Blog

Amikor irigy lettem a románokra

2015. november 09. - Kovács Olivér

Elnézegetem a híreket az utóbbi időben, és sárgulok az irigységtől. Nem egyszer, nem kétszer, az utóbbi időben szinte folyamatosan, szinte bármilyen témában is olvasok hírt Romániából. Valami megváltozott arrafelé az utóbbi években, méghozzá piszok látványosan. Az egymás utálására alapot adó közös történelmünk után már maga a „román” szó is telítődött válogatott negatív többletjelentésekkel. Valamennyinek közös nevezője az az összekancsintós, félmosolyos, köztudatban forgó elképzelés, hogy mi, magyarok valamiképpen fejlettebbek, kulturáltabbak vagyunk náluk. Hát, a dolog úgy fest, hogy nem vagyunk. Ha voltunk is, változatos területeken lettünk egyértelműen leelőzve.

tunt_buk_sz_b.jpg

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem csak ők előztek meg, a régió éllovasából sereghajtók lettünk, és a lemaradásunk nem csökken, inkább nő, de maradjunk most csak Romániánál. Az utcákon mostanság több tízezres tömeg követel változást, a teljes politikai elitre nézve. Nem úgy tűnnek, mint akik egy kis rezsicsökkentéstől, vagy a bevándorló-apokalipszissal való ijesztgetéstől meggondolnák magukat. Nem tudni még, hogy mi lesz ennek a vége, de bizakodom, és a legjobbakat kívánom nekik ahhoz, hogy megtisztítsák az országukat a magát többszörösen lejáratott, korrupt politikai elittől.

Hogy jutottak el idáig? Mi állhatott a háttérben? Mik voltak azok az események, intézkedések, a többségi társadalomban egyaránt elfogadott értékek, amik eredőjeként idővel létrejöhetett ez a sok szép eredmény? Amelyek koronája az lehet, ha a korrupt elitet is sikerül megtisztítani, ezzel kvázi garantálva, hogy a megindult pozitív folyamatok csak tovább erősödnek? Nos, erre a kérdésre egészen biztosan nincs rövid válasz. Valószínűleg hosszú sem, ami teljesen egyértelmű lenne. Mégis, van valami, amit nem tudok nem észrevenni, mert rengetegszer találkoztam velük a hírekben, és úgy gondolom, kulcsszerepet játszanak a jelen történéseiben – egy intézmény, amire a leginkább irigy vagyok.

Ők pedig a román Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). Egy pártok és kormány felett álló, független intézmény a legjobb ügyészekből azért, hogy felszámolja a korrupciót, méghozzá a legmagasabb körökben is. Főügyészükkel az Átlátszó jelentetett meg egy interjút még augusztusban, én ott találkoztam velük először. Szerelem volt első látásra, ahogy mondani szokás. Érdemes utánanézni a történetüknek: voltak ők is a rivális politikus bérencei, a nyugat érdekeinek ügynökei, stb., csak aztán kiderült, hogy tényleg senki nincs biztonságban előttük, aki sáros, bárhová is húzzon. Igazi nagyvadakat ejtettek már el: az őket létrehozó Traian Băsescu testvére, egy hivatalban lévő pénzügyminiszter, Bukarest főpolgármestere, és most Victor Ponta miniszterelnök is az ő általuk elindított eljárás miatt kényszerült lemondásra. Egy pilanatra hunyjuk be a szemünket, és képzeljük el ezeknek az embereknek az itthoni megfelelőit rabláncon... Nem semmi, ugye? Ha élőben látnám, 10 méteres körben mindenkit meghívnék pezsgőzni az utcán.

Egy ilyen úgy kéne itthonra is, mint egy falat kenyér. Senki nem várhatja, hogy a mindent átszövő, korrupt mocsok magától eltűnik. Senki sem várhatja, hogy a meglévő rendszerekben ne folyjék el a pénz úgy, hogy minden állami költés eredménye drága, gagyi, többnyire szükségtelen hülyeség, és az egyetlen nyertese a döntéshozó haverja. Ahogy a románoknak, úgy nekünk is szükségünk van arra, hogy kérlelhetetlen szigorral lépjünk fel a korrupció ellen, amelynek csak egyik eszköze az átlátható rendszerek megteremtése – ami lassú, körülményes folyamat, és önmagában nem is feltétlenül elégséges. Kell, hogy legyen egy független szerv, amelyik nem fél felrúgni azt a tetejétől a talpáig rohadt status quo-t, aminek nem szent semmi, ha a saját zsebének töméséről van szó. Amelyiknél, hogyha valamilyen ügy robban, akkor azt nem lehet eltusolni.

Ne legyenek kétségeink: az, hogy most több tízezer ember tüntet az utcákon Bukaresten, nem jött volna létre, ha a DNA nem terelné libasorban, egymás után, nap mint nap a bíróság elé a korrupt politikuskat. Az ilyen düh, és a belőle fakadó akarat, hogy ezen a minden határon túlmenően gyalázatos helyeten változtatni KELL, lassan épül fel, folyamatos megerősítést igényel, napi szintű, tudatos tapasztalatot. Az, hogy az MSZP belebukott a korrupcióba, a Fidesz pedig még nem, nem azért van, mert az utóbbi kevésbé lenne korrupt. Francokat. Azért van, mert amíg az MSZP alatt azért csak le-lehozta a köztévé is a Zushlag-kaliberű ügyeket, addig a Fidesz szinte teljes mértékben felszámolta az ilyen jellegű kontrollokat (is) maga felett. MTV híradó van minden tévében, kormánykritikus média meg nincs. A bíróságokat, főügyészeket begyűrték a farpofáik alá. Nincs olyan valaki, akinek a szava súllyal bír, és minden nap, mindenki fülébe eljutó módon világgá kürtöli: ezek meglopnak téged. Amikor volt (pl.: RTL klub), az egyből meg is látszott, de még ott is lehetett mondani, hogy csak a gonosz multi kapar és hazudozik, mert fáj neki az adó. Egy DNA-kaliberű intézménynél nem lehet.

Kell nekünk egy ilyen saját DNA, mert amit el lehet vele érni, az egy földindulással ér fel. Ahhoz pedig, hogy legyen, kell egy párt, amelyik a parlamentben ezt beterjesztheti, amelyiknek az emberek bizalmat szavaznak, elegendő erővel ruházzák fel, hogy keresztül is nyomja a döntést a páni félelemmel reagáló ellenálláson (ne legyenek kétségeink, hogy megmozdulna a hangyaboly valamennyi parlamenti pártnál). Ígérem, meg fogom tenni, ami tőlem telik (és ezúton is üzenem az érdeklődőknek, hogy a segítség továbbra is elkél a munkában, szóval csak bátran), hogy a PKP ilyen párt legyen. Hogyha az intézmény létrejön, és magam is jelen leszek, azt mondhassam az élére kinevezett főügyésznek: ne fogd vissza magad, és mutass példát, sokan számítanak rád. Ha pedig a mi kormányunkban találsz valakit, aki sáros, azért év végén dupla bónusz jár. ;)

157 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hidvégi Mihály 2015.11.09. 18:09:45

Ez bizony így van, Románia lehagy bennünket minden téren, gazdasági téren s a demokrácia építése terén is. S lesz-e nálunk DNA?

Aligha, sajnos. Legalábbis amíg az államot egy bűnszövetkezet uralja, biztosan nem lesz. Emlékezzünk csak, éppen Romániában, Erdélyben nevetgélt Orbán azon, hogy míg demokráciákban bíróság elé állíthatnak bárkit, el tudjuk képzelni, hogy őt valaha miniszterelnökként Magyarországon bíróság elé állítaná valaki?

Rám könnyen lehet fogni, hogy túl sűrűn orbánozok. Igen, ez így van. Mert szeretném ha mindenki megértené, hogy amíg ez az ember köztünk, Magyarországon van, addig itt bármiféle felemelkedés nem lehetséges. Csak a merülés a szutyokba, a mocsárba.

Ahogyan a nálam magát sokkal jobban kifejező Jámbor András írta: "...a finkelsteini és orbáni politika nem foglalkozik a kormányzás kérdéseivel, ezt csupán másodrendűnek, a hatalom megtartása egyik módjának tekinti. A kormányzás kérdései főként kommunikációs kérdésként jelennek meg. Mivel a modell csak és kizárólag a negatív kampányra épül, a pozitív intézkedések be sem kerülnek a fontos kérdések közé. Így negligálva azokat a politikai vitákat is, amik elengedhetetlenek az ország hosszú távú sorsának eldöntése érdekében....Ez a fajta immoralitás a politikai ellenfél elpusztításának vágya, levegőnek nézése viszont keményen rombolja nem csupán a demokráciát, de az együttélés lehetőségét is kormánypárti és ellenzéki polgárok között."

Itt tehát nem lesz DNA. Számomra egyetlen kérdés adódik: aljas módszer ellen érdemes-e lépni korrekt módszerrel? Bíznék, hogy igen...

Lexa56 2015.11.10. 07:48:24

Azt kellene vizsgálni (ha vannak rá dokumentumok meg ha van valakinek rá ideje), hogy Romániában hogy NEM tudta megakadályozni a korrupt hatalom a DNA létrejöttét? Ennek a bakteriofágnak a DNS -ét (angolul DNA) kellene megszerezni ...

nnnnnnnn 2015.11.10. 09:57:51

vándoroljatok ki romániába, problem solved.

Pan Modry 2015.11.10. 10:14:49

@$$$=$$$:
mi van fosol ha poltpetya mar nem ved meg akkor te es a ruhes csaladod a bortonbe fog megrohadni?

ZOH 2015.11.10. 10:50:21

fene tudja, kell-e erre külön szervezet

elvileg van erre a feladatra már egy nálunk is egy hatóság, mindenféle jelző nélkül egyszerűen ügyészségnek hívják

az meg, hogy az ügyészség az ugyanannyi lopott pénzzel (bocs, "tisztázatlan eredetű vagyonnal"), ugyanabban az időpontban megbukott Simon Gábor és Rogán Antal közül az egyiket kamerák előtt viszi bilincsben, a másik ellen meg még csak eljárást sem indít -- nos, ez nincs leírva egyetlen jogszabályban sem

Rwindx 2015.11.10. 11:16:54

2006-ban nálunk is kivonultak az emberek, aztán a kormányzat szétverette őket.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 11:20:02

Kb. az a szintű korrupció van, mint itt a Kádár rendszerben, tényleg van mit irigyelni. Oligarchák harcolnak egymással, elképesztő korrupció és épületek, sokszor egy szeméthalmaz közepén.

Probléma amúgy azért nincs velük, mert 100%-osan teljesítik az USA kéréseket, akár NATO, akár géntechnológia.

Azért ezt irigyelni, hát azért azt nem.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 11:20:41

@$$$=$$$: Na ezzel egyetértek, bár szerintem jónéhányuk eleve onnan ír.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 11:21:59

@Rwindx: Most már nyugodtan ki lehet vonulni az utcára, szerencsére nem a "demokraták" vannak hatalmon.Egészen biztosan nem fognak leesett azonosítójú rendőrök gumilövedékkel szemeket kilőni.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 11:31:48

@Hidvégi Mihály: "Mert szeretném ha mindenki megértené, hogy amíg ez az ember köztünk, Magyarországon van, addig itt bármiféle felemelkedés nem lehetséges. "

Kérdés mit értesz TE felemelkedés alatt. Mert más azt, hogy jól teljesít a gazdaság, nem pedig azt, hogy Heller és mondjuk a te jövedelmed kiemelkedő.

ebella 2015.11.10. 11:40:34

@♔bаtyu♔: Te inkább tűnsz oláhnak. Azok hazudoznak ahogy a csövön kifér.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 11:44:49

@ebella: Hol hazudozok gyurcsánycsicska? Csak nem az oláh lelkedbe gázoltam?

cardiobascularis 2015.11.10. 11:52:07

@$$$=$$$:
Nem, seggfejkém, a probléma akkor lenne megoldva, ha Orbánod, akinek a seggében vállig van a fejed, börtönben ülne, Kósával, Rogánnal, Lázárral, Gyurcsánnyal és az utóbbi 15 év minden politikusával együtt.

@Rwindx:
Az egy gyújtogató, törő-zzó, Orbán által felbérelt focihuligán csőcselék volt, sokkal jobban szét kellett volna verni.

cardiobascularis 2015.11.10. 11:53:55

@♔bаtyu♔:
Ha gyújtogatnának meg kirakatokat és autókat törnének, meg megpróbálnának bemenni a köztévébe, lenne itt még éles lőszeres lövés is, nemcsak gumilövedékes.

Az a helyzet, hogy a hozzátok hasonló tahó csőcselékkel ellentétben most kulturált az ellenzék az utcán is.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 11:55:44

Ezt is lehet irigyelni:

"Az egyház szerint megérdemelték a klubtűzben megégett fiatalok

Miközben a 48 halálos áldozattal járó bukaresti klubtragédia a kormány bukásához vezető utcai megmozdulásokat váltott ki, a román társadalom egy része az áldozatokat hibáztatja. Még súlyosabb, hogy álláspontjukat a többségi ortodox egyház papjai is támogatják, sőt, iskolai hittanórákon terjesztik – írja az Adevarul.

