Blog

Orbán, a gyáva

2016. április 18. - Hidvégi Mihály

Sok téveszme él a magyar emberek körében, ilyen az is, hogy Orbánnal végre van egy vezetője az országnak, amelyik bátor és erős, így határozottan vezeti a nemzetet egy jobb világba. Nem olyan girbe-gurbán, ahogyan az volt a demokráciában: még egykor a szocik alatt "sodródott" az ország, s vett kanyart hol erre, hol arra - így lehetett érezni az akkori viszonyokat.

viktor_orban_pm_of_hungary_afp_650x488.jpg(Megjegyzés: a hatalomra ármánykodó Orbán már akkor mindent megtett, hogy girbe-gurba legyen az az út. S ez nem menti Gyurcsány felelősségét sem, a szocialista vezetés akkori felelősségét az ország helyzetének folyamatos romlásáért. Az elit e két emberének igen nagy felelőssége, hogy Magyarország egyre leszakadóbb helyzetben van a modern világtól.)

Orbánról már eddig is sok negatív jelzőt el lehetett mondani. Hazug, ezt ő maga ismerte el, mikor felhívta a figyelmet, hogy ne azt nézzék, mit mond, hanem azt, hogy mit cselekszik. Naponta szembe hazudja népét, minden megnyilatkozása a legmélyén hazug, figyelem-elterelő, ködösítő. Még akkor is, ha nemes eszmének vallóan állítja be magát, cselekedeteit: a magyar nép védelme. Nem igaz, a magyar népet semmi nem fenyegeti sem kívülről, sem belülről, az egyetlen ordas eszmén kívül: egypártrendszer létrehozása s megtartása.

Tolvajként is egészen biztosan szabad jellemezni, hiszen az a politikus, amelyik hatalmi helyzetét a saját, továbbá a baráti, rokoni kapcsolatainak gazdagítására használja ki, az tolvaj. Emlékszel kedves olvasó, ugye? ...ne mi nyerjük a legtöbbet...Azóta már eltűnt ez a fajta gyenge próbálkozása a tolvajlás rejtegetésének, nem a saját nevén, hanem strómanjain keresztül iszonyúan gazdagszik a miniszterelnök is, baráti, rokoni köre is. (Ugyanabban a szituációban vagyunk, mint amikor a nemzeti tulajdon java része külföldi kezekbe került a spontán privatizáció következtében, illetve amikor a Rákosi rendszer alatt a tulajdont elvették addigi birtokosaitól, államosították a cégeket, tsz-be kényszerítették a parasztokat: a nemzeti tulajdon nagy része avatatlan kezekbe került, olyan kezekbe, amelyek nem értenek annak működtetéséhez. Gondoljátok, kedves olvasóim, hogy Mészáros Lőrinc tud bánni azzal a hihetetlen vagyonnal, ami a kezébe került? Elmondom: nem, nem tud bánni, az így felkapaszkodott emberek kezei közül szétcsúszik minden, csak idő kérdése az egész. Persze amíg van Orbán hátszele, addig prosperálónak tűnik.)

A hazug s tolvaj jelzők után itt a bizonyíték az újabb negatív jelzőre: gyáva. Látszik már ez régóta, hiszen aki a népétől elbarikádozza magát a TEK segítségével, aki nem áll szóba újságíróval (ugye a lakájmédiát nem tarthatjuk számon újságíróként?), soha semmilyen kapcsolata nincs köznapi emberekkel, nos, az az ember gyáva.

Gyávaságát bizonyítja a vasárnapi boltzár eltörlése is. Hiszen jó az, hogy vasárnap dolgozni kell valakinek? Frászt jó, egy-két, magát máshol meg nem találó embernek talán nem rossz, hogy vasárnap mehet dolgozni, de a többség, akinek fontos a családja, annak biztosan nem jó. Ahogyan rossz volt a vasárnapi boltzár bevezetése (mert erőszakkal történt -  a vasárnapi pihenés, kikapcsolódás, családi nap megtartása nem meggyőzés, nem tanítás, nem felvilágosítás, nem példamutatás alapján lett a nemzet sajátja, hanem erőből, akaratosságból s mint ilyen utálatosságból), ugyanúgy rossz az eltörlése. Lám-lám, szerencsétlen Orbán mindig rosszat tesz? Ha becsuk az a baj, ha kinyit az a baj?!

Naná. Amit akaratból hoznak létre, erőszakkal, az rossz. S jó pedig a szerves fejlődés. Nem kellett volna boltzárat elrendelni, hanem a Magyarország jobban teljesít című hazug kampány helyett azért kampányolni, hogy ne vásárlással töltsék a vasárnapi együttlétet az emberek, hiszen a zajos plázáknál mennyivel fennköltebb az erdő csendje. Tán még az egyházakat is meg lehetett volna kérni, hogy próbáljanak megújulni s ne a híveiket  kárhoztassák ha misére mennek, hogy mért járnak oda alig, mért adakoznak alig, hanem ehelyett próbáljanak örömünnepet faragni miséből, istentiszteletből. S aki pedig mégis plázázni jár vasárnap is, hát tegye azt, nem ördögtől való az sem.

Nem, ehelyett könnyebb volt bevezetni a boltzárat, s amikor pedig látszott, hogy a "kopaszos elrettentés" is kevés, mégis elkerülhetetlen népszavazás a kérdésről, akkor gyorsan meghátrált. Hiszen tudta a gyáva, hogy még a vasárnapi családi programok  hívei is elmennének szavazni csupán azért, hogy nyomjanak egy nem tetsziket a rendszerére.

Orbán tehát gyáva végtelenül, ráadásul gyenge is, mert erőt csak erkölcs adhat, s ez a negatív zseni híján van minden erkölcsi megfontolásnak. Tudja, hogy veszteni már csak egyszer fog, de akkor mindent s igyekszik ennek az idejét kitolni minél messzebbre. Ez a legnagyobb veszély ma Magyarországra, ez, a sarokba szorított eb szindróma. Amikor szűkül a kör, egyre vadabb lesz a vicsorgás, egyre erősebb a szűkölés. Egyre erőszakosabban fogja kelteni a gyűlöletet a népben az idegenek ellen, a másként gondolkodók ellen, Európa ellen.  Ezúttal nem valószínű, hogy olyan könnyen megúsznánk, mint 1989-90-ben, de az egypártrendszernek meg kell szűnnie, Orbánnak el kell tűnnie örökre a magyar közéletből.

Átgondoltátok tehát kedves, eddig Orbánra szavazó olvasóim, hogy meddig élvezi még támogatásotokat egy hazug, tolvaj és gyáva ember? Átgondoltátok, hogy mekkora pusztulásnak, kárnak nézünk még elébe, ha meg nem gyorsítjuk a kiűzését? Ne legyenek immár hiú reményeitek, a minél gyorsabb leléptetése lehet a megoldás, amihez kell a ti segítségetek, a polgárok segítsége. Keressétek a kapcsolatot a Polgári Konzervatív Párttal!

257 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borzimorzi 2016.04.18. 18:35:10

Orbánnak rengeteg hibája van. Sikerült pont olyasmiért ostorozni, ami véletlenül épp nem jellemző rá. Nem, hogy nem gyáva az istenátka, de az eszetlen vakmerőségig elmegy számos olyan kérdésben, amelyben nem kéne.
Így nem lehet megverni...
Üdv:
b

Hidvégi Mihály 2016.04.18. 19:34:03

@borzimorzi: Nem értek egyet veled. Tudom, hogy ez az általános felfogás, hogy bátor... elmegy a falig, stb.

Olyasmi inkább, mint a cigánynak az eladó vak lova, mikor nekiment a falnak: ááá, nem vák ezs naccságos uram, csák vákmerő.

Orbán is maximum vakmerő, ez nem egyenlő a bátorsággal. Elmegy a falig, persze, az Eu-val szemben. Ha bátor lenne, vitákba belemenne, megvédené az értékeket, belekezdene modernizálásba, tenne is komoly dolgot. De végeredményben épp olyan tétlen és teszetosza, mint volt Gyurcsány.

Ezért írtam, amit írtam, elgondolkodtatni azt a réteget, aki szinte istent lát benne: lehet egy tolvaj és hazug embert isteníteni? Aki még gyáva is ráadásul?!
Ugyan, ugyan!

OkoskaTo:rp 2016.04.19. 08:41:28

Bár sok mindennel egyetértek a leírtakból, azt azért szeretném megkérdezni, hogy mennyire polgári, és mennyire konzervatív az 1989-90-nél "kevésbé könnyen megúszott" rendszerváltásért fohászkodni. Ez egy forradalmi polgári konzervatív párt? Egy szélsőközép?

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 08:43:11

Te csak cenzúrázd a kedves olvasód ahogy szoktad.

A többivel ne is törődj... :DDD

PKP.

Mi a f@sz az ??

Furusina 2016.04.19. 09:02:25

Egyetértek a cikk írójával: A makacskodás, dacoskodás,...' akkor is, csak nekem van igazam...' nem egyenló a bátorsággal. Másrészt,az akaratoskodása mögött valószínűleg mindig áll valaki, pl.Putyin. Azonban ez személyiség vonása is. Aki nyomon követi a'80-as évektől,annak a számára ez nyilvánvaló. Ez az infantilizmusba hajló mindennel kapcsolatos dacreakció, a legapróbb élethelyzetekben is megnyilvánul, minőségileg más,mint a helyzetfüggő bátorság. Nem bátor. Egy nyavalyás,alulróljött kis senki, akiből Simicska, és Kövér faragott politikai értelemben vehető tényezőt.

Leptis Magnaq 2016.04.19. 09:05:18

Szomorú leírva látni, hogy Magyarországi ostoba szavazók jóvoltából csak ilyen miniszterelnök jutott: tolvaj, hazug, gyáva, esztelen, és vitaképtelen!Minden igaz, amit a blogíró leírt. Orbán olyan, mint a sátán, vasvillával, aminek a közelébe kerül, azt elpusztítja.Legyen az materiális , történelmi érték, jókedv, pozitív érzelem, az pusztuljon! Szeretném, ha jönne a változás, még , ha, nem is látom , hogy mi lesz az!

Pan Modry 2016.04.19. 09:07:43

Igaza van a posternek, en peldaul sokaig nem ertettem miert kellett Varadi Andrasnak (A juhasz aki Alcsutdobozon akart polgarmeste lenni) gyanus korulmenyek kozott meghalnia.
De miutan kiderult hogy sutyiban mennyi ingatlana van ott Orbannak, hat nem is tudom...

jágör68 2016.04.19. 09:12:05

Hogy nem fenyeget minket se kívülről- se belülről semmilyen ellenség, azt döntse el mindenki maga:

police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/elfogott-migransok-szama

postimg.org/gallery/ii9xow8u/

lavór 2016.04.19. 09:14:49

Orbán nem gyáva. Csak kiszolgálja a szocializmusban szocializálódott tömegek igényeit,
természetesen hozzáigazítva az éppen aktuális érdekeihez.

A vasárnapi nyitvatartás '90 után sem váltott ki a társadalomból empátiát az így megszívatott
kereskedelmi dolgozók iránt. A magyar érdek-képviseleti szervezetek sem álltak, állnak a helyzet magaslatán, ha a munkavállalók érdekeit kéne védeni. A Fidesz csak a szakszervezetek támogatásával vezethette be az új Munka Törvénykönyvét, amiben gyakorlatilag kiszolgáltatottabbá tették a munkavállalókat. Az időközben mindenki mindenkit ellenségnek tekintő társadalom mindezt zokszó nélkül elfogadta. Mindeközben vágyakozva és irigykedve tekintünk a közeli Ausztriára is, ahol az emberek hétvégente éttermekbe járnak, szórakoznak.. stb. Senki nem azon gondolkozott az elmúlt év során, hogy vajon miért lett a vadsárnapi plázázás oly nélkülözhetetlen családi program...

A változás szele mesze elkerüli az országot, az önzés, az empátia teljes hiánya megakadályozza, hogy a különböző társadalmi rétegek elfogadják azt a tényt, hogy egymás nélkül semmit nem érnek. Még mindig a felsőbbrendűség tévhitében ringatózik a magyar társadalom. Erre már csak cukordrazsé a mérhetetlen gyűlölet, amit a politikai pártok sikeresen dresszíroztak a társadalomba.

A politikai változás szele is elkerüli még az országot szerintem. Amíg a választók közönséges bűnözőket választanak meg az ország vezetésére és annak drukkolnak, hogy a pártjuk túlteljesítse az előző tolvajok teljesítményét, addig ne csodálkozzunk, hogy a lejtőn haladunk folyamatosan.

A maroknyi változást akarók csoportja egyre vékonyodó hangon kiáltanak bele a bábeli hangzavarba. Sokan elmenekülnek inkább az országból a mindent felőrlő harcot megunván.

Nehéz lehet ma tömegbázist építeni olyanokból, akik érzéketlenek, önzők.

tralalala 2016.04.19. 09:35:20

Úgy sikerült már egy embert is meggyőzni a világtörténelemben bármiről is, hogy elmondjuk, hogy hülyeséget gondol és csinál és inkább csinálja, amit mi mondunk, ami majd biztosan mágikusan kevésbé hülyeség?

No látod neked se sikerült meggyőzni senkit sem.

apro_marosan_petergabor 2016.04.19. 09:40:47

A szoksáos napi libero böffentés megvolt.
Az 1,5% illetve megtévesztettjei megint megírták "rendelésre" a cikket, amely ugyan olyan gyengérem, s valóságmentesre sikeredett, mint mindig.
Lassan észre kellene venni, hogy OV, a II VH utáni legtehetségesebb magyar politikus már az EU-ban is komoly tekintéllyel bír. Miért?
Mert előre lát, átfogóan kezeli a problémákat, s tud a lényegre koncentrálni. Képes kompromisszumra is, ha nem is keresi, s vannak dolgok, melyből - helyesen - jottányit sem enged. Kooperatív, ha talál hozzá partnert, s persze vannak hibái is.
Ezt akarta írni a cikk szerző - ja, akkor nem sikerült.

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2016.04.19. 09:43:35

Orbán a történelmünk legnagyobb vezére. Ez fáj a ballibbeknek. Orbán nagyobb földbirtokos mint Csák Máté, nekünk Fideszeseknek a Bélemenetünk sokkal hatalmasabb mint Mátyás Fekete serege. Országunk a világ leggyorsabb növekedését produkálja a a stadion építések terén, sokkal nagyobbat mint Gyurcsány idején! Még Kádár se tudott ennyi munkanélkülit kimutatni foglalkoztatottként mint Orbán közmunkásként. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy Orbán szögesdrótja méterekkel magasabb Rákosi vasfüggönyénél!

Kádár alatt mindenki csak proli lehetett. Ma viszont a munkás is lehet milliárdos, a szomszéd is lehet egyik napról a másikra a legnagyobb palkátragasztó vállalkozó, a sportszerető drukker barát is kaphat bármikor100 milliárdokat a vállakozására.

Hol van még egy ilyen vezér a világban, aki alatt ennyi sikert hozott az országnak, akit ennyire szeret az ő népe? Kérdem én.

VT Man 2016.04.19. 09:48:45

Gyava? Nem gyava, csak nem hulye, van esze es strategiai erzeke.

Gondolom ez faj a cikk irojanak.

Akarhogy is nezzuk, minden hibajaval egyutt is az Orban-kormanyok (ballibeknek: Orban-diktatura vagy Orban-rezsim) sokkal jobban teljesitenek mint az MSZP es tarsai.

Az a baj, hogy a baloldalon meg abban se tudtok megegyezni, hogy most akkor diktatura van, csak felig van diktatura vagy nincs diktatura de afele haladunk.

Most akkor melyik?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.19. 09:56:59

@apro_marosan_petergabor: Amit az agyatlan töppedt narancs-szoponcok megrendelésre kommentelnek. :-)

Amúgy Orbán tényleg nem gyáva... sokkal rosszabb.

konrada 2016.04.19. 10:15:40

@tralalala:
Hát mindenki megpróbálja egyszer legalább az életben úgy meggyőzni a másikat a maga igazáról, hogy lehordja mindenféle ostobának, butának, nem sajnálva a prejudikáló jelzőket, és ezzel szemben kiemeli saját tévedhetetlenségét, mint minden tudás forrását....

...aztán az okosabbja rájön, ez nem igazán célravezető, mert a másik sem hajlandó elfogadni azt, hogy mennyivel ostobább annál, aki maga a helikopter...

...így az inkább érvelni próbál, a másik meg... - inkább blogot ír!;))

Tiborpapa 2016.04.19. 10:22:30

Orbán egy nemzeti senki. Nemzeti lakáj falkával veszi körül magát, amitől erősnek látszik a nemzeti ostobák szemében, de az igazi erőről semmit sem tud.
Oda fog kerülni, ahová való, a nemzeti történelem szemétdombjára. Még sajnálni sem tudom.

Billy Pilgrim 2016.04.19. 10:31:48

Gyáva maximum átvitt értelemben, hiszen gyáva gerincesnek lenni. Egyszerűen eljátssza, hogy a hőn imádott Nép kedvéért ő a falnak rohan 82-edszerre is, miközben bemeséli a hazai, semmilyen nyelvet nem beszélő, fejben mindig is bezárkózott hülyéknek, hogy mennyire tisztelik őt a helyes útra térő külföldiek.

Közben meg a kutya nem figyel rá tavaly ősz óta, hagyják, hogy mondogassa a hülyeségeit, ahogy ráhagyják Lukasenkora, Erdoganra is (csak mondjuk közülük az utóbbinak van is valami súlya, nekünk nincs).

Az a nagy igazság, hogy egyre kevésbé tudja a gonoszmultimeleggyurcsányokat szidni azért, mert a 2004-es és azt követő EU-csatlakozók közül Ciprussal holtversenyben tökutolsók vagyunk minden fejlődési indexben.

Nem volt még olyan rég az, hogy a románozás, horvátozás, szlovákozás bőven pejoratív, lekicsinylő jelző volt, most meg a szlovákok gazdagabbak nálunk és tőlünk fogdossák 1000€-s fizetésekkel az autógyáraikba a melósokat, a horvátok helyett immár a bolgárokhoz vagy épp sehova se kénytelen nyaralni menni az a proli sereg, ami a 2000-es évek legelején még az Adriára hordta a Zsigulikban az otthonról vitt májkrémet, a románok meg ha ilyen tempóban hozzák be a lemaradásukat, még nagyobb nyertesei lesznek az EU-tagságnak, mint az így is nagyon sikeres lengyelek és balti államok.

De legalább nekünk akkor is itt lesznek a politikusaink, akik megmondják, hogy az ejú szar, mert nekünk szar és ha nekünk szar akkor mindenki másnak is szar (és erről tök felesleges megkérdezni őket, mi tudjuk jobban helyettük is!).

Eudocimus Ruber 2016.04.19. 10:52:08

PKP = Polskie Koleje Państwowe, azaz a lengyel államvasútról van szó.

driopios 2016.04.19. 10:58:51

"meddig élvezi még támogatásotokat egy hazug, tolvaj és gyáva ember?"

Amíg él. Volt egy mondás: addig jó, míg Kádár él. Nos, ez mostanra fordított: addig nem lesz ebből normális ország amíg Orbán él. Fiatal még, szóval sokáig. :(

MACISAJT 2016.04.19. 11:00:35

" Hidvégi Mihály . Keressétek a kapcsolatot a Polgári Konzervatív Párttal!"

Ennyi elég is lett volna az olvasói reakcióhoz: Nyihihi:P
A többi hablaty meg minek?

Bobby Newmark 2016.04.19. 11:01:01

@OkoskaTo:rp: Egy "aki ezen időpont előtt bármikor is politikai tisztséget vállalt, az soha többet nem fog" alkotmánymódosítás megtenné.

MACISAJT 2016.04.19. 11:05:45

2016. február 12. 15:10
Seres László
"A magyar nacionalizmus élesen szembefordult a társadalom érdekeivel"

Nem jött még létre az a polgári közeg, amely egy nyugatos konzervatív párt bázisát jelenthetné - állítja interjúnkban Béndek Péter, aki nemrég lemondott a Polgári Konzervatív Párt (PKP) vezetéséről és a blogolásról. "

Sebaj. Van "máááááásik"...

Nyihihi:P

dukeekud 2016.04.19. 11:07:48

Ostoba libsi frocsoges !

$pi$ 2016.04.19. 11:14:12

"Orbánról már eddig is sok negatív jelzőt el lehetett mondani. Hazug, ezt ő maga ismerte el, mikor felhívta a figyelmet, hogy ne azt nézzék, mit mond, hanem azt, hogy mit cselekszik."

Ezzel nem azt mondta, hogy hazudik, hanem azt, hogy állandóan elferdítik és félreértik a szavait a külföldi sajtóban. Tök nyilvánvaló volt amikor ezt a külföldi dimplomatáknak mondta, csak a kommunista pártpropaganda kiragadta ezt is a kontextusból és évek óta sulykolja. Ahogyan azt már megszoktuk.

El sem tudnak képzelni egy olyan politikust aki nem hazudik reggel, délben meg este. :(

$pi$ 2016.04.19. 11:20:01

"Gyávaságát bizonyítja a vasárnapi boltzár eltörlése is. Hiszen jó az, hogy vasárnap dolgozni kell valakinek? Frászt jó, egy-két, magát máshol meg nem találó embernek talán nem rossz, hogy vasárnap mehet dolgozni"

Tényleg eldönthetnétek már, hogy most akkor diktatúra van vagy meghajlik -e a kormány a nép akarata előtt, hogy a vasárnapi nyitvatartás jó vagy rossz, meg ilyenek.

