk a népszavazás előtt, ami annyira fontos volt Orbánnak, hogy az emberei el sem merték neki mondani, hogy rosszul áll a szénájuk, kevesebben fognak elmenni szavazni, így az érvényessége igencsak kérdéses. Többet költött a népszavazási kampányra, mint a Brexit szavazásra az angolok, amelyik népség legalább hatszorosa a magyarnak, nem is beszélve a GDP összehasonlításról a két ország között. 

Orbánnak rendkívül fontos volt az október eleji népszavazás. Emlékszünk arra is, amikor korábban választás előtt voltunk, mindig előhúztak valamit a tarsolyból, amivel a maguk malmára hajtották az ügyet. Letartóztatás, bilincsben elvitele valamelyik korábban leleplezett szoci képviselőnek, ilyenekkel álltak elő, hogy mutassák, az ellenfelük milyen etikátlan, milyen bűnöző. 
Most már ebből kifogytak, hat éve vannak hatalmon, nem jöhetnek elő azzal, hogy Rogánt viszik vezetőszáron börtönbe. Ennél amúgy is ütősebbet kellett kitalálni, meg inkább olyat, ami az emberek félelmét növeli. 
Viszont milyen jól jött egy merénylet rendőrök ellen! Békés, járőröző rendőröket akartak felrobbantani, ez terror a javából, ami ellen küzd az egész világ! Erősíti a félelmet országosan, hiszen ha már rendőröket támadnak, akkor aztán félnie kell Mari néninek, Pista bácsinak is még inkább, s majdcsak elmegy behúzni az x-et a nem-hez.

De elég sok furcsaság van amúgy is a robbantás körül.

- Amikor megtörtént, milyen hosszú ideig vártak a tájékoztatással, a háttérben mintha zavar lett volna, hogyan is álljunk elő, ki vagy mi legyen az, akit megjelölhetünk esetleges elkövetőnek.
- Az eseményről megosztott hanganyagon hallatszik a rendőrök segítségkérése. Mikor ezt hallottam, tisztán olyan érzésem volt, hogy a hanghordozása olyan a rendőrnek, mint amikor egy gyakorlaton kér segítséget, a szöveg is az, mint amit betanulnak, nem olyan, mint élőben egy halálfélelemben lévő ember segítségkérése. 
- Nem engedtek senkit a megsérült rendőrök közelébe, nem engedték oda a sajtót, semmi hír a rendőrökről azóta sem, kik ők, hogyan vannak emberileg, hogy van a családjuk, szorulnak-e bármilyen segítségre a társadalomtól. 
- Nem nyilatkoztatták a sérült rendőrök kezelőorvosait, hogy vannak a sérültek, mik a kilátásaik, egyáltalán azt sem lehetett tudni, hol kezelték őket. 
- Elkapták az elkövetőt. Olyan érzésem volt szintén a bemutatott felvételek megnézésekor, hogy gyakorlaton vagyok. Nem élőben, hanem valahol a virtualitásban. 
- Az elkövető is el van szigetelve a társadalomtól. Nem arra gondolok természetesen, hogy egy súlyos cselekménnyel gyanúsított személy szabadon járjon-keljen, de olyan érzésem van, hogy az elkövető kétszeresen is fogoly, senki meg nem közelítheti az állam meghatározott emberein kívül.

Szóval itt tartunk. Egy államban, ahol semmi gát nincs a hatalom gyakorlói előtt, ahol bármikor bármit megtehetnek velünk, emberekkel. Ha van félnivalónk, nekünk magyaroknak, hát akkor ez az. Nem a migránsoktól, nem az idegenektől, nem Brüsszeltől, hanem a magyar államtól kell félnünk. Ilyen az, amikor nem jogállami keretek vannak, amikor nem demokráciában élünk. 

Az is meglehet persze, hogy szerencsétlen Orbánnak semmi köze az egészhez. Kicsi ennek az esélye, de adjuk meg mégis, lehet, hogy magányos elkövető volt, egy lelki-defektes ember cselekménye. Ám ekkor sem megkerülhető a jogállamot lebontó személy felelőssége, ha nem most, akkor majd legközelebb ő lesz az, aki égbekiáltó bűncselekményt követ, követtet el.