A lap szerint a román főváros több iskolájában az elmúlt napokban azt „tanították" a hittanórákon, hogy a Colectiv klubban október 30-án halálra égett fiatalok megérdemelték a sorsukat, „amiért klubokba jártak és rockzenét hallgattak".

Hogy meggyőzőbb legyen, Ioan Iscu, az elitiskolaként számon tartott AD Xenopol gimnázium hittanára olyan nyomtatványt osztott ki a diákjainak, amely szerint a rock sátáni zene, és célja eltávolítani a jó keresztényeket a vallástól. – Megpróbáljuk tisztázni néhány kevésbé ismert aspektusát a rockzenének, attól a vágytól hajtva, hogy megvédjük – különösen a fiatalokat – a rockzene hallgatásának rendkívül veszélyes következményeitől – áll A rockzene a fiatalok életében című röpirat bevezetőjében."

És ez nem valami hitgyüli féle szekta, hanem állam az államban, a román ortodox egyház.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 11:57:17

@cardiobascularis: Ne terel haver, 2006.okt.23-án az Orbán beszédről éppen szétszéledő tömeget lőtték.

Mintha nem tudnád.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 11:59:53

@cardiobascularis: "Az a helyzet, hogy a hozzátok hasonló tahó csőcselékkel ellentétben most kulturált az ellenzék az utcán is."

Itt van a magadfajta "kulturált" csőcselék elvtárs:
www.youtube.com/watch?v=Jegpe5ZbVj8

Hidvégi Mihály 2015.11.10. 12:00:54

@♔bаtyu♔: Én is azt értem felemelkedés alatt, amit más, gazdasági és erkölcsi felemelkedésre vágyom.

Magyarország nem jól teljesít, a kormány sugallata ellenére. Abban teljesít jól, hogy a multik gyártatnak, és az exportunk, a GDP-nk nőtt valamelyest, de a magyar tulajdonban lévő cégekben megtermelt érték kevés. A korrupció gátolja épp a verseny kialakulását, a komoly magyar teljesítmény kibontakozását. Megfelelő szabályozással, megfelelő kormányzással lehetne felemelkedni.

Ehhez a korrupció kíméletlen letörésére lenne szükség, átlátható állami működésre, versenysemlegességre. Abszolut nem járatlan utat kell járni, de azt következetesen, keményen.

S szó sincs a nyugati érdekeknek való megfelelésről, ez nem arról szól. Saját utat kell járni, saját érdekeinket érvényesíteni, de együtt működve a civilizált világgal.

Nem ismerem Heller jövedelmét. Az enyém nem kiemelkedő, ezt tudom, de nem is kívánom, hogy az legyen, számomra a pénz sokadlagos. Magyarországnak kell felemelkednie, nem az én jövedelmemnek. S ha Magyarország felemelkedik, akkor azzal együttesen én is jól járok, plusz még felemelt fővel is járkálhatok.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 12:14:24

@Hidvégi Mihály: Persze, Svájchoz képest valóban nem jól teljesít. De pld. az előző kormányhoz képest jól teljesít.

Tudod mások kulturális felemelkedése ott kezdődik, hogy ingyen ebédet és ingyen tankönyvet kapnak. A te erkölcsi és kulturális felemelkedésedért viszont már nem Orbánék felelnek. Nem engednek el könyvtárba, nem utazhatsz, korrupcióra kényszerítenek?

Hagyjuk már ezt, az összes balliberális a korrupció ellen harcol, miközben épp a balliberális kormányzat alatt volt általános szintű a korrupció. Amikor olyat is megvásárolhattál, amit azért ma már nem. Félre ne értsd, nagyon fontos a korrupció elleni harc, csakhogy eseteket, neveket, bizonyítékokat kellene letenni, nem pedig ontani a rizsát, aztán amikor kormányra kerültök az üvegszemű Keller 3 év után nem talál semmit. Ahogy persze később érdekes módon Papcsák sem talál semmit, miközben az MSZP-SZDSZ ciklus végén egyesek már a trambulinról pisáltak a vízbe.

"S szó sincs a nyugati érdekeknek való megfelelésről, ez nem arról szól. Saját utat kell járni, saját érdekeinket érvényesíteni, de együtt működve a civilizált világgal. "

Esetleg megemlítenéd, hol nem működünk együtt? Mert a bevándorlás kapcsán egyedüliek vagyunk, akik a Schengeni követelményeket be is tartják. Esetleg le van az valahol írva, hogy az EU-ba regisztráció és engedély nélkül lehet belépni? Jó lenne ha idéznéd.

" Magyarországnak kell felemelkednie, nem az én jövedelmemnek. S ha Magyarország felemelkedik, akkor azzal együttesen én is jól járok, plusz még felemelt fővel is járkálhatok."

Elhiheted, Mo. nem a liberális rizsáktól emelkedik fel, vagy akár attól, ha Sorosék nagyon jól meg van velünk elégedve, hanem a pozitív GDP-től, a családtámogatások kiterjesztésétől.

Kovács Olivér 2015.11.10. 12:26:48

Látom sokaknak az érzékeny kis lelkébe gázoltam.
Felhívom azok figyelmét az első bekezdésre, akik a leírtakat úgy értelmezik, hogy szerintem Románia MINDENBEN jobb. Fussanak neki még egyszer: nem azt írom, hogy mindenben, hanem azt, hogy egyre több mindenben. Egy trend az, ami látszik.
Az adatoknak alapot adó statisztikák, amikre hivatkozok (linkeket lehet bátran használni, azért vannak), nagyobb, átfogóbb összehasonlítások, olyan szervezetektől, akik vélhetően magasról tesznek arra, hogy románok és magyarok mit gondolnak egymásról, nem bemondásra készítik az elemzéseket, hanem azonos módszertan szerint mindenhol. Ezekből pedig látszik, ami látszik. És az ránk nézve egyre kevésbé hízelgő. De érdekelne magyarázatotok, szerintetek mi az oka a számoknak, ha mi annyira pengék vagyunk, a románok meg annyira nem.
Azoknak pedig, akik képesek a leírtakat úgy értelmezni, hogy én oda vágyódom, üzenem, hogy menjenek maguk. Én jobban szeretek inkább azon dolgozni, hogy a problémákat megoldjam. Ha pedig ehhez az kell, hogy Romániából vegyünk át módszereket, akkor azt kell tenni, még akkor is, ha valaki számára bármi, ami onnan jön, ab ovo rossz kell, hogy legyen. Persze tudom, hogy a fotelből mindig könnyebb okosnak lenni, mint inkább gondolkozni, tenni valamilyen megoldásért érdemben - ebben biztosan jobbak vagyunk, mint a románok. :)

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 12:42:11

@Kovács Olivér: Szerintem ne görcsölj, nyilvánvalóan senki nem szeretné még a mai román korrupciót sem. Volt egy koncepciód, te azt szeretnéd látni, hogy az ottanihoz hasonlóan megbukjon az itteni kormány.

Nem fog, hiszen a ballibsi még Orbánéknál is korruptabb, nem véletlenül kb. 15%-os támogatottsággal még mindig kuka, akik pedig jobbra vannak, azoknak is kevés, 18-20%-os a támogatottságuk. Eleve halott ló.

A korrupció mértékét pedig elhiheted, nem ezek a szervezetek tudják, hanem te azzal, hogy kimész a románokhoz és megtapasztalod.

"De érdekelne magyarázatotok, szerintetek mi az oka a számoknak, ha mi annyira pengék vagyunk, a románok meg annyira nem."

Ezen szerintem kár agyalni, a román társadalom a maga balkáni korrupciójával épp olyan jól működhet akár az USA az ottani korrupcióval, ahol simán lehetséges, hogy lefizetsz egy szenátort. Nincs belőle gond, miért ne támogathatnád. Nézd meg Albániát, kb. román méretű korrupció és nem elég, hogy vidáman élnek, de igen ütemesen fejlődnek is.

Lyle Scott 2015.11.10. 12:46:00

Kedves Mihály! Értem azt, amit írsz. Sok mindenben még igazad is van. De!
Egy német-magyar-román cégben dolgoztam sokáig. Szinte egész Erdélyt bejártuk Máramaros és Nagyszeben között. Tízes skálán osztályozom (10-es a legrosszabb) a korrupciót a három azaz 3 országot illetően:

- Románia: 10
- Magyarország: 7
- Németország: 6

Meg vagy lepődve? Ne legyél. A németek csak egy picit vannak jobb helyzetben. Imádnak itthon és Romániában is korrumpálni embereket. Bármelyik nagyobb német cég ezt szépen ki is használja Romániában. A németek igazából egyet tudnak. Azt amit csinálnak egy szinten tartani. De az sokszor sokkal szarabb, mint itthon. Érthető? Több német céggel voltam kapcsolatban! Nem találtam értelmes embereket csak nagyon keveset. A románok között is sok az értelmes, de hihetetlen szinten elvannak maradva, bizonyos szinten.

pamut 2015.11.10. 12:54:45

@Rwindx: hazudsz, nyugodtan ki lehetett vonulni, és áhítattal hallgatni ahogy a gazdád a ruszkikkal rémisztget.

pamut 2015.11.10. 12:55:41

Mint a fidesz itteni kommentelői is bizonyítják:

Fideszes az, akit nem zavarnak a fidesz lopásai.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 12:59:57

@pamut: Tudod a Fidesz lopásai mindenkit zavarnak, a probléma azonban az, hogy a magadfajta viszont egyáltalán nem ismer mértéket. Azért ha már olyan szinten lopnak, hogy már emiatt egy kiemelt építkezés is éveket áll, az már nagyon az alja.

Hattáb 2015.11.10. 13:07:29

Románia fényévekkel jár Magyarország előtt korrupcióban.Mindig is ott járt és akkor is ott fog járni ha - úgymond - lecserélik a politikai elitet. A jövő román politikusai semmivel nem lesznek különbek a régieknél.

pamut 2015.11.10. 13:07:37

@♔bаtyu♔:
A fideszmaffia országrablásai mindenkit zavarnak akik nem fideszesek.

Aki viszont fideszes, azt egy kicsit sem zavarja, ez van, ez a tény.

Amikor ezt a pofájukba vágom akkor vagy tagadják vagy relativizálják, meg félrebeszélnek, amikkel szintén csak azt bizonyítják hogy őket nem zavarja a fideszbűnözés.

Nem mellesleg a fideszmaffia pont azért tudja és meri (mit meri, röhögve-nyíltan meri) folyamatosan kifosztani az országot, mert PONTOSAN TUDJA hogy a híveik elnéznek nekik mindent, hogy a híveiket nem zavarja a csúcsra járatott fideszbűnözés. Ők tudják legjobban hogy a szavazóiktól aztán bármit megengedhetnek maguknak, és ebben igazuk is van.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 13:08:57

"Eljött ez a nap is, minden magyar irigyli a románokat... "

"Persze tudom, hogy a fotelből mindig könnyebb okosnak lenni, .....'

Na igen, néha érdemes kiugrani egy kis tapasztalatért a románokhoz is.

pamut 2015.11.10. 13:12:10

@Hattáb:
Magyarországon központosított maffiaállam van, a sima korrupciót már rég meghaladó state capture van, már a törvények is a lopást szolgálják, eleve ezért hozták. A magyar igazságszolgáltatás pedig a főügyésszel az élén a maffia csicskása, Orbán zsbeében van mind. Épp ezért nem ül dutyiban még egy fideszbűnöző sem, mert a főügyész a maffia embere, a maffiát védi nem Magyarországot. Na Romániában ez pont nem így van, pusztán ettől a ténytől már előttünk jár Románia.

Ezek amúgy közismert tények, amik a fideszeseket nem zavarják, a magyarokat meg igen.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 13:13:43

@pamut: Szerintem ne görcsölj, inkább nézd meg a lehetséges alternatívákat és akkor megérted, nem a fideszmaffiát fogadják el a "hívek", hanem nem akarnak egy ennél is rosszabbat, hiszen volt rá példa.

cardiobascularis 2015.11.10. 13:13:45

@♔bаtyu♔:
Lófaszt, a csőcseléket lőtték. Akikhez csatlakoztak az Orbán-ugatásról hazafelé tartók is, mert kellett nekik a balhé.

sibo 2015.11.10. 13:15:01

Úgy olvasom, hogy nagyon sokat félreértelmezték a cikk íróját. Mindegy, elmagyarázni nem szükséges egyeseknek úgy sem értenék meg :) " akinek nem inge, ne vegye magára "

cardiobascularis 2015.11.10. 13:15:04

@♔bаtyu♔:
Muhaha, öcsém, és megint csak muhaha...

Hattáb 2015.11.10. 13:15:40

@Kovács Olivér: én rendszeresen járok oda,mondhatom alig várom hogy hazaérjek.A falvakban mai napig nincs vízvezeték, szennyvízcsatorna. Egy elcseszett autópályát nem bírnak befejezni,rendszerint korrupciós ügyek miatt.Az építkezéseik olyanok mintha soha semmilyen szabványosításnak a hírét sem hallották volna.Elcseszett egy ország az,Magyarország sokkal rendezettebb és kifinomultabb.

pamut 2015.11.10. 13:18:49

@♔bаtyu♔:
Nyugodj meg szépen semmi görcs nincs bennem, nekem tiszta a lelkiismeretem, tudod én magyar vagyok nem fideszes.