Peterpapo 2016.04.19. 11:21:36

@$pi$:

De, ezzel pontosan azt mondta. Ha kiragadták, ha nem. Lehet, hogy van olyan politikus, aki nem hazudik reggel, délben, meg este, de azt nem Orbán Viktornak hívják.

Muzsikok közt 2016.04.19. 11:21:52

Miért kéne bátor és erős vezető ahhoz, h titeket 4 évente bealázzon és a napi kommunikációban rendszeresen szájbabasszon.

Ehhez bárki elég, remélem most jobban érzed magad...:)

lavór 2016.04.19. 11:21:56

@$pi$:

De nem is azt mondta, hogy a kommunista pártpropaganda mondja róla, hogy ne azt nézzék, mit mond, hanem azt, mit cselekszik, hanem saját maga tette önmagára ezt a megjegyzést.

Szépen becsomagolta, hogy hazug. Így nem vádolhatják azzal, nem szólt róla.
A választók így elkönyvelhetik maguknak, ők választottak egy hazugot maguknak, így ha becsapja őket - mert mindenkivel megtette -, az nem az ő hibája, hanem a választóké.

$pi$ 2016.04.19. 11:29:37

@lavór: "De nem is azt mondta, hogy a kommunista pártpropaganda mondja róla, hogy ne azt nézzék, mit mond, hanem azt, mit cselekszik, hanem saját maga tette önmagára ezt a megjegyzést."

Hülyeség. Külföldieknek mondták akik a magyarul elmondott és külföldi lapokban közölt mondatairól kérdezték. Arról kérdezték miért vannak ellentmondások a magyarul és az idegen nyelven elmondott dolgai közt.

Nem beszélhetett az ő saját szavairól, merthogy akiknek mondta, azok nem tudnak magyarul. Nem tudom tudod -e követni...

"Szépen becsomagolta, hogy hazug."

Szépen elmondta, hogy kiforgatják a szavait. És tényleg, te is kifogatod a szavait.

- Ksifiam, így fogd a kalapácsot, látod?
- Nem értem!
- Így a végénél marokra...
- Nem értem mi az, hogy marokra.
- Nézd, ne azzal foglalkozz amit mondok, nézd hogyan csinálom.
- Hazudsz fater!
- Mi van b+?!

lavór 2016.04.19. 11:36:27

@$pi$:

Persze, mert már akkor is hazudott. Nem tudod kimosdatni.

$pi$ 2016.04.19. 11:42:42

@lavór: "Persze, mert már akkor is hazudott. Nem tudod kimosdatni. "

Hát jah. Miben is hazudott úgy egészen konkrétan?

lavór 2016.04.19. 11:43:50

@$pi$:

ennek felsorolására kevés lenne a karakterszám. Kezdd el sorolni, miben nem hazudott szerinted, az lényegesen rövidebb lista lesz.

konrada 2016.04.19. 11:52:40

@$pi$:
Tényleg nem. Aki politikusnak áll, az hazudni fog, mert az emberek nem viselik el az igazságot.

Ezért az értékét nem is az határozza meg, mennyit hazudott, hanem az, mennyire tehetségesen oldja meg a rábízott feladatot...

...s hát nekünk magyaroknak volt elég problémánk a tehetségtelen politikusokkal, így tudjuk értékelni már az alapján is a poltikusokat, mit tesz, nem csak az alapján mit mond.
...mert egyébként tényleg: a politikusról onnan lehet tudni hogy hazudik, hogy jár a szája...

MACISAJT 2016.04.19. 11:54:42

@$pi$: ("Ezzel nem azt mondta, hogy hazudik, hanem azt, hogy állandóan elferdítik és félreértik a szavait a külföldi sajtóban. ")

Bizony. Meg is lehet nézni:

www.origo.hu/itthon/20110906-orban-viktor-reagalt-a-wikileaks-iratokban-szereplo-kijelenteseire.html

2016.04.19. 11:56:19

@$pi$:

www.youtube.com/watch?v=tjHRCTXrOnM

+ a nyugdíjpénztárakat is megvédték. De szerintem arról sem volt szó ellenzéki korában, hogy ellopja a fél országot a baráti körének.

Egyébként klasszik diktátortempó, amit tol: erővel kényszeríti az országra az agymenéseit, aztán amikor óriása bajba kerül miattuk, szépen kisasszézik. Ennek ellenére csak a választási törvény és a médiahelyzet kiválóan mutatja, mennyire akar ő itt versenyt meg demokráciát. Mindegy, lesz alternatívája.

Peterpapo 2016.04.19. 12:20:16

@MACISAJT:

Jajj szegény! Mindig félreértik! Nem lehet, hogy azért, mert sosem mond semmi egyértelmű dolgot? Még ha kérdezik, akkor sem:

- Miniszterelnök úr! Ez a paprika Ön szerint piros?
- Nem az a lényeg, hogy milyen színű, hanem hogy ki fogja megenni?

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 12:25:37

Van annak valami diszkrát bája, mikor egy magát konzervatívnak valló blog fikázza Orbánt, és idejönnek a GYurcsnyisták mélyen egyetérteni vele.. :DDD

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 12:29:30

@feher.b:

Nem pontosan értelek..

Löketed a diktátorozó dumát, majd rögtön ezután fél bekezdéssel azért fikázod, hogy a többségi akarat okán, kormányon levő szövetségesei akarata ellenére módosítják a törvényt !

Mivel ebben logika nincs, így gondolom a fikázás volt a lényeg a hozzászólásodban.

Hajrá PKP, Fújj-fújj Orbán...
Bár ilyen párt már van.
Nem is egy.

Nemfajtalan srác 2016.04.19. 12:29:59

"Ahogyan rossz volt a vasárnapi boltzár bevezetése ... ugyanúgy rossz az eltörlése. "

Nem volt olyan hogy boltzár, hanem a vasárnapi munkavégzést korlátozó rendelkezés volt. Ezt nem támogatta a többség, ezért a Maszop kampányt szervezett rá, ebből akarta a Fidesz kifogni a szelet, és jobbnak látták visszavonni. A többi csak habosítás

BiG74 Bodri 2016.04.19. 12:34:23

Hazudik, oszt most akkor mi van?
A fidesznyikeket tegezheted, magázhatod, ők akkor is az istenüknek tekintik a vityát. Pláne az IQ2 pógárok.
A többi meg tudja , hogy tisztán távolkeleti bölcs , lopcsencsór. Az a helyzet, ha a vityát nem kedvelő biztos szavazók, meg a bizonytalanok elmennek szavazni a vitja ellenében, a fityisz eltűnik a színről. De hol van az ellenzék? Hát sehun.
Igy barátkozzunk a gondolattal, hogy viktorka 18' után hívatásos királyunk lesz az orkbán házból.

lavór 2016.04.19. 12:39:13

@BiG74 Bodri:

Pont ezt sulykolja a Fidesz kommunikációja, maradjanak otthon csak az emberek, nekik az pont megfelel.

"A hallgatás beleegyezés." Aki nem szavaz, beleegyezik sorsába.

Peterpapo 2016.04.19. 12:46:43

@Nemfajtalan srác:

Csak megfogalmazás kérdése, hogy minek nevezed?

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 12:46:51

@lavór:
Tévedés.. Ezt éppenhogy a ballibek súlykolták.

"Aki nem szavaz, az Orbánra szavaz".
Persze csak választások elött.

Választások után, már a Jobbik szavazók is a midnent elsöprő baloldali összefogás részévé válltak, nemhogy azok akik nem is szavaztak.
Legalábbis a Gyurcsány rajongók által bevezetett újbeszél matek szerint.

Bobby Newmark 2016.04.19. 12:48:53

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Igen, az látszik belőle, hogy a vezérgecit és a sleppjét lassan mindenki rühelli mint a szart.

Pontosan az ilyen esetekből látszik, hogy mekkora szarban vagytok. Én a helyedben gyorsan valami más munka után néznék, mert egy előző, bukott kormány talpnyaló köcsögének lenni nem nagy kilátás karrierre. Nézd, szegény Zuschlaggal is mi lett, pl.

Bogyó 2 2016.04.19. 12:52:33

@VT Man: Orbán szerintem se gyáva. Teljesen hidegen, érzéketlenül a saját érdekei szerint cselekszik, fittyet hányva bárkire, az egész országra. csak okosabban teszi, tudja kit kell maga mellé állítani, milyen eszközökkel, hogy maga uralkodjon. Tipikus hidegvérű és gátlástalan politikus, a hatalom megszállotja. Persze, elvette ettől az országtól a felzárkózás esélyét és belekényszerítette egy balkáni, kelet-európai létbe, mert ez az út a könnyebb. Ennek az országnak meg kellett volna küzdenie azért, hogy levetkőzze ezeket a dolgokat és mentálisan és gazdaságilag is felzárkózzon. De nem, mert tudja, hogy sokan nem értik miért volna ez fontos és előnyös, ragaszkodnak a keleti dolgokhoz, nem véve észre, hogy mégis nyugatabbra élnek boldogabban az emberek. Ezért nem felemeli a nemzetet, hanem kiszolgálja az indokolatlan és saját sorsán túl nem látó rövidtávú érdekeiket az ő hosszútávú érdekei miatt. Ennek az országnak nem volna érdeke az egypártrendszer, a vagyoni különbségek erősödése, a pártalapon történő pozíciószerzések, a kisstílű idegenellenesség. Egy államférfinek Széchenyi módjára tanítani kellene az embereket, hogy igenis jobb a gőzhajó. Ő azonban a kocsmai taps közepette azt mondja, magyar ember márpedig nem jár vízen, ha mégis, akkor meg nem puhány és tud evezni is.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 12:52:39

@Bobby Newmark:

Szerintem Orbán nagyon be van szarva.
Most hogy már nem csak a magadfajta Gyurcsanyisták utálják, és hergelnek, diktatúráznak izomból, hanem még egy mérhetetlen PKP nevű izé is ontja magából a fikatengert, teljesen berosált...

-----
Aztán szembe jön a valóság ismét, és kiderül Orbán 2010 óta folyamatosan benne van, a 3 legnépszerűbb politikus között.
Az utolsó meg Gyurcsány.

---
Persze te a alósággal ne is törődj..
Bőven elég trauma neked négy évente szembesülnöd a demokrácia hátrányaival.. :DDDD

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 12:54:57

@Bogyó 2:

"Ennek az országnak meg kellett volna küzdenie azért, hogy levetkőzze ezeket a dolgokat és mentálisan és gazdaságilag is felzárkózzon. "

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp
GDP arányos hiány:
----------------------
2002:
Eu-s átlag: 60%, Magyarország: 54%

2010:
Eu-s átlag: 78%, Magyarország: 82%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alat az EU-s átlaghoz képest is romlott, 28% adósság növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 87%, Magyarország: 77%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 5% csökkenés.

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployment
Munkanélküliségi ráta:
-------------------------
2002:
Eu-s átlag: 8,9%, Magyarország: 5,5%

2010:
Eu-s átlag: 9,6%, Magyarország: 11,2%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alatt az EU átlaghoz képest is jelentős romlás, 5,7%-os növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 9,8%, Magyarország: 7,5%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 3,7% csökkenés.

Bogyó 2 2016.04.19. 12:59:27

@Bobby Newmark: Igen, jól látni, hogy amikor Zuschlagról kiderült mit tett, kirakták egy pártból, elítélték. Egy másik, ahol az ilyenek simán megússzák, meg most felhasználja. Szerinted melyik az erkölcsösebb párt?

A szoci időszakban a csapból is folyt a Zuschlag-ügy, igen, a közmédiában is. Szerinted ma elképzelhető a közmédiában, hogy Mészáros Lőrinc, Szijjártó, Lázár, Rogán ügyeit feszegesse? Miközben a másik oldlat meg folyamatosan szapulja. Hogy lehet az, hogy 2015-ig Simicska nevét ki se mondták. Most meg hirtelen rosszfiú lett? Tényleg nem értitek?

De, értitek, csak nem akarjátok...

Bobby Newmark 2016.04.19. 13:00:46

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Nem inkább az a vicces, hogy annyira segg agyhalott vagy, batyukám, hogy másfél éve képtelen vagy megjegyezni a nevem, pedig hetente többször is belenyomom az orrod a saját szarodba.

Peterpapo 2016.04.19. 13:02:52

@Bogyó 2:

Két dologban nem értek Veled csak egyet. Az egyik, hogy Ovi nem hatalom vágyó, egyszerűen csak mindenképp szeretne benne lenni a történelem könyvekben és ezt pusztán csak politikai vezetőként teheti. Ezért tartja fent az ellenségképet is, mert a többiek, akik bekerülhettek hadvezérek voltak. Ha tehetné királlyá is koronáztatná magát, mert az a harmadik csoport, akiket a történelem könyv megemlít. Ja és ezért mondja mindenre, hogy történelmi jelentőségű, amit tesz.

A másik, hogy ez a manus nem szolgálja senki érdekeit még rövidtávon sem, csak simán manipulálja az embereket.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 13:03:08

@Bogyó 2:
Azt a hétszázát...

Csak nehogy a megkérdőjelezhetetlen erkölcsökkel rendelkező Molnár Gyula nevű tolvaj legyen az MSZP elnöke, vagy polgármester jelöltje, mert akkor ezt a hozzászólást is lehúzhatjuk majd a WC-n.
Ha már az ítéletekkel operálunk.

Ha meg olyanokkal akiknél igány volna rá, de nem történt ítélet, meg eljárás, mint pl Mészáros, vagy Rogán esetén, ott ne feledkezzünk meg a Fittelina ügyben adótcsalt és Nomentana ügyben közokiratot hamisított Gyurcsányról sem.

Bobby Newmark 2016.04.19. 13:04:49

@Bogyó 2: Na szerintem te meg ne próbálj meg észt osztani tisztánlátásról, ha azt hozod fel példának, hogy a lebukott korrupt politikust kiteszik a pártjából.
Mert kurvára nem azért teszik ki, mert korrupt, hanem mert lebukott. Vagy saját hülyeségéből, vagy mert odadobták koncnak. Majdnem mindegy, hogyan történt, a lényeg hogy erkölcsnek a dologhoz semmi köze nincs.

Bogyó 2 2016.04.19. 13:06:59

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Kiragadhatsz gazdasági mutatókat, Ceausescu alatt is nyilván jobban éltek a csirkelábért sorban állók, mint a kádári Magyarországon, mert nekik nem volt adósságuk, nekünk meg bőven. Vagy mégsem?
A munkanélküliségi rátát komolyan venni nem lehet a röhejes közmunkaprogramokkal. A 2002-2010 közötti időszak természetesen az elkúrás időszaka volt, a szocik nem éltek az eséllyel, elkúrták. A különbség az, hogy Orbán viszont szándékosan vette el az esélyt, neki pont megfelel a jelenlegi magyar állapot. Neki semmi baja nincs azzal, hogy nincs nyílt választás, hogy nincs alternatíva. Ő nem gyorsabban fut az ellenzéknél, hanem elgáncsolta őket, miután megtette ezt a saját csapattársaival is, hogy ő indulhasson. Nem mindegy.

Bogyó 2 2016.04.19. 13:09:06

@Bobby Newmark: Jó, igazad van. Fideszéknél még a lebukott politikust sem teszik ki, max ideiglenesen. Kitenni akkor teszik ki, ha elveszíti a Vezér kegyeit vagy érdekét a benntartásához.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 13:10:34

@Bobby Newmark:
Hát nem tudom...

Írtál egy marhaságot, én meg elmagyaráztam hogy marhaság.
Hisz közismert tény, hogy Orbán 2010 óta (igazából 2006 óta) folyamatosan benne van a három legnépszerűbb politikus között.

Azaz hülyeséget beszéltél, marhaságot írtál. De legalább dühből, és észnélkül.

Ha neked ez jelenti azt, hogy valaki orrát valahová nyomdosod, akkor sok hasonló sikert kívánok.. :DDD

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 13:14:34

@Bogyó 2:

Olyannyira nem ragdatam ki ezeket az adatokat, hogy akármelyik gazdasági adatot is nézhettük volna.

Az MSZP mindenben az EU legszarabbjai közé tartozott.
Így lehet, hogy amíg 2002-ben mindenben a szlovákok elött voltunk, 2010-re az EU utolsói közé tartoztunk.

a Fidesz meg a legtöbb adat szerint az EU középmezőnyébe tartozik, néhol az élen (pl hiánycsökkentés, és munkanélküliségi ráta).

De cáfolj rám.
Mutass egy gazdasági grafikont ahol ez nem igaz, és az Eurostat adatok alapján készült nem pedig az MSZP pártszékházban, vagy a ténytár nevű blogban, ami ugyanaz.

Keresgess itt, ha hiteles adatokat akarsz nézni.
Google data explorer, Eurostat adatok.
www.google.com/publicdata/

Íg

Bogyó 2 2016.04.19. 13:17:00

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Tőlem ne feledkezzünk meg egyikről sem, nem vagyok én az MSZP prókátora, megérdemelték a bukást, de a komoly ártáshoz eszetlenek és gyengék voltak, ahhoz Orbán kellett. Az MSZP-t leválthatta a nép. Orbánt nem tudja. És hiába jössz azzal, hogy mindenki szabadon szavazhat a fülkében. Ez ennél kifinomultabb, Szaddámot, Kádárt, Kadhafit, Putyint, Lukasenkot, Kiméket Koreában is megválasztanák vagy választják a zárt fülkékben is. A demokrácia bonyolultabb dolgok, olvasni kell hozzá Montesqiueu-t, meg a többit. Független szervezetek, ellenzéki jogok, kisebbségi jogok, semlegesség egyes pozíciókban, civil szféra támogatása, gesztusok, lovagiasság, fékek és egyensúlyok, de ez a narancsszavazóknak túl bonyolult. Igen, lehet, hogy nem vagyunk rá érettek és azt hisszük, a demokráci a a többség diktatúrája. Pedig nagyon nem. Az ellenkezője sem, de ez sem. Nem elég hozzá a kétbit.

Bogyó 2 2016.04.19. 13:22:30

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Csak azt ne magyarázd meg, hogy a végén még életszínvonalban, demokratikus jogainkban is az EU középmezőnyéhez tartozunk. Románia, Bulgária. Ezenkívül 1-2 ország van, amelyik rosszabbul áll nálunk. 2000 előtti Eu-tagot nem tudsz mondani, de a lenygelek, szlovákok, csehek, szlovének, baltiak is elhúztak. Köszönhető ez a gyurcsányi szakadékba lökésnek és az orbáni beletaposásnak.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 13:25:38

@Bogyó 2:

Márpedig de. A demokrácia a többség diktatúrája.
A többi az csak illúzió volt és hazugság.
Ez napjainkban egyre inkább látszik:
„A szocialista világbirodalom összeomlása után úgy tűnt, hogy a nyugati típusú liberális demokráciák győzedelmeskedtek a totalitárius rendszerek fölött. Azonban az arab tavasz sikertelensége, Kelet-Európában és Ázsiában az autokrata rendszerek felemelkedése, valamint a nyugati társadalmakban felszínre törő szociális, politikai, és gazdasági egyenlőtlenségek és feszültségek a liberalizmus bukását jelenthetik − írja Roger Cohen a The New York Times oldalán megjelent cikkében.

»A liberalizmus halott. Vagy legalábbis közel áll a bukáshoz. Negyedszázaddal ezelőtt diadalmaskodott, amikor úgy tűnt, a liberális demokrácia egyértelműen a hatalmas véráldozatot követelő totalitarizmusok fölé kerekedett, azonban most kívülről és belülről is ostrom alatt áll« − írja a szerző. Cohen úgy véli, a nacionalizmus és az autokrácia az irányítás és a manipuláció új formáit gyakorolják az emberek felett, akik a berlini fal leomlása után is még mindig »fogékonyak az előítéletekre, elutasításra (…) és a félelemre«.

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 13:26:13

@lavór:
hogy idézzünk az orbánista hvg-ből:

' A kormányfő kifejtette: ma is azt mondja a külföldi diplomatáknak, ne ítéljenek abból, amit "szavai értelmezése révén tulajdonítanak a kijelentéseinek", ezzel ne törődjenek, "egyetlen dologgal törődjenek – és ezt mondtam akkor is – (...), hogy a tettek beszélnek".'

Mondhatta volna úgy is: Ne azoknak a hazugságoknak tulajdonítsanak jelentőséget, amivel 'értelmezik' szavait, hanem a valóságnak.
De tapintatos volt, még ilyenkor sem hazugozza le félig sem barátait.

Az meg hogy a PKP szerint gyáva is, meg gyenge is - csak saját magáról állítja ki a szegénynél is szegényebb bizonyítványt: egy ilyen alak mellett sem tudnak semmi vonzó alternatívát állítani. Évek óta.

Peterpapo 2016.04.19. 13:27:41

@Bogyó 2:

"Ő nem gyorsabban fut az ellenzéknél, hanem elgáncsolta őket, miután megtette ezt a saját csapattársaival is, hogy ő indulhasson."

Ez annyira igaz, hogy az azon az oldalon álló pártok közül egy sincs már meg. Szétverte őket. Nincsenek kisgazdák, nincs MDF, stb. És ezért örülnek, ha az ellenzéknél újabb és újabb pártok alakulnak, mert úgy jobban széttagozódik a baloldal.

lavór 2016.04.19. 13:29:13

@IvanGyenyiszovics:

Valójában az ország választópolgárai állítják ki a saját szegénységi bizonyítványukat azzal. hogy köztörvényes bűnözőknek engedik, hogy az országot irányítsák.
A büntetőjogot gyakorlatilag hatályon kívül lehetne helyezni.

panelburzsuj 2016.04.19. 13:31:43

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Kétségtelen: jó régóta ő a legnépszerűbb politikai drogdíler.