Értjük már tehát, miért kell megtanulnunk a címbeli értékeket, miért kell hozzá ragaszkodnunk? Mert ha nincs jogállam, bármikor, bármi megtörténhet velünk. 

30 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.26. 09:38:59

Tudod milyen bűncselekmény áll az állam érdekében ?
Bármi amiben az egyszeri hivatásos gyűlöletkeltő hisz.

Megjegyzem számtalan blogger írt posztot arról a Vörösiszap katasztrófa idején, hogy a több ember halálával járó Vörösiszap katasztrófa milyen jól jön Orbánnak.

Konkrétan hányinger ez a fajta, a katasztrófát politikai tőkévé kovácsoló ballib szarkeverés.

Megjegyzem onnan lehet leginkább tudni, hogy egy bűnöző a poliitkai rendszer része hogy nem kapják el.
Mint pl Portik, aki a ballib kormány alatt szabadon maffiavezérkedett, és egyezkedett az MSZP titkosszolgálati miniszterével Laborczal arról, hogy kompromittál Fideszeseket, mert ő hithű baloldali.

A Fidesz pedig ezt a robbantó csávót, mint Portik nevű maffiózót is rövig úton bevarta a börtönbe.

Ennyit rólad te szerencsétlen katasztrófákon bérrettegő pöcs.

6.Lenin 2016.10.26. 09:52:19

" Ám ekkor sem megkerülhető a jogállamot lebontó személy felelőssége, ha nem most, akkor majd legközelebb ő lesz az, aki égbekiáltó bűncselekményt követ, követtet el."

Mihály, te már beteg vagy.

Még jó, hogy az elején leírod, hogy ez csak te véleményed, és nem a ?-é, mert én úgy dobnálak ki a ?-ból, mint macskát nagyszükségelni.

röf 2016.10.26. 10:25:19

Szép volt fiú.
Örülök, hogy leírtad az (aligha)magánvéleményedet.
Remélem minél többen olvassák, hogy pontosan a helyetekre kerüljetek a palettán.
Íme a sípolós ellenzék valódi arca.
Nektek kormányrudat?
Max. petrencét.

6.Lenin 2016.10.26. 10:32:25

@röf:

A legtöbb esetben (mindig?) az ilyen "hasznos hülyék" okozzák a legnagyobb kárt a ?-nak.
Még az elején lenne hasznos megszabadulni tőlük.
Szerintem

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.10.26. 11:14:49

Látszik, hogy címlapos lett (két nap késéssel).

Hidvégi Mihály 2016.10.26. 11:47:36

Uraim!

Nem teszik amit elgondoltam?

Tetszettek volna nem megszüntetni a jogállamot. Eszembe nem jutna a magyar államot ilyen aljassággal vádolni. Így sajnos ezt kell tennem.

Feketecsuklya 2016.10.26. 11:53:17

bőrönd..... csak már látnám...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.10.26. 12:47:55

@Hidvégi Mihály: Baromság... Ehhez Orbánnak semmi köze. Jó hogy a rendőrt lelövő vén nácit nem neki tudod be.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.10.26. 12:49:10

Az ilyen posztokkal meg csak hitelteleníted a pártot amit reklámozni akarsz.
Már ha volt valaha hitele.

6.Lenin 2016.10.26. 13:03:40

@Hidvégi Mihály:

Tényleg nem érzed, hogy menyire káros az ilyesmi a sajátjaidnak?
Ők sem látnák?
Tényleg lenne is valamilyen komoly tervük,elképzelésük megváltoztatni a szerintük rossz rendszert?

Az ilyen posztok után azt hiszem joggal kételkedik az ember, hogy bármit is komolyan kell venni.
Egy önmagukért szerveződő valami csupán? Ilyenekből már így is túlkínálat van.
Ha viccnek szántad, ahhoz meg unalmas már a "minden sötét zugban Orbán a gonosz
leselkedik ránk" mantra.

Misi már hallani vélem, hogy recseg az ág amin ülsz, ne fűrészeld tovább.

backbencher 2016.10.26. 13:03:41

Kedves Hidvegi Mihaly,

Sokan es sokfele modon irtak magarol a 2016.09.24-i bp-i robbantasrol ("Robbantas"), amik jol mutatjak az altalam alabb irtakat.