Az hogy a fideszesek milyen hazug ürüggyel ámítják magukat a kapcsán, hogy miért fogadják el a fideszbűnözést, az nem hogy nem cáfol engem, hanem igazol, hiszen ez nem a tényt vitatja hanem csak próbál hozzá (amúgy hazug) az ürügyet találni.

Pont ezt mondom: nektek semmi bajotok a fideszbűnözéssel.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 13:25:22

@pamut: Én nem ámítom, magam te görcsölsz. Miért cáfolnálak? Tőlem aztán nem olvashatsz ilyet, hiszen pontosan tudom, hogy van korrupció.

Csak éppen ettől még nem fogom a kedvenceidet kihozni a kukából, mert azok még Orbánéknál is sokkal korruptabbak. Kipróbáltuk, nem működtek, Orbánék legalább működnek.

Miről beszélünk, ez sima technikai kérdés. bemész a közértbe, te nem veszel kenyeret, csak ha 100%-ig ropogós?

Kovács Olivér 2015.11.10. 13:30:28

@♔bаtyu♔: Mesélj már, ezeket miből raktad össze! :D

"Szerintem ne görcsölj, nyilvánvalóan senki nem szeretné még a mai román korrupciót sem. "
Senki sem kérte a mai román korrupciót. Az ellene tett erőfeszítéseket, ezek között a DNA-t, azt kérem.

"Volt egy koncepciód, te azt szeretnéd látni, hogy az ottanihoz hasonlóan megbukjon az itteni kormány. Nem fog, hiszen a ballibsi még Orbánéknál is korruptabb, nem véletlenül kb. 15%-os támogatottsággal még mindig kuka, akik pedig jobbra vannak, azoknak is kevés, 18-20%-os a támogatottságuk. Eleve halott ló. "
Tehát ha jól értelek, ne akarjam a kormány bukását, mégpedig azért ne, mert van mellette két másik pocsék párt (a korrupció mértékét illetően ajánlom az utolsó előtti bekezdést) nagyobb támogatottsággal. Úgy gondolom, az ilyen gondolkodásmód részben oka a demokrácia itthoni deficitjének. Meg úgy általában bármiféle fejlődésnek. Megmondom őszintén, baromira nem érdekel, hány százalékon állnak most, és egymáshoz képest mennyivel korruptabbak. Egyiket sem tartom alkalmasnak arra, hogy fenntartható fejlődést, és európaihoz méltó életszínvonalat és értékrendet gyökereztessenek meg ebben az országban. Éppen ezért nem leülök nyavajogni, hanem teszek azért, hogy legyen alternatíva. De go on, várlak máskor is szívesen kinyilatkoztatni, hogy mé' nem úgy van az. :)

"A korrupció mértékét pedig elhiheted, nem ezek a szervezetek tudják, hanem te azzal, hogy kimész a románokhoz és megtapasztalod."
Aha. :D

"Ezen szerintem kár agyalni"
Konstruktív megközelítés. Sok eredményt ígér. :D

virgo 2015.11.10. 13:35:13

@Kovács Olivér: Ami Romániában történik, azt a következőképpen lehet dekódolni: Az egyenlőket elviszik, hogy az egyenlőbbek még többet lophassanak. Ezt szeretnéd nálunk is?

pamut 2015.11.10. 13:35:51

@♔bаtyu♔:
Te ne aggódj értem, főleg ne terelés gyanánt. Mondjuk egy fideszesnek azt mondani hogy ne próbáljon a másik személyébe belekötve terelni az olyan mintha egy halnak mondanám hogy ne ússzon. Ha akarnád, akkor se tudnád megtenni, ez van beléd programozva.

Aztán hamisítatlan fideszes logika ismét: "a kedvenceid" lövésed sincs arról kik a kedvenceim, még arról se egyáltalán vannak-e kedvenceim, de a fideszes agymosás nem enged téged: egybites világképed van, aki nem fideszes az csak "ballib" lehet és azonnal róluk kell beszélned, ez a belső kényszered. Természetesen az orbáni korrupciót semmilyen magyar párt nem tudja utolérni, a korrupció mind minőségében mind mennyiségében új szintre emelkedett, Magyarország 2011 óta a state capture állapotában van, a kormányzás és törvényhozás a korrupció alá van rendelve, ehhez képest a 2010 előtti 20 év korrupciói mind csak kicsinyes tyúktolvajlások, nem is csoda hogy annyi fideszes multimilliárdos nőtt ki a földből a semmiből pár éve alatt, nem csoda hogy már Orbán veje is sokszoros milliomos lett még 30 éves kora előtt, és nem csoda hogy egész szektorokat nyúlnak le a fideszbűnözők, teljesen nyíltan, a saját híveik által csöppet sem zavartatva. De persze a fideszeseknek hazudniuk kell önmaguknak is a kognitív disszonancia miatt, és ezt készséggel kiszolgálja a fideszes agymosás is.

Nevetséges ürügyeid, relativizálásod, kamu önámításod ide vagy oda: fideszes az, akit nem zavar a fideszmaffia folyamatos bűnözése.

Kovács Olivér 2015.11.10. 13:36:17

@Hattáb: A poszt nem a vízvezetékről, meg az autópályáról szól. Hanem a teljesség igénye nélkül a hivatkozott eredmények:
- korrupció elleni tenni akarás
- versenyképesség
- angoltudás.
Ezeket irigylem. Senki nem állította, hogy ne lenne olyasmi, ami itt már most is jobb.

♔bаtyu♔ 2015.11.10. 13:38:31

@Kovács Olivér: Én nem azt írtam, hogy ne akard a kormány bukását, ez a magánügyed, hanem azt, hogy ne akard a mai román korrupciót. Amire te azt írtad, hogy "irigyeljük a románokat".

Óriási különbség.

Persze, személyes tapasztalat helyett agyalhatsz is, ez is a magánügyed, szépen jön valaki és helyre tesz az írásodat, hiszen más viszont nem csak agyal. Ez meg is történt Lyle Scott személyében.

pamut 2015.11.10. 13:38:36

Amúgy egyszeri fideszes híveket kérdem:

Miért nem lopnak az utcán mondjuk mások zsebéből?
Vagy miért nem törnek be házakba és rabolják ki?

Hiszen vannak zsebtolvajok, vannak rablók, tehát ha más is csinálja, az ő logikájuk szerint csinálhatják ők is (sőt még sokkal nagyobban is).

És még egy kérdés: én nem olvasok fideszes propagandát, de ti nyilván igen. Mondjuk csak az elmúlt két hét lebukott fideszbűnözései közül hányat hozott le a fideszes agymosó gépezet?

pamut 2015.11.10. 13:40:29

köpöd ki, blogmotor?

Kovács Olivér 2015.11.10. 13:40:40

@virgo: Biztosan lesznek, akik később kerülnek sorra, és addig még lophatnak. Ettől még a DNA eddig nem nagyon vált senki kutyájává, vágott minden irányba. Nem hiszem, hogy bármilyen ilyen szervezettől igazságos volna elvárni, hogy egy csapásra mindenkit leültessen. Az eddigi eredményeik viszont szerintem elég szépek. Szerinted nem?

HgGina 2015.11.10. 14:03:18

A szerző azt se tudja, merrefelé van Románia.
Az minden esetre tudni való, hogy akármilyen kozmetikázott számok ellenére egy dologban biztos megelőzi Románia Magyarországot: korrupcióban.

high up! 2015.11.10. 14:04:06

@♔bаtyu♔: "De pld. az előző kormányhoz képest jól teljesít."

az ám te féleszü pálinkavedelő de még mennyivel jobban!

2002-ben az EU 28-ak közül még 9 ország volt Magyaro mögött az 1 főre eső GDP-t tekintve.
2010-ben még mindig 8!
2014-ben meg már csak 4 (!!), de ez év végére már csak 3 marad: Románia, Bulgária, Hotvátország.

na most akkor ki az Apjafaszánál teljesített itt jobban Orbaneszku?

Csak egyvalakinél: a magadfajta Átlaghülyemagyarnál, akit mindennel be tud szopatrni. Te hülyéje meg még követeled a repetát.

FOLYTASSUK!

pamut 2015.11.10. 14:06:58

Önmagában az a tény, hogy Romániában független főügyész van (nem egy kesztyűbáb mint nálunk), és hogy a román kormánypárti politikusokat, sőt még kormánytagokat is eléri a törvény keze, azt BIZONYÍTJA hogy Románia előrébb jár nálunk, és hogy Magyarország korruptabb, illetve hogy nálunk a korrupció intézményesült.

high up! 2015.11.10. 14:17:57

Én azt röhögöm ebben a hibbant fideszmaffiában, hogy ezek még csak nem is tudják elgondolni, hogy egyszer ők is buknak és nem a fos komcsi testvérpártjuk a maszop fogja őket leváltani, akikkel Kerekasztal paktumban lopták szét az országot egymást váltogatva (de sose leültetve) a Rogán kerülettől az országos közbeszerzésekig.

Szegény hibbant fidióták bele se tudnak abba gondolni, hogy legalább rejtegessék azt a korrupciót, ne pedig nyiltan üzzék, mert egy kormányváltásnál már nyomozni meg bizonyítani sem kell semmit, csak alkalmazni a törvényt annak rendje és módja szerint.

De hát ezek ilyen is csak ilyen 40 IQ alatti birkabarmok mint a hiveik.

FOLYTASSUK!

Kovács Olivér 2015.11.10. 14:24:19

@HgGina: 1. A szerző tudja. :)
2. A kozmetikázásról ld. a kommentek közötti első hozzászólásom.
3. Amiről a poszt szól, az az, hogy jelenleg a románok többet tesznek a korrupció ellen, mint mi. Ebből a szempontból pedig tökmindegy, hogy ki mekkora szintről indult.

pamut 2015.11.10. 14:27:29

@high up!: Inkább te vagy naiv. A fideszmaffiát már nem lehet leváltani demokratikus választáson. Ha látni akarod jövőt, nézd meg az orosz vagy török viszonyokat.

Amúgy sem lehetne, de többek közt azért sem hagyhatják, mert az nekik az instant börtönt jelentené. Azt meg nem fogják hagyni.
Már a 14-es választás is tele volt csalásokkal, 18-ban meg ismét pont annyit fognak csalni amennyire szükségük lesz. Addig is folyik a sajtó további tarolása, és az amúgy is béna ellenzéki pártok további felvásárlása vagy épp ellehetetlenítése, hogy a választási szabályokat ne is említsem.

virgo 2015.11.10. 14:36:23

@Kovács Olivér: Egyszerűen csak nincsenek illúzióim. Mindenhol ugyanaz az 1% lop, Észak-Koreától Svédországig. Az ún. elit. Ők azok, akik ezt megtehetik.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 14:50:46

Romániában már Soros Gyuriék irányítják az ügyészséget, mindösszesen ennyi a különbség.
Csak az Amerikai korrupció a jó korrupció. Akik diktálnak azok a szervezet valódi vezetői.

A korrupciót kivizsgáló szervezet, még a Románok szerint se független. Erőst diktálnak nekik, hogy ki ellen kell, és mikor nyomozni.

A politikusok nyakára nőtt, és az ügyészség ilyenformán náluk államon belüli állammá nőtte ki magát.
Az egyetlen ne elhanyagolható különbség, hogy ezt a szervezetet nem lehet leáltani demokratikus úton.
Azaz, ha nekik nem tetsző formáció kormányozza Romániát, néhány vizsgálat, és új választás elintézve.

Egész egyszerűen nem szabad ilyen hatalommal rendelkező szervezetet létrehozni, államon belül, mert az semmi másra nem jó, csak és kizárólag a demokrácia megcsúfolására.
A megválasztott képviselők lejáratására, meghurcolására.

Sokkal jobb ha a szocik, vagy a Fidesz irányítja közvetett módon az ügyészséget, mert ők lecserélhetőek.
Ezek nem. Ezek kormányoktól függetlenül olyan zsarolási potenciállal, és igazi hatalommal rendelkeznek, ami szinte jól szervezett, valódi diktatúrákban létezik, csak és kizárólag.

Én sajnálom a románokat, mert nagyon nehéz lesz náluk érvényesíteni ezek után, a válsztók demokrtaikusan, választások útján eldöntött valódi akaratát.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 14:52:14

@Ballib Cenzúra:
index.hu/kulfold/2015/08/18/na_kit_vett_most_orizetbe_a_romaniai_korrupcioellenes_ugyeszseg/
Nem véletlen, hogy több megyei vezető is arról beszélt, hogy szinte megbénítja a működésüket a félelem, hogy bármit aláírnak, annak rossz vége lehet. Többek szerint sokszor sajátosan értelmezik a törvényeket a DNA-nál, illetve válogatnak, hogy kit támadnak meg valamivel, amivel mást nem.
A bevezetésben idézett eset arról szól, hogy a rendőrség megyei korrupcióellenes vezetője védelmi pénzt szedett több cégtől, cserébe nem küldött ellenőröket a nyakukra. A rendőrfönök-helyettes barátja pedig meghurcolták azokat a rendőröket, akik az ilyen dolgait próbálták leleplezni. Többször bűvádi eljárást is indítottak ezek ellen a rendőrök ellen.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 14:54:27

@Ballib Cenzúra:
index.hu/tudomany/tortenelem/2015/10/23/nem_nyomoz_a_roman_rendorseg_1989_miatt/
A román katonai ügyészség nem indít nyomozást az 1989-es romániai forradalommal kapcsolatban, miután megállapították, hogy egyebek mellett a feltételezett bűncselekmények egy része elévült, másik része meg sem történt.
..
Az ügyészek úgy értékelték, hogy 1989. december 16. és 22. között - amíg Ceuasescu hatalmon volt -, a karhatalmi erők keményen megtorolták a Ceausescu-ellenes felkelést, majd a volt kommunista vezető elmenekülése után hatalmi űr és káosz keletkezett.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 14:55:23

@Ballib Cenzúra:

Így ültetik be a saját embereiket mindenhová:

index.hu/kulfold/2014/11/21/roman_ugyeszseg/
Őrizetbe vették a román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) főügyészét, Alina Bicát, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítanak.

pamut 2015.11.10. 15:03:40

@Ballib Cenzúra:
"Romániában már Soros Gyuriék irányítják az ügyészséget, mindösszesen ennyi a különbség."