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 13:34:03

@MACISAJT: Seres Lászlót érdemes húsz év fáziseltolódással értelmezni, az első kormány gyalázásában még az élen járt, nem régi visszaemlékezésében visszafogott önkritikával vallotta be:
' Nem értettük Antallt, mert nem akartuk megérteni!'
Seres következetes, gondolom így lesz húsz év múlva is:)

Peterpapo 2016.04.19. 13:35:06

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

"gy lehet, hogy amíg 2002-ben mindenben a szlovákok elött voltunk, 2010-re az EU utolsói közé tartoztunk."

Na ez az amit képtelenek vagytok ésszel felérni. A Bokros csomag 2000 környékére tette meg a hatását és a 1998-2002 -es fidesz kormányé, meg 2002 utánra. Persze ehhez kellettek azért Gyurcsányék, de a folyamat még a Fidesz kormány idején indult el. Azt kellene már végre tudomásul venni, hogy amit a gazdaságban teszel, annak vannak hosszútávú hatásai is, ha akarod, ha nem, mert a gazdaság ilyen. Tehát lehet, hogy rövidtávon valami jól mutat, de több év kell ahhoz, hogy kiderüljön, hogy az valóban jó volt-e és hogy hosszútávon milyen a hatása? Csak ti ezt képtelenek vagytok felfogni és eluralkodott rajtatok a hurráoptimizmus.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 13:36:09

@Bogyó 2:
A demokratikus jogok, nem éppen gazdasági mutatók.
Viszont tudjuk, hogy kik készítik ezeket a jelentéseket:

valasz.hu/itthon/ezert-titkoljak-hogy-kik-minositettek-le-magyarorszagot-113703
Sasszem olvasónk időközben jelezte, hogy ha nagyon akarjuk, megtudhatjuk, Magyarországról kik vettek részt a jelentés elkészítésében. A Nations in Transit függelékében, a köszönetnyilvánítás résznél ugyanis ömlesztve fel van sorolva egy regiment ember, akinek a Freedom House a háláját fejezi ki a közreműködésért. Ha pedig rákeresünk a Hungary kulcsszóra, megkapunk nyolc nevet – az anonimitás legnagyobb dicsőségére.
– Dane Taleski (Közép-Európai Egyetem)
– Marina Popescu (Közép-Európai Egyetem)
– Goran Buldioski (Nyílt Társadalom Alapítvány)
– Yervand Shirinyan (Nyílt Társadalom Alapítvány)
– Andrej Nosko (Közép-Európai Egyetem, Nyílt Társadalom Alapítvány)
– Halmai Gábor alkotmányjogász (ELTE)
– Váradi Balázs (Budapest Intézet)
– Charles Kovács (Híd Rádió Zrt.)
Tekintve, hogy a nyolc személyből legalább hét – a Soros György-féle Közép-Európai Egyetem, illetve a Nyílt Társadalom Alapítvány képviselőjeként, liberális alkotmányjogászként, a Magyar Narancs egykori publicistájaként – egy akolból származik, a Freedom House pontozását kénytelen vagyok leminősíteni,

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 13:38:38

@lavór: még szerencse, hogy van egy lavórunk, HM-unk, PKP-nk, aki az ország választópolgárairól is jól megmondja az igazságot.
A Seres-féle igazságtudoroknak mindig igazuk van. És mindig be is látják - évtizedek múltával - hogy AKKOR tévedtek.
De MOST mindig igazuk van.
De ez a fránya demokrácia nincs rájuk tekintettel, sajna.

lavór 2016.04.19. 13:40:30

@IvanGyenyiszovics:

"Demokrácia." Azt se tudjuk, mi az. Olvasni lehet róla ezt-azt, de valójában ebben az országban senki nem élt még tartósan demokratikus országban.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 13:40:57

@Peterpapo:

Szerencsétlen MSZP mindig csak válságot kezel, és ezért rohad az ország le az irányításuk alatt, adósodik el végletekig.
Azért kúrták el 8 éven keresztül folymaatosan, mert már a Fidesz 12 hónapja elkezdte az elkúrást ugyi ?

Bár ezen gondolatmenettel a Fidesznek legalább 30 évig kellett volna követni az elkúrás lendületét, hisz Gyurcsány és Medgyessy is alaposan belehúzott.

Te kit akarsz átverni ? Magadat ?
Sikerülni fog.

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 13:42:57

@Peterpapo: 'Tehát lehet, hogy rövidtávon valami jól mutat, de több év kell ahhoz, hogy kiderüljön, hogy az valóban jó volt-e és hogy hosszútávon milyen a hatása? '
Bölcs gondolat, és nyugodtan behelyettesítheted a 'jól' szót a 'rossz' -szal, évek múlva megláthatjuk, tényleg milyen eredményre jutott az 'unortodoxia'.
Matolcsyt ugye már évekkel ezelőtt leszólták, aztán mintha mégis neki lett volna igaza.
Még ha képtelen is vagy ezt felfogni :)

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 13:46:13

@IvanGyenyiszovics:

Hát igen..

Nehéz felfogni ésszel hogy lehetséges miként Kuszaszem alatt nincs infláció, rohamosan csökken a kamat, ellenben a ballib szakértők alatt nem győztük lecserélni a pénzeket, és fizetni a bedőlt deviza és egyéb adósságainkat !

Az ember azt hinné, egy Matolcsí féle idióta (amint az az index és ballib híradásokból lejön), kenterbe veri a legjobb ballib gazdasági megkérdőjelezhetetlen hírű szakembereket.

Peterpapo 2016.04.19. 13:46:25

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

Látod, hogy nem figyelsz! 1994-1998 között is ők voltak és abba buktak bele, hogy elindultunk felfelé, aminek a gyümölcsét még az igazán beérés előtt a fidesz 1998 és 2002 között leszakította. A másik meg ha a MASZOP 2002- és 2006 között csak elkúrt, akkor miért nyertek megint 2006-ban?

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 13:51:36

@lavór:
'Nehéz lehet ma tömegbázist építeni olyanokból, akik érzéketlenek, önzők. '

Nehéz, panaszkodik poszterünk is.
Különösen annak, aki mélységesen lenézi a szegénységi bizonyítványos érzéketlen önző választópolgárokat.
A megnemértett váteszekkel, bloggerekkel teli az elfelejtettek tengere

Peterpapo 2016.04.19. 13:57:13

@IvanGyenyiszovics:

Na mesélj! Miben lett igaza ennek a pénzügyi fenoménnak?

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 13:57:21

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Pontosabban az ember azt hinné, a Matolcsy-féle 'idiótát' kenterbe verik a hozzáértő ballib gazdasági szakértők - Lengyel, Bokros, Békesi, Bauer, és a többi.
Aztán nem.
Szerencséjükre van egy Seresük is, aki majd húsz év múlva Matolcsyról is bevallja a jól ismert szocialista önkritika koreográfiája szerint: miért is nem értették meg akkor.

Peterpapo 2016.04.19. 14:00:15

@IvanGyenyiszovics:

Hát én honnan tudjam? Te mondtad, hogy igaza lett.

Vagy lehet a pénzügyben is hasonlóan csak évek múlva derül ki? Nem tudom. Szerinted?

lavór 2016.04.19. 14:02:07

"Nem kell mindenkit megmenteni."
Sokan elmentek innen inkább, megunván a mindent felőrlő felesleges szélmarlomharcot. Ezt kommunikálhatod győzelemként, valójába már a veszteség miatt kezdett a kormány sírdogálni...
A másik megoldás, hogy kivonul az ember a közéletből, akár minimális szintre redukálja a széles társadalommal való érintkezést. Ennek is főként az adott társadalom ihatja meg a levét. Nincs baj azzal, ha valaki droid szeretne lenni. legyen.

Aranyi Gábor 2016.04.19. 14:10:06

Mi a neved, zsidó? Hidalgó, nem Hídvégi - egykutya. Amiből - mt. - nem lesz szalonna. Én azért megpróbálnám egy kicsit megabálni, aztán meg felfüstölni.

2016.04.19. 14:33:10

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Nem az a lényeg, csak nem érted. Persze a net névtelenségéből szövegelni megértem, hogy könnyű. Próbálj meg ugyanakkor tiltakozni valami ellen, rögtön ávós lesz az apád. Igyekezz független, vagy legalább nem fidesz szektás médiumot működtetni - garantált a pitiáner zsarolás. Jelezd, hogy illene elszámolni a vagyonokkal - egyből uszítják rád a teljes propaganda hadosztályt. Hol van ez a demokráciától?

6.Lenin 2016.04.19. 14:34:48

@lavór:

"Pont ezt sulykolja a Fidesz kommunikációja, maradjanak otthon csak az emberek, nekik az pont megfelel."

Ennyire hülyének nézed a választópolgárokat?

60 % körül szavaznak az állampolgári jogaikkal élni is akaró állampolgárok.
2x nyert magasan a Fidesz. (3 millió alatti szavazattal)

Amennyiben a nem szavazók, is élnének a jogaikkal a Fidesz sehol sem lenne.
Ezek szerint beveszik a fideszi propagandát és otthon maradnak?
Vagy csaknem jó ez az állapot is nekik?
(vagy tényleg ennyire hülyék, hogy nem jönnek rá, ha szavaznának győzhetnének is?)

Vagy netán mégis az lenne a hiba, hogy nem hiszik el, ha leváltanák a Fideszt az utánuk jövők jobban csinálnának bármit is?

Mondjuk én az utóbbira gondolok . Valahogy talán nem sikerült eddig meggyőzni a választópolgárokat.
A poszt után, és a hozzászólások többsége után furcsa is lenne másra gondolni,pláne, hogy még magukat is ennyire lebecsülik, szerinted.

Bobby Newmark 2016.04.19. 14:39:14

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Eddig követi az Elkúrást, megy tovább a trükközéses tilitoli az adatokkal, a még pofátlanabb és két nagyságrenddel nagyobb korrupció, és a teszetosza, lófaszt nem érő kormányzás. Ami rendszerhez eddig hozzányúltak, az csak szarabb lett, plusz némileg vontak el forrást még attól, aminek már eddig is véres volt a torka.

Viszont legalább sosem látott ütemben zsírosodnak a politikusok.

De ez nem tud harminc évig menni, mert tényleg polgárháború lesz a vége.

2016.04.19. 14:41:23

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: egyébként ezt a diktatúra témát ideje helyre tenni. Egy rendszer nem attól válik demokráciává, hogy papíron szabad választás van. Akad rá bőven példa, hogy "segítenek" kiválasztani a megfelelő pártot. Például úgy, hogy ha ellenzéki vagy, kétszer is meg kell gondolnod, megéri-e az egzisztenciádat kockára tenni a véleményed miatt. Meg aztán segíti a döntésben az is, hogy ha nem rájuk szavazol, a városod véletlenül nem kap majd elegendő költségvetési támogatást. Jó ideje egészen nyíltan utalnak rá minden létező polgármester választás és időközi előtt, hogy érdemes lehet fideszest választani, azzal jobb lesz a kormány együttműködése. Plusz nem mindegy, hol állsz: te, az egyszeri kommentelő lehet, hogy valóban nem élsz diktatúrában. Az Origo leváltott főszerkesztője meg mondjuk igen. Így is lehet. Fogd fel bátran a különbséget. Egyébként meg elég aktív vagy ezen a blogon, már ahhoz képest, hogy a PKP mennyire jelentéktelen. Köszönjük, hogy ennyire unatkozol ezek szerint.

Bobby Newmark 2016.04.19. 14:41:23

@feher.b: Te most tényleg a főállású fideszes propagandistának magyarázod, hogy hogyan működik a fideszes propaganda?

Nem tudom eldönteni, hogy végtelenül naív, vagy zseniálisan szarkasztikus...

Bobby Newmark 2016.04.19. 14:44:40

@IvanGyenyiszovics: Kicsit árnyalja a képet, hogy a választók hülyének nézésében a Fidesz és Orbán toronymagasan, verhetetlenül vezet mindenki előtt.

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 14:44:47

@lavór: 'Sokan elmentek innen inkább, megunván a mindent felőrlő felesleges szélmarlomharcot. '

Pontosabban az alacsony jövedelmüket, és mivel ebben a demokráciában szabadon vállalhatnak munkát máshol, hát elmennek dolgozni.

Ahogy ezt láthatjuk egész Európában is.

A relatíve alacsony jövedelem miatt már a német tulajdonú hazai autógyárakban is fenyeget a szakmunkások hiánya - kénytelenek lesznek előbb-utóbb béreket emelni.
A kapitalizmus már csak ilyen;-)
A mindenkori kormány (már amelyik) a kötelező minimálbérrel tolhatja feljebb a jövedelmeket, amit a mértékadó balliberális közgazdászok igencsak helytelenítenek: ne avatkozzon bele a kormány a Piac dolgaiba!

lavór 2016.04.19. 14:49:03

@6.Lenin:

Nem jelzőznék senkit. Amit választott a szavazópolgár, élvezze.

@IvanGyenyiszovics:

A Fidesz-kormány igencsak beavatkozik a Piac dolgaiba.

Jobb és közép 2016.04.19. 14:49:22

Na, jól van, gyerekek. Ennyit tudtok, itt a bot vége. Hanem ezt a politikát, ezt valaki másra kéne hagyni. Mert hogy tirátok nem cseréli le a magyar nép még ezt a szétkorrumpálódott Orbánt se, az világos.

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 14:52:30

@Bobby Newmark: Talán hittek lavór kollégának ?

Ha volt is egy ideig ennek a 'hülyének nézésnek' valós alapjai ( lásd a szocialisták 1994-es, és a szoclibek 2002-es győzelme), 2010-ben mintha radikális megvilágosulás történt volna a választópolgároknál, meg aztán némi generációváltás is történt köztük, a természettörvények és a szociológia korrelációját vélelmezve.

Ma már inkább fordítottnak látszik: a választók nézik inkább hülyének politikusaink némelyikét.
Legalábbis a választói preferenciákból ez olvasható ki.

Bobby Newmark 2016.04.19. 14:53:18

@Jobb és közép: Ja, bocs, nem mondtátok, hogy ti hárman fideszdroidok vagytok a nép. Jó tudni.

Muzsikok közt 2016.04.19. 14:53:39

@feher.b: lènyeg h a ballib demokráciafelfogásra a kutya sem kiváncsi, hiába vinnyognak itthon es kulfoldon ejjel nappal 10 eve lassan

Sajnos a magyar halatlan es nem erdekli hogy mind a demokracia, mind a szakertelem csakis a ballibeké. Igy meg qrva nehéz nyerni h n lehet konnygazazni meg verni a nepeket mint a ballib arsnykorban.

Hehe

6.Lenin 2016.04.19. 14:54:15

@Bobby Newmark:

" a választók hülyének nézésében a Fidesz és Orbán toronymagasan, verhetetlenül vezet mindenki előtt"

Szerinted kit\kiket lehet hülyének nézni? Akik eleve esetleg hülyék lennének, szerinted?

Szerintem meg máshol van az igazság.

Nem túl kényelmes ebben ringatni magát az ellenzéknek?
(különösen Veszprém, Ózd, stb után. Egyik helyen se voltak tömeges kivégzések,deportálások a Fidesz veresége után)

konrada 2016.04.19. 14:54:56

@Peterpapo:
Ez tény. Nagy tanítómester volt ebben az MSZmP, mely azzal, hogy ügynökei révén felszámolta a baloldali rivális pártkezdeményeket, felszalámizta a jobb oldalt, a szavazatok harmadával abszolút többséget tudott elérni 1994-ben, majd a még mindig felaprózodott jobboldal mellett kevesebb szavazattal 2002-ben is.

A fidesz tanult ebből, a baloldal meg felejtett. Nem is lesz addig esélyük, míg nincsenek közös akarat, érdek mentén összefogva, akkor se, ha esetleg egyszer majd többen is szavaznak rájuk...

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 14:56:03

@lavór: 'A Fidesz-kormány igencsak beavatkozik a Piac dolgaiba. '
Nagyon helyesen teszi, legfeljebb gyakran hibázva. Van ez így.
Tíz döntésből ha kettő rossz, az már kiváló eredmény, állítólag.
Lásd 'netadó'.
A vasárnapi munka korlátozása is látszólag ilyen volt, pedig nem.

6.Lenin 2016.04.19. 14:58:57

@lavór:

Gondolom akik "jól" választottak, élvezik is, akik rosszul, szívnak.
Ez mindig is így volt,van,lesz.
Ezen rugózni elég gyatra módszer.

Azért mert valaki lehülyézi a másikat nem lesz különb, esetleg a hasonszőrűek közt.

konrada 2016.04.19. 14:59:24

@6.Lenin:
A szavazókat sajnos tényleg érdemes hülyének nézni, mert egy jó részük ténlyeg az.
De nem úgy, hogy kioktatják, lekezelik őket tudatosítva bennük, mekkora hülyék, ellentétben velük, az ésszel, a kizárólagos demokratákkal, akiknek még a szavait sem szabad vitatni...

...mert ez kontraproduktív. De aki azt hiszi magáról, hogy ő a helikopter, annak ezt hiába akarod elmagyarázni....

lavór 2016.04.19. 15:00:25

@IvanGyenyiszovics:

Nagyon gyakran hibázva. Hibát hibára halmozva.

@6.Lenin:

Itt egyedül te hülyéztél.

Ballib cenzúrázók réme 1 2016.04.19. 15:01:14

Amúgy meg szánalmas ballibbek nem hogy Orbán benne van a 3 legnépszerübb politkusok körében most, hanem az egész történelmünkben benne van a 3 legnépszerübb között!

Csak Rákosi és Kádár előzi meg! De 2018-ra össze fognak jönni a további eredmények, és így az emberek már nem Rákosi és Kádár után fognak majd 60 évig áhítozni, hanem Orbán után:
2018-ra Dójcssch Tamás ingyenessé teszi az internetet. 2018-ig vissza fogjuk vásárolni az összes felszámolt cukorgyárunkat. Újabb rezsicsökkentést hajtunk végre, ezúttal a bérből és fizetésből élők életszínvonalán. Minden 300-nál több lakosú településen új stadion és zuhanyzó kabin fog nyílni. A kenyér árát visszafogjuk állítani 360-ra.

Mészáros Lőrinc az egész országnak fog munkát adni. Lázar földjein télen is lehet majd kapálni, nem csak nyáron. A lakosság megkezdi a régi hütők lecserélését és ezzel ad lendületet az újraiparosításnak. Két autógyár is ide fog jönni fog, hogy nálunk hozza létre a szelepsapka gyártó üzemét.

Még a ballib se tudja feltartóztatni a jövendő sikereinket, nem hogy egy PKP. 2018-ban már a PKP is önként és dalolva fog Orbánra szavazni. Mert különben mehetnek csereüdülésre Putyin testvér elnökünk gyünyörü Szibériájába.

Peterpapo 2016.04.19. 15:02:02

@IvanGyenyiszovics:

"A mindenkori kormány (már amelyik) a kötelező minimálbérrel tolhatja feljebb a jövedelmeket, amit a mértékadó balliberális közgazdászok igencsak helytelenítenek: ne avatkozzon bele a kormány a Piac dolgaiba!"

Na hát ez a minimálbér emelés egyenlő azzal, amikor a szarnak adsz egy pofont. Nem ezzel kellene beleszólnia a piacba, mert ez csak egy nagy humbug. Legalábbis az a mérték, amivel emelik.

konrada 2016.04.19. 15:08:23

@Peterpapo:
...pedig az igazán ortodox dolog, hiszen a német kormánytól a francián át az angolokig szinte minden kormány eljátsza...

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 15:09:11

@Peterpapo: Igen, ezt mondják a bölcs ballib közgazdászaink is, nem szabad az államnak beavatkozni a bérekbe, majd a Szent Piac törvényei igazságot tesznek.
Aztán nézd meg, 'nyugaton' vajon szabályozza-e a minimálbéreket az ottani hozzánemértő kormányok?
Ja, hogy kevesled az emelés mértékét?
Helytelen beavatkozni, de ha már igen, akkor határozottabban?
:)

panelburzsuj 2016.04.19. 15:10:17

@konrada:
Erre mondtam a drogdílert. De nevezhetjük hagyományosan is: kocsmárosnak.

Orbán minden tömegigényt kiszolgál. Ha azon személyes haszna van. Politikai, anyagi, "történelemkönyvi" - tökmindegy. És az is tökmindegy, hogy hosszú távon ezzel mennyi kárt csinál. Szavazataratás négyévente van - addig kell lenyúlni a jövőt, amíg nem látszik a vége.

apro_marosan_petergabor 2016.04.19. 15:11:49

Libero szerencsétlenek, miért fáj nektek az égő élet, hiszen nincs benne részetek soha (már 6 éve)?
S reméljük nem is lesz még vagy tíz évig.
Addigra talán megtanultok viselkedni. S megértitek, a vélemény terror, az agymosás - amivel eddig kísérleteztetek - lehet, hogy Becsuana földön elment 100 évvel ezelőtt, de Európa s főleg Magyarország nem kéri.