Ezert tennek nehany eszrevetelt a fenti cikkeben irtakhoz, amik tovabb arnyaljak a kepet, es reszben erositik azt, hogy a Robbantas valoban a legfelsobb allami es FIDESZ-vezetesbol legalabb 2 ember, a min-elnok ES a belugymin. (aki a magyar rendorseget, NNIT, a kozos titkosszolg. elemzokozpontot (korabban TIBET), es a Szakszolgalatot is iranyitja) elozetes tudtaval tortent, de a kivitelezes soran tobb korulmeny nem az elore tervezettek szerint alakult, es ezert menet kozben kellett rogtonozve tobbszor is modositani a nyomozas iranyat.

1. "- Amikor megtörtént, milyen hosszú ideig vártak a tájékoztatással, a háttérben mintha zavar lett volna, hogyan is álljunk elő, ki vagy mi legyen az, akit megjelölhetünk esetleges elkövetőnek."
"- Az eseményről megosztott hanganyagon hallatszik a rendőrök segítségkérése. Mikor ezt hallottam, tisztán olyan érzésem volt, hogy a hanghordozása olyan a rendőrnek, mint amikor egy gyakorlaton kér segítséget, a szöveg is az, mint amit betanulnak, nem olyan, mint élőben egy halálfélelemben lévő ember segítségkérése."

1.1 Feltuno volt, hogy a robbantas utan 2-3 PERC alatt (atlagos rendorsegi valaszreakcio Bp-en belul 10-15 perc) 3-6 fo CIVIL RUHAS nyomozo termett a helyszinen, es gyorsan, tul profin (sima rendorokhoz kepest) kitereltek a segiteni probalo civileket a sebesult rendorok mellol.
Az ezt kovetoen odaerkezett egyenruhas rendorok es civil ruhas nyomozok mar "sima" rendorok voltak, akik a tenyleges helyszinbiztositast vegeztek.
Erre nem epkezlab magyarazat az, hogy az aznapi focimeccs utan epp arrafele jottek vissza a meccset biztosito, szurkolokat figyelo/kisero rendorok. Ilyen nagyobb szurkoloi csoport ugyanis NEM VOLT a Robbantast megelozo 1 h-ban a helyszin 0-300 m-es korzeteben, tehat az oket kisero nyomozok sem lehettek ott indokoltan.
Arrol mindmaig melyen hallgatnak, hogy az a bizonyos elsokent erkezo 3-6 fo civil ruhas nyomozo valoban "sima" rendor, vagy a magyar elharitas szokott fedett minosegeben civil ruhas nyomozokent (valodi rendorigazolvannyal, es rendori rangban) fellepo muveleti ugynokei voltak.
index.hu/belfold/2016/09/24/fust_es_rengeteg_rendor_a_kiraly_utcanal/

1.2 Tobb szemtanu is jelezte, hogy a kihallgatasuk soran erosen kerdezgettek oket a kihallgato rendorok, hogy hallottak-e a Robbantas szinhelyen idegen nyelvu, "Allah akbar" vagy hasonlo kialtast. Mivel egy szemtanu sem szamolt be ilyenrol, ezert az elso 48 ora utan az iszlam terrorista vonalat vonakodva ejtettek a nyomozast vegzok.

1.3 Tobb a helyszinhez kozel levo jarokelo, szemtanu utolag beszamolt arrol, hogy mar a Robbantas ELOTT tobb mint 1 h-val tobb civil ruhas nyomozo is a helyszin kornyeken volt (figyelt). A hetvegi es esti idopont miatt ez csak ugy lehet, hogy a civil ruhas nyomozokat mar elore kirendeltek (ehhez eleg egy sima szobeli utasitas) a helyszinhez kozel.
Arrol szinten maig melyen hallgatnak, hogy ezek a nyomozok azonosak-e az 1.1-ben irtakkal, vagy azokon felul kerultek epp akkor, epp a helyszin kornyeken bevetesre (ld. 1.1 pont).