Nálad már konkrétan a klinikai agyhalál állt be.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:06:08

@pamut:
index.hu/kulfold/2015/08/18/na_kit_vett_most_orizetbe_a_romaniai_korrupcioellenes_ugyeszseg/
Rengeteg értelmezése létezik a DNA-nek, egyik igen népszerű az, hogy azt leginkább amerikai nyomásra hozták létre, mivel szerették volna lecserélni a romániai elitet: olyanok maradjanak, vagy kerüljenek pozícióba, akikkel lehet tárgyalni, ügyeket intézni. Sokan azonban attól félnek, hogy a szervezet elkezd önálló életet élni, rossz értelemben lesz kontrollálhatatlan.

Rwindx 2015.11.10. 15:08:18

@cardiobascularis: igy beszél egy igazi "demokrata" :D :D Tán le is kellett volna őket lőni, ugye?

@pamut: óóó, ezek szerint még csak olyan év sem volt 2005 után 2007 jött.
De nem baj, te meg csak natúr hülye vagy.

2015.11.10. 15:08:42

@♔bаtyu♔: Egyél egy konzervet....
A TEK mond valamit? Ki is hozta létre? Ja, Gyrcsány...miért is? Ja, mert nem biztos benne, hogy a karhatalmi erők hűségesek maradnának hozzá egy éles helyzetben?
Mondjuk nem lehet könnyű fideszbolondnak lenni. Az a mindennapos meghasonlás....eddig szerttük és megvédtük, mától gyűlöljük....szar neked.
Te batyu, púp vagy!

pamut 2015.11.10. 15:10:31

@Ballib Cenzúra:
aha. szóval te, a fideszes agyhalott, hivatkozol a román agyhalottakra. kurva vicces. hová tudod ezt még fokozni? nekiállsz fejenállva kukorékolni?

nyugodj meg szépen, nem tudsz annyit sorosozni hogy le tudd mosni azt a szégyent és bűnt, hogy a gazdád intézményesítette a korrupciót Magyarországon.

pamut 2015.11.10. 15:11:47

@Rwindx:
ez extra szánalmas volt, valami hihetetlen mélységékbe süllyedtetek ti fidesztrollok.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:12:12

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A TEK az ugyanolyan állami szerv, mint a rendőrség.

Nem tudnak államon belüli külön szervként eljárni, mint a romániai korrupció ellenes ügyészség, akinek valódi államon belüli hatalma, rendőrséget, állami szerveket megkerülő jogosultsági köre van.

pamut 2015.11.10. 15:13:43

Csak egy kis sima lopás, a fideszmaffia mércéjével nevetséges aprópénz, de hát lehajolnak ezért is:

www.origo.hu/gazdasag/20151110-rogan-antal-miniszterelnoki-kabinetiroda-lazar-janos-miniszterelnokseg-tanacsadok-fizetese.html

Rwindx 2015.11.10. 15:13:52

@pamut: mit vártál te paraszt a beszólásod után? Aranyhalat?
Eszem a sértődős lelkedet. :D

pamut 2015.11.10. 15:15:06

Fentebb kérdeztem, de egy fideszes sem mert válaszolni, szóval ismét kérdem:

Én nem olvasok fideszes propagandát, de ti nyilván igen. Mondjuk csak az elmúlt két hét lebukott fideszbűnözései közül hányat hozott le a fideszes agymosó gépezet?

pamut 2015.11.10. 15:17:06

@Rwindx: :DD te tényleg azt fantáziálod magadról hogy meg tudsz engem sérteni? :DDD Én csak röhögök rajtad te szánalmas gerinctelen fideszes. Hazudtál egy kurva nagyot és most hisztis fideszkurvaként még el akarod játszani hogy neked áll feljebb :D

mondom: kibaszott szánalmasok vagytok, de szerintem ti már rég nem is érzékelitek milyen mélységekbe jutottatok el. na, vergődj még kicsit, had röhögjek még :D

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:17:17

@pamut:

A tény, hogy Magyarországonb van korrupció, nem jogosít fel semmilyen szervezetet arra, hogy az államot megkerülve, ügyészség, rendőrség és bíróság háta mögött eljárjon emberek, politikusok ellen fellépjen.

Megpróbálom úgy elmagyarázni hogy te is megértsd a csekély értelmi képességeiddel is.

Tegyük fel, létrehozzák Orbánék ezt a szervezetet.
Olyan szervezet lesz, hogy megszólal. Olyan jogkörökkel pont mint a Romániai ügyészségnek.
Szerinted mi lesz kormányváltás után ?

Miért jó, és kinek ha van egy ilyen, az Orbán, a Gyurcsány, vagy esetleg a Soros Gyuri által irányított szervezet ? Aki bármi megtehet a kormány avagy ellenzék akarata ellenében, bárkit bemószerolhat, eljárást indíthat ?
Nem ordibálnál, tüntetnél elsőként éppen te, ha Orbán megcsinálná ezt a szervezetet ?

Nem jobb ha választásokon döntünk a kormányról, aki irányítja közvetett úton a rendőrséget, ügyészséget, és bíróságokat ?

2015.11.10. 15:18:30

@Ballib Cenzúra: Természetesen Soros felügyeli a DNA-t. Ki más? Magyarországon meg Orbánt. Ez elég egyértelmű...a többi csak pávatánc. Azt akarja Soros, hogy Európa meggyengüljön...a német fennhatóság túlteng az angolszász-zsidó érdekkörön, ezért elpusztítja. Mest Soros már csak ilyen.... Orbán bomlaszt, Cameron is a zsebében van....mindenkinek egyértelmű, hogy az oroszok iránti nagy magyar barátság is Soros műve. Hogy ellenpontozza Európában a német hatalmat. Mert ugye Magyarország annyira jelentős hatalom az EU-ban, hogy egymaga bomlasztja...Sőt, a szíreket is Soros pénzeli.... először pénzt adott az ISIS-nek, aztán bombázásra az usákoknak, aztán a menekülteknek, hogy meneküljenek....de beavatta szövetségeseit, ezért sem A UK,sem a magyarok nem engednek szíreket be. Kristálytiszta.....Még szerencse, hohy a magyarok a sumérek leszármazottjai, mint a zsidók. Ezért nem bánt minket Soros....

2015.11.10. 15:19:48

@Ballib Cenzúra: A TEK-kel kapcsolatban: nem zavar, hogy nem ezt állítottam? Kérdést tettem fel, miért terelsz? Ja, fideszes vagy.

Rwindx 2015.11.10. 15:22:39

@pamut: kit érdekel mi van veled? Ne itt sirjál.
Az hogy szerinted nem voltak emberek 2006-ban az utcán, az eléggé behatárolja ki hazudik :)
Persze ha visszaigazolod, a teljesítményed alapján elhiszem azt is hogy nem vagy több 9 évesnél és még nem hallottál róla :)

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:25:13

@pamut:

Bizonyára nem vagy tisztában azzal, hogy mit nevezünk bűncselekménynek.
Ha tanácsadói fizetést ad az MSZP, vagy Fidesz a potentáltjainak, az teljesen legális módja a klientúra etetésének.
Nem szép dolog, és annak függvényében ki mennyit ad, a választók majd büntetnek ezért.
De ez nem bűncsleekmény.

Ha bűncselekményekre vagy kíváncsi, akkor olvasd el hogy kiket ítéltek el eddig, és miért.
Nem voltak sokan.

Nem minden törvénytelen, ami neked, vagy nekem, vagy másnak, nagyon nem tetszik.

pamut 2015.11.10. 15:26:53

@Ballib Cenzúra: tök mindegy miket hablatyolsz össze, az hogy már totálisan elszabadult ámokfutásotokban már Románia kapcsán is sorosoztok, az a durva agyhalál jele, és ismét. mert erről nem akarsz nagyon beszélni:

A gazdád intézményesítette a korrupciót Magyarországon. Magyarországon maffiaállam van, 2011 óta. A korrupció alá rendelték a törvényhozást és a kormány működését is, nem is szólva az igazságszolgáltatásról. Románia fényévekkel előrébb jár nálunk ezen a téren, a fideszmaffia soha nem fog engedni semmilyen nyomozást a fideszbűnözők ellen, szabadon lophatnak rabolhatnak.

És még valami, meg kell említeni a fideszes hívek felelősségét is:
Fideszes ugyebár az, akit nem zavar a fideszmaffia folyamatos lopkodása. Ezzel maguk a fideszes hívek is bátorítják a fideszbűnözőket a lopásra, mert azok úgyis tudják hogy a híveik hallgatólagosan felhatalmazták őket a lopásra, szabadon bármiféle politikai következmény nélkül lophatnak, és pont ezért is lopnak ilyen nyíltan.

2015.11.10. 15:27:04

@Rwindx: Kicsit eltévedtél. 2006-ban egy szabadon megválasztott kormány ellen tüntettek az emberek. Szerinted akkor ez helyes volt. Szerintem sem kifogásolható. Miért lőttek a rendőrök? Talán még emlékszel: a felszólítás ellenére a tömeg a rendőrök felé indult el. Az első sorokban a csőcselékkel, akik dobálták a rendőröket... EWgy demokrata azt mondja, hogy a népfelség elve alapján (tudod, demokrácia. ha nem megy, keress rá) a kisebbség nem befolyásolhatja a többséget.
Amúgy emlékezz: TV székház. Ki szervezte? A rendőri vízágyú felgyújtása, Az RTL KLUB híradó kocsijának megtámadása. Parkoló személyautó felgyújtása, a rendőrlány lábának eltörése....

Biztos, hogy a fidesz naggyúlés hallgatósága követte el ezeket?

2015.11.10. 15:28:48

@Ballib Cenzúra: De, a hatalommal való visszaélés, az biza bűncselekmény. A korrupció is az....

Köldök_szösz 2015.11.10. 15:29:37

@pamut: Hát vagy fizetik őket a faszfejükért vagy csak tényleg ennyire hülyék
Én az utóbbira tippelek.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:30:39

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ha elolvatad volna amit írtam, akkor megértetted volna, hogy teljesen lényegtelen hogy ki irányít egy ilyen, a Romániai DNA-hoz hasonl
atos szervezetet.
Persze a vizsgálatok, célpontok, cégek irányultsága szempontjából nagyon nem mindegy.

Abból a szempontból viszont teljesen mindegy, hogy a demokratikusan megválasztott kormánnyal úgy csesznek ki, ahogyan akarnak.
Olyan embereket ültetnek, és oda ahová kedvük van.
Zsarolási, és eljárási kedvüknek csak a fantáziájuk szab határt.

Senki és semmi nem cserélheti le őket.
Államon belüli államként funkcionálnak.

Miért is jó ez bárkinek ?

2015.11.10. 15:31:24

@TrójaiVasParipa: És ha mindkettő? Lehet, hogy úgy válogatják őket.

pamut 2015.11.10. 15:31:51

@Rwindx: Én nem sírok hanem röhögök, méghozzá jó hangosan rajtad :DDD Azt a kurva milyen gyáva vagy hogy a nyilvánvaló röhögést már kínodban sírásnak hazudod :DDD Ennyire kis beszari vagy hogy már abe sem sem mered ismerni magadnak miről szól a másik kommentje? :DDDD bazdmeg láttam már sok sunyi hazug gyáva szar fideszest, de te gyávaságban elviszed a pálmát :DDD

2006-ban az emberek teljesen nyugodtan kimehettek az utcára és ki is mentek jó sokan a gazdád szeánszaira, az a pár száz tagú csürhe aki meg gyújtogatni dobálózni, MTV-t a bent dolgozókra rágyújtani akarta, azaz tömeggyilkosságot kísérelt meg, az pedig bőven megérdemelte hogy szétverjék. A rendőrség egy egysége valóban túlkapott, ettől még azt nem lehet HAZUDNI hogy nem lehetett akár 2006-ban akár máskor békésen tüntetni, mert tüntettek is. A ti hazugságotok kb olyan, mintha az izsákon agyonvert emberre mondaná azt valaki hogy Orbán öli a magyarokat. te mondanád is, fordított helyzetben...

na, abba ne hagyd, tényleg kurva vicces a vergődésed, kérlek hazudj tovább :))

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:32:20

@pamut:

Bocsi de ebben az esetben az index kezdte a Soros Gyurcsizást.

index.hu/kulfold/2015/08/18/na_kit_vett_most_orizetbe_a_romaniai_korrupcioellenes_ugyeszseg/
Rengeteg értelmezése létezik a DNA-nek, egyik igen népszerű az, hogy azt leginkább amerikai nyomásra hozták létre, mivel szerették volna lecserélni a romániai elitet: olyanok maradjanak, vagy kerüljenek pozícióba, akikkel lehet tárgyalni, ügyeket intézni. Sokan azonban attól félnek, hogy a szervezet elkezd önálló életet élni, rossz értelemben lesz kontrollálhatatlan.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:33:39

@pamut:

Leírnál egy darab törvénybe ütköző cselekedetet ?
Kösz.
És ha már leírod ide, küld már el a feljelentést az ügyészségnek is légyszi.
Ne csak a szád jártasd.

pamut 2015.11.10. 15:33:47

@Ballib Cenzúra: :DDDDDDDDDD
Ja, ha tehát egy fideszes leírja egy papírra hogy neki joga van közpénzt átadni a haverjának, és ezt megszavaztatja, attól kezdve már nem lopás a lopás, hanem törvényes eljárás amivel semmi baj nincs :DDDD

te is kapsz ilyen lóvét, vagy akkora kretén barom vagy hogy ingyen támogatod mások lopásait? :D

2015.11.10. 15:35:29

@Ballib Cenzúra: Rengeteg értelmezése létezik a DNA-nek, egyik igen népszerű az, hogy azt leginkább amerikai nyomásra hozták létre, mivel szerették volna lecserélni a romániai elitet: olyanok maradjanak, vagy kerüljenek pozícióba, akikkel lehet tárgyalni, ügyeket intézni. "

Ha elolvastad volna, mit írtál, talán emlékeznél rá.