Peterpapo 2016.04.19. 15:13:09

@konrada:

"Ez tény. Nagy tanítómester volt ebben az MSZmP, mely azzal, hogy ügynökei révén felszámolta a baloldali rivális pártkezdeményeket, felszalámizta a jobb oldalt, a szavazatok harmadával abszolút többséget tudott elérni 1994-ben,"

Aha tényleg. Nézzük mely pártok kerültek a Parlamentbe 1994-ben:

MSZP, SZDSZ, FKgp, KDNP, FIDESZ MMP, MDF, Agrárszövetség,

Most nézzük kik lettek azóta felszalámizva:

Baloldal: SZDSZ,

Jobboldal: FKgP, MDF és tulajdonképpen a KDNP be sem jutna, ha nem lép szimbiózisba a Fidesszel.

Az SZDSZ meg magát szalámizta fel. És azt se felejtsük el, hogy a FIDESz a kezdetekkor melyik oldalon állt? Csak rájött, hogy ott egyhamar nem rúg labdába és irányt váltott. Meg köpönyeget is Viktorral az élen. A kis szélkakas.

Peterpapo 2016.04.19. 15:14:28

@konrada:

Az lehet, csak mekkora a mértéke az alapnak és mennyit emelnek? Az a nem mindegy.

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 15:16:38

@lavór: Hát ha hibát hibára halmoz, akkor megint visszajutunk a kályhához: miért nem váltják akkor le?
(De most hagyjuk a diktatúrázós megrémítős marhaságokat, valami életszerű magyarázat kéne!)
Szinte az összes valamire való média és internetes felület Orbán diktátorról, félelemről, kiábrándultságról szól, no meg természetesen a médiaterrorról, hogy sehol sem lehet ellenzéki hangon megszólalni.
Most akkor ki is néz hülyének és kit?

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 15:18:26

@feher.b:
Nézzünk korábbi kor dokumentumokat pénzosztást illetően.
Mert te látványosan nem emlékszel ezekre:

index.hu/belfold/lm1008/
„Napirenden van a területfejlesztési törvény módosítása. Higgyétek el, tudjuk a dolgunkat. Én olyan javaslatot fogok a frakciókkal való egyeztetés után a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsban. Ez az összeg egyébként is nagy izgalmat okozott, legalábbis a sajtó szerint” – fogalmazott a miniszter asszony felszólalásban.

Peterpapo 2016.04.19. 15:18:40

@apro_marosan_petergabor:

Már megbocsáss, de én meg ebből a szarból nem kérek, amit a fidesz művel és nem te fogod eldönteni, hogy ettől én magyar vagyok-e vagy sem. Arról nem is beszélve, hogy Európa nevében sem kellene nyilatkoznod, nem vagy te olyan nagy ember.

Peterpapo 2016.04.19. 15:19:46

@IvanGyenyiszovics:

Hát ha csinálsz valamit, akkor csináld rendesen. Az egy régi dakota közmondás, ha nem ismerted volna. ;)

konrada 2016.04.19. 15:20:42

@Peterpapo:
Ja, hogy te még nem éltél 1989-ben....

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 15:23:02

@feher.b:

Én úgy emlékszem Gyurcsány volt az, aki beazonosíthatatlan karhatalmistákkal vertte ellenzéki tüntetők tízezreit.
Ma rendőrők kísérgetik a székházra felmászó, ablakot betörő 10-es nagyságrendben felvonuló provokátorokat.
Az MSZP alatt rugdostak ájulásig "Mocskos Fideszes" felkiáltások közepette parlamenti képviselőt. Majd a bántalmazotton a magyar parlament épületében, magukat liberálisnak hazudó tetvek gúnyolódtak.

Mindezen tettekért a rendőrfőkapitányt kitüntették.

Szóval elég röhejes, hogy a ballibek propagandáját tolod, a napi kötelező diktatúrázás közben.

Holott neked mindösszesen a demokráciával van bajod.
Senki nincs megfélemlítve és nem is volt soha.
Az eredmény az, amit nem tudsz elviselni, amit minden közvélemény kutatás megerősít, ezért kárgsz.

Mert rohadtul frusztrál téged, hogy a többség nem hisz neked.
Neked sem, ahogy a ballibeknek sem.
Hála az égnek ! :DDD

lavór 2016.04.19. 15:23:11

@IvanGyenyiszovics:

Jelen pillanatban a kialakított függőségi rendszer a legnagyobb akadálya a leváltásuknak.
Szerintem is felütötte a fejét a politikától való félelem manapság, lásd: tanártüntetés, egészségügyi dolgozók tiltakozása... A Fidesz-közeli sajtó száma folyamatosan nő, ez tény. Hogy mire mennek vele, majd az idő eldönti. Közvetlen környezetemben vannak olyanok, akik a Fideszre szavaztak és ma úgy érzik, becsapták őket.
Becsípődött ez a "hülyézés" nálad?

6.Lenin 2016.04.19. 15:24:37

@konrada:

Én nem hülyének nézném a választókat, hiszen ők is a saját érdekeiket veszik előre. Az más kérdés, hogy a saját érdekeik esetleg ellenkeznek a közösség érdekeivel, de ez esetben tisztázni kellene a mit is takarnak ezek a fogalmak.
Mi az ország (a többség )érdeke?

Szerintem itt kellene elindulniuk,azoknak, akik mások megváltására tették fel a saját érdekeik érvényesítését is.
Szerintem itt buknak az önjelölt messiások. Nem tudják hihetően elmagyarázni, hogy az ő érdekeik megegyeznek a közösség érdekeivel is.
A börtönben mindenkinek van szállása, ellátása, sőt sokkal nagyobb biztonságban van,mint kint. Mégsem tolonganak oda az emberek.
A politika az érdekek összehangolásáról szól. Természetesen ahhoz ismerni kell mások elvárásait is.
Mindig lesznek akiket hátrányosan érint(het) a többség érdekeinek érvényesülése.
Az is természetes, hogy a kisebbségben maradók tépik a szájukat. Ha rosszul, akkor így járnak,mint a jelenlegi ellenzék.

Amennyiben kellő számú választópolgár érzi, hogy a saját érdekei ellentétesek a hatalmon lévőkével, eddig mindig elzavarták őket. Néha kicsit macerásan-hosszabb távon volt sikeres-,de megtörtént a kívánt esemény, bársonyosan, vagy erőszakosabb módszerekkel.

Érdekek erőszakos rákényszerítése se működik hosszútávon. Természetesen a kisebbségben maradottak érdekei nem egyezik a többségével, és amíg ez így is marad, a változás is óhajok (sóhajok) kergetése csupán.

Peterpapo 2016.04.19. 15:28:06

@konrada:

23 éves voltam akkor és a Fideszre szavaztam 1990-ben.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 15:29:13

@lavór:

Ha az én gyerekemet ki meri vinni akármelyik tanár, csakmert őt Pukli és Gyurcsány behülyítette, akkor lesz is félnivalója azt megígérhetem !

Az én gyerekeimet nem használhatják fel a ballibek mocskos kis politikai játszmáik érdekében !

Ez így érthető ?

konrada 2016.04.19. 15:29:25

@6.Lenin:
Pedig egy részük tényleg az, elég elolvasni némelyik blogot írót, meg az abba beírókat is.;))

Az más kérdés, hogy egy okos poltikus úgy politizál, hogy a hülyék ne tudják megbuktatni, s avval nyerő ügye van: az okosok vagy átlátják, mi van mögötte, és egyetértenek, vagy másként gondolják, de mindenképpen kevesebben vannak annál, hogy eldönthessenek egy választást...

Pop40 2016.04.19. 15:30:12

@$pi$:

Semmiben, öreg. Vitya sose hazudott semmiben.
Olvasgasd csak tovább a vagyonnyilatkozatát.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 15:30:12

@Peterpapo:

Én 25 voltam.. És az SZDSZ-re szavaztam... ;)

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 15:30:32

@Peterpapo: igyekszem, de mindenki nem lehet tökéletes mint a PKP.

lavór 2016.04.19. 15:30:46

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

Senki nem kényszerítette a gyerekedet, hogy kimenjen. Vagy igen? Te hallottál ilyen esetről?

Bobby Newmark 2016.04.19. 15:33:35

@IvanGyenyiszovics: Látom nem teljesen érted miről beszélek. Magyarázol itt 6 meg 14 meg 22 évekről, közben meg tegnap magyarázta meg a kuszaszemű, hogy miért is érdemli meg a dupla, ötmilliós fizetését.

Pop40 2016.04.19. 15:33:50

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

Pedig jobban járnál, ha hagynád nekik.

Ha elérnék, hogy Vitya meg a sleppje ne kúrja szét még jobban az oktatást, akkor legalább az esély meglenne rá, hogy a gyereked ne legyen olyan segghülye, mint amilyen te vagy.

Peterpapo 2016.04.19. 15:34:37

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

Utána már én is rájuk, de most nem tudom kire fogok, csak azt, hogy a Fideszre biztos nem. Sajnos nincs egyetlen párt sem jelenleg, akire csak egy kicsit is nyugodt szívvel szavaznék.

konrada 2016.04.19. 15:34:42

@Peterpapo:
Akkor talán pont nem emlészel, milyen emberekkel, módszerekkel nyírták ki a III/III-asok a pártkezdeményeket, legelőször a történelmi MSZDP-t - amit aztán fel is vásároltak, nehogy visszatérhessen, illetve milyen embereket nyomtak be a történelmi pártokba, akik aztán zsarolhatóságuk miatt elég érdekesen működtek.

...érdemes átolvasni a Nagy Imre temetés jegyzőkönyvét: elépesztő, mennyi fedett ügynök volt ott az új pártok képviseletében. Azokból aztán sok vezető politikus lett, így csak a fedőneveik maradtak meg az utókornak, a többi adat ment az Apró klán páncéljába....

Peterpapo 2016.04.19. 15:35:10

@IvanGyenyiszovics:

Miért? A PKP tökéletes? Ezt nem is tudtam.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 15:37:38

@lavór:

Szerinted a gyerekek miért nem kapnak szavazati jogot ?
Miért állnak különleges védelem alatt jogilag ?

Azért bazdmeg, mert nincs kiforott személyiségük. Mert befolyásolhatóak.
Többek között a személyiségüket és nevelésüket, tanításukat az iskola végzi.
Olyan emberek végzik, akikben a gyerek megbízik.

És ha ezek az emberek, akikben a gyerek megbízik, az őt nevelő, és oktató tanárok, a gyermekeinket poilitkiai célok elérése érdekében manipulálják, kirángatják a suli elé, akkor azokat meg kell vetni, de nagyon.
Ha az én gyerekeimmel teszik ezt, akkor annak fizikai nyomai is lesznek az illető tanár esetében.

Megjegyzem a mi iskolánk teljesen normális a támakört illetően.
Nevezetesen senki nem ment ki tüntetni, egyik alkalommal sem.
A tanáriban 3 tanár jelezte, hogy tüntet, és ennyi.
Ez a normális.

Mertha a ballibek a gyerekeket manipulálhatják, akkor ne csodálkozzatok, ha innentől kezdve a jobboldali tanárok is ezzel az eszközzel fognak élni.
Semmi jogotok nem lesz a károgásra.

Nekem igen.
Mert én a gyermekeket akarom megvédeni. A bal és a jobboldali átpolitizáltságtól egyaránt !

niklex 2016.04.19. 15:38:00

Tessék már megnézni, hogy a különböző megosztó, harcos, uralomra törő forradalmárok (fülke vagy nem fülke) mit tettek az országgal! Minden alkalommal teljesen leamortizálták!
A Széchenyik és a Görgeyk meg puhák vagy éppen árulók voltak a magyarok szemében.

Peterpapo 2016.04.19. 15:39:09

@konrada:

Hát erre tényleg nem emlékszem, de némi hasonlóságot vélek felfedezni, az akkori MSZMP és a mostan Fidesz ténykedései között. Arról nem is beszélve, hogy Viktornak a saját bevallása szerint nem a kommunizmussal volt baja, hanem azokkal, akik csinálták. Vagyis, ha ő csinálja ugyanazt, akkor az frankó. Lásd Paks 2. Amikor GYurcsányék titkosították 10 évre a szerződéseket, akkor az puccs volt az ország és a nép ellen, Most meg minden OK így. Sőt! Volt olyan fideszes politikus, aki egyenesen azt állította, hogy Paks 2 nem az emberekre tartozik, mert nem értenek hozzá. Na ezek miatt mondom, hogy mocskos szemét, köpönyegforgató kis bélférgek ezek.

$pi$ 2016.04.19. 15:40:23

@Peterpapo: Szemezgettem. Ezek lennének Orbán hazugságai? Itt?

"Ez a kommunista rendszer öröksége. A kommunisták ugyanis hazudnak. A maiak is. (Magyar Nemzet)"

Dehát Gyurcsány elvtárs is ezt mondta! :D

Megint csek felteszem a kérdést: hol vannak a hazugságok?

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 15:40:25

@Peterpapo:

Utána én mindig a Fideszre szavaztam, és azóta is rájuk szavazok.
Amíg van esélye, mégha minimális is hogy a ballib elkúrók visszatérjenek, addig ezt fogom tenni.

Márpedig úgy látszik minden kezdeményezést behúznak az elkúrók maguk alá. Pl a PKP mégcsak megkeresést se kapott tőlük, de már csont nélkül löketik Gyurcsány gyűlöletkeltő retorikáját, és hazugságait.

Peterpapo 2016.04.19. 15:40:53

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

"Ha az én gyerekeimmel teszik ezt, akkor annak fizikai nyomai is lesznek az illető tanár esetében."

Gondolom csak úgy a gyermek nevelése céljából, hogy lássa, hogy az erőszak jó dolog. Gratula!

Peterpapo 2016.04.19. 15:42:07

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

Hagyjuk ezt a gyűlöletkeltést, mert Viktornál nagyobb mestere ennek a dolgonak nem él az országban.

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 15:43:24

@lavór: mintha a hülye, tolvaj,hazug, gyáva, ostoba, buta, ... jelzők uralnák ezt a blogot is, meg hogy ki kit minek néz, én csak reagáltam
Persze vélelmezheted így is, a poszter gyávának, stb nézheti posztjának alanyát, Németországban már perbe fogtak volna - igaz ott liberális demokrácia van, nálunk meg a függőségből adódó félelem az úr ;-)
Lenin elvtárs elég jól kifejti: 6.Lenin 2016.04.19. 15:24:37

lavór 2016.04.19. 15:45:21

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

Nagy valószínűséggel téged is tanítottak azok a tanárok, akik az utcára vonulnak.
Őket is minősíted, ne feledd.
Miért baj, ha a gyerek látja, hogy működik egy "demokrácia" - bármit is jelentsen ez a fogalom.
A Fidesz még az ovisokat is felhasználja politikai céljaik érdekébe. Szó nem érheti a ház elejét...

Nem tudod megvédeni a gyermekedet a valóságtól. Azt nap mint nap látja saját szemével.
És akaratod ellenére önálló gondolatai és véleménye is lesz a világról. Hogy ezt hangosan ki meri.e mondani neked, az már csak tőled fog függni.

@IvanGyenyiszovics:

Talán szólítsd meg azokat ezzel a problémáddal, akik használják a felsorolt jelzőket.

6.Lenin 2016.04.19. 15:45:59

@konrada:

"Pedig egy részük tényleg az, elég elolvasni némelyik blogot írót, meg az abba beírókat is.;))"

Ők sem azok, csak rossz módszert választanak., és nem tanulnak belőle.

Belekapaszkodnak a tanárokba,orvosokba, és megássák ezzel a saját sírjukat is. a kormány tesz engedményeket, és ezzel ki van húzva a rossz fog.
Természetesen ettől még nem lesz megoldva, hiszen ez a két ágazat sehol, és soha nem lesz tökéletes, hiszen állandó a változás. Mire valamit enyhítenek valamin, másak az igények.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 15:46:07

@Pop40:
Az oktatást Magyar Bálinták kúrták el végletesen.
GYurcsányék zárták be az iskolákat, alattuk mentek csődbe az iskolák, és az üzemeltető önkormányzatok.
Ők törölték el a buktatást, és az osztályzást.
Alattuk kezdődtek a tanárverések.

2012-es PISA-teszten meg is lett az elkúrás eredménye. Ezek voltak azok a gyerekek aki életük első 7 évét az iskolában, az MSZP-SZDSZ iskola elkúrása közepette nyomták le..

lavór 2016.04.19. 15:49:12

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

És mindezt a Klik helyrehozta... Ja, mégse, bocs.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 15:51:16

@lavór: Leírtam miért.

"És ha ezek az emberek, akikben a gyerek megbízik, az őt nevelő, és oktató tanárok, a gyermekeinket poilitkiai célok elérése érdekében manipulálják, kirángatják a suli elé, akkor azokat meg kell vetni, de nagyon.
Ha az én gyerekeimmel teszik ezt, akkor annak fizikai nyomai is lesznek az illető tanár esetében."

A tanár feladata a tanítás. Ha politikai állásfoglalást végez, akkor a gyereket hagyja ki belőle !
Ez az alap !

Aki ezt se érti, az segg hülye.
Az nem érti, hogy ugyanúgy uszíthatják majd jobboldaliak a gyerekeinket, hisz megmutatták a ballibek hogy lehet, ezt legális keretek között.

Nos nem lehet.
Vagy ha lehet, akkor lehet mindenkinek, és nincs utólag reklamáció !

Pop40 2016.04.19. 15:55:12

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

Ja, igen.

Akkor még szerencse, hogy jött Hoffman Rózsi, Sunyiné, meg a Klik, és rendet tettek, ugye?

Peterpapo 2016.04.19. 15:57:07

@$pi$:

Ja! Ezért hazudik Viktor is. :) :) :)

Csak ezt az egyet sikerült találni? A többi kellemetlen lenne, hogy igaz, hogy hazudik Viktor mi?

lavór 2016.04.19. 15:57:14

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

Én is leírtam, hogy a Fidesz valóban használja még a kisdedeket is a politikai céljaik eléréséhez.
Te valami olyanról szeretnél meggyőzni, aminek hírét se hallottam, miszerint: a tanárok kényszerítették a gyerekeket, hogy részt vegyenek a tanárok tiltakozásain vagy a sztrájkban.
Ha mégis volt ilyenre egy példa, az buta tanár lehetett, fidesz-módszert kellett volna alkalmazni: ösztönözni a gyermeket a részvételre. Egy jobb jegy beígérése már akár az életre való felkészítésnek is felfogható, ne csodálkozzon az a gyerek, ha átbaxák a palánkon, hiába hitt annak, aki ígérgetett. Nem kéne belemenni, kinek mi a dolga. A politikusoknak meg különösen nem...

Az uszítás valóban elítélendő, kár, hogy a való életben csak ezt látja a gyermek.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 15:57:28

@lavór:
A probléma, hogy a ballibek is izomból rákényszarítették a szakmára az agymenéseiket, a tankönyvliberalizációtól a NAT eltörlésén keresztül, a tanárok jogainak megnyirbálásáig.
Mindeközben bevezették a 4-6-8 iskola rendszeres káoszt, amiben senki nem tud eligazodni.
Tették ezt észnélkül, átgondolatlanul.

Ezt a káoszt próbálta a Fidesz visszarendezni. Sajnos ők is átgondolatlanul tették.
De nem a cél rossz, hanem a kapkodás, és az átgondolatlanság.
A minősítési rendszert a tanárok találták ki, ők kérték. Van is értelme.
Lehetett volna ezt is jobban, és a teljes eltörélse nem előrelépés, hanem visszalépés.

Ettől függetlenül a gyerekeinket hagyják békén !

Pop40 2016.04.19. 16:00:03

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

"ugyanúgy uszíthatják majd jobboldaliak a gyerekeinket, "

Uszítják is. Sőt.
Amikor Vitya viszi bértapsoltatni a gyerekeket a senkit nem érdeklő, beszédnek nevezett hazudozásaira, azzal nincs gond, ugye?

De a rohadt tanár, na annak ne legyen pofája jobb körülményeket követelni!
Magyarország akkor is jobban teljesít, ha az összes rohadt tanár beledöglik, basszameg!!!

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 16:01:16

@lavór:

Nem kell kényszeríteni.
Ha egy tanár akarná, akkor arra is rá tudná venni a gyerket hogy leszopja.
A pedofilok ezt is teszik közölük.
Ha arra akarja rávenni hogy kimenjen tüntetni, csak kérnie kell.

De nem teheti meg.
Mert a gyerek rá van bízva.
És ha az én gyerekemmel teszi meg, akkor ugyanúgy megverem a tanárt, mint ha pedofiliára beszéli rá a gyerekemet.

Mert attól hogy rábeszélheti a gyereket bármire, a felelősség az övé, hogy ne tegye meg.

panelburzsuj 2016.04.19. 16:02:24

@IvanGyenyiszovics:
Hogy miért "sikeresebb" Orbán?

Mert a hízelkedést sokkal kellemesebb elviselni, mint a baszogatást. Tömegméretekben pláne. És a sok öncélú politikai versenyző közül Orbán nyúlta le elsőnek azt a pozíciót, amivel a magyarok izoláltságát legjobban ki lehet aknázni: "a" magyarok nevében elzárkózni a világtól és "a" magyarok nevében ellenséggé maszkírozni, vagy egymásnak ugrasztani minden belső kisebbséget.

"A haza nem lehet ellenzékben!'" - ezzel mindaddig el lehet lavírozni, amíg a külső máz összertartja a belső szétrothadást. És a mázra aztán tényleg nem sajnálja a rávalót.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 16:03:14

@Pop40:

A gyerekek bértapsoltak mióta a világ - világ Magyarországon és az EU más országaiban ugyanúgy álami, és önkormányzati ünnepségeken.

MSZP kormány alatt is, mitöbb az MSZMP alatt mi is.