1.4 Tobb online es nyomtatott cikkben is irtak, hogy a Robbantas utan 1 h-n belul az NNI (2016.09.24. ejjel!) kiadott egy nyilatkozatot, amelyben a sebesult rendoroket halottkent tuntette fel, es terrorista cselekmenynek minositette a Robbantast (www.origo.hu/itthon/20160924-robbanas-belvaros.html). Ezt kesobb modositottak a rendorok tenyleges allapotanak ismereteben.

2. "- Nem engedtek senkit a megsérült rendőrök közelébe, nem engedték oda a sajtót, semmi hír a rendőrökről azóta sem, kik ők, hogyan vannak emberileg, hogy van a családjuk, szorulnak-e bármilyen segítségre a társadalomtól."
"- Nem nyilatkoztatták a sérült rendőrök kezelőorvosait, hogy vannak a sérültek, mik a kilátásaik, egyáltalán azt sem lehetett tudni, hol kezelték őket."

2.1 A sebesultek (akar civil, akar rendor vagy katona) vedelme erdekeben altalanos nemzetkozi gyakorlat az, hogy NEM kozlik egybol a sajtoval, hogy hova szallitottak es hol kezelik oket, addig, amig nem biztositottak a vedelmuket.
Amugy a Robbantas utan 36 oraval mar kozoltek hogy rendoroket hol kezelik.

2.2 Mas kerdes, hogy mivel rendorok voltak a sebesultek, a helyszin, es a sebesules merteke, jellege miatt Bp-en CSAK 2-3 korhaz johet szoba, amely rendelkezik olyan felszereltseggel es orvos, kiszolgalo team-mel, amely gyorsan es megfelelo eletmento beavatkozast tud nyujtani: Honved Korhaz, MAV Korhaz, SOTE.

2.3 Mivel rendorok voltak a sebesultek, ezert inkabb az az erdekes, hogy a rendorsegnel elvileg meglevo kulon balesetbiztositas alapjan kapnak ellatast, vagy az altalanos magyar tb-szabalyok ES egyedi felsovezetoi meltanyossag (ld. egyszeri segely a rendorfokap-tol) alapjan, mert a rendorsegnel is megszuntettek - a honvedseghez hasonloan - a kulon balesetbiztositast.

A 3. pontra kulon komentben irok.

Hidvégi Mihály 2016.10.26. 13:18:16

@6.Lenin: Káros lenne? Igen sajnálnám, hiszen számomra a PKP igen fontos, eszemben sincs ártani.

De legalább annyira fontos az igazság: miért történt a körúti robbantás? S erre igazi választ csak jogállamban kaphatunk, így bármilyen nyomozási adat, vádemelés, ítélet számomra hamis lesz.

Ha nincs jogállam, nincs semmi.

6.Lenin 2016.10.26. 13:21:02

@backbencher:

1.2 ezt már másnap cáfolta az a kihallgatott, akire előtte hivatkoztak.

1.3 ez igaz lehet, mert állítólag rengeteg tanú látott még rengetegebb civil ruhást, akinek a hátára volt hímezve (matyó) , hogy Fedett nyomozó vagyok mellesleg.

Hidvégi Mihály 2016.10.26. 13:28:37

@6.Lenin: Jogos a kérdés, az Egy. Áll. akkori állapota sem lehetett kitűnő. De minket most elsősorban a körúti robbantás kell érdekeljen. Azért, mert Kennedy-t is sunyin ölték meg sunyi volt az amerikai állam is akkor, nem szoríthatja háttérbe a mi problémánkat.

Márk_Márk 2016.10.26. 13:31:38

Ha a cikkelkövető gondolkodni is annyira tud, mint írni, akkor hagyja a picsába, nem neki találták ki egyiket sem.

Márk_Márk 2016.10.26. 13:35:39

@Ballib cenzúrázók réme 18:
Ja, bevarrtak valakit, aztán vagy ő volt, vagy nem.
Az már kiderült, hogy a TEK állításával ellentétben nem voltak kész bombák sem a lakásban, sem a pincében, a hatósági tanú nyilatkozta.