"Romániában már Soros Gyuriék irányítják az ügyészséget, mindösszesen ennyi a különbség.
Csak az Amerikai korrupció a jó korrupció. Akik diktálnak azok a szervezet valódi vezetői."

Tényleg, kurvára nem utaltál rá, hogy szerinted ki irányítja a DNA-t.
Olyan rövid a memóriád, mint az aranyhalnak.

pamut 2015.11.10. 15:35:44

@Ballib Cenzúra:
Ezt nem az index kezdte, te HAZUG, hanem csak egy hírt adott le.
Szerinted ha az index azt mondja hogy holnap 10 fok lesz, akkor ez az index állítása, vagy leadnak egy tőlük független hírt?

Most higgyem el hogy nem hazudsz hanem tényleg ennyire hülye vagy hogy nem érted mit jelent egy cikk tartalma?

Rwindx 2015.11.10. 15:36:55

@pamut: jaj :D
Végülis válaszoltál a magad módján, egy 9 évesnél idősebb kretén vagy, aki belső tagadásban él. :)

pamut 2015.11.10. 15:37:12

@Ballib Cenzúra:
:DDDDDDDDDDD

EGYET????? Csak egyet? :DDD Olvasd el te kretén az elmúlt 5 év összes hírét, az egész nem más, mint a fideszmaffia bűnlistája! :DD

már csak ami kiderült persze....

hogy játssza a síkhülyét a kis fidesztroll, olyan cuki :))

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:37:25

@pamut:
2006-ban Gyurcsány nevű gazdid, beazonosíthatatlan karhatalmistákkal veretett előre megfontolt szándékkal, ellenzékiek tízezreit.
MIndezt tették tömegoszlatásra alkalmatlan fegyverekkel 2006.10.23-án az Astória környékén, felszólítás nélkül.
Ezidőtájt nem állt meg ott semmilyen közlekedési eszköz. Se busz, se metró, se villamos, pedig alapból mindhárom jár arra.
A fogdákban előállított embereket változatos módon meztelenre vetkőztetve alázták.

Ez már történelem.

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !

pamut 2015.11.10. 15:38:58

@Rwindx:
Gondoltam hogy nem marad neked semmi csak a szánalmas kis dedós szintű személyeskedésed, esélyed sem volt másra mivel eleve hazugsággal indítottál. Bár mi tagadás viccesebb vergődést vártam tőled, remélem azért még produkálsz valami jópofát, már kezdesz sablonossá válni.

pamut 2015.11.10. 15:39:58

@TrójaiVasParipa:

Sajnos a fideszes az ilyen. Mind, nem csak az itteni trolljaik.

Fideszes = akit nem zavarnak a fidesz lopásai.

pamut 2015.11.10. 15:41:33

@Ballib Cenzúra:
"beazonosíthatatlan karhatalmistákkal veretett előre megfontolt szándékkal, ellenzékiek tízezreit."

:DDDDDDDDD

Nem tízezrek voltak azok kreténke! :DD MILLIÓÓÓÓK! :DDD
És nem csak veretett, de öletett is :DDDD

idióta, ne hagyd abba, jól mutatja milyen egy igazi háborodott mélyfideszes :DDDD

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:42:11

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Az index írta, hogy vélhetően Amerikai nyomásra hozták létre a DNA-t.

Én ezt a feltételezést azért is elhiszem, mert az Amcsik megcsinálták Ukrajnában is a maguk kis polgárháborúját, éppen korrupcióra hivatkozva, és itt is próbálkoztak.

A Románoknál ellenállás nélkül átvették az irányítást.

Persze van a másik variáció, hogy ez a szervezet politikai szándékoktól mentesen pusztán és csakis a gonoszt üldözik, atom függetlenül mindenkitől. Csodamukik ülnek ott, és az igazság utáni vágytól fűtött arccal csapnak le a rosszra.
Néha besegít nekik pókember is, egyes hírek szerint.

Rwindx 2015.11.10. 15:42:46

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Kicsit eltévedtél. 2006-ban egy szabadon megválasztott kormány ellen tüntettek az emberek."
Ahogy Ponta ellen.

"Miért lőttek a rendőrök? Talán még emlékszel: a felszólítás ellenére a tömeg a rendőrök felé indult el."
Ha a rendőrök körbevesznek, csak feléjük indulhatsz el. Geometria.

"Az első sorokban a csőcselékkel, akik dobálták a rendőröket... EWgy demokrata azt mondja, hogy a népfelség elve alapján (tudod, demokrácia. ha nem megy, keress rá) a kisebbség nem befolyásolhatja a többséget."
Az ok okozatot és időrendet célszerű nem felcserélni. Te megtetted. Persze tudom, úgy kezdődött hogy visszaütöttek.

"Amúgy emlékezz: TV székház. Ki szervezte? A rendőri vízágyú felgyújtása, Az RTL KLUB híradó kocsijának megtámadása. Parkoló személyautó felgyújtása, a rendőrlány lábának eltörése...."
Szeptember 17-ről, vagy október 23-ról beszélsz? Mert a fentiekben október 23 világlott ki, itt meg szeptember 17. Mindkettőnek más volt a közvetlen előzménye, még ha a háttere azonos is: a korrupt hazug kormányzat.

2015.11.10. 15:43:13

@Ballib Cenzúra: Te azt az INDEX cikket el is olvastad, vagy csak átküldték a kiemelést, hogy ezt kell linkelni, elvtárs!

Rwindx 2015.11.10. 15:43:21

@pamut: blablabla, majd szólj ha újat akarsz mondani.

pamut 2015.11.10. 15:43:45

Amúgy ismer valaki akár csak egy fideszest is, akit zavarnak a fideszmaffia lopásai?
Csak egyet, hm?

Őszintén kérdem, én örülnék ha akadna legalább egy, csak úgy mutatóba. A lényegen semmit sem változtatna, de érdekességnek megtenné.

pamut 2015.11.10. 15:46:24

@Rwindx:
A leghitványabb énedet hozza el hogy ilyen látványosan felsültél, mondjuk lehet nincs is másik éned :D

Kiegészítem a "Fideszes = akit nem zavar a fideszbűnözés" tételt:
A leghülyébb mélyfideszeseknek még a saját méltóságukra sincs igényük.... kretén csinálnak magukból bármikor, bárhányszor, ha a fideszmaffia érdeke úgy kívánja...

2015.11.10. 15:46:35

@Rwindx: Nos, először is, a rendőrök nem vettek körbe, másodszor, ha nem mozdulsz, akkor nem indulsz el feléjük. Egyszerű fizika.
Még azt is bemondták, merre NE menjenek a gyűlés után az emberek. Persze, arra mentek....ki ne találd már, hogy a rendőrség nyomta őket saját magára! Persze az is lehet, hogy személyesen Gyurcsány fizette le őket, hogy arra menjenek...

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:46:55

@pamut:
Index.hu percről-percre:
index.hu/belfold/summ061024/
Néhány száz méterrel arrébb, az Astoriánál ekkor már zajlott a Fidesz több tízezres (egyes adatok szerint százezres, Szíjjártó Péter szerint félmilliós) nagygyűlése...

Tehát az index alsó becslése alapján több tízezer..
De én kérek elnézést.
Szerencsétlen Gyurcsány csicska.. :DDD

pamut 2015.11.10. 15:48:48

@Ballib Cenzúra:
Ja, és MINDET megverték, meg tarkónlőtték, mind a húszmilliót :DDDD

Csipogj még, kicsi bohóc :DD

2015.11.10. 15:48:50

@Rwindx: De októberrel kapcsolatban, gondolom, azt nem állítod, hogy a Duna parton felgyújtott szemetesek és az a felborított, kiégett személyautó a békés fideszhívek műve?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:49:35

@pamut:
Jelentkezem..
Engem zavarnak.

És nem csak a Fideszes lopások, hanem az MSZP-sek, és a DK-s, és a Jobbikos lopások is.
Téged is zavarnak az MSZP-s lopások is ?

pamut 2015.11.10. 15:51:03

FELHÍVÁS!

Aki tud mutatni csak egy, csak egyetlen EGY darab fidszeset, akit zavar a fideszbűnözés, annak fizetek egy sört!

De ha bort kér vagy pálinkát, az is lehet, ezen nem fogunk összeveszni :)

Viszont tényleg olyan fideszest mutasson, akit zavar a fideszmaffia folyamatos lopkodása, ez a feltétel!

2015.11.10. 15:51:50

@Ballib Cenzúra: @Rwindx: Először a Kossuth tér környékén kezdődött a játék: hajnalban a Deák térnél, az Alkotmány utcánál, majd a Nyugati térnél gyűltek össze újra és újra a tüntetők, a rendőrség pedig lekiismeretesen oszlatott. Ez ment éjjel kettőtől reggelig."

Íme, az idézett cikk egy kiragadott eleme: a békés fideszhívek, akiket a rendőrség megtámadott a naggyűlés után.....öngól.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:52:18

@pamut:
Nem mindet de sokat.
Lovasroham indult kardlapozással az Astórián álló több tízezer emberre.
Aztán jött a könnygázgránát, gumilövedék, és viperával ütlegelés.
Nem igazán válogattak.

Akit elkaptak a rendőrök, legyen az egyszeri polgár, külföldi, vagy éppen országgyűlési képviselő, azt az azonosító nélküli rendőrök "Mocskos Fideszes" felkiáltások közepette rugdosták verték ájulásig.

Ez már történelem.

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !

pamut 2015.11.10. 15:53:37

@Ballib Cenzúra:
:DDDDDDDDDDD
Bazdmeg te nyomorult kretén, te még 20 perce azt kérdezted egyáltalán mutassak már példát a fideszbűnözésre :DDD

LÓFASZT zavar téged a fideszbűnözés, te még a létét is tagadod, de legalább annyira hülye ne lennél hogy ne fél órán belül mondanál magadnak ellent :DDDD

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:54:38

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Igen.

Egész konkrétan reggel 6 óta terelgettéka a Kossuth térieket a Deákon keresztül, úgy hogy éppen a gyűlés vége után érjenek az Astóriára, gondosan lezárva előlük rendőrökkel megerősített kordonokkal a többi utat.

Hogy egyként üthessenek minden ellenzékit Gyurcsény parancsára.

pamut 2015.11.10. 15:54:48

@Ballib Cenzúra:

"Lovasroham indult kardlapozással az Astórián álló több tízezer emberre."
:DDDDDDDD

Ne hazudj te ballib soros-bérenc!
Százezerek voltak, és mindet verésre verték! :DDDD

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 15:57:00

@pamut:
Mondom hogy kevered.
Vannak a lopások, amik zavarnak. Van Fideszes, MSZP-s is bőven.
Sajnos egynehányat leszámítva (akik már börtönbe ülnek), szinte egyik sem bűncselekmény.
Azaz etikátlan, de törvényes.
Sajnos.

pamut 2015.11.10. 15:57:39

Most kapcsolok, hogy hiába kérdem a fideszesektől, hogy
"Mondjuk csak az elmúlt két hét lebukott fideszbűnözései közül hányat hozott le a fideszes agymosó gépezet?" - ha ők nem olvasank csak propagandát, így nem is tudhatják hogy hogy fideszbűnözés bukott le az elmúlt hetekben?

na akkor itt van egy, ezt pl. leadta fideszmaffia propagandagépezete?:

hvg.hu/itthon/20151105_Ujabb_botrany_Potom_arert_adtott_el_a_Bel

"Újabb áron aluli ingatlaneladási ügy pattant ki az V. kerületben: a belváros ingatlaneladásait intéző ügyvédi iroda vehetett nagyon kedvezményesen lakást az önkormányzattól. Juhász Péter, az Együtt politikusa kedden a Facebook-oldalán jelentetett meg részleteket az eladásról, azt írta: a Deák téri, 237 négyzetméteres ingatlan 154 millió forintot ér (felújítva 192 milliót), ennek ellenére 78 millióért jutott hozzá a Sándor Zsolt vezette ügyvédi iroda."

pamut 2015.11.10. 15:59:26

@Ballib Cenzúra: Lófaszt. Ha téged zavarna az ország folyamatos kirablása, a state capture, a maffiaállam, a belső gyarmatosítás, akkor nem lennél fideszes. Te tényleg még magadnak is hazudsz? :DDD

pamut 2015.11.10. 16:01:32

@pamut:
Mutassak még pár lebukott fideszbűnözést az elmúlt pár hétből, vagy így elsőre ez is megteszi?