Ne keverjük már ezt össze a politikai szarkeveréssel amit pukliék tolnak a gyerekekre !

jágör68 2016.04.19. 16:06:41

@Peterpapo:

Papókám ezek az agymosott kanadai magyarok annyira sötétek, hogy még a hátsójukat se bírják egyedül kitörölni.

Valami az ottani juharszirupban lehet, ami ennyire agysejtölő...

Peterpapo 2016.04.19. 16:08:22

@jágör68:

Az könnyen lehet, de amit leírtak, azt nem ők találták ki, hanem Viktor mondta a saját szájával.

lavór 2016.04.19. 16:08:32

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

Szóval elkalandoztunk... A papok közt is van pedofil (és tanár is akad szép számmal), nem is egyedi eset.
A hatalom veszélyes fegyver. Tudni kell vele bánni.
A választópolgár a választott képviselőre bízza az országot, az életét.. S láss csodát, pont letojja a választott képviselő. Szóval hanyagoljuk ezt a témát, amíg valódi tartalma nem lesz annak, amit mondani szándékozol. Ha megvered a tanárt vélt vagy nem sérelem miatt, önbíráskodsz. Pont azt a törvényt szeged meg, amelyre akkor hivatkozol, ha téged ér sérelem.

Szóval: miután már leírtad, hogy a gyermeked iskolájában még a tanárok sem tiltakoztak, tüntettek, így megnyugodhatsz, nem történt ilyen a gyermekeddel. Valószínűleg még pedofil tanárokkal sem találkozott.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 16:13:05

@lavór:
Kösz az aggódást, én nyugodt vagyok !

Csak bíztatni szeretném a szülő kollegákat !

Tudomásukra szeretném hozni, hogy NEM KÖTELEZŐ SZÓ NÉLKÜL TŰRNIÜK, hogy az ő gyereküket használják fel a Pukli féle szarkeverők !

Ha valakinek tudomására jut, hogy a gyerekét kivitték a suli elé, akkor be kell menni és a tanárra borítani az asztalt !

Peterpapo 2016.04.19. 16:18:20

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

Szerintem meg Viktort kellene tarkón baszni egy gyalogsági ásóval. Ő kezdte.

lavór 2016.04.19. 16:20:49

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
Tehát akkor a tanár se a törvényes eszközökkel tiltakozzon, tüntessen, hanem menjen be a Klik-be, az Emberminisztériumba - már a kifejezés is gyalázatos - vagy a Parlamentbe asztalt borogatni? :)

$pi$ 2016.04.19. 16:23:55

@Peterpapo: "A többi kellemetlen lenne"

Minek idézzem be az összeset. Átfutottam, de nem találtam semmit, ami úgy hangozna mintha hazugság lenne. Persze lehet, hogy tévedek, ezért is kérdeztem, hogy melyek a hazugságok. Itt többen tudni vélik, hogy milyen sokat hazudott, kíváncsi vagyok.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 16:33:35

@lavór:

Nem értem az összefüggést..

Éppen azt mondom, hogyha nem törvényes eszközökkel tüntet, vagy tiltakozik a tanár, hanem erkölcstelenül felhasználja ehez a mi gyerekeinket, akkor kell az asztalt rájuk borítani.

De tőlem bemehetnek asztalt borogatni ők is.
Csak a gyerekemet hagyja eközben a suliba, ahová én küldtem, ahová tanulni küldtem, nem pedig politizálni !

lavór 2016.04.19. 16:35:48

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

Ha nem lenne törvényes, már rég bíróság előtt lenne az ügy.
Én meg a választott politikust nem lopni küldtem a Parlamentbe.
Így jártam, jártunk. A klasszikus IJB esete.

6.Lenin 2016.04.19. 16:38:56

@lavór:

Az egész 1 nagy tévedése az ellenzéknek. Ők se oldanák meg sem az oktatást, sem az egészségügyet. Csak eszköznként szeretnék felhasználni a kormány megbuktatásához, aztán szépen elfelejtenék az egészet.
Senki nem oldaná meg, de sokakat érint és felhasználható eszközként. A Fidesz is kihasználta, de sikeresebben, mert más volt a probléma, de az eszköz jónak bizonyult.
Még ezt az eszközt se képes a mai ellenzék kihasználni, mert a általános elégedetlenség hiányzik. Buktatáshoz kevés, főleg mert a kormány hajlandó is engedményeket tenni, jobban mondva kijavítani hibákat.
Más módszereket kellene keresnie az ellenzéknek. Néhány perc múlva itt vannak a 18-as választások. Valami normálisabb ígértek kellenének, sőt hihetőek.
A mostaniak nem azok.

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 16:41:50

@lavór:
Én is tudok törvényes keretek között asztalt borogatni nyugi.

Csak gondoltam jobb ha szólok a szülő kollegáknak, hogy NEM KÖTELEZŐ SZÓ NÉLKÜL TŰRNIÜK, hogy az ő gyereküket használják fel a Pukli féle szarkeverők !

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 16:42:28

@panelburzsuj: Bizonyosan elégséges empirikus ismereted van a tömegméretben űzött nyalakodás és a baszogatás közti élvezetkoefficiensgörbe első deriváltja közt, én ehhez nem tudok hozzászólni.
Nyilván az összeugratás és az ellenségmaszkírozás tudománya is az Orbánhoz köthető, még szerencse, a külső és belső mázrothasztás immáron a végét járja.
Azt a kis időt csak kibírjuk valahogy.
Aztán lehet újabb magyarázatok után kutakodni, miért is marad a nyakatokon még egy ideig.
Nem lenne praktikusabb valami épkézláb és hihető ajánlatot tennetek?
Vagy ahogy Hidvégi úr is javasolná:

'S jó pedig a szerves fejlődés.'

Lássuk hát ezt a szerves fejlődési vonalat!

lavór 2016.04.19. 16:43:48

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

Ja, nem láttalak a írekben tiltakozni, mikor a fideszes képviselő szakadó esőben kisgyermekekkel pózolt egy ilyen-olyan átadóünnepségen. És ez nem feltételezés, tény. Hány gyerek megfázhatott ott. A mentális sérülésről már szót se ejtsünk.

A jelzett probléma megoldása lehet az ellentüntetés. Tüntessenek a szülők, hogy a tanárok ne tüntessenek, tanítsanak.

@6.Lenin:

Mit kezdjek ennyi feltételezéssel?
Ha nem tudod megjavítani az autódat szakemberhez fordulsz, nem?

Nekem nem hiányoznak az ígéretek, inkább a garanciák kidolgozása és betartása kötné le a figyelmemet. De erről mélyen hallgat mindenki.

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2016.04.19. 16:47:14

Ne hagyjuk, hogy a gyerekeinket a tanárok átpolitizálják! Vagy a NER-t mondják fel, vagy semmit! Itt egy kézikönyv, hogy a gyerekeink milyne nem átpolitizált estekre használhatóak fel:

1. Tanévnyitó fideszes nagyvendéggel, 30 fokos melegben örvendő gyerekeinkkel, az se baj, ha a gyerekeink elájulnak, mert nem minden nap kerülnek ilyen közel az életük jobbá tételéért dolgozó vezéreinkkel.
2. Iskolát látogató fideszes nagyvendégnél sorban állás, imádkozás, mélyáhítat a minél mélyebb hazaszeretet kifejlődése érdekében
3. Kormányablak átadó ünnepségre akár az óvodásaink is mehetnek szavalni és röpke egy órás müsorral elszórakoztatni a vezéreinket. Nagyon kevés hála ez az értünk végzett fáradságos munkáikért .

panelburzsuj 2016.04.19. 16:47:53

@IvanGyenyiszovics:
Ha a "ballibet" nevezem baszogatónak, a "nemzeti oldalt" meg hízelkedőnek, akkor a "tennetek"-ben mi a többesszám?

Kik vagyok én?

Ballib cenzúrázók lidérce 1 2016.04.19. 16:55:20

@lavór:
A gyerekek bértapsoltak mióta a világ - világ Magyarországon és az EU más országaiban ugyanúgy álami, és önkormányzati ünnepségeken.

MSZP kormány alatt is, mitöbb az MSZMP alatt mi is.

Ne keverjük már ezt össze a politikai szarkeveréssel amit pukliék tolnak a gyerekekre !

----
@Ballib Cenzúrázók Réme 10:
Te tetves ballib nickhamisító

2016.04.19. 16:55:56

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: sajnos gyengíti az érveidet, hogy a kormánykritikára mindig gyurcsányozással válaszolsz. Nagyjából ez mutatja, mennyi van a Tarsolyban.

6.Lenin 2016.04.19. 16:57:43

@lavór:

"Ha nem tudod megjavítani az autódat szakemberhez fordulsz, nem?"

Ezt jól látod.

Pontosan ez hiányzik, a szakemberek az ellenzéki oldalon.
Pontosan kell(ene) tudnom, hogy ki az aki képes is megjavítani az autóm, és ki az, aki csak saját magát fényezi.
Nagy a szakember hiány az ellenzéki oldalon. Nem elég, ha te vagy csak meggyőződve a hatalmas szaktudásoddal, el is kell hitetni, de főleg bizonyítani is kell.

A legjobb garancia pedig a jól elvégzett munka (nem a tökéletes, mert 1 szétcseszett trabiból senki nem csinál vadi új mercit.Néhány óra alatt biztosan nem)

Az, hogy néhányan-mivel most a vesztes oldalon vannak-másként szeretnének láttatni bizonyos dogokat, nem sokat jelent(het). Persze itt tombolni lelki megnyugvást jelenthet néhány emberkének. Ezzel nincs is semmi gond. Ezek a felületek ezért (is) vannak.

lavór 2016.04.19. 16:57:55

@Ballib cenzúrázók lidérce 1:

"A gyerekek bértapsoltak mióta a világ - világ..."

Bocs, akkor miért pont Pukliék ne tennék meg? Bár még mindig nem tudtál egyetlen esetet sem bizonyítani elméletedre; de csak a játék kedvéért.

lavór 2016.04.19. 17:01:39

@6.Lenin:

Nem látom kormányoldalon sem a szakembereket.
Oktatás romokban, egészségügy végnapjait éli, gazdasági eredmények a kozmetikázás miatt valótlanok...

Nem szeretnélek meggyőzni, mit jelent a garancia kifejezés a hozzászólásomban, sőt elmagyarázni se szeretném. Ha neked a jelenlegi helyzet a megfelelő, akkor erre fogsz szavazni. A te dolgod. Ha valaki meg ellene szavaz, az meg az ő dolga.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.04.19. 17:07:18

Erdogat kicikizték. Perel.

A Szent Koronát meg Orbánt is. Orbán „bátran” hallgat(ott). Bővebben itt: digipenna.blog.hu/

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 17:15:13

@panelburzsuj: A Hobó sem tudta, pedig remek ember, ne búsulj.
De én segítek, Hidvégi úrral már többesszámban vagy.

bölcsuhu 2016.04.19. 17:21:55

Látom itt élvezkednek az exOPNI ápoltak. Sose legyen több örömötök.

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2016.04.19. 17:28:32

Nem szabad engedni, hogy a Pukli féle rezsim ellenes elemek utat engedjenek a gyerekeinknek az önálló gondolkodás, a világra való kitekintés és a véleményük nyílt felvállalása felé!

Hát mi lesz akkor itt? Olyan liberális dekadencia, mint ami a nyugatot és Brüsszelt belepi? Aztán még csodálkoznak, hogy elsüllyedtek a történelemben, már csak az írmagjuk létezik? Már csak a mi kizsákmányoasunkból telik nekik kajára.

Majd az kellene még, hogy egy egész ország kételkedjen abban, hogy Orbán Viktorunknál (aki a történelem három legnépszerübb politikusa között van, megmondta a Századvég is) bárki ezen a planétán okosabb lehet?
Hát hova fajulna ez a nép, ha a NER és a TEK nem állítaná meg? Na még csak ez hiányozna az én gyerekeimnek is, hogy majd önállóna gondolkodjanak. Hú de megijdtem így hirtelen!

panelburzsuj 2016.04.19. 17:38:59

@IvanGyenyiszovics:
Na és mi a közös metszetem Hidvégi úrral?

Gyorgy Nagy 2016.04.19. 17:46:26

Ma a kispesti piacon két férfi elég hangosan tárgyalta hogy Orbánnak az oroszok házat épitenek Szocsiban mert ha gyorsan elkéne menekülnie legyen hova.Állitolag nyugatra nem merne menni.Érdekes.Lehetséges és vaj mibül épül?

Netuddki. 2016.04.19. 17:52:27

Misi! Felesleges ódákat zengeni, pár szóban el lehet mondani a lényeget, tolvaj bűnöző, börtönben a helye.

A zavart csak ott látom, hogy akik olyan pozícióban vannak, vagyis bekerültek a parlamentbe, ellenzékiként, miért nem számoltatják el őkelmét? Miért nincs még vagyonosodási vizsgálat a mészaros, bulvártoncsi, szíjgyártó uraknak nem nevezhető képződmények házatáján? He?

Wikus Van De Merwe 2016.04.19. 18:04:33

@Tibi !:

Te ettől az ellenzéktől vársz "érdemi" munkát?

:DDDD

tralalala 2016.04.19. 18:20:58

@Tibi !: Szokás szerint nem mindenki más a hülye, csak te. Ugyanis egy nicktolvajra hiszed, hogy fideszes.

De mindegy, aki buta, az úgyis képtelen belátni, hogy buta, csak a többiek kedvéért írom :D

kvadrillio 2016.04.19. 19:11:00

MEGJELENT:
Önvédelem a migránsok és az EU-kalifátus ellen - Drábik János és Tőke Péter legújabb könyve!

A könyvhöz ajándék is jár! Az 592 oldalas könyv ajándékként tartalmazza "A Kormánybuktatás Kézikönyve" már korábban megjelent I. kötetét és az ebben könyvben most megjelenő II. kötetét, Drábik János és Tőke Péter tollából!

Az Európai Uniót úgy hozták létre, mintha egy "lassú államcsíny" lett volna. (Ma már sokan úgy tartják, hogy a történelem leglátványosabb államcsíne.) Az Unió létrehozását úgy tervezték, hogy fokozatosan kiszorítják a demokratikus struktúrákat és folyamatokat.

A nemzetállamokat megillető szuverén jogköröket úgy adták át fokozatosan a brüsszeli bürokráciának, hogy nyilvánosan soha nem beszéltek róla, és az 500 millió európait kész helyzet elé állították.

Még az uniós vezetők nagy része sem tudja, hgoy az EU már jó ideje átalakulóban van, s a migrációs invázió csak megerősíti, hogy EURÁBIÁ-vá alakul át.

E kötet rendkívüli időszakban, a migránsinvázióval és az ellene történő védekezéssel párhuzamosan született. Sok irányból feltárja azokat az okokat, amelyek az EU nem is olyan távoli, három részre szakadásához vezetnek.

Tudnunk kell, mi a jövőnk, ki a mellettünk kitartó társunk, kinek a csatlakozására számíthatunk, ha összefogásra lesz szükség, s akár még küzdenünk, talán harcolnunk is kell a nemzeti államokból álló, két tenger által is mosott Új Európánk megszületéséért.

A könyv a Leleplező Magazint is kiadó Intermix Budapest kft. gondozásában jelenik meg. A könyvet terjeszti az Alexandra könyváruház, akiknél Drábik könyvei is nagy számban kaphatók, továbbá az Anima könyvesbolt (Pult Kft.). A borítót az Alexandra készítette.

Készüljön fel az új Európára, vegye meg a több, mint 590 oldalas könyvet időben!

A KÖNYV MEGRENDELHETŐ ELÉRHETŐSÉGEINKEN:
Email: leleplezo2010@gmail.com

TEL: + 36 70 300 30 54

6.Lenin 2016.04.19. 19:23:37

@lavór:

"Nem szeretnélek meggyőzni, mit jelent a garancia kifejezés a hozzászólásomban, "

Nem is kell ilyesmivel erőlködnöd.

Nincs garancia semmire sem, csak van, amikor hivatkoznak rá, miközben nincs.
Volt állítólag 94 után is, és? Vígan eladtak mindent.
2006-ban is volt, és? Vígan a tömegbe lőttek azonosító nélküli valakik. Elítéltek vkit érte a felelősök közül?

1 garancia létezik: a választók.Akik nem tetszenek, azokat elzavarják. A többség.
A kisebbségben maradók meg sivalkodnak-a hozzánemértők.
a normálisak meg megpróbálják elhitetni, hogy tudnak jobbat.

Nem tudják elhitetni? Biztos, hogy a választók hibásak ezért?

Kétlem, de azért te nyugodtan éljél ezzel a tudattal, legfeljebb mindig a szopóágon tengetheted a hátralévődet.

Nem írtam, hogy ma minden tökéletes, de jobban elfogadják ezt, mint azt amit eddig az ellenzékben lévők produkáltak. Új erő meg nincs, jobban mondva önjelöltek lennének, de...
ezért sem biztos, hogy a választópolgárok lennének a hibásak,hogy nem tudják magukat elfogadtatni nagyobb tömegekkel.

Persze tudom, nem elég érettek még a választók befogadni azt a hatalmas valamit, amit a jelenlegi messiások képzelnek magukról.

Majd, ha lesznek, ez a kérdés meg lesz oldva. Eddig az emberiség mindig képes volt a továbblépésre, ha szükségét látta.
1 fecske nem csinál...néhány tucat sem...

lavór 2016.04.19. 19:30:19

@6.Lenin:

Mint látod, meg se próbáltam. Minek?
Visszatértünk a kiindulóponthoz, azt kapta a választó, amire szavazott vagy a nem szavazással beleegyezett. Élvezze.
Mint írtam, nem kénytelen kell ezt senkinek ma elviselni, elhagyták az országot sokan, mások leválnak a közéletről és a társadalmi érintkezésüket is minimalizálják. Mivel semmi nem tart örökké, a mai politikai helyzet is változni fog. A fecskék ráérnek.

6.Lenin 2016.04.19. 19:53:28

@lavór:

"elhagyták az országot sokan, "

Ezért (is) csatlakoztunk az EU-hoz, igaz nehezen ment kiharcolni a szabad munkavállalást.
Ma sokan élnek is vele, európai polgárok vagyunk.
Nyugatról meg idős nyugdíjasok telepednek le Mo-on, mert az kedvezőbb nekik.

Mi ezzel a problémád?

Nem foglalkoznak sokan a közügyekkel?
Nem ismerem mások gondolatait, de biztos meg tudnák magyarázni, és nem biztos az sem, azért, amiről itt néhányan fantáziálnak.
Erre adnak választ a választások.

Semmi sem tart örökké 1 bazi nagy megállapítás, kár, hogy sokan nem élik meg a változást a ma születettek közül sem, ha ilyen odaadással "küzdenek".

lavór 2016.04.19. 19:57:07

@6.Lenin:

Ne is törődj semmivel. Az idő megy, tik-tak, tik-tak...

6.Lenin 2016.04.19. 20:09:37

@lavór:

Csak nehogy beleőrülj a hosszú tik-tak-ba.
Engem érdekel a közélet, választok is, és megpróbálom megérteni mások véleményét.
Egyet nehezen tudok megérteni: ha valaki a saját tehetetlenségéért másokat hibáztat.
Szerencsére nem vagyunk egyformák.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.04.19. 20:13:06

@6.Lenin: Na iljics úr, mi még nem beszélgettün, de azt hiszem, nem is fogunk. „Nem írtam, hogy ma minden tökéletes, de jobban elfogadják ezt, mint azt amit eddig az ellenzékben lévők produkáltak. Új erő meg nincs, jobban mondva önjelöltek lennének, de...
ezért sem biztos, hogy a választópolgárok lennének a hibásak,hogy nem tudják magukat elfogadtatni nagyobb tömegekkel.”

Egy igaz állítás és egy valótlan. Igaz az az állításod, hogy amit az ellenzékben lévők produkáltak, az siralmas. Meg is büntették a választók őket, mert a választhatók közül a Fideszt választották elsöprő fölénnyel.

Nézzük a nem igaz állításod, hogy nincs új erő … nem tudják magukat elfogadtatni tömegekkel. Ez piszkosul durva állítás részedről. Igazából azt is mondani lehetne erre, hogy ez színtiszta hazugság. Itt ez a PKP, amit szívedből utálsz. Hogy hogy jutottál mégis erre az oldalra, az nem is rejtély. Vagytok elegen, akik minden kezdeményezést csírájában el akartok fojtani. Elég jó hatásfokkal dolgozok, el kell ismerni.

Nézzük állításodban rejlő, elképesztő pofátlanságot, mert mintha az lenne, hogy ennek a PKP-nak, vagy bármelyik „kamupártnak” csupán egy icipici lehetősége lenne országosan bemutatnia magát a választóknak. Se tévé, se rádió, se semmi!

A Fidesz addig egyeduralkodó, amíg a mai ellenzék meg tudja tartani pozícióit, mert egymásból élnek. Gondolj bele, nem a ferivel kellene hadakoznotok, hanem mondjuk a PKP elnökeivel lenne szócsata a médiába. A PKP elnökével romániai rádióállomás csinált interjúk leköszönése kapcsán, mert itthon ez nem hír.

Mai hír, hogy tiltakozók és támogatók várták Orbánt Kohlnál. A leglelkesebb támogatók tudod kik voltak, az AfD. Az az AfD, amelyik szinte egyik napról a másikra lett országos párt a németeknél és az utóbbi választásokon megroggyantotta a régi német pártokat.

Itthon is ugyanez lesz, ha fölkerül a szavazólapokra egy nem-emút-nyocéves hátránnyal induló új párt. A PKP ilyen, azért vagy itt, hogy ezt késleltesd, amennyire tőled telik.