Permetezőszer, szög és csavar pedig kb. minden falusi kertes házban van, ilyen alapon nagyjából 6 millió embert le lehetne tartóztatni.

Márk_Márk 2016.10.26. 13:37:52

@backbencher:
Hát te sem kicsit vagy idióta.
De legalább ne reklámoznád.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.10.26. 13:41:05

Kvótanépszavazást megerősító robbantás?

Mr. Bean véleménye a robbantásról.

lásd képen:

erkolcstan.blog.hu/2016/09/26/kvotanepszavazast_megerosito_robbantas

6.Lenin 2016.10.26. 13:49:36

@Hidvégi Mihály:

Látod Mihály, vannak ám sokkal jobb módszerek is, ha a nekünk nem tetszők ellen szeretnénk fellépni. Már szinte minden ki van találva, nem kéne könnyen megcáfolható marhaságokat írogatni.

Vannak, lennének sok olyan meglévő problémák is , amikre lehetne kínálni valósnak is elképzelhető megoldásokat. Célravezetőbb lenne.
Ilyesmikkel csak lejáratni lehet még jónak tűnő kezdeményezést is.

backbencher 2016.10.26. 13:52:20

Szoval a valaszom 3. pontja es osszefoglalas.

3. "- Elkapták az elkövetőt. Olyan érzésem volt szintén a bemutatott felvételek megnézésekor, hogy gyakorlaton vagyok. Nem élőben, hanem valahol a virtualitásban."
"- Az elkövető is el van szigetelve a társadalomtól. Nem arra gondolok természetesen, hogy egy súlyos cselekménnyel gyanúsított személy szabadon járjon-keljen, de olyan érzésem van, hogy az elkövető kétszeresen is fogoly, senki meg nem közelítheti az állam meghatározott emberein kívül."

3.1 A TEK es a rendorseg 2016.10.19-en elfogott egy gyanusitott, akinek elfogasakor keszitett es internetre feltett videoban lathato viselkedese inkabb tunik sokkosnak, mint megrendezettnek.
Az mar mas kerdes, hogy a nyomozo Kozponti Fougyeszseg szerint "a gyanusitott mindeddig nem tett semmilyen vallomast, es nem mukodik egyutt a hatosagokkal".
Ez inkabb azt jelzi erdekesen, hogy a gyanusitott kivar a vedoje jelentkezeseig, es onnantol majd o is igyekszik kontrollaltan reagalni a vele kozolt alapos gyanura (vademeles csak a nyomozas lezarasa utan lehet).
Kerdes az is, hogy mennyire "jatszottak" a nyomozo hatosagnal az orizetbe vetel es az elozetes letartoztatas elrendelese kozotti par napban, majd azutan a vedohoz valo hozzaferes korlatozasaval, megtagadasaval a gyanusitott fele, illetve a gyanusitott elhelyezesevel (helyszin, zarka, cellatarsak), ami hivatalosan soha el nem ismert, de alt. alkalmazott magyar gyakorlat mindmaig.

3.2 Lenyeges kerdesek a gyanusitott vedelme minosegenek szempontjabol, amelyekrol eddig semmit nem tudni:
(a) milyen szakmai felkeszultsegu, es kirendelt vagy maga vagy vmelyik rokona, ismerose altal megbizott ugyved fogja kepviselni a bunteto eljaras ("be.") soran;
(b) egy vagy tobb vedoje lesz, azaz egy vedo "kitart" mellette, vagy a vedok cserelodnek a be. soran;
(c) gyorsan es erdemben tud hozzaferni a vedo mar a nyomozas soran a gyanu alapjaul szolgalo anyagokhoz (DNS minta forrasa, jogszeru vetele, titkosszolgalati eszkozok - nyomkovetes, lehallgatas - jogszeru alkalmazasa), vagy azokat csak reszben, kesve kapja meg;
(d) milyen gyakran, milyen korlatozassal engedik a vedonek a gyanusitottal kapcsolattartast a be soran vegig (nyomozas, targyalas elokeszites, targyalas).