És nemcsak azt kérdem, hogy leadta-e a fideszes hazugságépezet hogy a fideszesek lopnak, hanem azt is kérdem, hogy van-e olyan fideszes, akit zavar hogy lopnak a kedvencei? :)

2015.11.10. 16:03:55

Én csak egy dolgot irigyelek a románoktól: azt a drága jó Székelyföldet.

Rwindx 2015.11.10. 16:11:40

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Nézz utána légyszi a korabeli sajtónak.

" Nos, először is, a rendőrök nem vettek körbe, másodszor, ha nem mozdulsz, akkor nem indulsz el feléjük. Egyszerű fizika."
Ne mond, engem (és másokat) vettek körbe rendőrök 09.19-én, és nem sokon múlott hogy ne legyen balhé, pedig mindent megtettek, még egy derék hajléktalant is odaküldtek kukát rugdosni, hogy legyen alap (hazafele láttam hogy egy utcával odébb kedélyesen társalog 2 rendőrrel). Mi magunk zavartuk el a rugdalózó faszingert, vélhetően csak ezzel kerültük el. Rá két napra azért biztos ami biztos szét is verték azt a presszót a derék rendőrök ahol előzőleg voltunk a Nádor utcában.

Október 23-án sem biztosítottak normális lehetőséget az elvonulásra, egyszerűen bosszúra szomjaztak 09.17 után, más kérdés hogy ezt másokon töltötték ki. Aztán persze ott is elszabadult aminek el kellett szabadulnia.

Rwindx 2015.11.10. 16:12:47

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Mondam ne keverd az ok-okozatot. Természetesen voltak felesleges attrocitások a tüntetők részéről, nem tagadtam.

Rwindx 2015.11.10. 16:14:15

@pamut:
Mondtam, ha tudsz újat mondani. Addig meg keress egy naptárt, benne 2006-al, hátha mégiscsak létezett.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.10. 16:46:08

@pamut:

Idézek a cikkből:
Juhász Péter kezdeményezte Szentgyörgyvölgyi Péternél, hogy rendkívüli ülésen döntsön a belvárosi képviselő-testület ezekről az intézkedésekről. Most támogatókat keres az ellenzéki képviselőtársainál, egyet már talált is: Steiner Pált, az MSZP V. kerületi képviselőjét.
............
ÉS akkor a kiegészítés, amit Juhász Péter nem vizsgál.

Az V. kerületi ingatlan eladások gyakorlatáról:
nol.hu/belfold/jol-bejaratott-uzlet-1511735
Szinte pontosan annyit, mint amennyit 2000 és 2002 között a fideszes Karsai Károly, illetve 2003 és 2006 között a szocialista Steiner Pál polgármestersége alatt adott az önkormányzat.
Előbbi idején három év alatt 5 milliárd 493 millió forint, utóbbi négy éve alatt 5 milliárd 272 millió forint kedvezményt kaptak az üzlethelyiséget vásárló bérlők.
--------------

Jut eszembe..
Tóth Józsiét nézte valaki a XIII.-ban ?
Methogy ott is vettek kedvezményesen ingatlant nem egyet.

Mr. Rustical 2015.11.10. 17:12:48

A posztból két dolog derül ki:
1. A posztíró nem kedveli Orbán Viktort
2. A posztíró ostoba.
Mindkettőhöz joga van, de "minden magyar" nevében nyilatkozni nagyon nincs joga. Külön szomorú, hogy velős mondanivalója illusztrálására Romániát és a DNA-t rángatja elő. Akkor inkább rugdosson OV-fejeket a körúton a fezültség levezetésére.

Ami Romániában korrupció ellenes izé címen folyik, nem vicces, és a képviseleti demokrácia kiherélése után mára már a jogállam felszámolása a tét. Persze nem kötelező ezekért az intézményekért könnyet ejteni, de ami helyettük jön, az -éppen a román példa alapján- még kevésbé szimpatikus.

Történik mindez hathatós USA támogatás mellett, egy olyan minta alapján, amelyet szövetségesünk széles körben kíván alkalmazni. Az eddigi esetekben (Csehországban, Bulgáriában, Ukrajnában és Törökországban is) a korrupciós vádak + "spontán", neten szerveződő, alulról jövő, a teljes politikai osztály ellen irányuló tüntetések forgatókönyve valósul meg.

Románia ezen a területen "best practice"-nek számít, miután ott Basescu elnököt (aki a helyi alkotmány szerint az ügyészség fölött diszponál) behúzták a csőbe azzal, hogy az ellenfeleit (a 70%-os USL koalíciót) ki tudja csinálni a korrupció ellenes ügyészséggel.

Azóta már Basescu és stábja is vád alatt van, ami szép intő példa lehet minden térségbeli politikus számára.

A posztírónak szemlátomást bejön az USA által Romániában kidolgozott működési modell, amelynek a teljes kibontakozása éppen most folyik, és amelynek lényege az ügyészségek és a titkosszolgálatok USA irányítás alá helyezése és a politikai döntés-hozatal teljes megbénítása. Ezt a modellt ugyanis széles körben próbálják adaptálni, váltakozó sikerrel. Magyarország (Törökországhoz hasonlóan, és Bulgáriától, Ukrajnától és Csehországtól eltérően) egyelőre a kudarcos vállalkozások közé tartozik, de ami késik, nem múlik, ahogy azt az amerikai nagykövet-asszony a múlt héten is belengette.
(Különösen hitelesen hangzik a korrupciót illető kemény kritika egy olyan diplomata szájából, aki az állását konkrét készpénzért vette, de ez itt off-topic.)

Romániában ugyanakkor az USA teljes sikert ért el, a nagyarányú választási győzelem ellenére az USL (amelynek orosz-barátságától tartani lehetett) szétesett, a politikai osztály legitimációja a béka segge alatt, érdemi kormányzásra nincs esély. A külpolitikát teljes mértékben Washingtonból diktálják. Szerencsétlen Ponta még egy hónappal ezelőtt a repülőtérre szaladt ki a brit külügyminiszter elé átvenni az aktuális parancsokat, biztos kezet is csókolt, de ez sem segített rajta.
A gazdaság-politikát az IMF határozza meg.

Az EU meg örülhet, mert Románia minimális mértékben hívja le a fejlesztési forrásokat, pl. az Észak-erdélyi autópálya Uniós finanszírozású szakaszainak építésére nem mertek beszerzést kiírni, mert nincs ember, aki a kormány részéről ilyen volumenű szerződéseket alá merne írni. De ha akadna, azt másnap már viszik is a korrupció ellenes ügyészek.

Mindenki jól jár tehát, és Romániát persze az egekbe dicsérik a mainstream nyugati (és baloldali magyar) médiában, mint a tisztuló közélet és a versenyképes piacgazdaság építésének kiemelkedő példáját.

Közben a termőföldet megvették a külföldiek, az erdőket egy osztrák cég hordja el olyan ütemben, hogy csak éveik vannak hátra, (a Külügyminisztérium becslése szerint) 5 millió (!) állampolgár vándorolt nyugatra enyhíteni az ottani munkaerő-hiányt, a nyugdíj-rendszerből a több millió volt TSZ nyugdíjas ügyesen ki van zárva, oktatásra és egészségügyre csak annyit költ az állam, amennyi marad a titkosszolgálatok kifizetése után, amelyek állománya viszont nagyobb, mint a brit, a francia és a német együttvéve, a költségvetésük pedig meghaladja a teljes oktatási büdzsét.

Akiknek tetszik ez a modell, azok szurkolhatnak, mert itt lopakodik már a kertek alatt. Mókás tüntetéseket lehet tartani, követelve "a teljes politikai osztály" távozását, tekintve, hogy mindenki, aki valaha választást nyert, az értelemszerűen korrupt. Közben meg a megfelelő fórumokon feddhetetlen diplomaták várják már a jelentkezőket a helytartó-tanácsba.

pamut 2015.11.10. 17:15:00

@Rwindx: Mint mondtam a leghitványabb énedet hozza el hogy ilyen látványosan felsültél, nem bírsz veszíteni, mondjuk pont ilyennek gondoltalak eddig is. Az meg hogy még méltóságodat is feladod és ilyen dedós önismételgetésbe süllyedsz, hát a szánalmasság legalja :))), Ja te fideszes vagy, bocs, elfelejtettem nálatok az agyatlan sulykolás minden ténytől függetlenül teljesen normális :DD

pamut 2015.11.10. 17:21:18

@Ballib Cenzúra:
Ezt a szánalmas félrebeszélést, még csak meg sem próbáltál a lényegre reagálni :DDD
És még te hazudod magadnak hogy téged zavar a fideszbűnözés? :DDD
Looool bazmdeg te idióta gyökét fideszes zsigerből védesz minden fideszbűnözést, meg azonnal szocizol mellé egyet jó kis relativizálásnak meg terelésnek, nehogy már a fideszbűnözésről beszéljen bárki is :D. Nem is bírnál másképp tenni, erre programozták az agyad.

Látod pont te meg a kollaboráns fajtád hatalmazza fel az Orbánmaffiát a folyamatos lopásokra. Tudják ők jól bármikor bármennyit lopnak, te mindig jössz, te meg az elvtársaid, és megvéditek őket :D
nemhogy felháborodnátok hogy mit művelnek ezzel az országgal, hogy egy zsoldosok ülnek a főügyészségen akik garantálják hogy a fideszbűnözők szabadon bűnözzenek, azaz maffiaállam van és intézményesített bűnszervezetté vált az állam, nem, te még támogatod is őket. te a fideszbűnözők cinkosa vagy.

na akkor ismét a lényeg, ja ÉS VAN MÉG BŐVEN fideszbűnözés csak az elmúlt pár hétből is, szívesen a pofádba vágom csak kérned kell.

"Újabb áron aluli ingatlaneladási ügy pattant ki az V. kerületben: a belváros ingatlaneladásait intéző ügyvédi iroda vehetett nagyon kedvezményesen lakást az önkormányzattól. Juhász Péter, az Együtt politikusa kedden a Facebook-oldalán jelentetett meg részleteket az eladásról, azt írta: a Deák téri, 237 négyzetméteres ingatlan 154 millió forintot ér (felújítva 192 milliót), ennek ellenére 78 millióért jutott hozzá a Sándor Zsolt vezette ügyvédi iroda."

Kovács Olivér 2015.11.10. 17:29:36

@virgo: A miniszterelnök, meg a pénzügyminiszter nem elég felső 1%?

Kovács Olivér 2015.11.10. 17:33:41

@Mr. Rustical: Kérlek, idézd azt a részt, ahol a posztoló "minden magyar" nevében írt! Ha az index-címlapon kint lévő címre gondolsz, azt nem ő adta neki, hanem az index. De erre magad is rájöhetsz, ha összehasonlítod a poszt címével.

pragmatika2 2015.11.10. 17:56:42

@Kovács Olivér:

"- versenyképesség"

Ja, ott olcsóbb a munkaerő. Erre gondolsz ?

pragmatika2 2015.11.10. 18:07:23

@Kovács Olivér:

Hmm azért csak óvatosan azzal a Román példával. Úgy tudom, ott visszamenőlegesen is vizsgálódnak.
Úgy gondolom, ennek sokan nem örülnének a ballibáknál sem.

"Az, hogy az MSZP belebukott a korrupcióba, a Fidesz pedig még nem, nem azért van, mert az utóbbi kevésbé lenne korrupt."

Az MSZP nem a korrupcióba bukott bele, hanem a hazudozásba, és abba, hogy tönkrevágták a gazdaságot. A rendszerváltás óta mindenki tudta hogy korruptak, (spongyán privatizáció ugyebár) mégis 12 évet tudhatnak maguk mögött.

tralalala 2015.11.10. 18:07:44

@Ballib Cenzúra: "Persze van a másik variáció, hogy ez a szervezet politikai szándékoktól mentesen pusztán és csakis a gonoszt üldözik, atom függetlenül mindenkitől. Csodamukik ülnek ott, és az igazság utáni vágytól fűtött arccal csapnak le a rosszra.
Néha besegít nekik pókember is, egyes hírek szerint. "

Ezen felröhögtem :D De ezeknek a balosoknak tényleg ilyen egyszerű a világképe. Van a jóságos EU, aki nettó jófejségből pénzt ad a magyaroknak, minden ellentételezés nélkül. Vannak a hősies amerikaiak, akik felszólalnak a magyarországi korrupció ellen, csak úgy, grátisz, mert a szépérzéküket zavarja. Van egy ilyen csodás szervezet, mint ez a DNA, ami Batman módjára őrködik az igazság fölött, és lecsap a gonoszokra. Ezek mögött mind nincs semmi, ezek csak úgy vannak, lógnak bele a levegőbe, mert ezek ilyen dolgok.

tralalala 2015.11.10. 18:08:34

@pamut: Szia, akkor te pontosan kikre is szavaznál, ha most vasárnap lennének a választások? :D

2015.11.10. 18:19:01

@Mr. Rustical: Miért hazudsz? Azt hiszed, hogy Románia messze van és majd nem derül ki?