Willkommenskultur 2016.04.19. 20:31:10

@digipenna: 'Az az AfD, amelyik szinte egyik napról a másikra lett országos párt a németeknél és az utóbbi választásokon megroggyantotta a régi német pártokat.

Itthon is ugyanez lesz, ha fölkerül a szavazólapokra egy nem-emút-nyocéves hátránnyal induló új párt. A PKP ilyen, '

- erről a PKP lecsúszott 10 évvel, Jobbikunk már van

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.04.19. 20:39:34

@Willkommenskultur: Sorry, nem voltam pontos, a PKP nem szélsőjobboldali párt. Pusztán arra akartam utalni, ha van választható alternatíva, akkor a lassú mozgású régi pártoknak annyi.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.04.19. 20:54:33

@digipenna:

A PKP nem választható alternatíva, hanem a DK-nak egy kicsit jobbra álló változata.

Az alternatíva, az elismeri a Fidesz által hozott intézkedéseket, pl családi adókedvezmény, adósságcsökkentés, közmunka, és legfeljebb a minőségét kritizálja, nem az alapjait, mint a ballibek.
Főleg ha jobboldalinak tartja magát az alternatíva,

Az alternatívában teljesen természetes, hogy vannak benne jobboldali emberek, akik a Fidesz intézkedéseit tartják jobbnak attól, mint amit a jelenlegi ballibek nyújtottak.
Nem szövetkezik az alternatíva a ballibekkel és a Fidesszel se, meg a Jobbikkal sem, Mert akkor megrágják, és kiköpik őket.
Az alternatívában vannak baloldaliak is természetesen, mert hiteles, és nem csak a Fidesz ellentétpártja.
Mert a Fidesz ellentétpártjai a Fideszt tartják paradox módon életben.
Akinek az a programja, hogy bármi ami nem a Fidesz, az nem program ugyanis.

6.Lenin 2016.04.19. 21:02:42

@digipenna:

Hol írtam olyasmit. hogy utálom a PKP-t, ráadásul szívből?

Hidvégi úrral már elég régen diskuráltunk más blogon is. Igaz Béndek úr kitiltott a blogjáról (1000 a mi hazánk), de ez miért az én hibám, hogy nem tudott meggyőzni?
Fehér úrtól is kérdeztem, miként is csinálna világszínvonalú oktatást, ha győznének, de nem válaszolt.
Meddig kellene könyörögnöm, hogy győzzenek meg?

Miért tévedtem ide?

Mert érdekelne, hogy mit is szeretnének.

Orbánt szidni?
Ettől nekem miért lenne jobb? Tudok egyedül pisilni és gondolkodni is.

Írják meg, mit szeretnének, a döntést meg bízzák rám, választóra.

Mi ebben a bonyolult?

Senkivel sem kötöttem életre szóló szerződést. Vannak érdekeim, elképzeléseim a saját életemet illetően, de ezeket elsősorban magam szeretném megoldani.
Annyiban várok vkitől segítséget, hogy ez a lehető legjobb körülmények közt történjen.
Aki gátol ebben, azt leszarom.

Nem kell, hogy megoldja a problémáimat, azt bízza rám. Én ismerem az igényeimet, érdekeimet, sőt azt is tudom nem mások kárára szeretném megvalósítani. Aki ebben csak akár minimálisan is segít, azt támogatom, de csak addig, amíg vannak közös érdekeink.
Túl bonyolult ez neked? Akkor kergess lepkéket a réten és ne akarjál másokat megváltani.

Nekem ne Orbánt, vagy Gyurcsányit szidja valaki-ezt én is el tudom dönteni kit támogatok szívesebben-mutasson jobbat tőlük.
Akár ezen a felületen, aztán majd én felhívom mások figyelmét is, hogy itt vannak az igazán fasza fiuk/lányok, emeljük őket a pajzsunkra.

Ezt tényleg annyira bonyolult megérteni?

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 21:12:05

@6.Lenin: úgy néz ki, bonyolult, még mindig :)

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 21:20:15

@digipenna: 'Nézzük a nem igaz állításod, hogy nincs új erő … nem tudják magukat elfogadtatni tömegekkel. Ez piszkosul durva állítás részedről. Igazából azt is mondani lehetne erre, hogy ez színtiszta hazugság. Itt ez a PKP,'

Egy óra elég volt utánanézni, kicsit megfakult erő ez az 'új'.
Cirka három éve győzködi a népeket, az Alapító Atya mintha feladta volna, de ha neked Hidvégi posztja meggyőzőbb, emelkedettebb lenne, meglepődnék.
De minek.

IvanGyenyiszovics 2016.04.19. 21:22:52

@panelburzsuj: a többesszám esetének fennforgása

lavór 2016.04.19. 21:25:20

@6.Lenin:

Max. az unalomba őrülhetnék bele... Bár most jön a vicces része, mikor egymást is széttépik a kormánypárton belüliek. Szóval jöhet a szórakoztató rész. tik, tak... tik-tak... Addig felrázom a körömlakkot.

6.Lenin 2016.04.19. 21:33:36

@IvanGyenyiszovics:

Lehet,hogy mi ítéljük meg rosszul a szándékukat, talán mi nem látunk tisztán, és az Istennek sem vagyunk hajlandóak elfogadni a segítségüket.
Talán fel sem fogjuk gyarló ésszel, hogy vannak akik jobban ismerik, hogy valójában mit is szeretnénk ebben a büdös életben. Tévutakon bolyongtunk eddig.

Sajnos zsenge koromban hittem a fényes szelekben, meg az utánuk jövő szabad madaraknak, jól át is csesztek. Azóta kissé bizalmatlan vagyok, meg hát fel is nőttem (talán)
(arra csak félve merek gondolni, hogy nem őszinte a szándékuk az újonnan tülekedőknek-csak a tortához szeretnének ők is közelebb férkőzni, de ezt inkább ne feszegessük még)

6.Lenin 2016.04.19. 21:48:15

@lavór:

Tudod hány tik-takot éltem már meg sokat szenvedett kis hazánkban?
Hányan tűntek el a homályban?
Én meg itt verem a billentyűt.
Szól a blues, és vidám vagyok, nemsokára én leszek a hunyó.
Nem törött a székláb, nincs ami kibillentsen.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.04.19. 21:52:42

@Trompf: Válaszodból látszik, tudnánk mi beszélgetni, ha akarnák. A PKP-t illető megjegyzéseddel nem értek egyet. Én úgy gondolom, a PKP az egyetlen, amelyik nem a rendszerváltásban, vagy valamilyen utódpártban gyökeredzik. Tökéletesen egyetértek abban, hogy csak azért mert Fidesz, nem kell mindent fölrúgni. Nem is lehet. Meg ugye a nagy kérdés a szavazók. Lehet reménykedni abban, hogy a nem szavazók egyszer csak ellepik a szavazóhelyiségeket, de fölösleges.

A rendszerváltás óta bebizonyosodott, hogy van egy választani hajlandó tömeg és van egy, aki nem akar választani. Hogy mégis cserélődnek, meg süllyesztőben tűnnek el pártok, azért van, mert a választópolgárok egyszer erre, máskor arra szavaznak, de leginkább büntető jelleggel. Így ebből az adódik, hogy a PKP, igen várna szavazatokat mindenhonnan, korábban a Fideszre szavazóktól, meg a baloldalra szavazóktól. Ez persze nem azt jelentené, hogy fideszesedne netán baloldaliasodna, hanem azt, hogy a választók elfogadják a Béndek Péter kijelölte pályát. A magyar hagyományokra tekintve az várható, hogy egy valami kapcsán megroggyanó Fidesz-baloldal drámaian veszíteni fog. (lásd, baloldal Öszödi beszéd) Ma nem látni mi lesz ez.

Egy biztos, ha a választó megelégeli az eddigi pártokat, akkor választani fog, ami éppen van, vagy ami éppen kinő az adott helyzetben. Ez eséllyel és veszéllyel jár. Ezért a meglévő pártoknak elemi érdeke lenne, meg a fair play is megkívánná, hogy egy „polgári-konzervatív” párt megvesse a lábát ebben az országban, mert a mostani pártok sem csak úgy lettek, hanem komoly pénzek kellettek ahhoz, hogy megjelenhessenek. Nem mondom, hogy újabb székházosztásra kerüljön sor, de egy tisztességes médiajelenlét nagy segítség lenne, hogy a választók megismerhessék az alternatívát.

A mostani (eddigi) pártok ennyit tudnak/tudtak. Könnyen belátható azok számára, aki nem részesei az előnyöknek, hogy ez nem elég. Eddig vagy osztódással (baloldal) alakultak pártok, vagy kegyelemkenyéren (főpolgármesterjelölt) kapott lehetőséget valaki. Ez akárhogy is nézzük azt mutatja, hogy a magyar politikai elit mindent elkövet, hogy ne alakulhasson ki ALTERNATÍVA. Így, egy, a jövőben mégiscsak bekövetkező váltás alkalmával óriási számban válnak majd fölöslegessé, magukat nélkülözhetetlennek tartók, ami két okból is káros lehet. Egyrészt, a megjelenő vákuumba olyanok kerülnek, akik a visszanyilazással a vélt vagy valós sérelmeket megtorolják. Privatizáció! Másrészt, azok is kikerülnek helyekről, akik értik a dolgukat, mert a közhangulat rájuk süti a, bérencek voltatok billogot.

Ezért ma még bármennyire is furcsa, a PKP vagy egy PKP szerű párt országos térnyerése a mai pártoknak is érdekében állna, már csak az országért érzett felelősség miatt is. És nem mondjuk, hogy ÁÁÁÁ, nálunk nem lehet olyan, mit ott, meg amott, meg az nagyon messze van. Lehet.

panelburzsuj 2016.04.19. 22:07:19

@digipenna:
Érdeklődéssel kérdezem: ismersz olyan sikersztorikat, amikor egy önmagát a politikai közép környékére pozicionáló "szűz" párt - (=értsd: nem meglevőkből összetákolt) - nem mindenoldalú nyomás alá került - hanem légüres térbe? (Nyilván nem "forradalmi" helyzetekre gondolok, hanem olyasmi döcögő többpártrendszerekre, mint amilyen a miénk is.)

Egyszerűbben: be lehet törni nem-szélről indulva?

2016.04.19. 22:11:04

@Trompf: engedd meg, hogy kiosszam neked a nap kommentelője díjat:) "Az alternatíva, az elismeri a Fidesz által hozott intézkedéseket" - majd elkezded sorolni a SZERINTED jó intézkedéseket, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy a te véleményed a mérvadó. Jujj.... Ám sajnos nem te döntöd el, hogy mi az alternatíva és annak milyennek kell lennie, és mit kell gondolnia a világról, sorry:)

@Willkommenskultur: a PKP semmiben nem hasonlít a Jobbikra és nem is kell neki ahhoz, hogy sikeres legyen idővel.

Összefoglalásként a mai bő komment-terméshez pedig:

Amióta a PKP megalakult, volt már Fidesz- és MSZP-szekértoló, leírták ezren, megjegyezték, milyen jelentéktelen, de azért szorgalmasan jöttek és jönnek ma is a blogra kommentelni, mert az istennek se akarunk eltűnni. Sokan szeretnének minket bukni látni és ennél jobb visszajelzés nem is kell, hogy jó úton járunk.

Program és egyéb nyalánkságok pedig lesznek idejében. A PKP értékrendje mindenki számára világos lehet és ebből az életszemléletből bőven tudhatja, hogy mire számíthat tőlünk. Nincs olyan sokféle ember, olyan sokféle értékrend ebben az országban, hogy ne tudnának minket már a netes jelenlét alapján is besorolni valahová kedvük szerint.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.04.19. 22:12:44

@panelburzsuj: Igazad van, nincs ilyen, de ez nem azt jelenti, hogy meg se kellene próbálni. De ha már nem is beszélünk róla, akkor lemondunk erről a lehetőségről.

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.19. 22:15:26

@tralalala: hogyne hinné, gyakorlatilag egész élethűen alakít titeket. Kicsit talán őszintébben szopja a párt és viktor faszát mint ti, de a lényeg az ugyan az :)

2016.04.19. 22:18:23

@panelburzsuj: bár nem engem kérdezel, hadd mondjak valamit. A PKP abban az értelemben nagyon is a szélen van, hogy nem része és soha nem is lesz ennek a NER-szerű borzalomnak, aminek viszont a mai ellenzék pártjainak többsége bizony alkotója. A PKP semmi mást nem mond, mint amit a normális, polgári létre vágyó emberek hallani szeretnének és amiben velünk együtt hisznek. Az időnk még bőséges, a hitelességünk abban áll, amit ezen a fórumon is láthatsz: mire futja egy fideszes kommentelőnek? Hogy gyurcsányozzon, ha a kormányt kritizáljuk. Ezek tényleg azt hiszik, hogy menni fog az, ami megy a DK és az MSZP ellen. Másra egyszerűen nincs válaszuk.

@digipenna: Nem teszik meg nekünk ezt a szívességet, de ami azt illeti, többünket csak még jobban motiválnak ezzel. Azokért politizálunk, akik hozzád hasonlóak, és kilátnak a jobb-bal felosztás alól. Innen is köszönöm.

Willkommenskultur 2016.04.19. 22:40:49

@feher.b: 'a PKP semmiben nem hasonlít a Jobbikra és nem is kell neki ahhoz, hogy sikeres legyen idővel.'

@digipenna: Ezért nem lesz a Pkp-ból Afd

panelburzsuj 2016.04.19. 22:46:28

@feher.b:
Ha "a normális, polgári létre vágyó emberek" a politikai tér középen vannak - (márpedig hol a fenében lennének?...) - akkor a nekik kínált pártot is középen kell keresgélni, nem?

Attól tartok, te nem különbözteted meg a helyet (a közepet) a mennyiségtől. Ugyanis két eset lehet: vagy sokan vannak "a normális, polgári létre vágyó emberek" - és akkor eszi-nemeszi alapon már eddig választottak maguknak a fölkínált készletből; vagy kevesen, és pont azért dagadt ekkorára ez a NER-szerű borzalom, mert kisebb-nagyobb megalkuvásokkal - (ló nincs, szamár is jó) - eddig is akadt a "tűrhető" opció.

A neten intenzíven polidiliző népesség egy törpe minoritás. A "valóvilágban" meg aki el akarta magát adni - (pl. médiamunkások) - az rég megtette. Akik eddig a politika hulladékán éltek - ugyan minek kockáztatnának egy aranyos, de noneme startup kedvéért?

panelburzsuj 2016.04.19. 22:50:45

@feher.b:
(Nyersebb változat: a pártfüggetlenül is stabil egzisztenciáknak oly mindegy, hogy Fidesz vagy ballib - a pártfüggők meg - pártfüggők.)

2016.04.19. 23:50:51

@panelburzsuj: a közép meghatározása lehetetlen. Mi számít annak? Ha egy párt - jelesül a PKP - bár értékei szerint középen áll, mégis a jelen pártrendszer radikális kritikusa, hová tehető végül? A szavazókat számolni még fölösleges: sokan eleve proteszt-szavazók.

Aki meg egzisztenciát néznek előbb és csak utána az értéket: nos azok miatt vagyunk még kicsik, de rájuk ezután sem tartunk igényt és jobb, ha ők se ránk ;-)

IvanGyenyiszovics 2016.04.20. 07:17:16

@6.Lenin:
'Talán fel sem fogjuk gyarló ésszel, hogy vannak akik jobban ismerik, hogy valójában mit is szeretnénk ebben a büdös életben. Tévutakon bolyongtunk eddig.'

Igen, azt hiszem ez lehet az egyik lehetséges magyarázat.
Pedig az egyetlen jó megoldás itt van az orrunk előtt:

' A PKP semmi mást nem mond, mint amit a normális, polgári létre vágyó emberek hallani szeretnének és amiben velünk együtt hisznek. '

Ami egyben a nagy Trilemma is egyben:
vagy ennyire kevesen vannak ezek a normális, polgári létre vágyók
vagy ennyire nem akarják 'ezek', hogy mindez meg is valósuljon a saját életükben
vagy nem hisznek benne, hogy ez lehetséges

(arra gondolni sem merek, hogy valami alapvetően téves helyzetértékelés lenne a kijelentés mögött)

Szerintem ennél sokkal egyszerűbb a valóság: mondani mindenki tud szépeket, okosakat, csak épp fogalma sincs, hogyan is lehetne ezt legalább részlegesen megvalósítani.
Erő, támogatottság, tehetség is kell hozzá.
Ebből egyelőre az érthetetlenül erős elittudat van meg, no és a bátorság: kimondani a politikai 'ellenfél' gyáva, hazug,tolvaj.
No meg a sommás ítélet:
'Aki meg egzisztenciát néznek előbb és csak utána az értéket: nos azok miatt vagyunk még kicsik, de rájuk ezután sem tartunk igényt és jobb, ha ők se ránk ;-) '
Kicsit szomorú lettem.

panelburzsuj 2016.04.20. 07:29:56

@feher.b:
Ok, pozicionáljunk.

Ezt írja a poszt:

"Átgondoltátok, hogy mekkora pusztulásnak, kárnak nézünk még elébe, ha meg nem gyorsítjuk a kiűzését? Ne legyenek immár hiú reményeitek, a minél gyorsabb leléptetése lehet a megoldás, amihez kell a ti segítségetek, a polgárok segítsége. Keressétek a kapcsolatot a Polgári Konzervatív Párttal!"

És ezt írod te:

"Az időnk még bőséges"

"A szavazókat számolni még fölösleges"

"Aki meg egzisztenciát néznek előbb és csak utána az értéket: nos azok miatt vagyunk még kicsik, de rájuk ezután sem tartunk igényt és jobb, ha ők se ránk ;-) "

Ha a "helyzet" folyamatosan romlik - a PKP viszont mégis "ráér", abból egy pozíció bontakozik ki: a kupac közepének mélyén jóindulatúan, ám haszontalanul lebzselő "túlélő" pozíció.

6.Lenin 2016.04.20. 09:54:14

@IvanGyenyiszovics:

"(arra gondolni sem merek, hogy valami alapvetően téves helyzetértékelés lenne a kijelentés mögött)"

szerintem itt lehet az eb elhantolva, de nem a trilemma téves (az logikus következtetés )hanem az "új" erők részéről állapítható meg hibás helyzetértékelés.

) van kb 8 millió választásra jogosult állampolgár
)hazai és nemzetközi tapasztalat szerint 20-30 % nem vesz részt ebben a mókában.
) a valóban aktívan résztvevők nagy %-ban már elkötelezett valamilyen "értékek" (érdekek) mentén.

) igazán kormányképes erő csak széles támogatottság mentén képzelhető el (néppártosodás)

)az innen-onnan kihullókra alapozni 1 nagy hiba (vagy nem is a kormányzás a cél valójában)
) eleve 1 bizonyos rétegre építkezni = álmodozás vagy hasonló szándék, mint az előző zárójeles rész.
)eleve koalíciós partnernek álcázva építkezni hosszútávra biztos bukás (kizárva eleve a koalícióra lépés lehetőségét -LMP-hosszútávon csak vergődés-rettegés a bejutásért

Amennyiben valaki mindenáron mások megváltására szánta tyúxaros életét, talán elsőnek az esélyek számbavételével kellene kezdenie, vagy előbb-utóbb kénytelen lesz visszavonulását egyengetni.

Mivel kis hazánkban már többen is kísérleteznek a néppártosodással kevés az esély a továbbiaknak, azon oknál fogva is, hogy nincs annyi nép Mo-on.

Igazi áttörés ma még nem látszik, csak színesíti a közéletet a sok kis kísérletező(álmodozó)
Addig míg vannak ilyenek, semmiképpen nincs ok szomorkodni, sőt, hátha 1x lesz olyan, aki komolyan is elgondolkodik a lehetőségein.
Mindez, szerintem.

2016.04.20. 11:21:38

@panelburzsuj: szó nincs róla. Ráadásul nekünk nincs mit túlélni, mert nincsenek fizető pozícióink. Akkor kell a változást elkezdeni, amikor az ország akarja, és hajlandó tenni is érte. Nem elítélhető módon igyekszünk serkenteni a választók kedvét mindehhez, de lekésni a változtatásról mi sem fogunk. Sőt.

borzimorzi 2016.04.20. 11:42:59

@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Érthetőnek érthető, csak ostobaság.
Üdv:
b

IvanGyenyiszovics 2016.04.20. 16:23:57

@6.Lenin:
Nagyjából.
Szomorkaságra azért van ok, egy valódi, komoly alternatíva a (mindenkori) kormányzatot is sokkal nagyobb összeszedettségre, meggondoltságra, meg esetleg egy kis együttműködésre is noszogatná aktuális ellenfeleivel.
Abszolút konkrét példa rá a mostani pedagógusmegmozdulás: a közoktatás 'államosítása' önmagában jó, csak épp a működtetés decentralizálása elmaradt, noha ez teljesen ésszerű lett volna.
A primitív, demagógiával bőségesen ellátott ellenzéki tiltakozások a totális elutasításról szóltak, a kormányzat pedig megelégedett azzal, hogy mindez csak ellenzéki áskálódás.
Így viszont rá lehetett 'kényszeríteni' , hogy a félbemaradt átalakítást tovább vigye.
Talán, ez a biztos.

6.Lenin 2016.04.20. 17:26:57

@IvanGyenyiszovics:

"...egy valódi, komoly alternatíva a (mindenkori) kormányzatot is sokkal nagyobb összeszedettségre, meggondoltságra, meg esetleg egy kis együttműködésre is noszogatná aktuális ellenfeleivel."