4. Osszefoglalas
Az eddigiek alapjan kerdes, hogy valoban a gyanusitott kovette el a Robbantast egyedul, vagy tobben voltak, es "csak" segedkezett a kivitelezeseben.
A 3 fo kerdes, amire valodi es telejes valszt kell talalni a Nyomozo Fougyeszsegnek:
(a) a gyanusitott motivacioja (szandek) - ebben sokaig bizonytalan voltak a nyomozok, volt szerelemfeltestol terrorcselekmenyen at sima bosszuig minden, meglatjuk mivel allnak elo a nyomozas lezarasakor;
(b) a gyanusitott eszkoze es lehetosege (kepesseg es alkalom) bemutatasa, tehat a gyanusitottnak a Robbantas helyszinehez es idopontjahoz kotese - itt lesz donto szerepe a DNS mintak forrasanak, leveteluk ideje, modja es jogszerusege, a biztonsagi kamerak felvetelei alapjan valo beazonosithatosag, a bevetett titkosszolgalati eszkozok (GPS, nyomkovetes, mobil cellainfok, lehallgatas adatai, jogszeru elrendeles es vegzes);
(c) a gyanusitott egyedul kovette el a Robbantast, vagy volt mas szereplo is.

Ezek teljes feltarasa, es erdemi valos helytallo bizonyitekokkal alatamasztasa a nyomozas feladata.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.10.26. 14:45:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Kinek a rendőrsége tudott arról, hogy már volt büntetve fegyverrel visszaélésért? Ki szónokol mindenféle ultrajobb lózungokat, hogy elvegye a választókat a Jobbiktól?

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.10.26. 14:49:43

@Feketecsuklya: Már látod, nincs orvos, vendéglátóipari, kereskedelmi dolgozó, maradnak a birkák és a nyugdíjasok.

Márk_Márk 2016.10.26. 15:25:29

@Kuviklacz:
Te melyik vagy, a birka vagy a nyugdíjas?

Ingyen védem az Orbán kormányt 2016.10.26. 16:38:05

"A cikkben közöltek az író magángondolatai. Nem párt-álláspont nem közös gondolkodás "
OLYAN NINCS !!
AKI NINCS VELUNK AZ BUDOS LIBSI, ES AZT A DUNABA KELL LONI !!!!!!!!!!!!!!!!

Hidvégi Mihály 2016.10.26. 16:53:39

@Ingyen védem az Orbán kormányt:

Tisztelt Uram!

Nem túlságosan szimpatikus az álláspontja, a kulturált világban az olyan kijelentések, hogy valakit a meggyőződése miatt Dunába kell lőni, nem elfogadottak. Kérem reviedálja álláspontját.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.10.26. 17:28:20

@Márk_Márk: Közöd? Nem akarok NAV házkutatást magamnál.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.10.26. 20:33:16

@Kuviklacz: jaj, haggyámá! odament pár nyomozó a hülyéjéhez, a TEK nélkül. Sajna a bolond lőtt.
Ha meg a TEK-el mennek oda, akkor is lő, mire lelövik és akkor most azért menne a sírás hogy a TEK provokálta ki.
Ilyen hülyék vannak. Ha valaki én nem szeretem Orbánt, de ezt ne varrd a nyakába!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.10.27. 20:13:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ahhoz meg Orbán rendszerének semmi köze, hogy tudták (nem most, évek óta), hogy mit csinál a csapat, és mégis a megfigyelésük alatt tudtak fegyvert szerezni.
Meg ahhoz sincs Orbánnak köze. hogy ennyire hiszterizált a közélet.
"Ha meg a TEK-el mennek oda, akkor is lő, mire lelövik és akkor most azért menne a sírás hogy a TEK provokálta ki." A feltételezés idétlen, kivéve persze, ha a TEK úgy megy ki, ahogy szokott, hogy a célszemély előbb tudja meg, hogy keresik, mint a TEK (felverik a szomszédokat előbb, megkérdezik az utcán, hogy merre van az X utca Y és egyéb zseniális húzások).
Valahogy komoly szolgálatok nem így csinálják.

Polgári Konzervatív Párt

Honlap: pkp.hu
Facebook
info@pkp.hu

Számlaszám: 10918001 - 00000074 - 87840006

PKP-blogok
hafr.blog.hu
digipenna.blog.hu

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról!

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.

süti beállítások módosítása