"Ami Romániában korrupció ellenes izé címen folyik, nem vicces, és a képviseleti demokrácia kiherélése után mára már a jogállam felszámolása a tét."

Hazudsz. Romániában nem Polt elvtárs a főügyész, ha ez mond neked valamit. Ha egy politikus bűnözőt bilincsben visznek el, pártállástól függetlenül, és az összes tévé csatorna meg ezt mutogatja, akkor ott nem a jogállam, hanem a maffia felszámolása a tét. Nyilván, nálad ez fordítva van és nem is érted.

"Azóta már Basescu és stábja is vád alatt van, ami szép intő példa lehet minden térségbeli politikus számára."

Remélem, hogy ezt a vezéredre is értetted, elsősorban, bár zagyvaságokat írsz, miután soha nem jártál Romániában.

"A külpolitikát teljes mértékben Washingtonból diktálják."

Megint hazudsz, mert bizonyítékod nincs. Írigy vagy, mert a románok szeretik Washington-t. Minden esetre, a külpolitikájuk jó, mindig is az volt. Az megvan, hogy Erdély miért lett az övék? Nézz utána, nem árt fejlődnöd.

"Romániát persze az egekbe dicsérik a mainstream nyugati (és baloldali magyar) médiában, mint a tisztuló közélet és a versenyképes piacgazdaság építésének kiemelkedő példáját"

De nyilván ők hazudnak, nem te...

"Közben a termőföldet megvették a külföldiek, az erdőket egy osztrák cég hordja el olyan ütemben, hogy csak éveik vannak hátra, (a Külügyminisztérium becslése szerint) 5 millió (!) állampolgár vándorolt nyugatra enyhíteni az ottani munkaerő-hiányt, a nyugdíj-rendszerből a több millió volt TSZ nyugdíjas ügyesen ki van zárva, oktatásra és egészségügyre csak annyit költ az állam, amennyi marad a titkosszolgálatok kifizetése után, amelyek állománya viszont nagyobb, mint a brit, a francia és a német együttvéve, a költségvetésük pedig meghaladja a teljes oktatási büdzsét. "

Ez mind tömény hazugság. Köszi.

"Akiknek tetszik ez a modell, azok szurkolhatnak, mert itt lopakodik már a kertek alatt."

Bárcsak igazad lenne, de ezt a népet olyan fából faragták, mint téged.

Hidvégi Mihály 2015.11.10. 18:34:44

@Lyle Scott: No, gondoljuk csak át amit írtál.

Minden szavadat elhiszem. S épp ez a problémája a nyugatnak mivelünk korrupt disznó országokkal. Idejön a német Romániába vagy Magyarországra s maga is korrupt lesz, mert itt csak úgy érvényesülhet.

Ha egy korrekt országba jönne, akkor nem korrumpálódna. A németek korrupcióját úgy lehet megítélni, ha a német piacon méricskélsz, hiszen ha kimennek a vadkeletre, akkor úgy viselkednek, mint az ottniak: When is Rome, do as the romans do. Ha Rómában vagy, tégy úgy, mint a rómaiak.

Kovács Olivér 2015.11.10. 18:51:20

@Voznyák Pista:
"Ja, ott olcsóbb a munkaerő. Erre gondolsz ?"
Erre a jelentésre gondolok: www.doingbusiness.org/reports/global-reports/doing-business-2015
A pontos módszertant illetően tájékozódj náluk.

"Hmm azért csak óvatosan azzal a Román példával. Úgy tudom, ott visszamenőlegesen is vizsgálódnak. Úgy gondolom, ennek sokan nem örülnének a ballibáknál sem."
Egyetlen könnycseppet nem ejtek értük sem. Ha úgy gondolod, ez a blog valami balos hely, de legalábbis az írói szimpatizálnak a volt MSZP-SZDSZ kormányokkal, súlyos tévedésben vagy.

"Az MSZP nem a korrupcióba bukott bele, hanem a hazudozásba, és abba, hogy tönkrevágták a gazdaságot. A rendszerváltás óta mindenki tudta hogy korruptak, (spongyán privatizáció ugyebár) mégis 12 évet tudhatnak maguk mögött."
Is-is, maradjunk annyiban. Ugyanebbe fog a Fidesz is, csak nekik még a pofájuk is óriási mellé.

gmihaly621 2015.11.10. 18:54:08

Nem kell mindent készpénznek venni, amit a médiák, bizonyos érdekcsoportok és az ngo-k harsognak.

Hidvégi Mihály 2015.11.10. 19:43:28

@♔bаtyu♔: Kedves Batyu bátya!

Azt írod: "Persze, Svájchoz képest valóban nem jól teljesít. De pld. az előző kormányhoz képest jól teljesít."

Miért kellene, hogy mérce legyen az előző kormányok? Csapnivalóak voltak, nem vitás. Isten ments, hogy oda visszatérjünk!

Tessék már tudomásul venni, hogy aki Orbánt a pokolba kívánja, az nem mind az előző garnitúrát akarja visszahozni. Biztos vannak olyanok is, de mi azt szeretnénk, ha Magyarország új könyvet nyitna. Jobboldaliként határozzuk meg magunkat, a jelenlegi kormányt demagóg sás-kormánynak véljük. Ingadozik, mint a sás a szélben, azt mondja, amit a zemberek többsége hallani szeretne, nem azt, hogy adok nektek szabadságot, méltányos leszek veletek s majd kemény munkával előbbre juttok.
A mai kormány messze áll a jobboldaliságtól, még ha ezt is mantrázza, népszerűségre törekvő kamu-kormány.

Neked nem furcsa, hogy Papcsák sem talált semmit? Épp az imént mondtam, hogy kamu-kormány... papolt, hogy véget vet az előző korszak nagy bűneinek s közben ő még alább adta.

Említsek konkrét korrupciót? Kérlek.

Kell annál nagyobb, mint a mostani állami földeladások? Előbb odaadták a barátoknak s most pedig megvehetik. S mindeközben valóban a magánszemélyeknél van a legjobb helyen a föld is, magyar magánszemélyeknél. De olyanoknál, akik tisztességesen jutnak hozzá. Nyílt versenyben. Nem olyan "versenyben", amikor a bérlő 20 évre még bérli a földet s aki (rajta kívül) megvenné, az 20 évig nem juthat hozzá a tulajdonához. Szóval kamu az egész, ez az állami szintre emelt korrupció. Az, még akkor is, ha az ún. ballibek is ezt mondják.
Olyan gyönyörű nyelvünk van, annyira kifejező. Mit mond erre? Ebül szerzett holmi ebül vész el. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy az így megszerzett jószág, a föld könnyen jön a gazdájához s mint ilyen becsülete sem sok lesz, maximum jól jön majd a területalapú támogatás felvételekor.

Szóval hidd el, ez színtiszta korrupció. De úgy is nevezhetjük, hogy pocsék kormányzás, a nép szembeköpése.

alfacharlybravo 2015.11.10. 19:45:29

Melepi liberális szófosásban még beléphetek, de gondolom nem sokáig lesz ez így.

székelyvagyoknemturista · http://szekelyvagyoknemturista.reblog.hu/halottak-napjara 2015.11.10. 20:27:38

Sajnos csak a hírekből élsz, a bőrödön nem érzed, hogy mi történik ott valójában. Sajnos nem tehetem, hogy oda küldjelek, minimum egy évre. Ahhoz a korrupcióhoz képest ami Romániában van, Magyarország egy mintaállam. Csak olvasgatnod kéne pár, helyi magyar sajtót ! Rá jönnél, hogy a DNA amit csinál, az csak a porhintés az olyan felületes embereknek amilyen Te is vagy. Hogy érts, miről írok, ajánlok egy mai cikket a rengeteg közül, ami nap mind nap megjelenik:
szekelyhon.ro/aktualis/marosszek/a-rendorseg-nem-tagit-a-ketnyelvu-utcanevtablak-ugyeben
Mielőt a DNA-t élteted, gondold át, hogy nemhivatalosan a volt Securitate utód szervezete!

Kovács Olivér 2015.11.10. 20:52:09

@székelyvagyoknemturista: Nem akarok odaköltözni, a saját országomat szeretném rendben látni. Biztos vagyok benne, hogy nem oldott meg mindent a DNA varázsütésre, és sehol nem írtam olyat, hogy en bloc egész Románia minden területen jobb lenne. Biztosan sok a szar ott is. Nem is mindent irigylek tőlük. Hanem az tény, hogy bizonyos, számomra fontos területeken fejlődés van. Emberek tízezrei az utcán vannak miatta, és van egy intézményesült szervezet, aki akárhogy is, de lényegében leszedett egy pénzügyminisztert, egy miniszterelnököt, meg egy másiknak a testvérét. Itt Magyarországon ez teljességgel elképzelhetetlen, és ez az, amit irigylek, nem az egészet, ahogy van, hiába értesz ki te belőle azt, amit ki akarsz. Vannak felületes emberek, úgy tűnik. ;)

Rwindx 2015.11.10. 21:01:55

@pamut: felsültem? Azzal hogy kijelented 2006-os év nem létezett? :D
De látom nem beszélni magyar, akkor szólj ha mondanivalód is van. Ha leírod ugyanazt a blablát az kevés lesz. Kapisi?

Éhes ló 2015.11.10. 21:17:14

Egy mérhetetlenül jelentéktelen viccpátocska szánalmas, bármilyen helyismeretet nélkülöző orbánfikázását olvashattuk.
Ismét.

Uncsi is és jelentéktelen is.
Akár a viccpártjuk.

vlagyimirputyin 2015.11.10. 21:28:04

"Amikor irigy lettem a románokra"

En a Lengyeleket irigylem, amiert sikerult kirugniuk a parlamentjukbol a libbantakat.
Bar csak ott tartanank mar, hogy nincs mszp, dk a parlamentben, hanem szethulva megszuntek, mint az szdsz.

pamut 2015.11.10. 22:00:02

@Rwindx: Soha nem írtam olyan baromságot amit hazudsz, de nem csodálom hogy kínodban már makogó páviánok szintjére süllyedsz le :) De van egy jó hírem is: jól áll neked :) Végre megtaláltad önmagad! :D Maradj ezen a szinten, ezt a páviános makogós szerepet egyenesen neked találták ki, hazataláltál :DDD

pamut 2015.11.10. 22:04:35

Kora délután kérdeztem meg a nagyérdeműtől, hogy az elmúlt hetekben lebukott fideszbűnözései közül hányat hozott le a fideszes agymosó gépezet?

Mint ahogy azt is kora délután kérdeztem meg, hogy látott-e valaha valaki akár csak egy fideszest is, akit zavarna a fideszbűnözés?

Egyik kérdésemre sem jött válasz. Ezek szerint még mutatóba, kivételként is sincs olyan fideszes akit zavarna hogy a fidesz lop, de mintha az élete múlna rajta tiszta erőből, továbbá a fideszhazugságokat leadó propagandaadók az összes fideszbűnözést elhallgatják.

úúúúúgy csodálkozom :)
ja, nem is.... :DDD

pamut 2015.11.10. 22:16:21

@székelyvagyoknemturista: lol, bazdmeg, a kurva nagy korrupció alátámasztásra belinkelsz egy cikket szaros utcanévtáblák körüli piti kavarásról :DD Ennél pitibb ügyet nem találtál? :DD Mondjuk valaki illegálisan dobott el valahol egy cigicsikket? :DDD

Románia nyilván tele van korrupcióval, de ők legalább elkezdték, méghozzá kibaszott keményen az üldözését, már kormány szinten buknak bele emberek, azaz a legmagasabb szinten, erre nem az a reakció, hogy nahát, nálunk még egy falusi utolsó kis fideszbűnöző csicskáját sem csukták még le, hanem hogy de azért még mindig van Romániában korrupció!

Igen bazdmeg tuti van, senki nem mondta hogy felszámolták, de náluk legalább elindult valami, miközben nálunk bazdmeg az egész kibaszott ügyészség a maffia zsebében szörcsög, és nemhogy nem üldözik az Orbánmaffiát, de pont ellenkezőleg: fedezik őket. A maffia elfoglalta az országunkat, NINCS semmiféle független igazságszolgáltatás. A románok igenis előttünk járnak, nem is kevéssel, akárhogy akarod te is szétrelativizálni.

Kovács Olivér 2015.11.10. 22:30:52

@Éhes ló: Megtisztelő, hogy a Méltóságos Úr leszállsz ide a mérhetetlen viccpárthoz megosztani ezeket a magvas gondolatait. :D Várunk máskor is!

Rwindx 2015.11.11. 07:41:54

@pamut: dehogynem.
Amúgy van egy ismerősöm ismerőse, ő sem ért semmihez, de rengeteg hülyeséget képes összehordani, a közmunkáról is kibaszták., van nálatok felvétel? Azt ő is tudná csinálni amit te ezen a szinten. Azt a pár mondatot be tudja gyakorolni, illetve ha nem, akkor majd felírja egy wcpapírra.