Ebben 1etértünk.
Izomból kormányozni, ill. mindent elutasítani , tévút minden szereplőnek, de főleg a közösségnek rossz, akár melyik oldalt is támogatják választóként.
Remélem előbb-utóbb ezt mindenki felismeri.

Egy kezdő megváltójelöltnek még némi csörömpölés is elnézhető-a figyelem felkeltése érdekében, de talán nem szükségszerű.

Kezdésként talán mi tehetnénk-választók- a legtöbbet, hogy az ilyen politizálás megváltozzon.
Nagyon egyszerű lenne:el kellene fogadni, hogy másnak is lehet véleménye, és nem biztos, mi látunk mindent tökéletesen.
( bár az elmúlt néhány ezer évet figyelembe véve ez kurva nehezen megy, és talán reménytelen óhaj. Talán ez a bennünk lévő program része, kitörölhetetlen. Kivételek mindig előfordulhatnak, sajnos elenyésző számban. Talán akik képesek mások véleményét is figyelembe venni, azok programja a hibás)
Mellesleg izgalmas feladat a megváltójelölteknek.

Hidvégi Mihály 2016.04.20. 17:59:20

@6.Lenin:

"...Kezdésként talán mi tehetnénk-választók- a legtöbbet, hogy az ilyen politizálás megváltozzon. "

Nagyon szeretném, ha a fenti mondatod mindennap eszedbe jutna, reggel, délben, este. Mert akkor elérhetnénk, hogy ne olyan politikusaink legyenek, akik hazudnak nekünk reggel, délben meg este. Fanyalogtok rajtunk, hogy amatőrök vagyunk, nem értjük a dolgunkat, naná, hogy így van, biztosan tehetnénk jobban is. De nélkületek? Nélkületek semmik vagyunk, nélkületek, gondolkodó és a közállapotok iránt érdeklődő emberek nélkül. Úgyhogy ne fanyalogjatok rajtunk, esetlenségünkön, hanem segítsetek. Ne higgyétek, hogy más kikaparná a gesztenyét a tűzből nektek, csak közösen kaparhatjuk azt ki. Magunknak, a magyar népnek.

6.Lenin 2016.04.20. 18:54:04

@Hidvégi Mihály:

Kettőnknek már szinte biztos, hogy eszébe jutnak ezek a gondolatok, Iván Gyenyiszovics polgártársnak, és nekem, Te lehetnél a következő.
Én nem fanyalgok senkin, talán inkább én is szomorkás leszek, ha látom a messiásjelölteken, hogy rosszul állnak neki már a rajtvonalnál.
Én és Iván Gyenyiszovics polgártárs már azzal is segítünk, hogy felhívjuk rá a figyelmét az izgágább polgártársunknak, hahó, rossz a kezdőlépés.
Jobb tánciskolában ezeket nem néznék ekkora jóindulattal, szerintem.

Nekem ne kaparja senki ki a gesztenyét, azt elintézem magam. Nekem a lehetőséget teremtsék meg-legyen jó minőségű gesztenye, hely, és idő a sütéshez, de főleg a kényelmes elfogyasztásához.
Szóval, Mihály, ne vedd mindjárt fikázásnak a kritikát, lehet, hogy vagyok annyira őrült, segítő szándék vezérel. (nekem is az ad erőt, ha egy erős ellenféllel szemben tudom bizonyítani, hogy mégis csak én vagyok a jobb.

Azért ne essünk itt már örömünkben túlzásokba-a magyar nép is olyan sokszínű, sokféle érdekkel, hogy én már elégedett lennék 1 szolid többséggel is. Mindenkinek jót tenni még az isteneknek se jött össze, eddig, és jelenlegi tudásom szerint.

Hidvégi Mihály 2016.04.20. 19:31:51

@6.Lenin: Nem vagyok messiás-jelölt, csupán egy ember vagyok. Esetleg kjcsit tettre készebb, ezen a téren, mint sok más.

Ne kaparja ki senki neked a gesztenyét, elintézed magad? Ugyanarra gondolunk? Én azt értettem ezen, hogy legyen már végre egy élhető Magyarország, egy felfelé kapaszkodó, modern, gazdagodó ország. Sokan szeretnék ezt, de hogy ezért tenni is kéne politikai szempontból - no, azt már nem.

Elintézed magad? Egy élhető Magyarországot elintézel? OK, de kérlek ne csak magadnak intézd, másoknak is, sokaknak (nem vagyok Gyurcsányista!). Én elvagyok, ha úgy tetszik én is elintézem magamnak, de valahogy engem irritál az ország általános szegénysége, elesettsége, kilátástalansága.
De ha te elintézed, hogy ne így legyen, akkor azért OK, várom...

Hidvégi Mihály 2016.04.20. 19:43:29

@panelburzsuj:

"...Ha a "helyzet" folyamatosan romlik - a PKP viszont mégis "ráér", abból egy pozíció bontakozik ki: a kupac közepének mélyén jóindulatúan, ám haszontalanul lebzselő "túlélő" pozíció. "

Nem így van ez, Uram!
A helyzet folyamatosan romlik, ahogy írtam, a sarokba szorított kutya szindróma aktív: szítja Orbán a gyűlöletet, mélyíti a barázdát s közben igyekszik még minden csicskása minél többet lopni.
Ez a folyamatos romlás.

Mi azért ráérünk, hiszed, barátom? Nem vagyunk lánglelkű forradalmárok, ó, nem! Ha a magyar nép még nem észleli Szodomát és Gomorát, mi nem fogjuk a nép ellenére a mi gondolatunkat beléjük verni, rájuk kényszeríteni. Sajnos vagy sem, a nép ellen még én sem tehetek semmit, itt pofázunk, nyomjuk a sódert, de ha nem érti a nép, hát úgy kell neki s nekem. Majd megjön az esze, ebben biztos vagyok.

Addig pedig ráérünk. Ez nem cinizmus, ez polgári bölcsesség ha úgy tetszik.

6.Lenin 2016.04.20. 20:05:06

@Hidvégi Mihály:

Segíts magadon, az Isten is megsegít.-A PKP segít, csak győzd kivárni.

"...valahogy engem irritál az ország általános szegénysége, elesettsége, kilátástalansága. "

"Izomból kormányozni, ill. mindent elutasítani , tévút minden szereplőnek, de főleg a közösségnek rossz, akár melyik oldalt is támogatják választóként."

Ezt elfelejtetted elolvasni, vagy csak átfutottál rajta?
Szerintem Te is tudod, hogy amit írsz, az nem teljesen igaz. Vannak problémák, lesznek is, bárki is legyen hatalmon.
Nem lehet mindenki érdekeit kielégíteni. Ne akarjál mindenkin erőszakkal segíteni.
Elsőként azoknak kell segíteni, akik maguk is képesek tenni, aztán lehet azokon is, akik vagy nem képesek rá, vagy önként nem is nagyon hajlandóak.
Többet kell emberek közé menni, meghallgatni őket. Aztán lehet gondolkodni a megoldáson.

Az nem megy, hogy kigondolok vmit, aztán ráerőltetem másokra-ennek a kormánynak se megy-senkinek sem fog menni.
A valós problémákra kell keresni működő megoldásokat.

Olvasd el még egyszer miben is jutottunk közös nevezőre Iván Gy. polgártársammal.
Mindent elvetni-zsigerből éppen olyan rossz megoldás,. mint ráerőltetni rossz (?) elképzelést azokra, akik azt nem akarják.
( Lehet egy elképzelés akár jó is, de nem akarják elfogadni-a többség)

Az élhető Mo elég tág fogalom ,és sokan sokféleképpen is értelmezhetik. A másik ilyen ködös hivatkozni az ország érdekeire. Az ilyesmikből lesznek a legnagyobb faszságok, mert sokan sokféleképpen értelmezik ezeket.

Mihály, nem érdemes forró fejjel nekiszaladni a világnak. Néha érdemes megpihenni, meghallgatni másokat is, megbeszélni a lehetséges megoldásokat, aztán szép lassan, de kitartóan nekilátni megvalósítani, ha kell, kijavítani menet közben a felmerült tévedéseket.

IvanGyenyiszovics 2016.04.20. 20:40:20

@6.Lenin:

'Kezdésként talán mi tehetnénk-választók- a legtöbbet, hogy az ilyen politizálás megváltozzon. '

Például azokon a blogokon hozzászólogatni, ahol egy kicsivel azért több is van ( vagy lehetne), mint a nettó gyalázkodás - még ha Hidvégi úr azért elég alaposan nekigyürkőzik újra meg újra ennek.
(Bár ahogy említetted, az elvtársat nsem mindig fogadták lelkesedéssel ;-) )
De ha a politikai bölcsessége Szodomát és Gonorrheát lát, akkor olyan sok babér nem fog teremni a békés egyet nem értésnek:)

Hidvégi Mihály 2016.04.20. 20:47:25

@6.Lenin: Megáll az eszem, így elbeszélni egymás mellett ahogyan te meg én!

Épp azt írtam, hogy nem erőltetünk semmit senkire, nem vagyunk forrófejű forradalmárok: majd eljön az idő, amikor a magyar emberek fejében kigyúl a fény s rájönnek arra, mennyire átvágta őket Orbán és bandája is.

Mondjuk a magunkét, de nem erőltetjük rá senkire.

Hidvégi Mihály 2016.04.20. 20:50:26

@IvanGyenyiszovics: Neked nettó gyalázkodás barátom, de majd eljön az idő, amikor éppen úgy gondolod mint én: Orbán megérett a s.ggberúgásra.

Majd eljön az idő, meglásd nekem lesz igazam: két féle ember van ma Magyarországon: egyik már utálja Orbánt, másik csak ezután fogja.

6.Lenin 2016.04.20. 21:12:30

@Hidvégi Mihály:

Látom nem értjük 1mást.

56-ban kezembe került 1 Fehér Könyv.1 kép akkor nagyon beégett a memomba.

Fiatal AVH-s katonákat lőttek le a Pártház ostrománál. ezeket az akkori vezetés kiválogatta a cselédsorban élők közül, és elhitette velük, olyan rendszert védenek, amelyik őket is embernek fogja tekinteni. Aztán olyan emberek lőtték le őket, akiket annak a rendszernek a vezetői szintén félrevezették. A félrevezetettek ölték egymást.
Mindketten azt hitték, hogy olyan rendszerért gyilkolnak ahol emberek lehetnek majd.

Röviden, bonyolultabb a világ Mihály, mint, hogy forró fejjel rohangáljunk benne.

Ezért kellene meghallgatni mindenkit, átgondolni mások mit is éreznek problémának a maguk szempontjából. Végzetes hibákat, sérelmeket lehet okozni meggondolatlanul.

Itt van a vasárnapi boltzár kérdése.

Van aki a családjával szeretne kirándulni, neked meg pont 1 kotonra lenne szükséged, de zárva a bolt. Mindketten ordibáltok, a másikat hibáztatva a sérelmeitekért.

Keményebb fába vágtátok a baltát, mint gondolod (a hozzászólásaid alapján érzem így)

6.Lenin 2016.04.20. 21:21:07

@IvanGyenyiszovics:

Azért az nagyon érdekes, hogy pont olyan blogokról tiltottak ki, ahol az én jobb életemért küzdenének, állítólag.
(1000 A Mi Hazánk, Nyugati Fény, Európa Kávézó és még néhány hasonszőrű)

Aztán azzal a gondolattal kéne nyugovóra térnem, hogy fogjunk össze 1 élhetőbb országért ,sokat szenvedett kis hazánk érdekeiért.
Oszt nem győzök csodálkozni, hogy mi a toszért vannak rémálmaim az ilyen összefogásosditól.

2016.04.20. 23:12:51

@6.Lenin: talán azért lettél kitiltva, mert leereszkedni és észt osztani jártál oda is - nem lennék meglepődve. Sajnos hozod a legrosszabb mentalitást: csak fikázni tudsz, már megbocsáss. Egyszerre mondod, hogy hallgassunk a népre, meg hogy írjunk konkrét programot - vagyis mondjuk meg mi, mit és hogyan tovább egyes területeken. Namost a kettő némi ellentmondásban van, mély tisztelettel.

Az összefogás súlyos terhe alól ezennel fel is mentenélek.

IvanGyenyiszovics 2016.04.21. 07:23:31

@6.Lenin: :)
Nekem ez nem a rémálom, inkább megnyugtató.
Hogy ha lesz váltás, az nem az ilyen 'összefogásból' alakul ki, és a mai kormánynál jobb, sikeresebb lesz, és nem rosszabb.
PS: mindig az a naív váromány van bennem, hogy egy ilyen blogon inkább megköszönik a visszafogott 'kritikát', és lehetőség szerint elméláznak annak megalapozottságán, oszt vagy meglátják benne, vagy nem.
De a meggyőzés helyett inkább a felmentés. Aki nincs velünk, az ellenünk.
Kár.

panelburzsuj 2016.04.21. 07:23:55

@feher.b: @Hidvégi Mihály:

"nekünk nincs mit túlélni, mert nincsenek fizető pozícióink"

"Ez nem cinizmus, ez polgári bölcsesség"

"Szivére veszi terhünk, gondunk.
Vállára venni nem bolond..."

Köszönöm az egyenességeteket.

IvanGyenyiszovics 2016.04.21. 07:32:16

@Hidvégi Mihály: Mihály, én nem is értem, miképpen képzeled el egy blog nyilvánosságát. Minden szavad megmarad, a meggondolatlanok különösen.

'Gőggel teli ajkon a nagy szavak nagy romlásra vezetnek, s józanná nem tesz csak a vénség.'

Lásd fentebb a Lenin elvtárs memoriált ...

IvanGyenyiszovics 2016.04.21. 07:33:42

@panelburzsuj: nocsak, egy újabb 'irodalmár' :)

2016.04.21. 11:00:09

@IvanGyenyiszovics: a visszafogott kritikát meg is szoktuk köszönni. Sajnos többen összekeverik a céltalan észosztással. De mi legalább annyira korrektek vagyunk, hogy néha arra is válaszolunk. Nem tudom, mennyi párt és politikus van ma, amik és akik leállnának veletek egy blogon vitatkozni, netán megpróbálnának meggyőzni. Béndek Péter pl úgy 800 bejegyzést írt, ennyi gondolatot ebben az országban politikus még soha ki nem fejtett. Mégis, mi volt a fizetsége? A cinikus leereszkedés, az. Ráadásul ezen a blogon is ezt játssza több kommentelő: rendre visszajönnek, és elmondják ugyanazt. Aki kritikus az nem ilyen. Ez inkább szórakozás nekik. Javaslom ezért nem tetszelegni a visszafogott kritikus szerepében. Nem őszinte.

IvanGyenyiszovics 2016.04.21. 11:51:24

@feher.b:
Egyet mutass.
Az 'észosztást' nyilván mindenki a maga szája íze szerint értheti, egy blog azért mégis csak közelebb áll ehhez, mint egy egyszerű hozzászóló.
Különösen, ha egy párt 'hivatalos' közösségi blogja, ahol talán joggal feltételezi a kommentelők egy része hogy az mégis csak prezentál valamit a leendő kormányzati víziókról valamicskét.

Dr. Béndek Péter írt néhány remek posztot, (jó néhány szégyellhetőt), és rengeteg gyatrát, legalábbis az eredményen ez látszik.
Javaslatodat előre is megfogadva: semmi tetszelgés, egy nick mögött a hozzászóló tényleg megengedheti magának hogy őszinte legyen, legfeljebb kitiltják, mint 6. Lenin reinkarnátust. Na bumm, és akkor mi van?
Nb: ha egy poszter - és csapata - még egy ilyen visszatérő, konszolidált öreg kommunista kísértettel sem tud mit kezdeni, akkor mit csinálnátok, ha egyszer tényleg, de igazán, de komolyan beleállnátok a politikai mérkőzésekbe?
Javaslok én is, ne a Mihályt küldjétek előre, nem lesz nyerő.
Kicsit barátságtalan. A Mihály.
Szerintem.

2016.04.21. 12:31:12

@IvanGyenyiszovics: a politikai mérkőzés ezerszer könnyebb lesz, mert a tisztelt kommentelőknek nincs politikai múltjuk, nem a nyilvánosságban élnek és nem lehet ütköztetni a pkp vízióját az övékével, mert nekik nincs - épp erről szól a felétek gyakorolt kritikám. Csak ide jöttök eldönteni, hogy nekünk mit kéne csinálni, holott ez a blog sem erről szól, hanem ahogy jelezted is, a párt terveiről, értékrendjéről. Néha magatokkal is ellentmondásba kerültök, egyszer ne legyünk konkrétak, hallgassunk a népre, egyszer meg hol van a program.

Érdekes módon a posztok tartalmával szinte soha nem vitatkozik senki, viszont tőgázzal foglalkozik a szerző személyével. Olyat még nem láttam tőletek, hogy "ezért meg ezért nem értek egyet ezzel az úttal", sokkal inkább: "mit akartok ti itt, úgyis egy kis párt vagytok, meg különben is, milyen már a szerző cipője". Na, ennek lesz vége nemsokára.

6.Lenin 2016.04.21. 13:17:22

@feher.b:

Őszintén megvallva nem tudom az okát a kitiltásomnak, de nem is nagyon izgat.
Nem biztos, hogy engem minősít.

Sehol nem kértem számon a programotokat, mert attól még messze vagytok, szerintem.
Gondolom azt te sem gondolod komoly programnak, hagy a regnálókat szidjátok 1000-el.

Azért az talán megengedhető lenne, ha érdeklődöm valamilyen formáció iránt, akkor nagyjából tisztában is legyek a szándékaikkal. Elég dőreség lenne ,ha minden önmagát (látszólag is akár) tévedhetetlennek meghatározó kinyilatkoztatásokra ugranék. Sajnos a sok éves tapasztalat alapján megérthető a bizalmatlanság is
Az egész csak önvédelem.

Az lehet, néha kellemetlenek a kérdéseim, de már a kezdeteknél se veszitek figyelembe az nem éppen megnyugtató a részemről- politika nem rézfúvós szűz tűzoltólányok gyülekezete -talán keményebb támadásokat is ki kellene bírni.

Természetesen nem erőszak a disznótor, sem a részetekről, sem az enyémről.
Ilyen a hozzáállásotok, akkor sok sikert kívánok, részemről a fáklyásmenet.

Szerencsére van kínálat bőségesen, talán van/lesznek köztük olyanok is, akik....., de ez már ebben az esetben lényegtelen.

Hidvégi Mihály 2016.04.21. 17:45:11

@IvanGyenyiszovics: @6.Lenin:

Látom, nagyon a begyetekben vagyok. S próbálom megfejteni az okát.

Én úgy képzelem, azért berzenkedtek tőlem, mert annyira konok vagyok. Igen, tudom, az vagyok, ilyen voltam egész életemben. Ha engem egyszer egy ember átvert, utána nem volt becsülete sosem előttem.

Ezért rühellem Orbánt, ezért ágálok ellene, ezért szeretném minél előbb már ajtón kívül látni: nem csak engem vert át, hanem az egész magyarságot. S miközben előtte épp annyira lusta és buta, csak az orrukig látó emberek próbáltak kormányozni, mint ő. Annyira nem loptak ugyan, de sokkal különbek azok sem voltak.

Ez a gyűlölet kialakult bennem, hiába, aki a magyar népmeséken nő fel, meg Benedek Elek meséin, azt nem lehet megpuhítani, szemébe port hinteni: vesszen a rossz!

S nehogy azt higgyétek, hogy olyan bonyolult dolog jól kormányozni, mintha ahhoz olyan nagy program kellene. Ó, nem, könyörtelenül akarni kell a teljesítést, a versenyt, az egyenlőséget ember és ember között, átláthatóságot biztosítani az államban, olyan egyszerű elvek ezek, s ez a szarházi éppen ezeken bukott el, ezeken az egyszerű dolgokon: hittel, tisztességgel, erkölccsel kormányozni.

S ti engem ezért nem kedveltek, érzitek bennem a rettenthetetlent. Inkább a halál számomra, barátaim, minthogy lemondjak a tisztességről, becsületről, minden igaz és nemes dologról.

2016.04.21. 17:49:17

@6.Lenin: pedig nekem úgy tűnik, magad sem tudod, mit is akarsz tudni a PKP-tól

"Sehol nem kértem számon a programotokat, mert attól még messze vagytok, szerintem."

"Fehér úrtól is kérdeztem, miként is csinálna világszínvonalú oktatást, ha győznének, de nem válaszolt. Meddig kellene könyörögnöm, hogy győzzenek meg? Miért tévedtem ide? "
Mert érdekelne, hogy mit is szeretnének."

Egyébként ha tényleg érdekel, kérlek olvasd el ezt a blogot! Kattinthatsz az "oktatás" tag-re, vagy végig olvashatod a bejegyzéseinket úgy általában. Ki fog belőlük derülni, hogy mi az, amit kritikával illetünk (ergo megváltoztatnánk) és az 1000 leütés bloggal kombinálva, ahol voltak konkrét elképzelések is leírva, arra is választ kapsz, hogyan szeretnénk nekifogni. Persze ahogy magad is mondod, részletes program ezen a ponton még némileg túlzás.

6.Lenin 2016.04.21. 19:09:36

@feher.b:

"pedig nekem úgy tűnik, magad sem tudod, mit is akarsz tudni a PKP-tól"

Köszike
Az említett bejezésedben-nem keresem vissza, ezért nem tudom szó szerint idézni-azt írtad-kb-, hogy amennyiben Ti kerülnétek kormányra világszínvonalú oktatást teremtenétek Mo-on. Az is igaz később korrigáltad, hogy talán nem az első ciklusban.