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.11.11. 07:52:01

Harcolni kell a liberális métej ellen, és ennek mint közíró egyik élharcosa vagyok. Blogom a parancsnoki sátra a liberális imperialista tőkepénzesek elleni harcnak és így is támogatom a nemzetmentő kormányunk élén végzett emberfeletti munkáját Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, áldassék a neve!

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.11.11. 07:53:20

@Kovács Olivér: Ez az @Éhes ló: a homoklobbi egyik fő képviselője. Csak kérdezd meg viseld dolgairól conchitával a Pride-on!

♔bаtyu♔ 2015.11.11. 08:29:43

Vajon miért nincs tömeges ballibsi kivándorlás az irigyelt Romániába, pedig itt nem csak korrupció van, de diktatúra is?

♔bаtyu♔ 2015.11.11. 08:30:59

@vlagyimirputyin: Na azt én is. Minden elismerésem a lengyeleké, ők csinálták meg elsőként a valódi rendszerváltást, totálisan kukába helyezték a ballibsiket.

amjamayna 2015.11.11. 09:20:11

@Kovács Olivér: A nagy beájulás után:), javaslom csak egy hónapot tölts el arrafele és meglátod milyen cowboy-világ van ott.

Messziről meg lehet tolni az észt.

explanatus 2015.11.11. 09:42:07

Úgy tűnik, a kommentelők döntő többsége elsiklik a blog címe fölött: pkpkozosseg.blog.hu/ Itt a kommentelés, a beszéljük meg a dolgokat mellett, arra is lehetőség van, hogy aki kedvet, erőt érez magában, tegyen is azért, hogy ne arról kelljen vitatkozni, mennyivel jobb, vagy rosszabb ebben az esetben a románoknál.

Szóval, ez itt egy nem parlamenti párt, a Polgári Konzervatív Párt blogja. Azért jelenik meg a párt szinte kizárólag itt, mert a média, a jobb is, a bal is elfoglalt mindenféle megjelenítési felületet és nem enged be újat.

Nem leplezett törekvése a parlamenti pártoknak, hogy minden eszközzel, - - itt is jelen van jó néhány kommentelő személyében - - megakadályozza, hogy egy új párt mérhető, választható méretűre nőjön.

A blog célja, bemutatni, hogy van ALTERNATÍVA.

Olvasva több hozzászólót, el lehet mondani erre sokakban igény is van. Alternatíva a maiakkal szemben csak akkor lesz, ha a következő választáson 106 név mögött ott lesz három betű, a PKP. Nem a maiakat kell jobbá tenni, hanem új arcokra, új nevekre, új hitekre van szükség.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellet, hogy Európa országaiban sorban alakulnak új pártok, és komoly eredményeket érnek el a választásokon. Ezek többségében jobboldali pártok. A PKP nem osztódással, kizárással, kiválással, egyesüléssel jött létre.

Kívánatos lenne, hogy nálunk is megjelenjen egy szélesebb támogatottsággal rendelkező párt. Ehhez az ország minden részében a párt eszmeiségét képviselő emberekre van szükség és arra, hogy a 106 választókörzetben legyen a pártnak helyben élő, a helyi viszonyokat ismerő jelöltje.

Nem egyszerű feladat, de ott lenni valaminek az elején és majd elmondani, én is ott voltam, az én kezem, eszem munkája is benne van, jó dolog. Amennyiben bolg olvasói úgy érzik ők is szeretnének alkotó részesei lenni valami újnak, élhetőnek, szerethetőnek és nem elégíti ki őket a kommentelés, az ismert címen juttathatják el szándékukat a PKP-nak.

Hattáb 2015.11.11. 12:08:59

Most írja az újság hogy az 50 halottal járó bukaresti diszkótűznél nem volt engedélye a klubnak a működésre...A hatóságokat megkenték hogy szemet hunyjanak. Ez bezzegrománia. 50 ember ég el elevenen a tűzben hatósági közreműködéssel,és ezt az országot irigyli az észkombájn.

pamut 2015.11.11. 16:43:59

@Rwindx: Az a helyzet, hogy hiába szajkózol el egymilliószor egy hazugságot, attól még nem válik igazsággá. Tudom, ezt nektek fideszeseknek ezt hiába mondom, úgyis elszajkózzátok egymilliószor, mert a dedóban ez még bejött nektek, és azóta nem sikerült előrébb lépnetek agyilag. Sebaj, szajkózd még mint egy pávián egyfolytában, igazzá akkor sem fog válni, de te legalább meggyőzöd magad :D
Azért űberkibebeaszuott szánalmas hogy már csak egy hazugság szajkózásába bírsz kapaszkodni :DD

Éhes ló 2015.11.11. 16:50:51

@Kovács Olivér: a valósággal van vitátok számos posztotokban, itt is, nem velem.
A méltóságosurazás nem fedi el a valót: kozvelemenykutatok.hu

Ez amit itt is nyomtok - egy feltörni kívánó eddig mérhetetlen viccpártnak - nem jó taktika, ahogy a cenzúra se, amit az alapítotok követ a másik szócsövetekben.

Kisebb orca, több megértés és a valóságban való alámerülés többet használ, mint az oláhok ajnározása, ami sokkal inkább azt mutatja meg, hogy fogalmad nincs semmiről ami és ahogy az elrabolt országrészekben történik.

Kovács Olivér 2015.11.11. 19:41:21

Ahogy elnézem, újra kiderül, mennyire komoly gondban van a közoktatás, mert többen is a funkcionális analfabetizmussal küszködnek. A kedvükért leírom a jelenséget még egyszer, de sajnos többet most nem tehetek értük:
* Amit a posztoló írt: Irigyli Romániától azt, hogy a mérések szerint egyre versenyképesebbek, jobban beszélnek angolul, és van egy olyan szervezetük, ami több nagyhalat is elkapott, ezzel tematizálva a közbeszédet, aminek részben eredményeként megnőtt a társadalmi igény a korrupció letörésére, és ezért tüntet a tízezres tömeg. Nálunk meg ezek nincsenek, pedig igény, az volna rá.
* Amit egyesek értettek: a posztoló a földi paradicsomként gondol Romániára, ami minden ízében hibátlan. Ami szerinte különösen-egyáltalán nincsen ott, az a korrupció, mindez kizárólag azért, mert van DNA, és az varázsütésre mindet megszüntette.
Fogadják részvétem és együttérzésem az olvasóközönség azon tagjai, akiknek a képességeit meghaladja a különbség értelmezése! :(

Boross Bence 2015.11.12. 21:13:48

@Kovács Olivér: Volt olyan hozzászóló, aki az Indexről jött, és azt olvasta ki a posztból, amit az Index szeretett volna sugallni a címadással, és voltak mások is, akik érdemi kritikát fogalmaztak meg, amire azonban nem láttam választ tőled.

Például ha én írnék egy posztot arról, hogy irigylem Romániát, mert milyen szép hegyei vannak, akkor joggal oltanának le a többiek, hogy ez nem a teljes kép, mert Románia igazságtalan nagyhatalmi döntéssel szerezte meg Magyarországtól a hegyeit, nem tud bánni jó gazda módjára az ölébe hullott kinccsel, mert iparilag tarolják a hegyeket a fák miatt, pusztítják az élővilágot és a vízbázist, ciános technológiával bányásszák ki az aranyat stb. stb.

Vagyis Romániában az irigylésre méltó vonások mellett az előnyöktől elválaszthatatlan(!) árnyoldalai is vannak a hegyek (vagy a DNA) témájának, ami komplex véleményalkotást igényelne, s nem egy mozzanat kiragadására épített felületes indulatkeltést - így pedig joggal mondják mások, hogy inkább hallgattam volna, okosabb maradtam volna.

Lexa56 2015.11.13. 13:12:39

Hát igen, olyan árnyalt, kiegyensúlyozott, méltányos és sokoldalú véleményeket lenne szabad csak közzétenni, mint amilyeneket Pártunk és Kormányunk szokott!

Kovács Olivér 2015.11.13. 14:30:13

@Boross Bence: Mire gondolsz, mint érdemi kritika? Szívesen válaszolok rá.

Mindamellett nem gondolom, hogy egy blogposztban nekem komplex, átfogó elemzést kéne adnom Romániáról, vagy a DNA-ról magáról. Nem ez volt a célja a posztnak. Az volt, hogy rávilágítson, ott legalább vannak látható törekvések pl.: a korrupció ellen, mégis csak valami intézményesült formában, aminek eredményei is vannak - annak ellenére, hogy valószínűleg a szervezet maga ugyanúgy nem tökéletes. Nálunk ennyi sincs, pedig kellene.

Boross Bence 2015.11.13. 21:27:09

@Kovács Olivér: Más dolgok mellett a legfontosabb kritika az írásodra az volt, hogy a DNA nem a román társadalom terméke, hanem kívülről erőltették rá az országra, trükkel, a hitelekért cserébe. Ha te külső beavatkozást tartasz szükségesnek Magyarország politikájába békeidőben bármilyen okból, akkor vagy "a cél szentesíti az eszközt" alapon állsz, vagy kertészákosi módon gondolkodsz hazánkról.

A komplexitás alatt nem azt értem, hogy kisdoktori értekezést publikálj blogposzt gyanánt, hanem hogy átlásd a szóban forgó dologra vonatkozó legalapvetőbb összefüggéseket, és akkor is említsd meg őket, ha szándékosan úgy szűkíted le a témát, hogy valahogy még alátámassza az alapgondolatod.

Az alapgondolat itt ugye az lett volna, hogy kellene egy a kormányzati korrupció ellen erélyesen fellépő intézmény Magyarországon, mert sem a rendőrség, sem az ügyészség nem teszi a dolgát. Ezt sajnos konzervatívként a DNA-ra mutogatással nem lehet alátámasztani.

2015.11.14. 12:29:41

@Boross Bence: Bence, jogosnak tűnik az érvelésed, de egy ponton mégis hibádzik szerintem. A magyar társadalmat az összes önvédelmi, önszerveződési és egyéb képességével együtt úgy, ahogy van, szétverték és megfélemlítették az utóbbi öt évben. Én a magam részéről - és ez nem PKP álláspont - bőven elfogadhatónak tartanám azt, ha ezt a hatalmi egyensúlytalanságot -akár kívülről- képes lenne valaki helyrebillenteni. Belátható, hogy nem fair előbb kinyírni, megfélemlíteni minden civil kezdeményezést, állam feletti kontrollt, ügyészséget, alkotmánybíróságot, etc., majd azt mondani, hogy nehogymá' kívülről jöjjön a segítség Orbánék (=a politikai maffia) legyőzésére.

Ha a magyar embereknek a jogállamhoz és a korrupciómentes kormányzáshoz való jogát elismerjük - márpedig ezt normális ember aligha vitatja - akkor éppenséggel bőven elfogadható lenne egy külsőleg ránk erőltetett, például EU-s szervezet, ami legalább az onnan jövő pénzek tisztes felhasználását felügyeli.

Kovács Olivér 2015.11.18. 10:51:35

@Boross Bence: Nos, hogy valóban kívülről erőltették-e a DNA-t a románokra, azt nem tudom. Lehet.
Azt viszont ne mondjuk már, hogy ettől az egész intézmény valamiféle kézileg vezérelt dolog lett, ami kizárólag az idegen (amerikai, ha jól értem) érdekek kiszolgálására született, és a román érdekek ellen dolgozik. Mert ha így van, akkor valami elképesztő mértékben törhet borsot az USA orra alá rengeteg román fejes, ugyanis jó sok mindenkit a rács mögé dugtak közülük. Ez számomra... finoman szólva is abszurd feltételezés. Ha viszont nem ez a helyzet, akkor mi is történik? Korrupt embereket a rács mögé dugnak, akiket eddig remekül megúszták. Az pedig ritkán árt. Ennyiben egyetértek Balázzsal: számít-e, hogy kinek a nyomására jött létre a DNA, ha egy morálisan helyes célért tesz, és az eszközei is törvényesek? Nem hiszem.
De lehet, hogy ebben nem értünk egyet. Ám annak szempontjából, hogy itthonra kellene-e, végső soron teljesen mindegy, hogy a románoknál ki miatt jött létre a DNA: mi bevezethetnénk ezt saját magunk is hasonló mintára, bármiféle külső nyomás nélkül. Ekkor nem állna meg a külső érdekek kiszolgálásának még az árnyéka sem, ellenben a közélet tisztasága felé komoly lépést jelentene.

Polgári Konzervatív Párt

Honlap: pkp.hu
Facebook
info@pkp.hu

Számlaszám: 10918001 - 00000074 - 87840006

PKP-blogok
hafr.blog.hu
digipenna.blog.hu

Csatlakozz!

Csak veled lehetséges a változás.

Minden önkéntes munkára, tudásra szükségünk van: ha úgy érzed, hozzá tudnál járulni a közös munkához, írj nekünk!

Jelentkezem

Kövess!

Tudj meg még több részletet a PKP álláspontjáról!

Támogass!

Kérjük, támogasd a munkánkat adományoddal!

Számlaszámunk:
10918001-00000074-87840006

A közlemény rovatban tüntesd fel: Támogatás.

süti beállítások módosítása