Erre kérdeztem rá, hogy mennyi idő alatt, hiszen az oktatásban az eredmények csal hosszú évek után jelentkezhetnek szélesebb körben. 1 ciklus biztosan kevés erre.
sőt talán olyan megjegyzésed is volt, hogy az ország minden szegletében azonos szintű oktatást is létrehoznátok.
Akkor azt kérdeztem, hogy miként vennétek rá embereket erre. Nagyjából képben vagyok, mert az 1ik lányom pedagógus-jelenleg Bp-en-, de előtte tanított több vidéki iskolában is -nagyon kis faluban is, de városban is.

Természetesen nem vártam konkrét megoldásokat, de ötletekre kíváncsi lettem volna.

1 induló pártól én biztosan nem várok részletesen kidolgozott programokat, különben is még a régi nagyok is kamuznak ilyenkor, hiszen ma olyan gyorsan változik a világ, hogy éppen elég lenne késleltetve is reagálni.

Mit is szeretnék előre tudni?

Vállalkozóként egyszer a kormány részéről megjelent képviselő -90-es évek elején-nagy ígérgetésére-mi mindig segítünk a vállalkozóknak- csendesen azt válaszoltam: kérem. a társaim nevében is, ne segítsenek, hanem hagyjanak dolgozni, de ha tényleg segíteni akarnak, kérdezzenek meg minket, ilyen feltételeket kérünk a nyugodt munkához, mert mi dolgozni szeretnénk. Az eddigi segítség után mindig rácsesztünk.
Nagy tapsot kaptam a kollégák részéről.
A "segítség" és a világot megváltani szándékok a gyakorlatban nem mindig jelentenek valós segítséget.
A mai viszonyokat is figyelembe véve, de az eddigieket is, talán megérted, hogy amit fikázásnak gondolsz, inkább a rossz tapasztalatokból leszűrt jogos önvédelem is lehet.

amennyiben komolyan is gondoljátok a jövőbeni ténykedéseteket, talán nem haszontalan a mások véleményére több szerénységgel figyelni. szerintem veszíteni biztosan ezen nem fogtok.
Sok sikert!
(én átírnám a Polgári Konzervatív Párt meghatározást, Polgárok Közösségének Pártja talán szélesebb rétegeket is megszólító elnevezésre. Amúgy is ma már bal, jobb, liberális, konzervatív felosztás értelmét vesztette. Működő rendszerek kellenének a globális kihívásokra, amik lehetnének az előző meghatározások keverékéből is. Én se vagyok már csak ez, vagy az. 1ik kérdésben liberális, másban konzervatív, netán baloldali, vagy jobboldali megoldásokat tartok megfelelőnek. de az csak az én magánvéleményem)

IvanGyenyiszovics 2016.04.21. 20:27:04

@feher.b:
'Érdekes módon a posztok tartalmával szinte soha nem vitatkozik senki, viszont tőgázzal foglalkozik a szerző személyével. '

Azzal foglalkoztam, a tartalmával - már amennyire ezt lehet tartalomnak tekinteni.
A poszt arról szól hogy téveszmések, akik O-t erős bátor vezetőnek látják, pedig Hidvégi úr szerint Orbán hazug, tolvaj, ordaseszemközösítő, .... gyáva ...
Szerintem meg ezzel nem megy semmire a pkpközösség.
És hogy a Mihály bizony nem lesz nyerő még egy blogírónak sem.
De hagyjuk tényleg, Ti tudjátok.Tegyétek.
Volt más nickem, elég bőségesen írtam arról mivel és miért nem értek egyet.

'Na, ennek lesz vége nemsokára.'

Na bumm.
Üdvözlettel ...

IvanGyenyiszovics 2016.04.21. 20:30:47

@Hidvégi Mihály:
'Én úgy képzelem, azért berzenkedtek tőlem, mert annyira konok vagyok. I'
Dehogy Mihály dehogy.
Mifelénk ezt másként mondják ...
Üdvözöllek!

2016.04.21. 21:54:35

@6.Lenin: "amit fikázásnak gondolsz, inkább a rossz tapasztalatokból leszűrt jogos önvédelem" - mea culpa.

Az oktatási program alapvetéseit alig várom, hogy meg lehessen jelentetni. Összefoglalásként: 21. századi, gyerekközpontú, sokkal komolyabb tanári bérekben gondolkozik és sokkal nagyobb tanszabadságban. Minden kormány alatt voltak jó kezdeményezések a tanárképzéstől a tanszabadságon át a minőségirányításig. Azon vagyunk folyamatosan, hogy ezeket egyesítsük, ehhez pedig kelleni fog a tanárok részvétele is.

2016.04.21. 21:56:03

@IvanGyenyiszovics: szerinted nem. Szerintünk meg fontos, hogy lássátok, hogy van igazságérzetünk, akár nektek. Nem gépek vagyunk. A politika érzelemről is szól, nem csak programokról. Amikkel amúgy szintén nem leszünk adósok, trust me!

IvanGyenyiszovics 2016.04.22. 00:03:01

@feher.b: Hát ha 'Nektek' ez az igazságérzet, hát csak így tovább.
Alapító Atya kedvenc mondása volt:
'Az eredmény minősít!'
Nyilván mindenki azt tart eredménynek, ami őt igazolja.
(Hogy 'Ti' milyen érzelmekkel és kiknek nem lesztek adósai, mikor, hogyan, azt türelmesen 'megvárjuk' :)
De ehhez miért kell újabb és újabb nicket keresni a néhány, elvileg akár lehetséges (volt) szimpatizáns kommernek, azt föl nem foghatom.
PS: Mihálynak üzenem, sosem késő bocsánatot kérni egy ostoba, indulatos, meggondolatlan k.anyázó kommentje miatt ...
Barátsággal ...

Hidvégi Mihály 2016.04.22. 20:38:55

@IvanGyenyiszovics: Sajnálom hogy mindig nevet kell változtatnod. Látod, mi kutyára nem értünk egyet, nem tudtam, hogy a nick mögött te vagy, Lepó, s lám-lám, ismét nem értünk egyet, akárhogyan jelentkezel, mindig kiszúrom, hogy valami nagyon nem tudok egyetérteni a gondolatvilágoddal. De ez természetesen nem baj, hogy más a gondolatvilágod, csak te se igyekezz rám kényszeríteni a tiédet.
(Sajnálom a kitiltásokat, ha rajtam múlna soha senkit nem tiltanék ki sehonnét, soha senki kommentjét nem törölném. )

Sajnálom, ha megsértettelek. Tényleg sajnálom. Tudom, h. szoktam indulatos lenni, magamra ismerek, s azt is tudom, volt, hogy összekaptunk. Ostoba is lennék? Biztosan lehet rám is mondani, ok.
K.anyáztam? Hát, sajnálom ezt is, nem tudom h. volt, mikor volt. Tudom azt is, hogy van pillanat, amikor elborul az agyam: ha ballibsinek neveznek, biztos nem örülök neki, egész életemben polgárként éltem, rengeteget dolgoztam, szeretem a liberalizmust is, annak a nemes vonulatát, hasonlóan más eszmék nemes dolgaihoz, de ha leballibsiznek, ami sokak szerint a hazaárulással egyenlő, nos, azt nem szenvedhetem. Ahogyan azt sem szeretem, ha valakik kisajátítják a politikumot, mintha embernek nem lenne joga új párt létrehozásához, mondván, hogy Orbán után már csak lejjebb van. Ez az egyik legrosszabb ma itthon, hogy állampárt lett a Fidesz, ez fáj a legjobban: ismét ott állunk szinte minden téren, mint abban a rohadt szocializmusban, az állam növekszik, az állam ismét a nyugat hanyatlását várja, az állam elvárja, hogy örüljünk a jelenlegi rendszernek - ez számomra borzalmas, Lepó.

A varázsló születésnapja 2016.04.22. 21:22:41

@Hidvégi Mihály: Mihály, ne kelljen megint bemásolnom azt a kommentedet, ahol (nem, nem engem) noszogattál családon belüli aktusra, úgyis kitörölnéd megint... ( vagy valaki a blogodról)
Igen, erről a blogról.
Én szégyelltem magamat helyetted.
( Nem bántottak engem meg HaFr igazán durva szavai sem, sajnáltam hogy nem tud differenciálni nagy sértődései közt. Eredményei minősítik.)
Nekem semmi kifogásom az ellen, ha valaki kulturáltan, szellemesen gyepálja a neki nem tetsző politikusokat, kommereket, bloggereket.
Neked ez nem megy.
...
A konzekvens szamárságaitokkal már felesleges foglalkozni, se az államtalanító mániátokkal, toljátok tovább.
6. L. elvtárs igazán szolid hangon próbálta elmondani a meglátásait, elhessentitek azt is magatoktól.

Búcsuzóul, ha még nem ismernéd :)

'Mindig lehetnek olyanok, akik gyűlölködnek, de csak akkor győzhetnek, ha te is gyűlölöd őket. Ezért mi hiszünk a szeretet és az összefogás erejében'

Ebben azért egyetértünk.
Talán.
Hajrá!

Hidvégi Mihály 2016.04.22. 21:43:55

@A varázsló születésnapja: Nekem az valóban nem megy, hogy szellemesen gyepáljam azt, aki egy egész népet tesz tönkre. Azt nem gyepálni kell, hanem eltaposni. Kemény a szó? Mondom, hogy nem tudok szellemeskedni, utálom, amikor egy társaságban röhögnek azon, hogy ebben a hazában ki mennyit lop.

Azt hiszed én nem szégyellem magam egy-egy kitörésem után? Én szégyellem magam, holott lehet inkább annak kellene, aki kihozott a sodromból. Van, amiből nem lehet engedni, amiből jó szándékú ember nem enged, s ha kell ordít, hogy eddig és ne tovább. Az erkölccsel kapcsolatban kérlelhetetlen vagyok, még akkor is, ha tudom, hogy ember nincs bűn nélkül, természetesen én sem.

Tehát nyugi, én is szégyellem magam, tudom, hogy ezzel ártok a nyelvünknek is, a társadalmunknak is, sokkal jobb lenne kulturáltan viselkedni. De nem én vagyok az okozója ennek a helyzetnek, ennek a hihetetlen mély megosztottságnak, az egymás szavát nem értésnek. S a durvaságom arra szolgál, hogy a másikat megdöbbentsem, hogy lássa, mit vált ki a nézete bennem, egy másik emberben. Mert nekem úgy tűnik, mintha a hatalom mai birtokosai s azok vazallusai képesek az emberi mivoltomban is kételkedni.

Igaz, én is kételkedem a mai hatalom emberi mivoltában, sokszor az az érzésem, ember ekkora aljasságra már nem képes - mintha túlvilági erők működnének. De ez így hülyeség ahogy van, túlvilági erők márpedig nincsenek, vannak viszont gonosz emberek a mai magyar elitben.

Hidvégi Mihály 2016.04.22. 21:49:38

@A varázsló születésnapja: Mondd már, én vagyok hibbant, hogy így érzek:

"Ez az egyik legrosszabb ma itthon, hogy állampárt lett a Fidesz, ez fáj a legjobban: ismét ott állunk szinte minden téren, mint abban a rohadt szocializmusban, az állam növekszik, az állam ismét a nyugat hanyatlását várja, az állam elvárja, hogy örüljünk a jelenlegi rendszernek"

Én vagyok a hibbant, holott örülnöm kéne, hogy Orbán apánk minden nap megvéd bennünket, Orbán apánk kenyeret ad a számba, hogy hála Orbán apánk munkájának Magyarország napról-napra jobban teljesít? Én vagyok ennyire hibbant, hogy nem tudom értékelni ennek a derék embernek a verejtékes munkáját? Be kéne engem tenni egy elmeotthonba, mondd?

M illumino d immenso 2016.04.23. 00:59:25

@Hidvégi Mihály:
Mihály, valóban nem a szellemességed hiánya fájó ...
Nem, nem lenne jó bevonulnod a becsukott OPNIba, az utolsó előtti igazgatója hozzád hasonló orbánozós epeömlésekben szenvedett élete vége felé, talán a rossz lelkiismerete, vagy az előérzete miatt.
Nem vagy hibbant semmiképp, akkor megértőbb tudna lenni az egyszerű kommer, olvasván az Igazi Magyar Konzervatív Párt blogját, így nehéz mentséget találni ehhez a színvonaltalan színvonalhoz amit előadsz.
****
De tegyünk úgy, mintha komolyan lehetne venni Téged.

'De nem én vagyok az okozója ennek a helyzetnek, ennek a hihetetlen mély megosztottságnak, az egymás szavát nem értésnek. S a durvaságom arra szolgál, hogy a másikat megdöbbentsem, hogy lássa, mit vált ki a nézete bennem, egy másik emberben. Mert nekem úgy tűnik, mintha a hatalom mai birtokosai s azok vazallusai képesek az emberi mivoltomban is kételkedni. '

Nem a 'hatalom vazallusaival' perlekedsz a blogodon: egy konszolidált, az egymás megértésére törekvő, egymást tiszteletben tartani igyekvő ( többször kitiltott) 6. Leninnel, meg a békés egyet nem értés kulturáját eredménytelenül pátyolgató soknevű leponexxel, akiktől bizony nem igazán olvashattál döbbentési szándékkal durvaságokat. (Amúgy fogalmam sincs, ki a 6. Lenin elvtárs.)
Olyan 'polgárfélékkel' óberkodsz, indokolatlanul, a 'hatalom' emberei szerintem nem is tudnak rólad, nem hogy emberi mivoltoddal foglalkoznának.

De a gyűlületed/undorod alanyától sem tudnál idézni, ami kicsit is alátámasztaná ezt az irracionális ellenszenvedet.

Képzeld el magadat Mihály, mint egy igazi konzervatív úriember, találkozol útálatod alanyával, kezet fogsz vele és face to face szemébe vágod: te geci tolvaj hazug gazember ....
....
Persze tudom, tök felesleges ilyesmiket írnom egy 'konzervatív' blogtulajnak, de hátha mégsenem.
Isten áldjon!
PS: Explanatus barátomat üdvözöm.

Hidvégi Mihály 2016.04.23. 08:23:41

@M illumino d immenso: Színvonaltalan amit előadok. OK, neked a színvonal máshol keresendő, nem abban, ami nekem fontos: ne legyen Magyarország első embere hazug, tolvaj és gyáva.

Az én színvonalam valóban ennyi, nem vállalkozom arra, hogy a tanügy, az egészségügy, a nyugdíjügy kérdéseit megoldjam, tudod, valószínű vannak azokban a szakmákban sokkal járatosabbak, nem fogom az ő kenyerüket elvenni. Van nekem is szakmám, s nem szeretem ha kintről, hozzá nem értők szeretnének benne dirigálni.

Nem a mai hatalom vazallusaival perlekedem? Hát... nekem sokszor úgy tűnik pedig. De tudom, hogy nem mindenki ez, vannak független gondolkodók - gondolom te is ezek közé tartod magad -, s elég nehéz kiszűrni, hogy ki fizetésért, ki saját meggyőződésből ellenkedik. De az ellenkedéssel nincs is semmi baj, a sértegetéssel már annál inkább. Ugyanis ha én visszaszóltam valakinek, az visszaszólás volt, nem kezdeményezés.
S azt meg tudnád-e magyarázni, hogy HAFR blogján vajon a bloggazda miért tiltott ki? Ő egy konszolidált úriember hozzám képest, én egy vad paraszt vagyok, annak születtem, akként fogok meghalni, de HAFR egészen más stílusú. Mondd, miért tiltott ki, ha te olyan nemes cselekedetű szoktál lenni, hogy még engem is bírálsz. Ami természetesen jogodban áll.

Egy valami nem áll a jogodban: nem tagadhatod meg tőlem a gyűlöletet, nem foszthatsz meg a gyűlölet jogától. Hogy úgy mondjam, az emberi alapjog.

OK, tudom, tudom, a szeretet sokkal szebb, még célravezetőbb is sokszor. Naná, ezért vagyunk keresztények. De a szeretet és a gyűlölet együtt járnak, szegény anyámtól kaptam annyi szeretetet, ami életem végéig ki fog tartani, nagyon tudok szeretni, s szeretem is az embereket.
De anyám ugyanígy megtanított gyűlölni is, rettenetesen gyűlölte a hazugságot, szerencsétlen Orbán itt szívta meg velem, hogy K. Szabó Eszter volt az én anyám. Innen fakad az Orbán elleni gyűlöletem, hiszen aki hazudik, az előttem sosem áll meg. S ha ezt miniszterelnökként teszi, hát az végképp megbocsáthatatlan az én értékeim szerint.

Képzeljem el, hogy egyszer csak összetalálkozom gyűlöletem tárgyával, Orbánnal? Hát, érdekes lenne, valahogy nehéz lenne elviselnem, hogy egy levegőt szívok egy ennyire negatív emberrel, akiben ennyi ördögi dolog lakozik ( a hatalomért való ragaszkodást nevezem ördögi dolognak, amikor semmi sem szent a világban, minden feláldozható még egy nap hatalomért). Szóval nehéz lenne nekem, hiszen kikérem magamnak, hogy előlem levegőt szívjon el egy ennyire hasztalan senki. S egyetlen kérdésem biztosan lenne felé, megkérném, hogy árulja már el nekem, aznap mondott-e már igazat? Másról nem nagyon tudnék vele beszélni, tudod, ördöggel nem cimborálunk, van az a színvonal ami alá nem süllyedünk. Gőgös vagyok, tudom, de hát ha nem tettem volna ezért az országért annyit életemben, nem dolgoztam volna annyit életemben, nem dolgozott volna annyit az én szüleim, nagyszüleim, tudod, akkor nem lennék ilyen gőgös. Így az vagyok. Ezzel vagyok polgár s csak ajánlani tudom mindenkinek: dolgozzon sokat s akkor követelhet is. Például egy nem hazudó miniszterelnököt magának.

Tudod, én valamikor, mikor még nem teljesen Észak-Koreás színvonalú volt a tv híradó, nem múlott el úgy nap, hogy meg ne néztem volna egyet. Hozzátartozott a komfortérzetemhez, hogy megnézzem.
S tettem ezt sokáig, még akkor is egy ideig, amikor Észak-Koreás lett a színvonal. S naponta hallottam az 5 perc gyűlöletet belőle, tisztára mintha Orwell erről mintázta volna az 1984-ét: gyűlölködni kellett nekünk, híradó nézőknek, gyűlölni mindenkit, aki nem szereti Orbánt és rendszerét.
Nos, innen származtatva is van jogom gyűlölni, nagy kedvenced, a hazug, arra tanította népét, közte engem is, hogy gyűlöljek. Csak kicsit visszájára fordult, s én éppen őt kezdtem el gyűlölni, tudod, aki szelet vet vihart arat.

Átadom Explanatusnak jókívánságaidat, örülök neki, hogy tiszteled. Én is, talán még barátomnak is nevezhetem, én legalábbis örülnék neki, ha ő is így gondolná. S hiszed vagy sem, még igen hasonlítunk is egymásra - érdekes, ugye? - ő is egy hozzám hasonló vidéki gyerek. Talán ő sem olyan vad, mint én, de hát nem lehetünk mindnyájan egyformák, ebben bizonyára egyet értesz velem. Legalább egyetlen valamiben egyezzünk.

LakingerBélaZsebcirkáló 2016.04.24. 09:23:29

@Hidvégi Mihály: Mihály, nyilván a végtelenségig ragozhatnánk ezt még, vitázhatnék majd minden bekezdéseddel, szeretnélek is meggyőzni polgárhoz méltatlan vélekedéseidről, de abban igazad van, nekem sincs jogom se, hatalmam se, eszközöm se elvenni tőled a gyűlöletedhez való emberi jogaidat ... De kérdezd meg Explanatust, ha ő is támogat téged ebben a gyűlölködésedben, akkor itt a sok-sok kényszerű nickem egyikének sincs helye a továbbiakban.

'„És most, - Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves barátaim! – mielõtt elköszönnék Önöktõl, szeretném elmondani azt, ami a legfontosabb. és aminek az érvénye talán jóval erõsebb, mintsem csak egyetlen választásra vonatkozzék. Kérem, hallgassanak meg és ha tudják, vigyék magukkal a következõ gondolatot. Mindig lehetnek olyanok, akik gyûlölnek. De csak akkor gyõzhetnek, ha te is gyûlölöd õket. Ezért mi hiszünk a szeretet és az összefogás erejében. Mi tehát hiszünk és higgyünk továbbra is a szeretet és az összefogás erejében.

Isten áldja mindannyiukat! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!”'

Hidvégi Mihály 2016.04.25. 18:50:38

@LakingerBélaZsebcirkáló:

Béla, Béla, hát nem megmondta, hogy nem az a lényeg, amit mond, hanem az, amit tesz...

Béla, Béla, nem tudod, hogy a szirének éneke halált hoz? Ó, Béla!

8255A 2016.04.26. 00:28:05

@Hidvégi Mihály: bizony igazad van Mihály bátyám, , nem az a lényeg, mit mondott a PKP ( és Elnök Ura) a 'Konzervatív Forradalom'-ról, hanem hogy mit tettek érte ...
Tudod, az eredmények minősítenek ...
Mi az árbochoz kötöztettük magunkat, Ti meg ugye .... aztán énekelt HaFr, a Szirén ...
Szelavi

Polgári Konzervatív Párt

Honlap: pkp.hu
Facebook
info@pkp.hu

Számlaszám: 10918001 - 00000074 - 87840006

PKP-blogok
hafr.blog.hu
digipenna.blog.hu

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról!

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.

süti beállítások módosítása